Björklöven

För evigt För Alltid

Kvällens matcher

Kategori: Allmänt

Troja/Ljungby - Rögle X
Rögle har kommit igång på slutet och är i en bra trend, de är dock bortasvaga. Troja är relativt hemmastarka men har haft det lite tuffare de senaste matcherna dock mot bra motstånd så jag tror lagen får dela på poängen 

Almtuna - BIK Karlskoga 2
Almtuna har vunnit fyra av de fem senaste matcherna men detta är dock en match som BIK ska vinna de har en betydligt högre kapacitet i laget. Det kommer dock krävas hårt arbete i 60 min för att BIK ska vinna, men jag tror de vinner redan under ordinarie tid

Timrå - Södertälje X
En svårtippad match där två ojämna lag möts. Södertälje vann de senaste mötet lagen emellan men jag tror att Timrå med hemmaplans fördel kämpar till sig iallafall ett oavgjort resultat.

/Sweetangel

Huvudtacklingar och diving!

Kategori: Allmänt

Ja det har den senaste tiden varit en del snack om att spelare överdriver och överspelar efter huvudtackling, men hur sjukt ont ska det inte göra när huvudet träffas av en axel eller en armbåge med den kraften? 

Marcus Lundberg åkte som jag skrivit om tidigare på två tacklingar mot huvudet av Västerås Andreas Lindh, den första är en klockren axel mot huvudet och trots att Marcus backar in i situationen så är det en huvudtackling som tar hårt. Nästa situation så är Lindh återigen framme men denna gång kör han upp en armbåge i huvudet och Lundberg utgår med befarad hjärnskakning. 
Efterspelet på Västerås svenskafanssida är mest bara pinsamt. Vad tycker de att Lundberg ska göra? Jag tyckte inte att Lundberg i något av fallen spelade över och filmade, det gjorde ont och även om en huvudtackling är avsiktlig eller ej så är det en huvudtackling. Lindh spelar ofta på gränsen och när det är sagt att huvudtacklingarna ska bort så tycker jag att de båda borde rendera i 2+10 min, sen vet jag inte om
Avstängning är att kräva inte allt för insatt i regelverket gällande det. 

Igår var det dags igen i matchen mellan Leksand och HV71 så är det Andreas Jämtin som sätter upp en armbåge i huvudet på Kevin Kapstad som faller handlöst till isen, skillnaden är att här renderar det i en 5 min + game utvisning. En utvisning som på sätt och vis avgör matchen. Kapstad leds ut i omklädningsrummet men återkommer relativt fort till spel. 
Det här upprör HV71 då anledningen till att domaren väljer 5+game är just på grund av att det är en skada. Jag förstår HV71 till viss del då det blir avgörande och det är svårt på det sättet att, vad är en skada? och hur skall domaren kunna göra den bedömningen, ingen vet ju hur spelaren mår efteråt. Dock så försvarar jag Kapstad här, armbågen tar i huvudet och han faller på ett sätt så det ser ut att den tog illa, men hur illa vet bara han själv, kan va så att han överdriver, att han sen kommer åter i spel när han blivit undersökt är väl inte mer än rätt? Han mår bättre och läkaren har godkänt att det är okej att spela vidare. 

I dessa två fall är det som i alla fall alltid två sidor. I Västerås fall så har de ingen betydelse för utgången av matchen och därför känns deras utspel bara onödigt. I HV71s fall ändrar det matchbilden och därför är det lättare att ha förståelse för dem. Jag väljer dock att se till det att det är beslutat att jobba för att få bort den här typen av tacklingar då riskerna för skador är stora och vill man få bort de så är det nolltolerans som gäller. Då spelar det ingen roll hur matchbilden blir eller om spelare blir skadade eller inte, spelare är medvetna om att de riskerar att åka ut om tacklingen tar i huvudet. Sen måste de finnas klarare direktiv om vad som skall rendera i matchstraff och inte.

Vad gäller diving och filmningar, så prova själv att stå upp när den kraften träffar dig i huvudet, du kommer inte lyckas, du kommer inte lyckas, visst förstärker vissa men en tackling mot huvudet gör en alltid groggy detta för att huvudet och framförallt hjärnan är känsligt för tryck och smällar.

/Sweetangel 

Reflektioner efter segern mot Västerås

Kategori: Allmänt

Ja det var kanske inte så snyggt men otroligt viktigt och starkt att kunna vinna en sån här match, Löven följer gameplan. Det är just de här att vi kan spela olika sorters matcher och ändå ta tre poäng som är en styrka.
 
Andrew Raycroft gör en riktigt bra match och släpper mindre returer, han placerar sig bra i målet och även om han har god hjälp av backarna så läser han spelet bra och tar allt som når fram.
 
Jon Palmebjörks 0-1 mål är till stor del Stefan Anderssons förtjänst men hur många gånger sätter Löven ett friläge, här syns att Jon tänker till och då sitter pucken.

Stefan Andersson var vår bästa back ifjol och har varit bra hela säsongen men de senaste matcherna har han bara blivit bättre och bättre, ruskigt viktig både defensivt och offensivt.
 
Vidare trodde jag att de skulle ta i hårdare mot tacklingar mot huvudet men inte då, Kan ju undra vad Tornberg såg för tackling då han trots repris säger att det tar axel mot axel, först efter ett antal repriser så ändrar han åsikt. Peter Lyth däremot han hävdar att det inte är något huvudtackling och undviker att svara på om han gjort en felbedömning eller ej vad gäller armbågstacklingen, han är bara pinsam att se.
 
Roligt att sportbladet väljer att ha rubriken "Zlatan låg bakom Lövens drömstart" eftersom Jon Palmebjörk har Zlatan skrivet på klubban.
 
Kan inte annat än att vara otroligt stolt över Löven och de tre raka segrarna.
Nu är det fyra dagar till nästa match hemma mot Almtuna, och efter den är det 9 dagars uppehåll. Hockeyabstinensen är redan ett faktum och värre lär det bli.
 
 
/Sweetangel
 
 

Kvällens matcher

Kategori: Allmänt

Oskarshamn - Djurgården X
Oskarshamn har varit på Norrlandsturné och det slutade i noll poäng. Nu kommer de hem till sin borg och vill vinna till varje pris. De möter dock Djurgården som har tagit poäng i elva raka matcher . Trots att Djurgården vann de senaste mötet lagen emellan ganska stort tror jag att Oskarshamn med hemmaplansfördel tar iaf ett poäng.
 

Malmö - Asplöven 1
Hemmastarka Malmö möter bortastarka Asplöven, ett Asplöven som Malmö alltid har problem med på bortaplan. I år Asplöven bättre borta än hemma kommer Asplöven kunna lugga Malmö på poäng idag, visst kan det vara så, Malmö har endast tagit ett poäng på de två senaste matcherna men jag håller ändå Malmö som ett bättre lag än Asplöven och tror att Malmö ikväll studsar tillbaka och bevisar återigen hur svårslagna de är i Malmö Arena. Mitt tips är att Malmö tar alla tre poängen.
 
/Sweetangel

Tredje raka

Kategori: Allmänt

Ja en 2-0 seger borta mot Västerås och där med nio poäng av nio möjliga i den andra fjärdedelen av serien, känns riktigt jävla underbart.

 Skulle nån sagt efter matchen mot Rögle när jag mådde som sämst att det skulle se vara så här nu hade jag nog bett dem flyga och fara. Jag trodde att vi skulle lyckas få studsarna med oss och ta poäng samt vinna matcher. Då hade jag dock räknat bort att vi skulle vinna mot Malmö och Västerås.
 
Allt vände efter att pucken studsat våran väg nere i Malmö Arena, väldigt turligt men det gav det där lilla extra och det kändes som att många började våga tro och grabbarna fick de där självförtroendet. Nu spelar vi som ett lag och jobbar stenhårt för varandra och framförallt så håller vi oss till gameplan och spelar smart.
 
Stefan Andersson vår bästa back ligger bakom båda målen idag.
 
Andrew Raycroft, nollan idag grymt bra.
 
Marcus Lundberg kliver av med hjärnskakning efter två tacklingar mot huvudet.
 
Peter Lyth får frågan efteråt om inte det är en armbåge i huvudet på Marcus i den sista av de två men han vågar inte ens svara. Han var inte bra idag men inte heller så katastrofalt dålig som han har varit tidigare
 
Nu njuter jag av det här så kommer lite mer reflektioner imorgon.
 
/Sweetangel

Övriga matcher ikväll

Kategori: Allmänt

Mora - Timrå 1
Ett hemmastarkt Mora ställs mot Timrå som har ett svagare lag.Timrå är otroligt svaga offensivt och skall inte ha något att hämta borta mot Mora. Mora har dessutom en bra trend med tre raka. Timrå vann senaste mötet lagen emellan men ikväll tar Mora alla tre poäng.
 
Södertälje - Karlskrona 2
Södertälje är ojämna och Karlskrona har bättre självförtroende trots nederlaget senast mot Rögle. Södertälje har inte uppfyllt förväntningarna och är hemmasvaga.Är dock en svårtippad match då Södertälje verkligen blandat och gett. Men Karlskrona tar tre poäng då de är bättre just nu.
 

BIK Karlskoga - Rögle 1
Hemmastarka BIK tar emot borta svaga Rögle. BIK är favoriter trots att de är inne i en sämre period då de bara vunnit en av de fem senaste matcherna. Rögle som är på uppgång har dock varit alldeles för dåliga på borta is. Fördelen av hemmplan avgör ikväll och BIK går segrande ur detta.
 
/Sweetangel
 

Inför Västerås

Kategori: Allmänt

Ikväll ställs Löven mot Västerås på bortaplan. Västerås som inte har fått till det offensiva spelet fullt ut men ändå ligger tvåa i tabellen. I förra mötet lagen emellan vann Löven med 3-1 i T3 Center.
 
 
I Löven saknas Wille, Kalle, Lucas, Oscar, Danne och Linus. Emil ryktas vara utlånad till Teg ikväll.
Löven har lånat in Bernhard Starkbaum från Modo och det är ännu oklart vem som står. Om Emil lånas ut så har Löven tre femmor och två extra forwards.
 
Västerås kommer senast från en övertidsvinst borta mot Karlskoga och Löven slog senast Oskarshamn hemma.I Västerås saknas den förre Löven spelaren Marcus Jonsson.
Västerås ställer troligen upp med följande lag

Målvakt
 Fransson (Boltshauser)
1:a Kedjeformation
 Romano - Frycklund - Williams
 Helmersson - Emmerdahl
2:a Kedjeformation
 Caputi -  Doell - Bergquist
 Frisk - Larsson
3:e Kedjeformation
 McArdle - Marklund - Bromé
 Mitell -  Bengtsson
4:e Kedjeformation
 Söderkbist - Kinisjärvi - Mårtensson
 Björklund - Lindh

En tuff bortamatch väntar och det gäller att fortsätta som i de senaste matcherna.

Matchen sänds på Viasat Hockey och Viaplay.

/Sweetangel

 

Träningsrapport

Kategori: Allmänt

Var på plats innan träningen var avsatt att starta och medan målvakterna värmdes upp fanns två rödklädda killar på isen. Den ena var Oscar Molin som åkte runt och höll i gång benen i ca 15 minuter. Den andra var Linus Boström som dock såg rätt plågad ut när han åkte runt och utgick efter ca 10 minuter.
 
Saknades på dagens träning gjorde Wille, Kalle, Danne och Lucas. Alla utom Lucas syntes till i hallen och körde rehabträning. Så ni som trodde att Wille var petad sist hade fel han är skadad.
 
Träningen börjar med övning med snabba pass och sen avslut. Jens är inte nöjd och vill ha bättre och rejälare pass och mer fart.
 
Löven tränar mycket med omställningar och styrningar framför mål även under denna övning efterlyser Jens mer fart, han vill ha snabbare fötter och mer rakt på mål spel. Alexander S är riktigt alert och avslutar två fina skott över Bernhards plock.
 
Löven tränar fem mot fem och vänder från försvar till anfall så det blir tre mot två spel och övriga gubbar får jobba för att komma i kapp och sedan komma till anfall fem mot fem. Här briljerar först Andrew med en riktigt snygg plock och sedan kontrar Bernhard med en snygg sidledsförflyttnings räddning.
 
Fem mot tre spel och meningen är att pucken skall in på mål och jobba in spelare som finns framför mål.
 
Djungelhockey avslutar dagens träning där Kim bär citrontröjan, den slutar 1-1 och får avgöras på straffar. Viktor avgör med en straff som letar sig in bakom Andrew medan Berhard står för två fina räddningar.
 
Vad gäller Bernhards målvaktsspel så tycker jag han och Andrew har en liknande spelstil då båda är snabba att gå ner och täcka isen vilket lämnar lite luckor upptill dock upplever jag att Bernhard är lite snabbare upp igen och i sidled, vid sidledsförflyttningarna lämnade han dock en lucka mellan benen. Något som Petter påpekade och de körde lite extra på efter träningen.
 
Dannes skada är en känning i ett knä som han haft ett tag men som på värmningen i lördags gjorde att han kunde gå ner men tog sig inte upp igen, troligen någon form av överansträning och gör att han är borta 1-2 veckor. Således bra att det sker i samband med det kommande uppehållet då han troligen bara missar dessa två matcherna.
 
 
 
/Sweetangel
 
 

Kvällens match

Kategori: Allmänt

Asplöven- Oskarshamn 1
Asplöven är favoriter i kvällens match mot Oskarshamn. Asplöven har varit en överraskning så här långt och även om de inte riktigt fått till hemmaspelet och inte varit lika svårslagna som tidigare så är hemmaplanen en fördel ikväll mot otroligt bortasvaga Oskarshamn. Oskarshamn har fortfarande bara tagit en poäng på bortaplan och är det sämsta laget jag har sett i T3 Center hittills. Oskarshamn vann det senaste mötet lagen emellan men Oskarshamn är ettannat lag hemma. Asplöven vann senaste matchen mot Troja hemma och Oskarshamn kommer från en förlust mot Björklöven. Trots att Asplöven inte rosat marknaden på hemmaplan så tror jag att det blir seger i kvällens match med ett par måls marginal.
 
/Sweetangel
 

Information, spekulationer och skit.

Kategori: Allmänt

Jag kan ärligt säga att jag tycker att Löven ibland är dåliga på biten när det gäller information och att det kan bli betydligt bättre. Informationen är viktig för att få ner spekulationerna och då tycker jag inte att det behövs sägas exakt vad problemet är utan det räcker med att säga vi gör så för att, läget är att Wälitalo är skadad och vi behöver en bra backup. Nu blev det så att Löven själva var sent ute med nyheten, vilket har sina orsaker, och spekulationerna var i fullgång, Raycroft ska bänkas eller är skada, Är Wälitalo långtidsskadad?
 
Wälitalo är borta pga knäskada till uppehållet som kommer efter dessa två matcher sen lär man ta det dag för dag.
Starkbaum är inte lovad att stå utan är med som backup. En riktigt bra lösning då att ha en j20 elit målvakt som backup inte är tillräckligt, det är för stort steg mellan j20 elit och allsvenskan. Sen är det bättre att han finns tillgänglig för j20. Jag kan dock hålla med om att det hade varit bra att ha Starkbaum som backup redan när Raycroft var skadad, det hade då varit bra att ha en avlastning till Wälitalo speciellt när resultatet gick emot match efter match. Kan tänka mig att Stakbaum inte kostar oss speciellt mycket och det kan vara bra att ha avlastning till Raycroft om det behövs, jag anser dock att är Raycroft hel och har ork så är det han som skall stå då laget är trygga med honom i mål och vet vad som skall göras.
 
Det kan inte vara lätt att vara sportchef i Löven, allt som Blixt gör får han skit för av någon. Lånar han inte får han skit och lånar han får han skit. Folk kommer alltid ha sina åsikter och det är många som talar innan de har någon information om varför. Jag tycker att självklart måste folk få säga sitt men mycket är otroligt onödigt, varför skall nån avgå för att man agerar när någon blir skadad? Det är kul att Löven berör men vissa spekulationer och åsikter skulle i allafall jag klara mig bättre utan.
 
/Sweetangel
 
 
 

Löven lånar målvakt

Kategori: Allmänt

Ja Löven lånar Bernhard Starkbaum från Modo till matcherna mot Västerås och Almtuna. Detta sedan Daniel Wälitalo igår fick känning av skada och inte kommer till spel.
Starkbaum har inte stått någon match i år då Modo valt att satsa på deras två yngre målvakter Linus Ullmark och Anton Forsberg.
Bernhard Starkbaum var i fjol Modos första målvakt och hade en räddningsprocent på 93,3% och ett snitt på 2,06 insläppta mål per match.
 
Tråkigt att Daniel Wälitalo är skadad men tycker att det känns bra att ta in en målvakt om utifall att Andrew Raycroft skadar sig eller inte kan komma till spel. Detta då alternativet är att ställa en juniormålvakt som troligen inte har tillräcklig kapacitet för att vinna matcherna åt oss. Bra jobbat Jimmy Blixt.
 
/Sweetangel

Dagens match

Kategori: Allmänt

Djurgården- Malmö 2
Två lag som har möjlighet att haka på i toppstriden men som båda har ett nederlag i senaste matchen. Malmö förlorade mot Björklöven på hemmaplan och Djurgården åkte på en straffförlust mot Troja i Ljungby.
Malmö har ett lite mer komplett lag än vad jag tycker att Djurgården har, det återstår dock att se om Malmö studsar tillbaka eller är så beroende av Joey Tenute som är osäker om han kommer till spel även ikväll. Är Malmö lika ineffektiva som senast så blir det torsk idag. Djurgården kommer ha publikstödet i ett välfyllt Hovet och kommer vara stärkta av det. Djurgården är starka hemma och det är en fördel däremot så tror jag att Malmö är ett lag som kan slå dem på deras hemmais. Djurgården har endast en seger på de fyra senaste matcherna medan Malmö endast har en förlust. Jag tror Malmö studsar tillbaka och vinner matchen redan under ordinarie tid.
 
/Sweetangel

Björklöven slog Oskarshamn med klara 6-2

Kategori: Allmänt

Det blev en klar seger men den satt ändå ganska långt inne. Oskarshamn kunde ta ledningen i den första perioden genom Andreas Valdix och det kändes relativt tungt främst för att Löven varit det spelförande laget och det var Oskarshamns första skott på mål. Men Löven fortsatte kriga och fick stundtals riktigt bra press, bäst press i den första perioden hade linan med Mats, Kim och Gustav, var alltid farligt när de var inne men Stefan Steen kunde stå emot. Först när Stefan Öhman tar in pucken i zon och lägger ett skott på mål får Steen kapitulera då han släpper en retur som Jon Palmebjörk rakar in.
 
Ytterligare en gång får Oskarshamn ta ledningen denna gång i powerplay direkt i den andra perioden. Jag trodde Löven skulle reda ut det numerära underläget men när flertalet försöka att rensa misslyckats så kan Oskarshamn genom Valdix igen få ett bra skott på mål som Raycroft lämnar en retur på vilket ger Soares öppet mål och han gör inget misstag. Men Löven kan genom Stefan Anderssons hårda skott i bortre krysset både kvittera och sedan ta ledningen. Det är en bra period av Löven även om spelet svänger en del. Oskarshamn är snabba på att ställa om.
 
Den tredje perioden är helt Björklövens och när 4-2 kommer i PP genom Mats Lavander så släpper alla spänningar och det syns, grabbarna spelar ut och vågar, det tar sen bara 20 sekunder innan Nicke Johansson krigar sig in i zon och serverar Alexander Sundström som lyfter in den. Här dör också matchen vilket gör att Löven dominerar totalt och i slutet av matchen också får 6-2.
 
Löven gör en bra match helt klart men Oskarshamn är det sämsta lag jag sett i T3 center den här säsongen, vilket inte är så konstigt då de precis som Löven haft svårt att få till de och det sätter sig i huvudet. Oskarshamn är ett bättre lag än de spel de presterar på bortaplan de syns framförallt när de får spela på hemmaplan vilka kvaliteér de besitter.
Seriens sämsta hemmalag mötte seriens näst sämsta bortalag och Löven bröt en negativ trend på hemmaplan och gjorde det med besked.
 
Nicke Johanssons assist till 5-2 var hans hundrade assist i Löventröjan.
 
Linan med Gustav, Kim och Mats blir bara bättre och bättre i allafall om man bortser från ett byte som hade kunnat ställa till det rejält då de bjuder på 3 felpassningar till Oskarshamnare vid egen blå, men de redde upp de.
 
Alexander Sundström vilken krigare nu är han tung att möta och han gick igår vinnande ur alla dueller. Ett snyggt mål får han göra också.
 
Skador skador skador.... Ja igår kom inte Kalle Lundström, Daniel Wälitalo, Linus Boström eller Wille Quist till spel pga. skador. Lägg där till de långtidsskadade Oscar Molin och Lucas Sandström och skadelistan känns ganska lång igen.
Jens Öhman hoppades dock att det inte skulle vara någon fara med dessa skador. Men i och med Kalles skada har vi återigen bara 5 backar , Mathias Nilsson var med igår men gjorde inte ett byte.
 
En skön seger och det känns som att detta ger killarna självförtroende och det är otroligt viktigt. Nu står Västerås borta näst i tur.
 
/Sweetangel
 

Dagens matcher

Kategori: Allmänt

Timrå - Almtuna 1
Timrå är ett bättre lag än Almtuna. Almtuna har en förlust och en vinst på de två senaste matcherna båda dock på hemmaplan. Timrå tog poäng senast i Västerås vilket är starkt och Timrå borde därför vinna dagens match mot bortasvaga Almtuna. Timrå vann senaste mötet lagen emellan. Timrå tar 3 p
 
BIK Karlskoga - Västerås 1
Västerås har inte rosat marknaden i de senaste matcherna i och med förlust mot Almtuna och poängtapp mot Timrå på hemmaplan. Inte heller BIK har en bra trend utan har bara vunnit en av de 5 senaste matcherna. Västerås ställs nu mot hemmastarka BIK en match som BIK är favoriter i och borde vinna redan under ordinarietid. Detta trots att Västerås vann senaste mötet lagen emellan men BIK är hemmastarka och Västerås bortasvaga vilket gör att jag tror att BIK vinner redan under ordinarie tid.
 
/Sweetangel
 
 

Inför Oskarshamn

Kategori: Allmänt

I eftermiddag ställs Löven mot Oskarshamn. Oskarshamn trodde jag skulle vara med och slåss i toppen inför säsongsstarten men de har inte riktigt lyckats med sina värvningar och härom veckan sparkades Alexander Leavitt och ersattes med David Rodman som gör debut idag. Oskarshamn har inte motsvarat förväntningarna och ligger på en tioende plats med 19 poäng de har dock endast tagit ett poäng på bortaplan.
Annars återfinns gamla lövarna Russ Moyer och Michal Zajkowski i Oskarshamn. Oskarshamn lånade in Stefan Steen från Skellefteå och Jonathan Andersson från AIK men Jonathan är åter i AIK, Stefan stod senaste matchen och spikade igen så när som på ett mål och hade en räddningsprocent på 95.83% jag tror att det blir han som står ikväll också. Noterbart är att det var han som vaktade kassen i träningsmatchen mot Skellefteå och var riktigt bra även då. Oskarshamn är sämre i PP än Löven med sina 11.32% samt ungefär lika bra i boxplay med 71,83% mot Lövens 70,31%
 
Det är således ett av seriens sämsta bortalag som ställs mot seriens sämsta hemmalag, och statistikmässigt är båda lagen relativ likvärdiga. Kan nog blir en jämn match där misstagen avgör.
 
Oskarshamn kommer till spel med 6 backar om Juha Outila kommer till spel vilket är ett litet frågetecken besked tas efter värmningen.
 
I Löven saknas Oscar Molin, Lucas Sandström och troligen Linus Boström, ett frågetecken på Emil Wrenman.
Löven ställer troligtvis upp som mot Malmö.
Raycroft
Wälitalo
 
Stefan Acke
Kingen Kalle
Neva Per
 
Jon Stefan Olof
Mats Kim Gustav
Susse Viktor Nicke
Wille Jens Mackan
 
Matchen sänds på Hockeyallsvenskan Play för de som inte kan vara på plats.
Kom igen och ta er till T3 Center kl 16.00 och upplev stämningen och hjälp till och stötta grabbarna, de behöver oss.
 
/Sweetangel
 
 

Kvällens matcher

Kategori: Allmänt

Rögle - Karlskrona 2
Det har varit två omtumlade dygn för Rögle med stor förlust och sedan sparkat tränaren. Ofta brukar dock ett tränarbyte ge viss effekt men tyvärr för Rögles del så möter de serieledarna och de är numret för stora även om Rögle är tända av bytet. Karlskrona vann förra mötet lagen emellan och har nu en bra vinnande trend som jag tror kvarstår efter kvällens match. Karlskrona har de självförtroendet som krävs för att vinna täta matcher ochjag tror de vinner med ett par mål ikväll.
 
Asplöven - Troja/Ljungby 1
Asplöven har ett bättre lag än Troja och har börjat säsongen riktigt bra även om de som tidigare varit så starka hemma nu är bättre på bortaplan.Asplöven vann det senaste mötet lagen emellan. Troja har dock spelat bra och lyckats få med sig poäng från många matcher men är relativt bortasvaga och därför vinner Asplöven ikväll men det kommer vara jämnt in i slutet.
 
Mora - Södertälje 1
Ett Södertälje som slog Rögle senast och ändå fått nån form av tändning av tränarbytet mot ett Mora som vunnit de två senaste matcherna och är starka på hemmaplan. Södertälje är ett relativt bra bortalag men är för ojämna. En otroligt svårtippad match men Mora känns jämnare och har fördel av hemmaplan vilket jag tror fäller avgörande ikväll. Mora vinner redan i ordinarie tid men det blir allt annat än enkelt.
 
/Sweetangel

Dagen efter

Kategori: Allmänt

Ja så här dagen efter så vaknar jag med ett leende på läpparna, äntligen studar vi tillbaka och spelar på de sätt vi kan och vi gör det i den kanske svåraste matchen på hela säsongen, mot tabelltvåan i Malmö Arena
 
Jag skrev igår att Andrew Raycroft inte gjorde en jättebra match, jag menade då inte att han var dålig för han var bra men har sett han bättre, han räddade oss igår men står fast vid att han släppte mer returer än tidigare vilket jag tyckte var orsaken till att matchen inte var jättebra. Men stundtals var han lysande och i den första perioden räddade han oss hade lika gärna kunnat stå 4-0. Det jag ville ha fram var att en bra målvakt har tur och får mycket hjälp av sina backar. Jag tycker det är en stor skillnad på det defensiva spelet beroende på vilken av målvakterna som står, laget vet vart de har Raycroft, vad han tar och när de är deras uppgift att städa bort.
 
Måste lyfta fram Alexander Sundström äntligen såg man den gamla Susse som är lite smågrinig och jobbar och sliter stenhårt. Han gör sin bästa match i år.
 
Malmö spelade den hockey jag förväntade mig främst i första perioden men egentligen hela matchen även om de slarvades en hel del. De som fällde Malmö igår, var de som fällt Löven så många gånger den här säsongen, ineffektivitet.
 
 
Så här sa Jon Palmebjörk om gårdagens match.
 
Hur känns d så här dagen efter?
Det känns såklart magiskt, hoppas det här är vändningen
 
Vad tycker du gör att ni vinner med uddamålet denna match?
Vi vet att vi måste kriga allt vi bara kan varje match och det är kanske det som är skillnaden, våra blickade skott och Andrew är kung!
 
Nöjd med din egen insats?
Nä jag tycker den var ok, men fick inte spela i slutet så kan inte varit allt för vass.
 
Njut av segern och kör hårt imorn!
Tack så mycket, slit dit folk vi behöver allt stöd och tryck!
 
Kom igen nu och hjälp fram grabbarna med grymt stöd och tryck från läktarna imorgon.
De behöver oss!
 
/Sweetangel

Det studsade vår väg.

Kategori: Allmänt

Det kändes faktiskt lite så att det var omvända roller idag. Vi gör inte en jättebra match men tar ändå tre poäng även om det är Malmö som är det bättre laget enligt mig. Vi är effektiva idag och plockar bort dem tidigt i banan och framförallt framför mål. Så pucken studsade vår väg, äntligen.
 
I första perioden var det Malmö för hela slanten och jag var säker på förlust. Var glad att det bara stod 1-0 i paus.Sen kunde Björklöven komma ut i andra och jobba in sig i matchen och man kvitterar både och tar sedan ledningen med 2-1. Ett resultat som står sig matchen ut. Löven har några chanser att utöka ledningen men trots två frilägen så blev det inget mål. Malmö försöker verkligen kvittera i den tredje perioden och tar ut Brage med 2.12 kvar men Löven stänger vägarna bra och håller tätt.
 
Andrew Raycroft släppte ovanligt mycket returer idag men räddar ändå kvar oss i matchen detta trots att han inte gör en jättebra match, men han har tur och bra hjälp av backarna.
 
Linus Boström saknades idag. På gårdagens träning så körde han inget i spel fem mot fem och jag trodde han var skadad men sedan medverkade han på 5 mot 3 övningen så jag slog bort den tanken. Idag kom han dock inte till spel trots att han stod med på lineupen. Kan ha spelat till en början och utgått men jag såg inte till honom.
Inte heller Emil Wrenman var med idag, han var dock inte med på lineupen så han kanske inte reste med då Löven redan hade en extra forward, han tränade på Linus plats igår.
 
Kedjan med Kim, Gustav och Mats har kommit igång riktigt bra, hade två frilägen och där måste pucken sitta. Annars fick Mats sätta första pucken idag och vilken glädje han visar, helt underbart att se.
 
Jon, Olof och Stefan kändes lite blekare idag trots att de fick in en puck.
 
Defensivt en riktigt bra match. Boxplay betydligt bättre, lite surt att Stefans klubba går av i tekningen vilket gör att Malmö får ett riktigt övertag i fem mot tre och kan trycka dit pucken där.
 
Vi spelar som ett lag och alla krigar för varandra, hoppas vi kan fortsätta hålla uppe vårat spel och ta poängen.
 
Idag följde vi gameplan i 60 minuter och red ut stormen och gick vinnande ur den.
Otroligt skönt att få ta tre poäng och vara första lag att besegra Malmö i Malmö Arena.
 
/Sweetangel
 
 
 

Den andra matchen ikväll

Kategori: Allmänt

Västerås- Timrå X
Västerås är ett på papperet bättre lag och borde vinna matchen. Västerås tappade dock poäng mot bortasvaga Rögle senaste och innan det en storförlust borta mot Almtuna, Västerås har de senaste matcherna inte spelat bra. Fråga är om det räcker för unga, mindre rutinerade Timrå för att ta poäng? Timrå har å sin sida tre raka förluster dock är två av dem efter ordinarie tid och haft det tufft på bortaplan. Med tanke på senaste tidens spel från Västerås så är det en svårtippad match, egentligen borde Västerås vinna med ett par mål. Frågan är om Västerås lyckas studsa tillbaka eller ej. Idag följer jag magkänslan som säger att Västerås tappar poäng tror dock att Timrå får räkna in sin fjärde raka förlust då Västerås tar extra poängen.

Inför Malmö

Kategori: Allmänt

Ja ikväll väntar match mot serietvåan Malmö i Malmö Arena nog den tuffaste matchen i serien skulle jag säga. I förra mötet lagen emellan så vann Malmö i Umeå Arena med 1-2. En match där jag tycker vi stod upp bra men gjorde misstag som fällde oss i slutändan.
 
Malmö är ett riktigt bra lag och har ett otroligt farligt powerplay med Joey Tenute i spetsen. Som bloggen skrev igår finns de vissa frågetecken på om han kommer till spel då han bröt träningen och grinade illa igår. Det visar också statistiken Malmö är inte bara bäst i PP med sina 32.08% utan också i effektiviteten de gör mål på nästan 14% av sina skott.  Vidare så är de näst bäst även i boxplay med 89.66% där är bara Karlskrona bättre.
 
Malmö är ett hemmastarkt lag och har fortfarande inte förlorat på hemmaplan utan endast tappat en poäng mot BIK Karlskoga.
 
Malmö ställer upp på följande sätt om Joey Tenute kommer till spel.

Sjögren – Brage (Ej klart vem)

R.Andersson – Kesä
Björk – Olsson
C.Andersson – Blomqvist
Djuse

Viksten – Tenute – Svensson
Alvarez – Rensfeldt – Persson
Hetta – Ericsson – Storm
Häggström – Kollar – Jadeland
Blomberg

När det gäller Löven så är alla tillgängliga utom Oscar Molin och Lucas Sandström
 
Följande uppställning är vad jag tror utifrån träningen igår
 
Raycroft
Wälitalo
 
Stefan Acke
 
Kingen Kalle
 
Neva Per
 
Jon Stefan Olof
 
Mats Kim Gustav
 
Susse Viktor Nicke
 
Linus Jens Mackan
 
Extra forwards
Wille och Emil
 
Chansen för vinst är otroligt liten men när pucken släpps står det 0-0 och det är bara in och köra, vi får inte vara rädda för att förlora då gör vi de. In och spela och våga vinna.
 
/Sweetangel

Träningsläget

Kategori: Allmänt

Besökte dagens träning 
Saknades gjordes endast långtidsskadade Lucas och Oscar.
Oscar var dock på plats och borta är gipset som är ersatt med skena. Detta till trots är han troligtvis borta 4-6 v till.
Skall dock gå på is lite försiktigt här framöver. 
 
Daniel Wälitalo matchades hårdare på träningen om det är för att han är tänkt att stå imorgon eller bara för att inte överbelasta Andrew Raycroft vet jag inte. Det var Daniel som i så gott som alla övningar mot ett mål medan Andrew vilade då. Andrew brukar dock vara seg på träningen vilket han också var idag men kändes extremt långsam ner och när han väl täckte is så stod han kvar i en evighet.
Känslan är dock att Andrew raycroft står imorgon om inte skadan är det som hämmar honom.
 
Det kördes lite omställningsövningar och sedan fem mot tre ett längre tag. Gårdagens fem mot tre övning var ej tränarna nöjd med och idag snackades det bra och hölls en bra fart. 
Träningen avslutades med djungelhockey där Gustav Hjalmarsson var citronen. Vita vann med 2-0.
 
Troligtvis ställer Löven upp med samma manskap och på samma sätt som mot Karlskrona förutom att Alexander Sundström
Verkar gå in på ordinarie och inte vara extra forward han spelade med Nicke Johansson och Victor Ekeståhl Jonsson. Jens Ledin och Wille Quist alternerade i det korta fem mot fem spelet på träningen.
 
När det gäller motståndarna imorgon Malmö så verkar det vara frågetecken på Joey Tenute som skall ha grinat illa på dagens träning och avbrutit. Det är för Malmös del ett avbräck framförallt i PP där han är deras mest framstående spelare. Oavsett om han saknas eller ej så har Löven en av de svåraste matcherna i denna serie på schemat imorgon. 
 
/Sweetangel 
 

Kvällens matcher

Kategori: Allmänt

Troja/Ljungby - Djurgården 2
Djurgården är helt klart favoriter i matchen mot Troja. Troja har varit väldigt ojämna och blandat riktigt bra matcher med betydligt sämre. Djurgården har tagit poäng i de åtta senaste matcherna och trots två förluster efter ordinarie tid så känns det ändå som att  de är på gång. Det krävs dock att de gör en riktigt bra match då Troja är bra hemma och förra matchen lagen emellan bslutade med delad poäng, men jag tror att Djurgården vinner redan under ordinarie tid.
 
Södertälje - Rögle X
Förra mötet slutade med att Södertälje vann med uddamålet mot ett då svagt Rögle. Södertälje är otroligt ojämna och endast tagit 6 poäng på 6 matcher på hemmaplan. Rögle tog sin första borta poäng med Västerås senast vilket i sig är starkt samtidigt som Asplöven tog alla tre poängen i Axa sportcenter och Södertäljes fortsatta framgång med nya tränaren uteblev. Rögle är således på gång samtidigt som Södertälje har de lite tuffare vilket jag anser gör att det är upplagt för ett oavgjort resultat.
 
Oskarshamn - BIK Karlskoga 2
BIK får ses som favoriter mot ett Oskarshamn som gått sämre än väntat. BIK har tagit poäng i alla matcher och har ett komplett och starkt lag. Förra mötet lagen emellan vann BIK men Oskarshamn är ett bra hemmalag men har ändå tappat poäng i båda de senaste matcherna mot sämre lag än BIK samt att BIK är bortastarka vilket gör att jag tror att BIK vinner redan under ordinarie tid.
 
Almtuna - Mora 2
Almtuna gjorde en riktigt bra hemmamatch mot Västerås senast och vann med klara 6-0 tog där med sin första 3 poängare. Almtuna har därmed vunnit sina tre senaste matcherna om än de två innan efter ordinarie tid och är på uppgång. Mora vann dock senaste mötet med klara 8-2 och har ett bättre lag vilket gör att jag tror på bortalaget i denna match redan under ordinarie tid.
 
/Sweetangel
 
 
 

Så nära men så jävla långt bort

Kategori: Allmänt

Ja förutom matcherna mot BIK och Mora så har Löven spelat jämnt med samtliga lag oavsett hemma eller bortaplan. När jag då summerar den första fjärdedelen är det ändå med en form av besvikelse, kanske inte egentligen på spelet alla gånger utan snarare på avsaknaden av poäng. Det är bara att hoppas att man lyckas med bedriften att vända detta och ha två lag bakom sig i slutet av februari. Ledningen är lugn, önskade jag kunde vara lika lugn, men jag försöker lita på dem till 100%. Det är fortfarande många poäng kvar att spela om men min oro är att det sitter mentalt hos grabbarna och det är otroligt svårt att ändra på. Vi måste hitta ett sätt att våga spela vår ishockey. Om det är som Janne Karlsson sa, till Karlskorna ifjol, dribbla på blå eller gör va fan i vill bara ni vågar  eller något annat skiter jag i bara viljan att vinna blir större än rädslan att förlora. De syns på isen, man tar ledningen i matchen och direkt kommer tanken att det här får vi inte tappa som vanligt, de blir så att man spelar svårt rädslan att förlora gör att spelet hackar och puckarna som inte ska gå in går in och förlusten är ett faktum. Löven har börjat som förväntat men poängskörden är lite mindre än jag trodde inför säsongen.
 
Det finns några lag som har imponerat lite extra på mig.
Karlskrona: Ja vad ska man säga det har lyckats och framförallt så spelar det med ett självförtroende som gör dem otroligt svåra att slå. Karlskrona har ett lag med mycket nya spelare och detta till trots har Janne Karlsson lyckats spela ihop dem till ett lag som spelar för varandra.
 
Malmö: Malmö har som vanligt svårt för Asplöven borta men annars spelar de en vinnande ishockey. Framförallt i PP är Malmö livsfarliga.
 
Asplöven: Imponerad helt klart trodde de skulle vara ett bottenlag men just nu med i topp 7 och seriens bästa bortalag. Luleålånen har lyft dem de lilla extra de behövde för att vara med och slåss i toppen. Hatten av.
 
Timrå: Ett ungt lag som hade kunnat få det svårt men hittills ändå gjort det bra och trots att de till en början hade svårt att få in puckarna är de nu på uppgång och har hittat ett sätt att ta poäng i täta matcher. 
 
/Sweetangel
 

Mrmadhawk

Kategori: Allmänt

Ja han fick rätt rejält med skit när han tippade oss sist inför säsongen. Jag säger inte att han kommer få rätt när det gäller att vi hamnar sist men ändå så har han en hel del bra poänger. Nu när en fjärdedel är spelad ligger vi trots allt sist.
 
Allsvenskan och division 1 är det otroligt stor skillnad på och det gäller att fylla ut kostymen och det tar tid att komma in i det. Flera av spelarna har inte spelat på den här nivån på länge och det tar tid att komma in i det.
 
Han var ganska hård på flera av våra nyförvärv och han har rätt i de att de inte är spelare som enskilt lyfter oss så mycket som vi behöver, men vi strävar inte efter att enskilda spelare skall lyfta laget utan vi strävar efter en bra lagmoral vilket jag tror i längden kommer löna sig. Vi har inte råd med dyra transatlanter så enkelt är det så vi får kriga oss till poängen.
 
Vi saknar en rejäl back och har gjort hela tiden. I jämförelse med andra lag är vårat lag tunnt på papperet och otroligt skört när det gäller skador vilket också är det som blev verklighet direkt. Vi kan komma att bli beroende av att låna in spelare om detta fortsätter för pengarna finns inte.
 
I kvalserien hade vi svårt att ta poäng borta och det är viktigt att ta poäng både hemma och borta för att kunna undvika kval, just nu får vi inte med oss poängen någonstans men egentligen är jag mest missnöjd med vårt hemmafacit.
 
Vi saknade en första målvakt och det har visat sig att Daniel inte är en målvakt som kan rädda oss i de täta matcherna, han har inte varit en vägg som vi behövt. Vi har nu en bra första målvakt men de krävs att även han kan vara en vägg i viktiga matcher.
 
Asplöven har med hjälp av Luleålånen gjort det riktigt bra och jag har svårt att se att de är ett av lagen vi kommer ha bakom oss.
 
Almtuna är helt klart ett lag som inte är omöjligt att ha bakom sig men vilket det andra laget skulle vara har jag svårt att se. Jag trodde som sagt Asplöven skulle ha det tuffare. Har svårt att tro att Södertälje och Rögle kommer ligga här nere när serien är slut men det är bara att göra allt vi kan för att undvika kval.
 
Det var många Lövare som inför säsongen trodde det här skulle bli lätt och sa att han inte kunde hockey, vi skulle vara topp 7 och det är bara att ge honom rätt till stor del. Med tanke på att han sen ändrade sitt tips och tippade oss betydligt högre så trodde han ändå på oss när laget var klart. Jag måste ge honom rätt till viss del och inser att han är kunnig inom detta. Sen hoppas jag så klart att jag är den av oss som får rätt i slutändan och varför inte börja redan nu på torsdag då vi möter hans älskade Malmö och ingen förväntar sig något grabbarna har lite press på sig och kan slå ur underläge.
 
Med detta vill jag egentligen bara bevisa hur tuff den här serien är och att det kommer vara en kamp in i slutet. Vi får inget gratis och många hade en övertro inför säsongen och många av dem är dem som nu kräver avgångar till höger och vänster, det löser inget. Klart jag också önskar förstärkningar men tror ändå att laget kan se till att vi spelar Allsvenskan 14/15 med.
 
/Sweetangel
 

Kvällens matcher

Kategori: Allmänt

Karlskrona - Asplöven 1
Seriens bästa hemmalag ställs mot seriens bästa borta lag vilket är som uppgjort för en jämn tillställning. Men Karlskrona är ett bättre lag och trots att det blir jämnt och kan bli oavgjort så är Karlskrona så starkaoch spelar men självförtroende så de vinner redan under ordinarie tid.
 
Västerås - Rögle 1
Västerås som gick på en rejäl mina mot Almtuna nu senast måste studsa tillbaka ikväll. Man möter Rögle som är på uppgång men inte fått till det helt framförallt på bortaplan. Spelar Västerås som senast så blir det förlust men jag tror inte de gör de utan de är stärkta av publiken i ryggen och kommer offra sig och vinna denna match under ordinarie tid,
 
/Sweetangel

Kommunikation

Kategori: Allmänt

Ja det har krävts många avgångar och har varit hätsk stämning. Jag är av den åsikten att om man för en god kommunikation så slipper man mycke spekulationer vilket också gör att förtroendet kvarstår. 

Jag förstår att man inte kommunicerar utåt hela tiden men jag tror att många blev lite lugnare efter det att Jimmy valde att berätta sin syn på de han gjort och hur han tänkt.

Jag är lugnare och litar mer på Jimmy sen tycker jag inte att han handlat rätt på alla punkter men han har sin filosofi och tror stenhårt på den. Sen har det inte gått vägen helt som han tänkt men vi får se vad som händer. Snipern har jag insett att den kommer inte. Kanske finns möjlighet till långtidslån av nån forward eller back.

Jimmy själv säger att det inte är helt optimalt att både träna och va sportchef  men att han vill ha tre tränare och då är det enda alternativet. Där är jag fortfarande av den åsikten att det hade varit bättre med två tränare och en sportchef men de verkar ha klara linjer och så länge det inte blir ett problem så accepterar jag det 

/Sweetangel 

Nu vänder vi nederlaget genom att vinna röstningen om Snyggaste tröjan

Kategori: Allmänt

Ja expressen hållen i en omröstning om vilket lag i HA som har snyggaste tröjorna rösta här!
 
Mrmadhawk tycker vi är favoriterna och skriver följande på sin blogg
"Själv tycker jag att Björklöven nog har de mest stilrena tröjorna. Riktigt snygga! Hemmastället då alltså."
 
Just i detta nu leder Djurgården före Södertälje och Björklöven, nackdelen med dessa undersökningar är att alla Röstar på sitt lag oavsett vad man egentligen tycker men nu är det dags att vi visar hur många gröngula som finns där ute och vad vi tycker om våra tröjor.
 
När det gäller matchtröjor så anser jag att reklamen är otroligt viktig är den snygg så är tröjan snygg. Almtuna och Oskarshamn har verkligen misslyckats med reklamen och det gör att helheten blir dåligt. Malmös tröjor går bort då jag tycker att klubbmärket är otroligt fult.
Skulle jag rösta på någon annan tröja så skulle de nog bli Djurgården även om jag inte gillar den röda lika mycket som när den var blå. Efter den så håller jag Timrå och Rögle högt men inget slår ju våra tröjor så otroligt snygga, snyggt märke och stilren helhet.
 
/Sweetangel

Vi ligger sist men kan bättre

Kategori: Allmänt

Ja tittar man på tabellen är vi nu sämsta laget vilket jag inte riktigt tycker speglar verkligheten. 

Vårat mål har alltid varit att hålla oas kvar och jag anser att vi har så pass bra lag att vi kan hålla två lag bakom oss när serien är färdigspelad. 

Det är inte läge att börja skrika om att folk skall avgå. Det är panik som tog oss dit vi varit och det skall inte få göra de igen. Jag tror på att värvningar skall göras för att stärka en grupp de skall inte göras i panik. Jag tycker Hela ledarstaben bör sitta säkert och även om jag är skeptisk till Blixt i båset så är det hans val att stå där och det verkar inte inkräkta på Jens så då får det va så.

Det är inte lätt att spela i Allsvenskan och jag har varit inne på det förut ifjol var vi vana att vinna så gott som allt och nu får vi känna på hur det är att göra det motsatta. Det är klart att det sätter sig i huvudena på både spelare å fans men vi måste stötta grabbarna att fortsätta kämpa för gör vi de vi är bra på och fortsätter kriga kommer vi vända det här. Tillsammans är vi starka 

/Sweetangel 

Dagens matcher

Kategori: Allmänt

Södertälje - Asplöven 1
Södertälje vann senast borta mot Västerås och är stärkta av de och bör vinna den här matchen men Asplöven har varit riktigt brapå bortaplan så det blir en jämn kamp. Södertälje har ett bättre lag men varit väldigt ojämna vilket gör det mer osäkert men jag tror att Södertälje vinner.
 

Timrå - Malmö X
Malmö är det bättre laget men Timrå slog Karlskrona hemma här om sisten.  Timrå har endast förlorat en match på hemmaplan medan Malmö inte övertygat på bortaplan. Timrå kommer vara lite desperata och får därför med sig i allafall en poäng.
 
 
BIK Karlskoga - Troja/Ljungby 1
BIK är favoriter så är det. BIK är hemmastarka och har bara förlorat en match. Troja kan visserligen kriga till sig poäng men det kommer bli tufft. Troja har tagit poäng i sex av de sju senaste matcherna så det är inte omöjligt men jag tror BIK vinner redan i ordinarie tid just pga. hemmaplansfördel.
 
/Sweetangel

Självförtroende och att våga

Kategori: Allmänt

Ja det är de är det som behövs för att vi ska lyckas vända och börja vinna.
 
Tycker Löven gör en bra första period och står upp bra mot serieledarna. Löven tar ledningen men istället för att bli tändvätska så kommer Karlskrona in i matchen och får ta över efter det och kan sedan kvitter i powerplay. Löven har fem mot tre i två minuter och det blir inte ett enda farligt läge. Ju längre matchen lider dessto ängsligare blir det och Karlskrona vågar mer och vinner därför matchen.
 
Löven saknar självförtoende och det sitter i huvudet att vi tappar matcherna i tredje perioden och därför blir spelet ängsligt och vi vågar inte vinna.
 
Spelet är ändå ett steg framåt kan jag tycka och Karlskrona är det bästa lag vi mött. Otroligt snabba omställningar som Löven ändå har bra koll på i stort sett hela tiden, men vid ett tillfälle tummar vi på den höga pressen och då kommer tyvärr ett måli baken.
 
Boxplay såg bättre ut även om man släpper ett mål idag.
 
Kalle Lundström var bra idag men såg ut att få problem i slutet av tredje perioden hoppas inte det är något som håller honom borta
 
Försvarsmässigt såg det stabilare ut idag och det kändes som att spelarna är tryggare när Andrew Raycroft står, de vet vad de kan förvänta sig och vilka puckar som behöver slås bort.
 
Närkampsspelet var tillbaka och det bjöds på tacklingar och i sargspelet vanns puckar som tidigare gått förlorade.
 
Trots det positiva så var de stora negativa att det återigen blir en uddamålsförlust och inga poäng. Almtuna vann sin match och nu är vi jumbo.
 
Det håller inte att göra 1-2 mål per match fler måste kliva fram och göra mål.  Jag saknar verkligen den där snipern vi inte kommer få. Men jag litar på Jimmy.
 
Nu väntar Malmö borta på torsdag. Otroligt tuff match.
 
/Sweetangel

Kvällens matcher

Kategori: Allmänt

Mora- Oskarshamn 1
Svårtippad match där båda lagen haft nederlag på slutet vilket gör det upplagt för ett oavgjort resultat. Oskarshamn har dock varit dåliga på bortaplan samtidigt som Mora är starka hemma vilket gör att jag ändå tror att d vinner i ordinarie tid.
 
Almtuna - Västerås 2
Almtuna tog 2 poäng borta mot Oskarshamn vilket är starkt samtidigt som Västerås förlorade mot Södertälje. Almtuna har dock ingen 3 poängare och Väserås är det bättre laget och vinner i ordinarie tid.
 
/Sweetangel

Inför Karlskrona

Kategori: Allmänt

Ja ikväll står serieledarna Karlskrona för motståndet. Ett Karlskrona som har överraskat alla. Från att ifjol var ett bottenlag och vara ynka en staffmiss från degradering har de tagit sig samman byggt ett lag som nu spelar stabil och med självförtroende  vilket gör att de också rättvist leder serien.
 
Den forne Lövenmålvakten Patrick Galbraith vaktar kassen ikväll. Saknas i Karlskrona görs Alexander Viklund och Mikael Kurki. Karlskrona är ett målfarligt lag och det gäller att inte bjuda dem på något. Vidare har Galbraith varit riktigt bra i mål.
 
I Löven står det klart att Oscar Molin och Lucas Sandström missar matchen annars ej klart hur laget formeras.
 
 

Följande sa Jens inför matchen till www.Bjorkloven.com :

 Vi måste komma ut med mer energi och sätta högre fart, särskilt nu på hemmaplan.  Våga ta tag i alla grejer vi pratat om och våga gå in och vinna närkamper, sätta varandra i arbete och verkligen vilja vara med och spela. Släppa anbromsningen och våga köra helt enkelt.

Sen gäller det som sagt att vi spelar smart och fortsätter göra det som vi tidigare gjort bra. Många av dessa bra moment och vi också stadigt blivit bättre i.

Jag kan tycka att det är framförallt i närkampsspelet vi förlorar puck och sedan gör misstag för att motståndarna får  gott om yta och vi hamnar på efterkälke. Där behövs bättring samt i det rejäla spelet så det inte petas för då spelar vi fast oss själva

 

VI ses på ladan ikväll

/Sweetangel

 

 

Skadorna och en sväng på dagens träning

Kategori: Allmänt

På dagens träning saknades endast Oscar Molin och Lucas Sandström resten körde för fullt.
 

John hade till dagens träning dragit på sig full mundering och spelade back ihop med Martin Johansson. Att Martin spelade ihop med John tolkar jag som att Martin kommer vara sjunde back imorn. Annars var det följande backpar
Stefan- Per
Acke- Kalle
Patrik- Jen
 
John gjorde bra ifrån sig på träningen. Såg ut som han tyckte det var riktigt roligt bra speluppfattning har han.
 
 
Skönt att skadehelvetet äntligen börjar ljusna. Så att vi har manskap så att vi kan rulla så att alla orkar det där lilla extra som kan få pucken att studsa vår väg. Martin är den av spelarna som känns mest osäker för spel men han såg inte hämmade ut det jag såg av träningen. När det gäller Alexander Sundström så tror jag att han kommer att matchas försiktigt till en början. Men lättnaden är stor att endast två spelare saknas.
Laget tas som vanligt ut imorgon men alla spelare är aktuella för spel utom långtidsskadorna enligt Jens, men det är klart att det fortfarande kan hända saker som hindrar spelare till spel.
 
Jag hade inte möjlighet att bevittna hela träningen utan var endast där en stund för att kolla skadeläget.
Därför var det svårt att få grepp om hur kedjorna såg ut men la märke till att det var i stort sett det samma som förra matchen. Stefan, Jon och Olof spelade ihop och Mats, Kim och Gustav. De andra två kedjorna fick jag inte full koll på, men kan tänka mig att de övriga kedjorna såg ut som mot Rögle och att Alexander börjar som extra forward om han kommer till spel.

Men det var som vanligt hög fart och avslutades med djungelhockey. Jag slutar aldrig förvånas över hur bra gäng de är. Alla gör allt och brinner för de dom gör. Jag tror det är underskattat att ha en tajt grupp med bra gemenskap. Det är tillsammans man skall göra jobbet och det är betydligt lättare om alla trivs och kämpar mot samma mål.
 
Efter några dagars ledigt från matcher så har jag insett att det är ett lag som klarar den här nivån vi har men starten blev inte som någon önskade men vi kan inte ge upp nu.  Det är bara för alla spelare, ledare och fans att samla kraft och ork att jobba vidare när säsongen är över så skall det stå klart att vi spelar i allsvenskan även nästa säsong och tillsammans fixar vi det.
 
Nu tar vi oss an Karlskrona imorgon som ett först steg i vår väg mot att etablera oss i Allsvenskan.
Väl mött i T3 Center
 
/Sweetangel

Kvällens match

Kategori: Allmänt

Djurgården - Rögle 1
Djurgården är ett starkt hemmalag samtidigt som Rögle inte tagit en enda poäng borta så här långt. Det gäller dock att Djurgården inte slappnar av som de har haft en tendens att göra i slutet av matcherna och därmed tappa poäng. Rögle är dock på uppgång med tre vinster på de fyra senaste matcherna. När man kollar på lagen så är de två starka lag på papperet men Rögle har haft en tuff start. Rögle är framförallt svaga defensivt så här långt. Hade inte Rögle varit så svaga borta hade jag tippat oavgjort men Djurgården har publiken i ryggen och tar en vinst trots att de får kriga länge för den.
 
/Sweetangel
 

Gustav Hjalmarsson kvar

Kategori: Allmänt

Det blev som många trodde att Gustav blir kvar säsongen ut. Jag kan ärligt säga att jag var en av dem som var osäker på Gustav när han först lånades till Löven, just för att han inte riktigt var den spelartyp jag önskade. Han är fortfarande inte en renodlad målskytt men kom in och gjorde det bra, tror att han kan utvecklas och framförallt vara ett bra komplement till Kim och Mats i den nykomponerade kedjan.
Jag är inte den som kan ändra mig och trots att jag vill ha en målskytt så tror jag att Gustav kommer att vara bra för Löven.
 
Dock är jag fortfarande orolig för backsidan, det är som vanligt tyst som i graven när det gäller skador och ingen klarhet fås i hur backläget ser ut. I värsta fall så har vi endast 4 backar i fredagens match. Jag hade gärna sett att även Rasmus Edströms avtal förlängdes men vi får väl se vad som händer på den fronten. Minst en back måste in då Oscar Molin är borta flera veckor och många andra dras med lättare skador. Visst har vi skador även på forwards men när det gäller backsidan har vi varit en kort sedan starten. Martin Johanssons skada oroar då han ofta får bakslag när han är tillbaka i spel.
 
/Sweetangel

Hur ska vi vända det här? Tillsammans!

Kategori: Allmänt

Ja spelet har stundtals sett riktigt bra ut och Löven har hängt med i matcherna men i slutändan har vi förlorat poängen. Vi ligger näst sist i tabellen, inget som jag på förhand hade varit besviken på jag visste att det skulle bli tufft och att vi skulle behöva slåss i botten. Ändå känns det tungt just för att matcherna varit tajta och vi förtjänat poäng.
 
Men vi kan inte gräva ner oss över detta då kommer det absolut bli kvalspel till våren utan vi måste samla ihop oss och göra vårt för att stötta grabbarna på isen. Precis som ifjol gör vi det här tillsammans, det hjälper inte att gnälla och säga att den eller den har gjort fel, utan vi måste inse läget vi är i som nykomlingar och försöka hitta ett sätt att ta poäng. Jag tror att för att grabbarna på isen skall lyckas så behövs vi på läktaren i alla lägen. Jag var inför säsongen säker på att vi hade riktiga fans och inte medgångssupportar. Det är otroligt mycket gnäll och skrik på panikvärvningar just nu, har alla redan glömt hur vi hamnade i division 1?
Situationen är inte optimal när vi börjar med sju backar och har mycket skador men samtidigt är det viktigare att ha en möjlighet att fortsätta spela allsvenskhockey nästa år än att riskera division 1 pga negativt eget kapital. Pengar som inte finns skall absolut inte användas för att i nuläget värva spelare.
 
Vi måste i första hand ha koll på ekonomin det är viktigast. Vi har ett lag som spelat och kunnat ta poäng mot så gott som alla lag i den här serien trots skador. Alla lag kommer att ha svackor och bara hoppas att vi kan börja ta poäng. Skulle vi hamna i en kvalserie så betyder inte det att vi åker ut men det kommer krävas hårt jobb tills allt är över. Jag väljer att fokusera här och nu och stötta laget i alla matcher.
 
Kom igen och ta del av stämningen som vi skall uppnå på fredag mot Karlskrona.
Björklöven har ett erbjudande om att gå två för en gäller endast ståplats om man köper biljett via
 
/Sweetangel
 

Kvällens matcher

Kategori: Allmänt

Västerås - Södertälje 1
Västerås och Södertälje är båda bra lag  men Södertälje är den av de två som underpresterat. Södertälje har dock bytt tränare vilket brukar kunna tända ett lag men Västerås är starka hemma och Södertälje har haft problem borta så Västerås vinner.

Oskarshamn - Almtuna 1
Oskarshamn vann senast hemma mot Timrå i förlängning. Almtuna har inte varit bra och är ett lag Oskarshamn skall vinna mot. Oskarshamn är stärkta efter de stabila defensiva spelet mot Timrå och vinner även ikväll.
 
 
Malmö - Mora 1
Malmö är favoriter i och med både bättre lag och framförallt hemmastyrkan de besitter. Mora är dock offensivt starka och kommer ge Malmö en match. Men Malmö vinner och tar 3 p.
 
Karlskrona - BIK Karlskoga 1
Karlskrona har vunnit sex raka på hemmaplan men BIK tog ändå poäng av Malmö på borta senast vilket är starkt tror dock inte de klarar av att lyckas med de två matcher i rad. Karlskrona vinner.

Troja/Ljungby - Timrå X
Två defensivt starka men offensivt svaga lag gör att det blir en oviss och målsnål batalj där båda lagen får med sig poäng.
 
 
/Sweetangel

Reflektioner från Rögle

Kategori: Allmänt

Det var otroligt tungt igår och det är det fortfarande. Finns dock en del positiva och negativa saker jag vill lyfta fram från gårdagen.
 
Jag tycker att Rögle är pinsamma. Då inte spelmässigt utan deras agerande vid framförallt två situationer igår. En av situationerna tog jag upp igår det var den med knätcklingen på Linus Boström, det är en ful tackling även om den inte är avsiktlig. Jag har sagt det förut och jag säger det igen knä och bentacklingar måste bort och därför dömas hårdare. Det är otroligt lätt att det blir allvarliga skador som kan rasera en spelares karriär. Att röglebåset och framförallt Tessier står och gormar om diving i det läget är inget annat än pinsamt, och det är inte så att han säger det en gång utan han gormar gång på gång om det med Linus ligger och vrider sig på isen.
Den andra situationen är Brandon Maxwells agerande när Linus Boström åker på hans klubba och han filmar som om det vore filminspelning. Jag tycker, visst man får inte åka på målvakten men, de är så jävla fult att filma.
 
Annars är det tunga känslor från gårdagen. Jag har inte panik och tror verkligen inte det är lösningen att börja tokvärva. Ekonomin måste gå först. Samtidigt är det så att vi är otroligt skadebenägna och behöver fler grabbar att gå runt på som det är nu. Hade i det här läget önskat att Löven körde med lite öppna kort för jag tror att det skulle lugna många fans som börjar känna paniken. Samtidigt är det viktigt att se det positiva med, i nuläget är det faktiskt bara 8 poäng upp till en sjunde plats visst då har Löven en match mer spelad men ändå det är många poäng kvar att spela om och det är rätt tajt ändå. Lyckas vi knipa poäng nån match här framöver så kommer självförtroendet och då studsar de garanterat lite mer vår väg.
 
Andrew Raycroft är viktigare än jag trodde. Vi behöver honom jag tror att han kan vara skillnaden på vinst och förlust i sådana här täta matcher.
 
Låneavtalen gällande både Rasmus Edström och Gustav Hjalmarsson har gått ut och endast lite information om tankar kring hur framtiden för dom ser ut har kommit ut. Saknar vi båda dessa till fredagens match ser det tunnt ut då egentligen ingen av våra skadade spelare är tillbaka. Det innebär alltså att vi har fyra backar och tolv forwards ett otroligt tunnt lag att ställa upp med. Det blir att snurra på tre femmor varav två forwards som backar. Det ser alla att det håller kanske en match men inte i längden. Nu kanske någon skadad spelare är tillbaka men räknar inte med det, känns som att alla får bakslag.
Jag hade gärna sett en förlängning av båda dessa spelare.
 
Jag hoppas att alla fortsätter att stötta grabbarna trots att det går tungt. Det är nu dom behöver oss.
Älska och stötta dem som mest när när de förtjänar de som minst det är då de behöver det som bäst.
 
/Sweetangel
 
 

Kvällens match

Kategori: Allmänt

Asplöven- Djurgården 2
Djurgården har det bättre lag och även om Asplöven är bra i sin borg så bör Djurgården vinna matchen. Djurgården har bara förlorat under ordinarie tid mot Västerås annars har de tagit poäng i alla matcher vilket är starkt. Asplöven måste räknas som ett av lagen i nedre halvan ett lag som Djurgården skall slå borta så väl som hemma. Asplöven har detta år varit bättre på bortaplan och endast tagit 5 poäng av 15 mögliga hemma. Att Djurgården har ett bättre lag och är inne i en positiv trend gör att de vinner kvällens match
 
/Sweetangel

Känslor

Kategori: Allmänt

Återigen 0 poäng och om det varit blytungt är det inget mot för vad det är nu. Tidigare har jag varit irriterad,arg, frustrerad och tom. Idag kom känslorna jag är mest rädd för uppgivenheten och tårarna. En ond fot som sparkades in i väggen i frustration och huvudvärk efter alla tårar är vad som blev resultatet av denna kväll. Men jag bryter ihop och kommer igen.
 
Har nog aldrig varit så arg som idag när jag hör Jens efter matchen. Vi kan inte alltid säga vi spelar bra och förtjänar poäng. Vi har ett stort problem och det är att vi inte kan stänga matcherna. Då menar jag inte vinstmatcher utan stänga en match för att ta iallafall en poäng. Många av matcherna avgörs i slutet och det är aldrig Löven som avgör.

Jag skulle kunna säga att vi förtjänar poäng idag men ärlig kan jag inte det för oavsett hur mycket vi krigar förtjänar vi det inte när vi inte kan stänga matchen med 2.5 minuter kvar.
Där tar jag inte i från grabbarna nånting idag gör de en riktigt bra match men det räcker inte.
 
Återigen är Björklövens boxplay näst intill värdelöst och är det som jag tycker till stor del avgör den här matchen.
 
Dagens sämsta är dock domare Lyth han har dömt två Löven matcher och inte ara jag är upprörd såg flertalet twitterinlägg från andra lags supportrar att de hoppas han aldrig dömer deras matcher. En sån värdelös domare bör absolut inte döma på den här nivån.
 
Bentacklingen på Linus Boström är riktigt ful och att Röglespelaren Tessier skämmer ut sig totalt när han står och skriker om diving.
 
Några glädjeämnen
 
Kim Karlsson får äntligen sätta första kassen och gör också en assist. Hoppas målet och denna formation gör att det verkligen lossnar på Kim. Jag tror på honom, dock bör han sätta minst ett av sina frilägen.
 
Idag klev andra spelare än spelarna i andra femman fram, detta kan bli viktigt om vi ska få igång målproduktionen och ha mer än en farlig femma.
 
Jag nöjer mig så ikväll och bryter ihop och tar nya tag inför fredagens match mot serieledarna.
 
/Sweetangel
 
 
 
 
 
 

Inför Rögle

Kategori: Allmänt

Ja ikväll ställs mitt älskade Löven mot Rögle i Lindab Arena. Rögle trodde jag skulle vara med och slåss i toppen och det är ingen hemlighet att de har börjat svagt. De är dock på hemmaplan som de har tagit poängen. Rögle har förlorat mot Södertälje och Troja på hemmaplan annars tagit poäng i alla och har nu två raka tre poängare i lindab där man senast slog Asplöven med 4-1. På bortaplan är Rögle ett hela annat lag och har inte tagit ett endaste poäng. Men nu spelas matchen i Lindab Arena och det kommer vara ett taggat Rögle vi möter som vill visa att de inte alls är ett bottenlag som tabellen nu visar. Om Löven skall ha något att säga till om krävs krig i 60 minuter, rejälare spel och ett rakare spel in mot mål.
 
Rögle ställer följande manskap på isen
Mv: Maxwell (Lindskoug)
1: Jensen, Panelin-Borg - Thorell, Sterner, Sylwander
2: Lilja, Kunes - Zaar, Tessier, Everberg
3: Persson, Berglind - Tjärnqvist, M.Nylander, Liljewall
4:                               - Lilja, Johansson, W.Nylander
R: Lindqvist-Hansen samt en av Hansson och Törnkvist

Ej uttagna: Martinsson (skadad), Lindgren (skadad).
 
I Löven saknas Oscar Molin, Martin Johansson, Alexander Sundström, Lucas Sandström. Det är frågetecken på Andrew Raycroft, Nicklas Johansson och Kalle Lundström.
 
Så det är fortfarande inte klargjort hur laget ser ut ikväll. Jens lär hålla på de fram tills just innan som han brukar.
 
Gustav Hjalmarssons låneavtal gick ut efter Troja matchen och jag har inte hört varken bu eller bä där men antar att han spelar idag. Rasmus Edströms avtal går ut efter kvällens match.
 
Jag gillar inte riktigt att det är tyst om allt som händer. Framförallt inte när det gäller lånen kör med öppna kort vad händer antingen får de förlängt eller inte, kan ju inte vara så svårt speciellt när de gäller avtal som redan gått ut.
 
Jag är ganska säker på att Rögle tar sin femte raka vinst på hemmaplan samtidigt som Löven inkasserar sin fjärde raka förlust. Tror laget får svårt att studsa tillbaka efter senaste tidens nederlag samtidigt som Rögle är ett bra lag. Jag hoppas såklart jag har fel och jag ställer mitt hopp till Mrmadhawk som kommer vara på plats och inte sett en Rögle vinst under ordinarie tid live. Vi får se vad som händer, kommer sitta framför tvn oavsett

Hoppas det som vanligt finns gröngula hjältar på plats i Lindab och stöttar våra krigare.
 
/Sweetangel

Kvällens andra match

Kategori: Allmänt

Oskarshamn - Timrå

En svårtippad match. Oskarshamn har inte motsvarat förväntningarna och har två raka förluster. Timrå började lite sämre men har studsat tillbaka på slutet och slog Karlskrona hemma här senast. Innan det har Timrå en förlust och oavgjort i tre raka matcher. Timrå har unga och hungriga spelare som krigar hela matcherna. Oskarshamn har lånat in en back, Jonathan Andersson från AIK och Målvakten Stefan Steen från Skellefteå, vilket måste ses som förstärkningar. Kan de få Oskarshamn att studsa tillbaka? Jag tror att det inte räcker till tre poäng men de blir oavgjort i matchen.
 
/Sweetangel

Något måste hända

Kategori: Allmänt

Jag är tom och frustrerad på samma gång. Vad skall bryta förlusttrenden? Något måste göras och det är snarast. Tåget går och vi står kvar på perrongen.
 
Laget så här långt
Andrew Raycroft Är skadad och behövs tros vara tillbaka till veckan. Har inte övertygat men varit bra.
Daniel Wälitalo har växt de senaste matcherna men trots detta har han inte stått i mål vid någon vinst.
 
Per Hållberg skulle vara lagpappan och jag är lite besviken så här lång, visst börjar spela upp sig men äte inte stabiliteten som jag trodde han skulle vara.
Patrik Nevalainen började bra på försäsongen hade vid seriestart en riktig dipp och jag var livrädd när han var inne. Han spelade som han trodde han var bäst och gjorde misstag på misstag. Har sedan han fick byta backpartner spelat upp sig lite, men har en bit kvar tills jag är nöjd.
Alexander Hellström vår rejäla back spelar allt annat än rejält just nu. Om det är för att varje tackling han ger blir tuvisning eller om han inte hänger med vet jag inte men saknar hans aggresiva spel.
Kalle Lundström är skadad hoppas kunan spela med skydd till veckan. Innan skadan varit bra.
Martin Johansson klev återigen av mot Troja pga skada. Känns som att Martin till och från har svårt att hänga med i tempot men har också haft riktigt bra matcher.
Oscar Molin skadad borta till efter jul. Första matcherna fick han inte spela nånting men fick sedan förtroende tog det och var vår bäste back fram till skadan.
 
Lucas Sandström skadad borta större delen av säsongen. Var en tilltänkt målskytt men har inte levererat men ändå varit bra framtill skadan.
Kim Karlsson är ett orosmoment för motståndarna hela tiden men det har inte släppt poängmässigt. Förväntar mig lite mer.
Mats Lavander har sedan han kom åter från skadan börjat visa vad han kan men finns fortfarande mer att ge får ha tålamod.
Wille Quist har farten och räckvidden men får inte ihop helheten. Mångas hackkyckling men tycker han igår visade lite ljusglimtar men för att hålla i allsvenskan krävs mer av Wille.
Olof Mårs gör det han är bra på även om det ibland går väldigt långsam.
Jon Palmebjörk kan inte annat än säga att  han är vår sniper och kommer vara viktig.
Linus Boström var riktigt bra i ettan och hans roll fungerar inte riktigt nu. Han måste hitta ett sätt att spela sitt spel som funkar på den här nivån. Han är som bäst när han jobbar hårt i sargen och kan vinna puckarna där på slutet har han inte gjort det.
Marcus Lundberg Gör ett hårt jobb i det tyst och tycker han håller på den här nivån men är inte en spelare i första två femmorna som ska producera utan skall göra det han kan och är vår straffskytt.
Emil Wrenman jobbar hårt och har mycket energi men tappar pucken lätt och skärpan i avsluten finns inte riktigt.
Victor Ekeståhl Jonsson Måste säga att jag trodde att han skulle blomma ut ytterligare efter fjolåret och vara ett utropstecken men han får inte till det, sen får han inte riktigt det förtroendet han fick i fjol men han kan mer.
Nicke Johansson har energin trots att han varit inne på en del baklängesmål och inte börjat producera.
Jens Ledin har omskolats till back vid skadorna och gjort det bra. Som forward så är han en spelare som jobbar i de tyst i en tredje eller fjärde femma.
Stefan Öhman började dåligt men har växt in i kostymen och är en av våra bästa spelare nu. är mångsidig och kan både producera och jobba hårt.
Alexander Sundström återigen inne i skadeträsket och frågan är om hans kropp håller. Det känns som att han inte hänger med i alal lägen och förväntade mig lite mer av honom.
 
Om man då ser på laget vi har på pappret så är det för det första ganska tunnt, att börja med 7 backar är allt annat än optimalt i ett lag som alltid drar på sig skador. Sedan är 90% av alla spelare stöpta i samma form, de är till första hand brunkare och inte producerande spelare. När jag kollar på laget ser jag två tilltänkta målskyttar och det är för lite speicellt när en av dem inte producerat och nu är långtidsskadad. Vi har väldigt många spelare med hjärta för klubben och det är jag jätte stolt över och dessa killar kommer alltid att vara hjältar men vi spelar på en högre nivå och då behövs spets som komplement till dessa hjältar.
Det har funnits en övertro att de som producerade i ettan skulle göra det här också men så är inte fallet men det är egentligen inte där jag är mest orolig utan det är över att det ser ut som att vi inte orkar 20 minuters perioder utan halva perioden spelar vi antingen bra eller dåligt för att sen göra de motsatta halvan av perioden.
 
Laget måste orka att spela sitt spel i 60 minuter och göra det bra, hur Jens skall lyckas med det vet jag inte men med lite konkurrens på platserna och fler spelare som kan göra mål kommer man långt, finns inte pengarna i år så är det bara att hoppas att Löven kan hänga sig kvar och tänka lite annorlunda inför nästa säsong.
 
/Sweetangel
 

Tomhet

Kategori: Allmänt

Det har varit tungt att vara Lövare på slutet efter Asplövenmatchen kändes det blytungt och idag känns det ännu värre jag är helt jävla tom.
 
Såg matchen på mobilen. En första period som var katastrofal det såg ut som att grabbarna fått order att vara passiva, för de stod och såg på när Troja spelade hockey. Daniel Wälitalo håller oss kvar i matchen i den första perioden och Troja leder bara med 1-0. Sen kommer ändå Löven in i matchen och gör 1-1 i PP genom Jon Palmebjörk. Många tror sen att andra perioden kommer sluta så men Troja får ett sista anfall och absolut sista sekund så lobbas en puck i en båge över Daniel i målet och det står 2-1 ett resultat som står sig och ärligt så är Löven aldrig riktigt nära att kvittera i den tredje perioden.
 
Bäst idag var Daniel Wältialo han gör sin bästa match och hade kunnat rädda poängen till oss men det håller inte att bara göra ett mål.
 
Rasmus Edström var riktigt bra på backen och killen förtjänar beröm. Som det ser ut på backsidan med
Oscar Molin långtidsskadad och frågetecken på två backar till så skulle jag gärna se att Rasmus stannar längre än det först var tänkt, han är bra och vi behöver backar.
 
Som vanligt är det endast en femma som producerar. Jon och Stefan passar otroligt bra tillsammans och Olof är länken som stör målvakten och oftast gör det lättare för medspelarna. En otroligt bra komponerad kedja. Men resten då? Vi klarar oss inte på en producerande femma.
 
Måste dock ge ett litet plus till den nykomponerade kedjan med Kim, Mats och Gustav stundtals visade dom att de passar bra ihop men ändå så blir det inga mål.
 
William Quist gjorde en av sina bättre matcher idag.
 
Nicklas Johansson gick av inför sista perioden samt så utgick Martin redan efter 10 minuter så två till som är tveksamma inför Röglematchen. Nicke har varit riktigt bra och behövs.
 
Jag har sedan seriestarten efterlyst en målskytt och det gör jag ännu mer nu. Lucas vår tilltänkta målskytt är långtidsskadad och han behöver ersättas, tyvärr tycker jag inte att Gustav Hjalmarsson är den spelare som skall ersätta Lucas. Jag hade gärna sett att Gustav hade fortsatt, han har överraskat mig, men han är inte den typen av spelare vi saknar och behöver. Gustav kan vara kvar om pengar att värva den spelartyp vi saknar finns.
 
Det som gör mig orolig är att vi aldrig klarar av att vinna de täta matcherna utan det blir bara hedersamma förluster men när serien summeras är det poängen som avgör. Den här trenden måste brytas, vi måste hitta ett sätt att ta poäng. Vi behöver nångång att pucken studsar vår väg men tur får man inte det förtjänar man, det gäller att jobba stenhårt i varje byte hela matchen och det känns som att det är där det tummas, om det är orken som tryter eller vad det är vet jag inte. Jens och John har ett hårt jobb att mota mod i grabbarna och vända denna tunga sten. Jimmy måste hitta ersättare för de skador som finns i truppen.
 
Vändningen bör komma snarast nu väntar Rögle borta på måndag och förlust där så är vi avhängda under strecket.
 
/Sweetangel

Dagens matcher

Kategori: Allmänt

Mora - Västerås 1
En svårtippad match där båda lagen har spelat bra på slutet. Mora har vunnit fyra av de sex senaste matcherna och bara förlorat en. Västerås har vunnit sina senaste två matcher men har varit lite sämre på bortaplan. Mora vinner därför matchen i fördel av hemmaplan.
 
Malmö - Bik Karlskoga 1
Malmö är favoriter det har varit otroligt starka på hemmaplan och har tagit fullpott att de dessutom övertygat hemma och har en målskillnad på 17-5 vilket är övertygande. BIK har vunnit sju av de åtta senaste matcherna och kommer ge skåningarna en match men Malmö är för svårslagna hemma för BIK och därför vinner Malmö matchen.
 
/Sweetangel

Inför Troja

Kategori: Allmänt

Ja i eftermiddag är det dags för match mot Troja/ljungby. Återigen en så kallad sex poängs match, efter gårdagens matcher ligger nu Löven under kvalseriestrecket och har 2 poäng upp. Troja ligger på elfte plats tre poäng mer än Löven.
 
I Troja saknas Christoffer Bengtsberg och Joel Johansson samt frågetecken på Johan Andersson som testa på värmningen. I mål står därför Viktor Kokman.
 
Troja kommer senast från en 4-0 förlust mot Mora och lär vara revanschsugna. Annars har Troja börjat enligt förväntan och har i många matcher kunnat få till ett oavgjort resultat.
 
I Björklöven är det oklart vilket manskap man har att tillgå. Fick känslan att Wrenman inte är med ner till Troja från ett twitterinlägg men kan vara fel. Klart är att Lucas och Oscar missar matchen.  Frågetecken på Kalle, Andrew, Alexander och Martin.
 
Det blir en tuff match och tyvärr tror jag vi tappat poäng. Bara hoppas att det finns en Zlatan i vårat Löven med som kan kliva fram och näta när det som bäst behövs.
 
Själv jobbar jag ikväll så blir en tuff eftermiddag på jobbet. Hoppas några söderlövare tar sig till hallen och stöttar våra grabbar.
 
/Sweetangel

Kvällens matcher

Kategori: Allmänt

Rögle - Asplöven X
Rögle får en svår uppgift i denna måste vinna match när de möter seriens bästa bortalag. Rögle har inte tagit en enda poäng hittills denna säsong borta utan tagit alla 8 poäng hemma i Lindab. Asplöven å andra sidan har tagit 11 poäng av 15 möjliga på bortaplan. Jag tror att det blir för tufft för Rögle att ta alla tre poäng utan de får hålla sig tillgodo med ett oavgjort resultat och poängtapp.
 
Almtuna - Södertälje 2
En bortamatch som Södertälje skall vinna. Södertälje har dock förlorat tre av de fyra senaste matcherna men ändå är det rimligt att Södertälje ska ta tre poäng. Almtuna har inte vunnit någon match än och har endast tagit 3 poäng totalt på hemmaplan på fem försök. Södertälje är ett bättre lag och vinner matchen.
 
Djurgården - Karlskrona 1
En svårtippad match. Djurgården är riktigt bra hemma medan Karlskrona börjat riktigt starkt men samtidigt har Karlskrona förlorat de två senaste bortamatcherna. Att Djurgården förra matchen körde över Södertälje på bortaplan stärker laget och i fördel av hemmaplan så vinner de även mot Karlskrona ikväll.
 
/Sweetangel
 

Hemvävdhet

Kategori: Allmänt

Ja i gårdagens Magasin Hockeyallsvenskan fick vi se ett inslag om Björklövens hemvävdhet. Det är ibland bra med påminnelse om hur tanken varit och vilka spelare vi har i laget.
 
Vi har spelare som brinner för klubben som lagt sin egen karriär åt sidan för att hjälpa laget i sitt hjärta tillbaka till finrummet. Många av dessa håller också i Allsvenskan men för att lyckas riktigt bra behövs spets, en spets vi inte har i nuläget men årets målsättning är att hålla sig kvar vilket vi absolut kan göra med dagens lag.
 
Vi måste ha tålamod, det är svårt för i Division 1 blev det lite bekvämt, det lilla extra behövdes inte för att vinna och på läktaren blev vi bortskämda och vande sig att vinna, nu möter vi ett mostånd som är helt annat och vi måste vänja oss att förlora också. Nu säger jag inte att det är bra att förlora oavsett hur det ser ut, jag kräver fortsatt att vi måste spela bra hockey men förluster bör vara mer accepterade nu än tidigare år. Vi måste dock börja ta poäng hemma för att jag ska bli lite lugnare.
 
Hjältar som Jon Palmebjörk, Alexander Hellström, Alexander Sundström och Linus Boström spelar i laget. Det är spelare som älskar Björklöven och varit med på hela resan. Sen är det helt underbart att höra Mats Lavander tala om sina känslor för klubben och även han har hjärtat på rätt ställe. Jag tror att bara med detta kommer man långt, det finns lite extra vilja och stolthet för att bära våra färger.
 
Jag såg inslaget och trots att det kändes så blytungt som de gjorde igår så rann det tårar och jag var så stolt så det värkte i bröstet när jag ser dessa killar beskriva hur mycket Björklöven betyder för dem. Detta vill jag bevara i alla lägen. Jag anser att till största del skall laget bestå av bra spelare som brinner för Löven.
 
Det har i vissa lägen varit matcher där jag ifrågasatt framförallt viljan att offra sig för laget, vilket borde vara starkare när de är hemvävt och det är något jag kräver. Jag kräver att vi spelar för märket på bröstet och gör det stolta. Jag förväntar mig inte att vi ska vinna alla matcher men jag förväntar mig att vi spelar som ett lag och ger 100% i alla lägen.
 
Jag tycker inte att allt är frid och fröjd absolut inte. Det finns alltid saker att jobba på och så kommer det alltid vara men just idag väljer jag att vara stolt över vårat lag och våra hjältar. Imorgon är det dags att slåss om poängen igen.
 
För evigt för alltid i med och motgång
/Sweetangel
 
 
 

Även North Power protesterar

Kategori: Allmänt

Ikvällens match mot HV71 så har North power bestämt att göra som Green Devils gjorde igår och vara tysta, dock bara till första powerbreaket.
 
De vill precis som GD att samarbete inte skall finnas mellan klubbarna. Rivaliteten skall kvarstå och hatet lär man sig från barnsben.
 
Jag främjar också för rivalitet och att hatet skall kvarstå, jag tycker det är hemskt när man ser småkillar iklädda Lövenkläder men hejar på Skellefteå de är inte ok. Björklövenmärket skall man bära stolt och när man gör det medför det att man inte kan heja på Skellefteå. Jag är, trots min ganska sena introducering i Lövens värld, lärd att hata Skellefteå och det kommer jag alltid göra. 
 
Men samtidigt vet jag inte om det här är rätt väg att gå. Men var och en är rätt till sin åsikt och detta visar vad de flesta ändå tycker, vi vill inte ha ett samarbete.
 
Kan dock säga att hade Rasmus Edström kommit från vilken annan klubb som helst hade jag varit glad att vi fått låna en så pass bra spelare men nu är det mest bitter eftersmak.
 
Och jag skriver Skellefteå av en orsak och det är för att jag anser att det enda AIK som finns är från Solna och att Skellefteå använder ett varumärke som inte är deras när de använder AIK som sitt.
 
Och vad som än händer är jag Lövare och stöttar mitt lag.
 
/Sweetangel
 
 
 
 

Kvällens matcher

Kategori: Allmänt

Västerås - Oskarshamn 1
Håller Västerås som favoriter trots att de har varit lite svajiga på slutet med två förluster på de tre senaste matcherna. Just att VIK är på nedgång kan ge Oskarshamn chans i matchen men samtidigt har inte de varit bra på bortaplan vilket gör att VIK vinner matchen.
 

Mora - Troja/Ljungby 1
Två lag i väldigt bra form vilket gör det till en svårtippad match. Mora är starka offensiv samtidigt som Trojas styrka är det defensiva. Men Mora är lite starkare enligt mig och har fördel av hemmaplan vilket borde ge trepoäng även om oavgjort inte är omöjligt men tror ändå Mora i slutändan reder ut det och tar alla poängen.
 
 
/Sweetangel

Blytungt

Kategori: Allmänt

Ja det har gått en natt, en natt med alldeles för lite sömn. Ibland önskar jag att jag inte brydde mig så otroligt mycket eftersom det påverkar mitt liv och alla runt omkring.
 
Hade systerdöttrarna 5 och 8 år gamla med mig igår. De har som tur är oftast fått se vinster vilket innebär en lugnare moster. Gårdagen lärde de sig att Löven förlorar också vilket är nödvändigt. Jag var allt annat än lugn. Så när jag lämnade de hemma så gick orden, Helvete vad dålig du är domarjävel, för att vinna måste ni spela som ett lag och vinn för fan tekningarna. Löven gör ingen bra match idag men vi älskar dom ändå. Den yngsta sa också bäst idag var Jon han är alltid bra och Kim med det fina håret och som var överallt. Det fina håret kom från bilden på matchprogrammet. Vet att det är viktigt att de lär sig båda sidorna men ibland önskar jag för deras skull att det inte blir som jag. Men de är lövare i alla lägen och det är jag ändå stolt över.
 
Försöker verkligen hitta positiva saker men det är otroligt svårt efter gårdagen. Visst Asplöven är i nuläget seriens bästa bortalag men det är inte därför de vinner matchen, det är för att vi inte gör jobbet. Ingen offrar sig och gör det lilla extra ingen. Då vinner man inte matcherna heller. Sen är det tyvärr så att vi har ett svag lag frågan är om det är för svag för att klara sig från negativt kval, som det ser ut nu så är jag väldigt tveksam till det. Vi skall vara tunga att möta och kämpa för märket på bröstet men det är och gör vi inte till 100% just nu och därför förlorar vi också. Vidare är det så att orken är för liten vilket känns farligt vi orkar inte spela som vi ska hela perioder utan bara kortare stunder och inte heller det räcker. Det finns en del att jobba på, vi ska inte börja värva för att värva men en back och en forward med näsa för målet är vi i behov av även på långsikt om man bortser från korttidsskadorna.
 
Vi är seriens sämsta hemmalag, sämst i vår borg där vi skall vara som bäst vad har hänt? Vi är livrädda att förlora och just därför gör vi det. Löven spelar just nu som bäst när de inte har någon press på sig, svåra matcher borta är där vi är bra. Min stora undran är hur vi skall komma till rätta med det? Jag hoppas att Jens och John har bra ideér till detta.
 
Även om jag inte tycker GD och ståplats H gjorde rätt i att vara tysta igår har jag ändå förståelse. Alla har rätt till sin åsikt och min är precis som många andras att jag inte vill se saikare på lån, men situationen är ändå så skör att det var ett måste, bara hoppas att det inte kommer fler därifrån.
 
Löven för evigt för alltid, i med och motgång.
 
/Sweetangel
 

Det här håller inte

Kategori: Allmänt

Nu börjar jag bli riktigt orolig.Vad har man satt för gameplan idag egentligen? Spelarna kommer ut på isen och visar respekt för Asplöven de ser livrädda ut och lämnar stora luckor till sin spelare.
 
Boxplay är under all kritik, vi har noll och inget självförtroende att ta en utvisning är som att ge bort ett mål i nuläget.
 
Passen slås i fel lägen och sitter oftast just bakom motagaren.

Vi spelar inte som lag på hemmaplan just nu, vi spelar en och en och alla vill göra avgörandet och det resulterar allt för ofta i förlorade puckar. Ställ upp och skjut när lägen kommmer överanalysera inte.
Vi har 5 mot 3 i över en minut och det går såååååå långsamt att vi kommer aldrig till lägen.Jag vet att det avslutades med ett ribbskott men det är för dåligt.
 
Sedan när Asplöven får göra 2-3 spelaren som för in pucken i zon ska sitta i planket innan han hinner passa, finns inte att han får åka in helt obevakad och göra som han vill, och den kan man fråga sig om Daniel  ska ta den?
 
Vad gäller lånen så blandade och gav det, tyvärr såg man några gånger en övertro på sig själva vilket resulterade i farligheter för Asplöven
 
Asplöven har något vi saknar och det är snabbheten att ställa om från försvar till anfall. Så fort Löven skall ställa om så passas det bakåt eller tas det burskydd, därför kommer aldrig Löven i omställningar med en man mer.
 
Mats Lavander gjorde debut och visade vad han kan vid några tillfällen, han spelade otroligt sparsamt under matchen. Han behövs i framtiden.
 
KIm Karlsson gör en bra match men pucken vill fortfarande inte in.
 
Vet inte vad men något måste verkligen hända det här är inte okej. Vart var spelet mot Djurgården, bortblåst det fanns ingen vilja, inget hjärta idag. Gör något och det är nu, det fungerar inte att ta 3 av 15 poäng hemma, där vi ska vara som starkast.
 
Och det är sällan jag säger det men jag tycker det var pinsamt av GD, visst alla får tycka som de vill om lån från SAIK men för fan stötta laget oavsett, det är inte de som lånat in en spelare, det hade räckt med overheadflaggan.
 
/Sweetangel
 
 

Övriga matcher ikväll

Kategori: Allmänt

BIK Karlskoga - Rögle 1
BIK är favoriter ikväll inget snack om den saken. Rögle har fortfarande inte kommit igång och med tanke på bortaplan lär det inte ta några poäng idag. Rögle har fortfarande inte tagit ett enda poäng borta. Däremot har Nylanders börjat producera men de kan inte stoppa BIK som vinner.
 
 
Södertälje - Djurgården X
En svårtippad match SSK har hemmaplansfördel men Djurgården är det bättre laget. Dock har inte Djurgården varit bra på bortaplan. SSK har förlorat de tre senaste och Djurgården vunnit sina tre senaste men just hemmaplansfördelen för SSK gör de kommer kämpa lite extra. Det blir en kamp hela matchen och den slutar lika men tror Djurgården tar de sen.
 
Timrå - Karlskrona 2
Karlskrona är för starka för att Timrå trots hemmaplan skall ta poäng. Timrå har inte börjat särskilt bra vilket Karlskrona gjort. Timrå har haft svårt att göra mål samtidigt som Karlskrona är det målfarligaste laget i serien. Det gäller dock att Karlskrona gör en bra match för Timrå kommer vilja göra allt för att stoppa Karlskronas framfart och vända trenden för egen del. Karlskrona vinner med ett par mål.
 
/Sweetangel

Inför Asplöven

Kategori: Allmänt

Ja ikväll är de dags för det som många kallar Lövhögskampen. Vissa använder ordet derby, men detta är inget derby, det är bara två norrlandslag som möts.
 
Asplöven har gått lite bättre än jag väntade mig framförallt så har Luleålånen lyft klubben.
Vad gäller lånen så är Lucas Wallmark tillbaka i Luleå och Lars Bryggman är åter i spel efter skada annars bestäms det efter dagens värmning hur Asplöven matchar sitt lag det finns en del småskavanker.
 
Asplöven har alltid varit ett offensivt lag och är så även i år. Det gäller att inte gå bort sig och stöta offensivt för att ha chansen. När det gäller tidigare möten så har Löven förlorat alla borta matcher 6 st och vunnit 5 av 6 hemmamatcher.
 
I Löven saknas Andrew Raycroft, Martin Johansson, Oscar Molin, Lucas Sandström, Alexander Sundström och Kalle Lundström. Ja det har väl inte sagts rakt ut att Andrew saknas men eftersom han inte tränade igår utgår jag från det.
 
Nya är lånen Rasmus Edström samt Albin Carlsson som kom igår och gör sin första match ikväll. Samt så är det dags för Kaptenen Mats Lavander att göra comeback.
 
Jag kan tycka att detta är en av hemmamatcherna vi ska vinna iallfall om vi ska räknas som starka hemma.
 
Det var mycket snack igår men ikväll hoppas jag vi alla drar oss till ladan och stöttar laget.
Tillsammans i med och motgång.
 
/Sweetangel

Lucas Lucky Sandström

Kategori: Allmänt

Fan fan fan han är långtidsskadad och beräknas vara borta 4 månader. Det var bland det värsta som kunde hända, vad är det med Löven och skador, laget är för tunt och pengar finns inte??? 

Det behövs ersätta Lucky och det nu och med en spelartyp som hittar målet.

Är väl troligt att skadan uppkom i samband med bentacklingen som startade fighten. 

Väntar operation för Lucas och det är riktigt tråkigt hoppas han är tillbaka så snart han kan. 

Aldrig kan man känna lugnet när man håller på löven.

/Sweetangel

Kvällens match

Kategori: Allmänt

Almtuna- Malmö 2
Almtuna har fortfarande inte tagit någon tre poängare samtidigt som att Malmö är sämre borta och endast vunnit premiären mot Löven. Men det här är en match som Malmö bara ska vinna vilket de också gör. Almtuna har seriens sämsta lag och Malmö har ett betydligt starkare lag på pappret och kommer ta alla tre poäng ikväll. 

Förmiddagens träning

Kategori: Allmänt

Ja på dagens träning var det nya ansikten Albin Carlson och Rasmus Edström deltog. Även junioren Libelin Bäckström deltog.

Mats Lavander iförd Vit tröja. Han körde på rätt bra medverkade i så gott som alla övningar och verkade vara på ett strålande humör. 

Medverkade inte gjorde Andrew Raycroft, Lucas Sandström, Kalle Lundström och Oscar Molin
Oscar var på plats med armen i gips och handen i högläge.

Både Martin Johansson och Alexander Sundström var med och ej klädda i rött men tränade så gott som inget i spelmoment och man mot man.  Ingen av dem lär spela imorgon. 

Tränade mycket fem mot fem med bra fart, rejält spel och mer tacklingar än tidigare.

Wille och Mats bytte av varandra i kedjan med Kim och Nicke. Så troligen lär det vara så att Mats spelar imorn men att han alternerar med Wille då med för att inte gå på för hårt.

Under träningen bildade Rasmus och Albin backpar. Men Albin matchades hårdare. 

Vidare körde de omställningar med pass från blå till blå. 

Träningen avslutades med djungelhockey där vita vann med 3-1. 

Kim tog under träningen till tavlan och ritade frenetisk till Albin, Rasmus Nicke och Mats (tror jag det var). 

/Sweetangel 


2 lån in

Kategori: Allmänt

Ja det blev två backar på lån. Albin Carlson från Modos j20lag som spelat en match i SHL i år. 
Vidare lånar man från ärkerivalen spelaren Rasmus Edström från A-laget lånet är på 3 matcher.

Visst är vi i behov av spelare men jag gillar inte sista lånet. Visst stannar det vid en spelare kan det accepteras dock med väldigt mycket bitter eftersmak. Men börjar vi låna spelare till höger och vänster därifrån så har vi sålt vår själ och den är fan mycket viktigare än allt annat. Spelare som representerar oss skall stolt bära vårat märke! 

Och Skellefteåfansen som kommenterade igår hade inte ett rätt. Vi är en klubb där spelare utvecklas och lånet blev av

Kom igen nu Jimmy sälj inte våran själ.



/Sweetangel 


Lucas Sandström avstängd ytterligare

Kategori: Allmänt

Följande skrev www.mrmadhawk.se tidigare
Lucas Sandström straffas

Han får 4000 kronor i böter (Tjänar mellan 25-35.000 kr i månaden) och två matchers avstängning (En är redan avverkad

Här är hela beslutet.

BESLUT

Efter ett match penalty i en match mellan Södertälje SK – IF Björklöven, HockeyAllsvenskan, den 3 oktober 2013, åläggs Lucas Sandström, IF Björklöven följande straff för slagsmål

1.     Avstängning fr.o.m. den 4 oktober t.o.m. den 9 oktober 2013. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.

2.     Böter om 4 000 kr. Böterna ska vara inbetalade inom 30 dagar från dagen för detta beslut. Disciplinnämnden erinrar om att utebliven betalning kan efter anmälan leda till ny bestraffning.

Avstängningen bedöms motsvara tre matcher, varav en match omvandlas till böter.

SKÄL

Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, ett yttrande från Lucas Sandström samt en filmsekvens från händelsen.

Av anmälan framgår att Lucas Sandström hamnade i kamp med en motspelare i mitten av andra perioden. Händelsen eskalerade, Lucas Sandström slängde handskarna och utdelade 6-7 slag mot ansiktet på motspelarna, varav flera träffade. När linjemännen går emellan fortsatte Lucas Sandström att slå mot motspelaren, vilket medförde att även linjemannen som höll motspelaren blev träffad. Lucas Sandström slutade inte slå förrän spelarna var helt isär.

Lucas Sandström har anfört att slagväxlingen föranleddes av att han fick en handske i ansiktet av motspelaren. De växlade slag och de träffade varandra men slagen var inte speciellt allvarliga. Han försökte självklart inte slå linjemannen och det framgår tydligt av filmsekvensen att han inte heller träffade denne av misstag.

Disciplinnämnden gör följande bedömning. Av utredningen framgår att Lucas Sandström gjort sig skyldig till slagsmål. Knytnävsslagsmål ingår inte i spelet och är inte ett acceptabelt beteende inom svensk ishockey. Mot denna bakgrund och med beaktande av att det av anmälan och filmsekvensen framgår att Lucas Sandström slogs utan handskar, var aktiv i slagsmålet och inte omedelbart slutade slåss när linjemännen gick in och bröt bör han ådömas en avstängning som inklusive den automatiska avstängningen som följer vid ett match penalty, motsvarar tre matcher. I enlighet med det kombinationsstraff som tillämpas för lag i Hockeyallsvenskan omvandlas en av dessa matcher till böter.

Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 8 punkten RF:s stadgar. Utvisning enligt regel 528.

I händelse av missnöje får talan mot detta beslut föras av såväl den anmälande som bestraffade parten hos Riksidrottsnämnden, Idrottens Hus, 114 73 Stockholm. Klagoskriften skall ha inkommit till Riksidrottsnämnden inom två veckor från den dag då det med överklagandet avsedda beslutet meddelats.

I avgörandet har deltagit Alexander Ramsay, Cecilia Hager, Ulf Lindgren, Hans-Göran Elo och Stefan Persson.
Enhälligt.

På disciplinnämndens vägnar

Alexander Ramsay

Ja inte så mycket att säga om det även om det är tungt att Lucas även missar matchen mot Asplöven. Disciplinnämnden verkar ta sitt ansvar på största möjliga sätt, bara att inse att avstängningarna hittills i år precis som utvisningarna granskas och blir hårdare.

De enda man kan önska nu är att Lucas får en nytändning av det här och kommer tillbaka med lite mer jävlar anamma

/Sweetangel

 

Hockeyallsvenskan så här långt.

Kategori: Allmänt

 
Så här ser tabellen ut när alla lag utom Malmö och Djurgården spelat de första nio omgångarna.
 
RankLagMatcherVinsterOavgjordaFörlusterMålskillnadPoäng
1 Karlskrona HK 9 8 0 1 32 24
2 BIK Karlskoga 9 6 0 3 9 18
3 VIK Västerås HK 9 5 1 3 7 17
4 IF Malmö Redhawks 8 5 0 3 6 15
5 Djurgårdens IF 8 3 4 1 5 15
6 Mora IK 9 3 3 3 3 14
7 Asplöven HC 9 3 2 4 -4 13
8 IK Oskarshamn 9 4 1 4 -12 13
9 Södertälje SK 9 3 2 4 -5 12
10 IF Troja/Ljungby 9 2 4 3 -6 12
11 Timrå IK 9 2 4 3 -5 11
12 IF Björklöven 9 2 2 5 -6 9
13 Rögle BK 9 2 1 6 -6 8
14 Almtuna IS 9 0 4 5 -18
5

Ja nio matcher är spelade och vad är då tankarna efter inledningen?
 
Jag är otroligt överraskad av Karlskrona visst det har bytt många spelare men det brukar inte alltid vara positivit då det ofta tar tid att spela ihop laget. Men all heder åt Karlskrona som verkligen har lyckats så här långt, sen tror jag inte att det kommer vara topp tre när serien är slut men efter den här inledningen tror jag att det tar en playoffplats.
 
BIK Karlskoga har de senaste åren varit ett topplag och deras inledning är inget jag egentligen förvånas över. De har helt klart öppnat som förväntat.
 
Västerås har ett bra lag och ligger i toppen som sig bör. Har gått lite sämre de senaste matcherna men fortsätter Västerås transatlanter att leverera så kommer de sluta som ett topplag.
 
Malmö är riktigt bra hemma men har haft det lite tyngre på bortaplan och endast vunnit mot Björklöven i premiären. Men Malmö kommer att vara med och slåss i toppen men de behöver få ordning på bortaspelet.
 
Djurgården börjar lite knackigt men har ett bra facit de senaste matcherna och varit starka trots ibland dåligt spel stundtals som mot både Timrå och Björklöven. De har dock en match mindre spelad och kommer slåss i toppen.
 
Mora gör det som förväntas och ligger i mitten skiktet som sig bör.
 
Asplöven har gått bättre än jag förväntade mig och detta mycket på grund av lånen från Luleå som stärkt upp ett annars relativt svagt Asplöven. Tror dock Asplöven kommer få svårt att klara playoff.
 
Oskarshamn har blandat och gett. Ligger sämre till än jag trodde och detta mycket på grund av knackigt bortaspel, hemma är de obesegrade. Trodde de skulle vara med och slåss om topp tre men för att detta ska bli verklighet krävs att de spelar bättra borta och börjar ta mer poäng.
 
Södertälje har väl börjat relativt som jag trodde, såg inte dem som ett topplag men som ett lag för playoff men dit har de en liten bit kvar.
 
Troja ligger där jag trodde, de har ett lag som kommer klara sig kvar men som inte kommer klara playoff.
 
Timrå ett ungt lag som jag kanske trodde skulle kunna vara med och slåss om playoff men kommer ändå sluta precis utanför men spelet har varit knackigt och de har haft extremt svårt att göra mål. tror de kommer sluta ungefär som de ligger nu.
 
Björklöven ligger till som jag hade trott även om jag hade trott att vi skulle vara starkare hemma men vi har många lag som förväntas ligga på nedre halvan kvar att möta hemma. Kan vi få ordning på misstag och börja jobba hårdare kommer poängen även hemma. Men allt bättre än detta är en bonus.
 
Rögle är Karlskronas motsats, hade förväntat mig att skulle slåss om en topp tre plats men deras start har varit allt annat än bra men trots detta tror jag att de lyfter sig och tar en playoffplats i slutändan.
 
Almtuna är seriens sämsta lag och har börjat precis som jag trodde. Har trots nio spelade matcher inte tagit någon tre poängare än.
 
Det finns utropstecken och frågetecken så här långt men de flesta lagen har börjat som förväntat. Det är lång väg kvar och det är bara att jobba på. Alla lag kommer att ha toppar och dalar under seriens gång men det är bara att köra på och göra grovjobbet i varje match.
 
/Sweetangel

Skadorna

Kategori: Allmänt

Andrew Raycroft sträckte ljumsken mot SSK och utåt sägs det vara en dag för dag skada men prognosen för ljumsksträckningar hos målvakter är 2 veckor till 2 månader. Jag hoppas dock att han är tillbaka redan denna vecka eller iallafall nästa vecka.
 
Oscar Molin, Opereras idag för ett benbrott på tumbasen så kallat bennetfraktur och beräknas vara borta 10 veckor
 
Martin Johansson Är oklart vad det rör sig om för skada och det är lite locket på som vanligt från Lövens sida
 
Kalle Lundström Väntar på ett specialskydd, verkar dock vara borta denna vecka.
 
Alexander Sundström tanken var att han skulle spela förra veckan men fick bakslag och är troligen borta ett par veckor. Jag har ställt mig frågan tidigare om hans kropp håller och är fortfarande väldigt tveksam till det.
 
Mats Lavander har siktet på att lira på onsdag och jag hoppas att han slipper bakslag.
 

Detta innebär att vi har en målvakt, fyra backar och tretton forwards tillgängliga i nuläget. Då måste dock man tänka på att två forwards behöver spela back för att det skall ens gå runt.
Då har vi alltså tre femmor och två extraspelare vilket är i tunnaste laget. Det behövs 2 backar innan onsdag, inte för att Jens Ledin eller Victor Ekeståhl-Jonsson gjort bort sig på backen utan för att bredden behövs även på forwardsidan. Är Mats Lavander tillbaka kan det räcka med en back sedan måste målvaktssidan lösas om Andrew Raycroft är borta, vi kan inte stå och falla med Daniel Wälitalo och bara ha en junior som backup.
 
I det här läget är jag för att låna in spelare har dock lite svårt att se att vi ska låna från SAIK ser hellre att vi lånar från Modo, Luleå eller vilket annat lag som helst. Sen visst finns det inget annat alternativ får man väl verkligen tänka igenom det hela men jag vill absolut inte bli Skellefteås farmarlag det måste finnas andra spelare som går att låna det bara måste göra det.
 
/Sweetangel
 
 
 
 
 

Oscar Molin

Kategori: Allmänt

Skadan som jag hoppades skulle vara lindrig var ett benbrott i handen och Oscar opereras imorgon. Detta innebär flera veckors om inte månaders rehabilitering.

 Tänker verkligen på Oscar , det är alltid så att oturen grinar honom i ansiktet. Han tog verkligen chansen när han fick den och så händer det här. 

Fan kämpa på Oscar vet att du klarar det här. Oscar är en krigare och kommer ge sig fan på att komma tillbaka så snart han kan. 

Krya på dig Oscar

/Sweetangel


Reflektioner från gårdagen

Kategori: Allmänt

Kedjan med Linus, Gustav och Marcus spelar riktigt bra. De är tunga att möta och lyckas få med sig utvisningar. 

I PP funkar i nuläget bara en lina, det är den med Jon, Stefan och Olof. Stundtals ser det riktigt bra ut och de snurrar på fint och gör ett mål. Den andra linan är allt annat än fungerande, jag längtar tills Mats kommer och styr upp den. Ett mål i PP är dock för lite med tanke på hur många chanser vi hade.

Stefan Öhman växer för varje match och visar vägen. Äntligen har han uppfyllt förväntningarna jag hade på honom. Han har tagit en ledarroll och funkar bra tillsammans med Jon och Olof.

Även Jon Palmebjörk förtjänas att lyftas fram så otroligt bra och smart spelare. Han är vår stjärna. 

Kim Karlsson har jag sett att han kan mycket men på slutet har det låst sig och han tappar puck i fel lägen.

Har varit kritisk mot Patrik Nevalainen tidigare men matchen igår var ett steg framåt både för honom och Per Hållberg.

När det gäller matchen så är det synd att vi inte får in första målet tidigare, istället för skottet i målramen vid ställningen 2-0 då hade matchen kunnat sluta annorlunda. Men vi fortsätter vara lite för ineffektiva. 

Som matchen lider så gör Löven ändå sin bästa match för säsongen och framförallt så visar de vilja och krigarinstinkt. Trots förlust är det idel positiva tongångar på sociala medier. Med detta sagt så inser man att visa hjärta är det viktigaste sen måste Löven ändå ta poängen de är det som är avgörande i slutändan men att efter denna bortaturne ta 3 poäng och lyfta spelet trots manfall så är iallafall jag nöjd just nu.

Men nu förväntar jag mig samma offervilja på onsdag för det är en match vi måste vinna. 

Oscar Molin befinner sig i nuläget på akuten för att kolla upp tummen. Håller alla tummar för att inget är brutet. Oscar har varit bra sen han fick förtroendet att spela. 

Angående Martin Johansson så verkar det vara locket på, en känning nånstans gjorde att han klev av.

Härlig stämning var det på plats i Hovet. Söderlövare gör det riktigt tillsammans med nedresta Lövare, Järnkaminerna relativt bleka förutom i början av matchen. 

Jag är rejält sugen att åka ner och bevittna  hela nästa bortaturne i huvudstaden i början av januari.

/Sweetangel 

Dagens match

Kategori: Allmänt

Malmö-Västerås X
Malmö är starka och Västerås kommer sälja sig dyrt. Hade inte Malmö saknat spelare hade jag trott på en Etta men nu tror jag Västerås kan kämpa sig till ett oavgjort resultat. Detta trots att Malmö har hela 13-3 i målskillnad och inte tappat poäng på hemma plan än. 

0 poäng men vilka krigare

Kategori: Allmänt

Ja Djurgården vann matchen med 3-2. Djurgården tar tidigt en 2-0 ledning men Löven kämpar och sliter. Det som avgjorde dagens match var att Djurgården var effektivare i PP. 

De är verkligen krigare på isen, trots manfall och 3-0 underläge kämpar de ända in i kaklet. Älskar att se hur de kämpar och sliter de spelar verkligen för märket på bröstet. Trots 0 poäng är jag stolt.

 Vi saknade flera spelare innan matchen och efter halva första perioden utgick Oscar Molin med befarad handskada, skall röntgas när han kommer hem. I slutet av första utgick även Martin Johansson och endast 3 ordinarie backar finns, Jens Ledin spelade back och efter skadorna gick även Victor Ekeståhl ner och spelade back. 

Det blir inte mer än så idag, mer tankar om matchen kommer imorgon. 

/Sweetangel 

Dagens matcher

Kategori: Allmänt

Rögle-Timrå 1
Nångång måste det vända för Rögle och jag tror att Timrå hemma är en match där det kan ske. Rögle tar 3poäng

Oskarshamn- Södertälje 1
Oskarshamn är starka hemma och SSK förlorade hemma senaste mot Löven och har inte rosat marknaden borta.

Asplöven- BIK Karlskoga 1
Asplöven har överraskat positivt hittills och är svåra att slå i hemmaborgen, de tar 3p

Sista matchen är Djurgården-Löven å jag fortsätter att inte tippa Lövens matcher men lär bli en otroligt tuff match att ta poäng i.

/Sweetangel 

Dags att inta huvudstaden

Kategori: Allmänt

Ja i eftermiddag är det dags för match mot Djurgården på Hovet. Ett Djurgården som är obesegrade hemma och senast Löven vann en match i Hovet var på 80talet. Det finns risk för platt fall med tanke på hur många spelare som saknas.

Djurgården ligger på 8 plats med 12 poäng, 3 poäng mer än Löven som ligger 11, Djurgården har dock en match mindre spelad. Djurgården ligger 3 i PP med 28.21% Djurgården har dock gått lite sämre än jag väntade mig.

I Löven saknas som tidigare Mats, Kalle och Susse samt Lucas som är avstängd, sen är det frågetecken på Stefan A och Andrew. Jag tror ingen av dem kommer till spel. 

Jens Ledin kommer att spela back. 
Det kommer bli en otroligt tuff match och ärligt är jag glad om Löven lyckas ta poäng. Men med mindre press är Löven som bäst.

Inför matchen värmer Söderlövare och dit resta Lövare på Globenstar från 13.30. Väl mött

/Sweetangel 

Kvällens matcher

Kategori: Allmänt

Såg att jag publicerat på fel blogg men här kommer mitt tipp för kvällen 

Troja/Ljungby-Almtuna 1
Almtuna har haft det tungt framförallt i defensiven och Troja ska vinna den här matchen.  Almtuna har förlorat de tre senaste medan Troja senast tog poäng av Västerås vilket är starkt. Troja vinner med ett par mål

Karlskrona-Mora 1
Karlskrona har endast tappat 3 poäng hittills och spelat riktigt bra. Mora har spelat bra och haft ett bra bortaspel men Karlskrona är för starka hemma för att förlora ikväll, de fortsätter att vara obesegrade i sin borg är mitt tips.

/Sweetangel

Dagen efter

Kategori: Allmänt

När jag fått suga på karamellen ett tag känns det ändå riktigt bra med tre poäng igår. 

Ändå kan jag inte låta bli att oroa mig för Andrew Raycrofts skada. Hur länge blir han borta pga av en sträckt ljumske? Självklart är vi beroende av att ha honom hel. Med det vill jag inte förta Daniel Wälitalos insats igår, men det är skillnad på våra målvakter. Bara hoppas att Daniel kan spika igen imorn.

Just nu känns truppen i tunnaste laget. 5-6 spelare saknas och då blir det betydligt mer sårbart,vem tar man in som andra målis imorn? Finns de några spelare Löven kan låna in för matchen? 
Hade gärna sett Mikael Persson-Riis.

Annars hoppas jag att vi kämpar på och offrar oss som vi gjorde igår 

/Sweetangel 

3 viktiga poäng

Kategori: Allmänt

Löven kommer in och chockar Södertälje, skjuter 3 skott på 3 minuter och leder med 0-3.
Relativt snabbt kommer Södertälje in i matchen och kan reducera i PP i mitten av perioden. Södertälje kan även reducera i tredje perioden. Löven spelar dock bra och Södertälje kämpar och kämpar men kommer aldrig närmare.
Löven jobbar som ett lag och tar därför tre poäng efter en riktigt fin öppning med lite lättare mål.
 
Lucas Sandström får i andra perioden en bentackling och blir liggande, spelar dpck i nästa byte där han tar till nävarna. Lucas är riktigt arg och kastar handskarna och matar slag på slag. Resulterar i att han blir utvisad för Fisticuffs med match penalty vilket innebär att han är avstängd mot Djurgården.
 
Andrew Raycroft drar på sig en sträckning av ljumsken i samband med 2-3 och får utgå, kan han medverka mot Djurgården? Daniel Wältialo kastas in i hetluften och gör det han ska, stor offer vilja hos alla i tredje prioden framförallt i slutet.
 
Gustav Hjalmarsson överbevisar mig att han visst kan procudera. I sina två första byten assisterar han först till Marcus Lundbergs 0-1 och gör sedan 0-2. Vidare i matchen tycker jag att han jobbar hårt och gör det han ska.
 
Backmässigt är det lite oroligt framförallt idag då Löven spelar med 5 ordinarie backar och Jens Ledin som extra back. När de blir pressade och utvisningarna kommer (behöver tas) så blir det oerhört sårbart.
 
PP funkar inte alls idag vilket är otroligt synd då vi har flera chanser att punktera matchen där.
 
I dag gör vi en bra bortamatch och stjäl poängen från Södertälje. Det är inte hur spelet ser ut som är det viktiga utan att vi grisar till oss alla 3 poängen.
 
Ny match på lördag. Bara att njuta ikväll och ladda om till på lördag. Väl mött på Hovet
 
/Sweetangel
 
 
 
 
 
 

Kvällens matcher

Kategori: Allmänt

Timrå - Asplöven 1
Timrå kom i kapp från ett 3-0 underläge borta mot Djurgården och kommer vara stärkta av det. Visst så har Asplöven startat bättre än Timrå. Men med det stärkta självförtoendet och förmånen av hemmaplan tar Timrå 3p. För det krävs det dock att Timrå gör en bra match och får lite lätta mål.
 
BIK Karlskoga – Djurgården 1
Djurgården har inte imponerat så här långt och möter ett BIK som är starka hemma. Djurgården har inte heller spelat bra på bortaplan. BIK är just nu ett bättre lag och har förmånen till hemmaplan och vinner därför.
 
Södertälje - Björklöven
Jag tippar inte Lövens matcher pga för mycket känslor för att göra det bra. Jag hoppas bara att Löven kan hitta tillbaka till spelet som man hade på försäsongen.
 
/Sweetangel

Inför Södertälje

Kategori: Allmänt

Ikväll möter Löven SSK på bortaplan. Ett SSK som jag tycker har börjat sämre än väntat nu senast förlorade de borta mot Malmö med klara 5-0. Södertälje ligger nu elva med 9 poäng, 3 poäng före Löven som ligger tolva.
När det gäller måleffektivitet så ligger de också just före Löven de gör mål på 8.19% av skotten Löven på 7.94%
Löven har dock en bättre effektivitet i PP vilket kan visa sig vara viktigt.
 
SSks Johan Strömwall tycker att de i matcher mot Malmö gör för mycket misstag och släpper in billiga mål.
De saknar Tomas Bokros och Väljer att byta målvakt så ikväll står Sebastian Idoff.
 
Södertälje har ett bra lag men trots detta så har dom inte uppfyllt förväntnignarna så här lång. Jag tycker ändå att Löven är ungefär där jag trodde att de skulle vara, visst så trodde jag att Löven skulle tagit mer poäng hemma men serien är lång och målet är att klara sig utan kval och det är de vi skall jobba för.
 
Löven saknar Mats Lavander och Kalle Lundström. In kommer Gustav Hjalmarsson och Alexander Sundström, blir intressant att se hur Jens matchar laget. Skall också finnas en del skavanker så återstår att se om någon annan saknas ikväll.
 
Det lag som kommer göra minst misstag kommer ta poängen i detta möte. En 6 poängs match där Löven skulle behöva ta poäng för att haka på de övre lagen.
 
Det är få som förväntar sig att denna "helg" skall ge speciellt mycket poäng då det är otroligt tufft motstånd vi ställs för. Om det gynnar oss eller ej låter jag vara osagt, men det kommer vara otroligt revanschsugna grabbar som vill visa Söderlövarna vad de kan.
 
Matchen sänds via s24 till en kostnad av 89 kr matchen kan köpas här: http://www.aftonbladet.se/webbtv/sport/article17320431.ab
 
Söderlövarna är alltså en nystartad falang för lövare boende utanför Umeå. Där kommer det gå att läsa information planering för resor och annat smått och gott. Ett riktigt bra initiativ.
De finns på följande ställen
http://www.soderlovare.wordpress.com/
Twitter: @soderlovare
Facebook facebook.com/soderlovare”
 
Hoppas det blir en bra match ikväll så möts vi alla på Hovet på Lördag
/Sweetangel
 
 

Kvällens matcher

Kategori: Allmänt

Karlskrona - Almtuna 1
Finns inget annat än att Karlskrona tar alla tre poäng. De är helt enkelt bättre än Almtuna även om de nu väljer att byta målvakt så skall inte Almtuna har något att hämta när KHK har hemmaplan.
 
Västerås - Troja/Ljungby 1
Troja brukar kunna skrälla men Västerås är numret för stora och går därför vinnande ur bataljen. Västerås är fortfarande obesegrade hemma men Troja har vunnit tre av sina fyra senaste matcher så det kommer att krävas att Västerås är på topp.
 
Oskarshamn - Malmö 2
Oskarshamn har inte rosat marknaden men är ändå obesegrade hemma.De har ändå förlorat 3 av de senaste 4 matcherna. Malmö har inte heller övertygat på bortplan men de är bättre än Oskarshamn och tar med alla 3 poängen hem
 
Mora - Rögle X
Rögle har inte alls varit bra så här lång och Mora har börjat som väntat. Rögle har inte tagit ett enda poäng på bortaplan men de har spelat bättre på slutet och kommer därför ta iallafall en poäng idag.
 
/Sweetangel
 

Kvällens match

Kategori: Allmänt

Djurgården-Timrå 1
Djurgården är obesegrade hemma och kommer så förbli. Timrå har inte inte börjat serien bra och har otroligt svårt att göra mål. Dock är laget bra defensivt. Djurgården har förlorat tre raka, vilket är oroande men Djurgården har ett bättre lag och hemmaplansfördel fäller avgörandet. 


/Sweetangel 

Löven lånar från Växjö

Kategori: Allmänt

Gustav Hjalmarsson lånas in i fyra matcher från Växjö lakers. Gustav är forward och lånas in för att täcka upp de skavanker som finns på spelare idag säger Blixt. Gustav lånas in 4 matcher tillatt börja med. Det jobbas även på att lösa backsidan, vilket kan behövas då det i nuläget endast finns 6 backar att tillgå.
 
Följande är beskrivningen av Gustav från eliteprospects.com
En kämpe som jobbar över hela banan i varje byte. Skridskostark som gillar det fysiska spelet. Lagspelare som inte har de riktigt bra offensiva kvalitéerna.
 
Kanske inte riktigt den spelartyp jag hade önskat men såväl en spelare som kan  röra om lite och kanske väcka andra spelare. Gustav är ingen poängmakare men kan komma in med rutin då han spelat i elitserien de senaste åren.
 
Jag önskar Gustav välkommen till Löven.
 
/Sweetangel
 

Träning idag

Kategori: Allmänt

Besökte dagens träning. 

På träningen saknades Jens Öhman och Kalle Lundström

I Jens frånvaro höll John i träningen och Jimmy Blixt var också närvarande.

De börjar med att köra uppspel och pass från blå till blå. Det går relativt långsamt till en början men farten kommer upp fort. Tyvärr sitter många pass så att mottagaren måste stanna upp lite vilket gör att det inte flyter så bra som det skulle kunna. 

Nästa övning är tre mot en,  då gäller två pass och sen skott. 

Mats Lavander medverkade i rött idag vilket innebär att han ej är tacklingsbar, han körde på bra och uppmanade medspelarna hela tiden att hålla tempot uppe.

PP och boxplay spel
PPuppställning 1 
Lucas Alexander Kim
Neva Kingen

PPuppställning 2 
Jon Stefan Olof
Stefan Per 

BPuppställningar
Linus Marcus
Acke Oscar 

Nicke Viktor 
Jens Oscar

Mats Wille 
Acke Oscar 

Wille Emil 
Acke Oscar 

PP 1 gör det ofta lite svårare och har inte skärpan i avsluten. Medan PP 2 spelar fortare, säkrare och kommer till skott snabbare vilket resulterar i att de vinner PP matchen med 3-0. Om det sen har att göra med att Andrew släpper mer ytor än Daniel eller om de helt enkelt är bättre är svårt att avgöra.

Alexander Sundström utgår efter 30 minuter. Hoppas bara att de är försiktighetsåtgärd med tanke på hans överansträngning och inte med tanke på att det inte håller för honom. 

Sen tränar man 4 mot 2 och 3 mot 3 omställningar.  Innan man avslutar med spel 5 mot 5. Här har det återigen ändrats i kedjorna en del. 

Efter träningen är slut står de flesta och skjuter. Marcus matar skott mot krysset, många andra skjuter direktskott. Det syns att man vill komma till skott fortare och mer direktskott.
Lucas står även han och skjuter men när han sen åket av isen ser han allt annat än nöjd ut.

Jävligt tråkigt att Lövenmärket på isen försvunnit till förmån för T3 center, förstår att det måste stå på isen men kunde man inte kommit överens tidigare så man hade kunnat göra plats för båda. 

/Sweetangel