Björklöven

För evigt För Alltid

Gott nytt år

Kategori: Allmänt

Ja så har vi nått 2013 års sista dag. Hockeymässigt kan jag inte annat än att se tillbaka på året som gått mer än glädje. Den våren vi upplevde i våras är något som slår allt jag någonsin upplevt med Löven på mina 15 år som Lövenfanatiker. Att få vara med på den resan vi tillsammans gjorde trots att man under de sista två åren i division ett bodde 27 mil söderut var magiskt. Jag kan till och med se tillbaka på åren i division ett med lite glädje, man fick besöka metropoler, ja det var metropoler som man annars aldrig fått besöka, nivån var urusel men det hade sin charm, små kalla ishallar med hembakt fika i en håla lite varstans i norra Sverige.
Sedan var Löven överlägsna i 90% av matcherna, man blev bekväm och det är lättare att hålla på ett lag i medgång, ångesten är inte lika påtaglig. =)
 
Även om jag nu ser tillbaka på det med ett leende är jag säker att jag inte hade gjort det om vi fortfarande harvade där nere. Jag är glad att jag hade förmånen att vara på plats och uppleva uppgången med våra hjältar och fira med mina Lövenbröder och systrar. Jag är ännu gladare att jag sedan i maj är Umeåbo igen och nu har möjligheten att följa laget i mitt hjärta på hemmaplan match efter match i hockeyns finrum.
Ärligt så var jag lite orolig i början av serien innan laget hade spelat ihop sig och förlusterna radades upp, men nånstans fanns ändå hoppet, ni vet det där som alrig överger en och som alltid ser livets ljuspunkter, Löven var sällan utspelade men poängen uteblev. När vinsten i Malmö bärgades så vände det och vi fick vara med på tåget, när Löven istället spelade jämnt och tog poängen. Skadorna tänker jag inte naämna så mycket utan hellre hylla de spelare som tagit ansvar när vi gått på lite folk och krigat trots att ork och krämpor stört dem. Så vill jag se tillbaka på hösten av 2013 de var varken himmel eller helvete, det är en berg och dalbana, och så är livet och vi har krigare och hjältar i vårat lag som kämpar till sista blodsdroppe.
 
Hockeyallsvenskan var något jag och många med mig för ett par år sen såg som ett nerköp, de var en liga man inte ville spela i, idag är jag stolt att spela i Hockeyallsvenskan och det är en riktigt bra liga, visst det är inte den högsta ligan i Sverige men nivån är högre än många andra länders högsta ligor och det bör bevaras. Jag gillar Viasats satsning på ligan och tycker att den har hög kvalité även om man önskar att likt Cmore ha möjighet att följa alla matcher i tv, då kvalitén är så mycket bättre än websändningarna.
 

Imorgon är det alltså 2014 och det jag önskar med detta år och framförallt nu under våren det är i första hand att Löven undviker kval nedåt och istället är med och slåss om en Playoff plats. Det är ett realtivt tufft schema som vi ställs mot de första veckorna här på nya året. Timrå borta, 2 bussar rullar och stöttar grabbarna, BIK Karlskoga hemma, ett lag vi inte tagit poäng mot ännu. Följt av huvudstadsturnén igen med Södertälje och Djurgården borta. Timråmatchen kommer att bevittnas på Allstar men de tre senare matcherna har jag äran att bevittna live.
 
GOTT NYTT ÅR allihopa i Lövenfamiljen, spelare, ledare, fans och medhjälpare.
 
/Sweetangel

Skador och reflektioner

Kategori: Allmänt

Det är otroligt få spelare i Björklöven som inte missat någon match den här säsongen endast Jon Palmebjörk, Stefan Öhman, Olof Mårs, Alexander Hellström, Per Hållberg och Jens Ledin har varit "skadefria" att dessa har varit skadefria är fel att säga då några av dem spelat småskadade och på sprutor men gjort det för att det inte finns något val.
 
Oscar Molin, Lucas Sandström, WIllam Quist, Marcus Lundberg och Karl-Johan Lundström har missat ungefär hälften av alla matcher eller mer. Som mest har vi haft 13 spelare skadade samtidigt och konstigt nog har det nästan varit så att backskadorna har kommit klumpvis och forwardsskadorna sedan i en klump. Nu är backarna åter men saknas gör ännu 6-7 forwards. Trots detta har laget gjort det riktigt bra.
 
Sista matcherna innan jul var det otroligt slutkörda killar på isen och då är det svårt att vinna matcher. Almtuna matchen är nog den sämsta jag kommer ihåg att jag sett och då är även förlustmatcherna mot Kovland inräknade. Den matchen fanns inget krut i benen, de såg ut som sirap och orkar man inte spelar de ingen roll hur mycket hockey det finns i huvudet om inte benen svarar.
 
Därför var det oerhört glädjande att det var ett längre uppehåll, de trötta och småskadade spelarna fick välförtjnt vila och rehabiliteras samt att de skadade spelarna fick möjlighet att komma tillbaka. I matchen mot Mora var det ett helt annat lag på banan. Hjärnan och benen på varje spelarna samarbetade och orken fanns.
Det var skönt att se att Löven kom ut hårt och pressade Mora i större delen av de första två matcherna. Visst det var inte alltid skön spel och lite som detvarit sen Kim Karlsson klev av så är det svårt att komma in på mål, det finns ingen riktig spelare som snurrar som Kim och löser upp försvaret, men det såg änåd bra ut och Löven hade några riktigt bra chanser att ta ledningen. Men Peter Lyth hittade en utvisning direkt i den andra perioden och där tar Mora ledningen. På något sätt var jag inte orolig för Löven har jobbat sig in i matcherna förr, man kan också kvittera i pp av Linus Boström och sedan gör Tommy Wargh sin offensiva räd och bryter in på mål, lite farligt men ändå underhållande att se och den här gången så lyckas han få pucken till Emil Wrenman som gör "sitt enklaste mål".
 
I den tredje perioden så kommer Mora ut som ett annat lag och även om jag var orolig flera gånger så var jag det ändå inte på nåt sätt. Löven har försvarat ledningen i tredje perioden riktigt bra och gjorde de även denna gången. Gillade ändå det Jens Öhman sa på presskonferensen efteråt, "vi väljer att gå på försvar då Andrew raycroft är en riktigt bra målvakt i täta lägen och önskar hellre en sådan matchbild än en där vi går framåt och motståndarna får komma i omställningar". Här ser man verkligen vilken otroligt bra målvakt Andrew är i de här lägena, han läser spelet bra och vet var han skall gå ner och hur redan innan skotten går, han vet vad medspelarna rensar och vad det är han skall ta och det är de som gör honom så bra i täta matcher.
 
Jag tycker Löven är tillbaka där de var när den långa vinnartrenden var och det gäller att fortsätta kriga och kämpa i 60 minuter varje match, detär jätte svårt att orka när många spelare är borta men det är itne mycket att göra, nu väntar en ny riktigt viktig match mot Timrå på fredag, här är det viktigt då de är dra ifrån botten eller att tappa och det blir tätare igen. Timrå har två bra matcher och vinster efter jul, och skall inte räknas bort på något sätt utan det kommer krävas hårt jobb hela matchen. Hade gärna sett att Löven hade möjlighet att låna in en spelare i samma spelartyp som Kim för det är en trollgubbe som vi saknar för att få en riktigt vass offensiv just nu.
 
/Sweetangel

Allsvenskan är jämnare än nånsin.

Kategori: Allmänt

Okej nu har inte jag haft stenkoll på Allsvenskan de senaste åren men koll har jag ändå haft och min åsikt är att det var längesen det var så här jämnt. Årets allsvenska är en serie där alla lag slår alla och så gott som alla lag har haft toppar och dalar. Det lag som ändå varit jämnast är Karlskrona som inte haft någon längre förlustsvit ännu. De flesta trodde nog ändå att KHK skulle dala efter sin briljanta start men de har hållit ihop och gjort det riktigt bra. Malmö blev alltså första lag att slå Karlskrona hemma.
 
Som det är nu skiljer dret alltså 30 poäng mellan toppen och botten. men då skall det ändå tänkas på att det skiljer 10 poäng mellan 11 och 14. Däremot är det otroligt jämnt mellan 5an och 11an där det bara skiljer 7 poäng i en något haltande tabell. Tidigare år har man säkrat kontrakt med ca 60 poäng, frågan är om det räcker i år, min tanke är att det kommer krävas mer än så för att slippa negativt kval.
 
Ur Lövenögon sett så var gårdagens omgång allt annat än tillfredsställande då alla lag som slåss om att undvika bottenplatserna vann mot "topplagen", Löven hade en chans att dra ifrån men de övriga resultaten gick emot. Samtidigt är det otroligt roligt att serien är så jämn för det kommer va krig om platserna ända in i slutet oavsett om det är platser till negativt kval, playoff eller kval till SHL, troligen kommer inget lag vara säkert förrän i slutet.
 
När jag ändå tänker på detta kan jag inte annat än bli lite arg när man vet vad SHL och hockeyligan vill göra, vilket jag anser skulle ta död på den fina hockeykultur vi har i Sverige. Jag tror inte att det finns något annat land som har två så bra högsta ligor och charmen med det hela är att drömmen att nå SHL finns för alla lag i Hockeyallsvenskan. Varför måste det bli svårare att ramla ur? Är ett lag inte tillräckligt bra sportsligt så kanske det inte har i SHL att göra eller? Jag förstår att ekonomin blir svår att kontrollera men det är väl som för alla att oförväntade händelser måste tas med i ekonomin? Alla vet att risken att åka ur finns det är bara så enkelt att rätta munnen efter matsäcken eller ta den ekonomiska smällen. Det är ingen katastrof att spela några år i Allsvenskan och sen ha byggt ett lag som är redo att ta steget upp, när skall slipsnissarna förstå att det är det här som är det underbara med svensk ishockey, möjligheten att nå drömmar och risken att åka ut, det finns alltid något att spela om. Får de som de vill dör allsvenskan för så gott som alla lag utom kanske 2-3 st samt att lagen i SHL så tappar hälften av lagen nåt att spela om, för att spela om att slippa negativt kval är nåt som håller ligan levande mycket längre.
 
Jag gillar allsvenskan, visst jag har upplevt flera år i division ett och lärt mig att det inte är något helt värdelöst att spela i den här serien, klart att alla lag siktar på att nå det absoluta finrummet, men skulle SHL bli mer som NHL och KHL så vettefan om jag skulle vilja sitta där match efter match när Löven ligger i ett ingenmans land och inte har något som helst att spela för i en liga där pengarna styr.
 
Hockeyallsvenskan är något svensk hockey skall vara stolta över den här serien gör det möjligt att satsa på våra juniorer då lagen i SHL kan testa och funkar de inte riktigt finns en riktigt bra serie där spelarna kan få istid, förtroende och utvecklas. Jag vill ha kvar en kvalserie om den på något sätt skall innebära förändringar ja kanske men själva upplägget med en serie där det spelas på lika villkor och alla har samma chans tycker jag behövs. Helst hade jag velat att vinnaren i HA är direktkvalificerad och jumbon åker ur direkt, men det lär aldrig ske. Vidare tycker jag att SHL borde utökas med två lag i allafall.
Framförallt få inte panik för att "topplagen" med största pamparna riskerar att åka ut, de är tyvärr inte ett bättre hockeylag än något annat bara för att Håkan Loob, eller någon annan pamp sitter och gormar och gråter ut för att de riskerar det många andra lag gjort tidigare. Färjestad, HV71, Linköping och allt vad de heter är inte SHL utan de är lag som just nu spelar i SHL.
Hitta istället en väg som gynnar svensk hockey och lyssna på fansen som finns där match efter match och har passionen.
 
Nu blev det här ett inlägg om något jag inte tänkt skriva om till en början men när jag skrev om allsvenskan och dess jämnhet kom viljan att få ut tankar ch känslor om det förslag som funnits i media och min vilja att gynna svensk hockey istället för att stjälpa den.
 
Jag är precis som Green Devils MOT den moderna ishockeyn, jag föredrar den som den är nu och inte KHL och NHL stuk.
 
/Sweetangel
 
 

3 poäng mot Mora

Kategori: Allmänt

Löven gör en bra match och är det bättre laget i 40 minuter. Löven kommer dock inte ut från hörnorna utan fastnar ofta där. I den sista perioden så spelar Löven på resultat och fokuserar på att anfall säkert och inte gå bort sig. Mora snurrar rätt bra men får aldrig in kvitteringen då Andrew Raycroft står på huvudet och det syns hur säker han är just när det blir den täta pressen.
Det var en tät match som kunde slutat hur som helst men målvakterna avgjorde dagens match och där var Andrew lite bättre. Löven vinner ändå rättvist i och med att man var bättre i två perioder. En spännande match och Green Devils har riktigt bra tryck och slutminutrarna är nästintill magiska. Moras tränare var imponerad av stödet idag.

Defensivt är det ett riktigt bra jobb och det syns att många ordinarie backar är tillbaka. Kalle Lundström gör en bra match trots lång frånvaro, han visar att han är viktigt. Stefan Andersson går poänglös från matchen men i kvällens första powerplay ser man hur mycket han har saknats, han har ett grymt skott och är klok, några gånger ikväll blev det inte klockrent men hoppas nu han får vara hel och komma in i spelet ännu mer.
 
Tommy Warghs insats vid målet, han bryter in helt orädd och passar Emil Wrenman som bara rakar in pucken. Tommy är en offensiv back som är viktig.
 
Victor Öhman har jag inte alltid varit riktigt nöjd med men idag hade han växt i kostymen och gör sin bästa match i Löventröjan, gäller att han fortsättert spela smart och inte gå bort sig.
 
Emil Wrenman jobbar och sliter i alla lägen och har en fart som flera andra saknar, riktigt rolig att se idag.
 
Mats Lavander klev av inför den sista perioden, vet inte orsak men förhoppningsvis inget allvarligt.
 
Första linan hade inte en av sina bättre dagar, utan var rätt bleka. Jon Palmebjörk spelade ofta lite för tajt och blev av med pucken.
 
Peter Lyth är den sämsta domaren jag har skådat, och han är nästan lika dålig åt båda håll, hittar utvisningar som ingen ser för att sen inte ta för de mest självklara, ne det är ett straff för alla lag som har honom som domare, jag hoppas snart att han har gjort sin sista match på den här nivån, han är helt enkelt för dålig.
 
 
Nu är det återigen flera dagar till nästa match, på fredag så står Timrå för motståndet nere i Eon Arena.

Green Devils har resa dit, sista dag att anmäla sig är idag. Hoppas många har möjlighet att åka med och stötta grabbarna.
 
/Sweetangel

Träningssrapport

Kategori: Allmänt

Besökte dagens träning och det ljusnar i skadekistan alla backar fanns på is och alla i full träning 

25 spelare tränar 
Isak Ahrling, Mikael Persson-Riis, Viktor Öhman och en Modojunior Axel Ottosson, fanns med utöver våra ordinarie spelare. 

Saknas gör Kim Karlsson, Lucas Sandström,Alexander Sundström och Viktor Ekeståhl-Jonsson 

I rött tränar Wille Quist och Marcus Lundberg.

Backsidan ser således riktigt ljus ut och Det är härligt att se Stefan A köra för fullt han användes i PP vilket talar för att han kommer till spel imorgon.

Förutom långtidsskadorna så saknades alltså även Alexander Sundström det är 4 skadade å alla forwards. 

På träningen gnuggades mycket PP/BP
Jon Stefan Ö Olof Stefan A Per
Gustav Mats Viktor/Jens Tommy Martin är de två PPformationerna man kör.

Annars var de pass och omställningsövningar. 
En del fem mot fem spel följande formationer körde på träningen 

Olof Jon Stefan Ö Wargh Acke
Linus Nicke Viktor Kalle Kingen
Mats Gustav Jens Neva Per
Emil Modojunis Micke P-R Molla/Stefan Isak

Imorgon ställs Löven mot Mora som igår slog BIK Karlskoga. Väl mött i T3 Center

/Sweetangel

Ingen Garrett Stafford i Löven

Kategori: Allmänt

Vill börja med att be om ursäket för den dåliga uppdateringen här på bloggen men vissa saker runt har tyvärr gjort det svårt att blogga men nu efter uppehållet lovar jag att det blir bättre.
 
Ja alla vet att migrationsverket stoppade Garrett i matchen mot Almtuna här innan uppehållet, nu har det framkommit att Färjestad inte får hyra ut Garrett eftersom han är en icke euspelare och han får därför inget arbetstillstånd i Löven. Garrett Stafford som haft det tungt i Färjestad är nu klar för Geneve och där fick Håkan Loob som han ville, han ville ha bort en dyr spelare som inte levererade i nivå till kostnaden. Löven är väl de stora förlorarna i den här soppan, men om de nu ljusnar på skadefronten som det ser ut att göra så går det nog ingen nöd på Löven heller. Även om det hade varit roligt att se vad en spelare av den här kalibern hade kunnat prestera i Löven.
 
 
Jag passar på att önska er alla en riktigt God Jul
 
/Sweetangel

Platt fall

Kategori: Allmänt

Ja de skall inte vara möjligt att förlora när man gör 5 mål på bortaplan men Löven gör sin absolut sämsta match på jag vet inte hur länge.
Att släppa in 9 mål på 25 skott och bjuda på alla dessa misstag är åt hvete.
Niklas Lihagen klev av skadad, och lär inte spela mer i Löven.

Jag tar inte med mig nåt positivt från den här matchen utan glömmer den illa kvickt och hoppas att jag får bevittna två avsevärt bättre matcher i helgen.

Ny match och nya tag imorgon

/Sweetangel 

Inställd match imorgon

Kategori: Allmänt

Ja vad ska man säga stormen Sven stoppar såväl Löven som Malmö att ta sig till Umeå och därför ställs matchen in och när den skall spelas är ännu inte klart. Även matchen Asplöven- KHK ställs in av samma orsak.


Helgen blev plötsligt inte lika rolig, då jag sett framemot denna matchen hela veckan. Men ur skadesynpunkt kam det vara bra att den skjuts upp då fler kanske hinner bli hela till på onsdag då nästa match är. Men ur form synpunkt gällande Malmö hade jag gärna sett att matchen spelats nu, då Malmö haft stora problem på slutet och inte gjort mål på de senaste två matcherna och således också förlorat dem.

Men nu är beslutet taget och hoppas att Matchen spelas vid ett bra läge här framöver. 

/Sweetangel

Skaderapport

Kategori: Allmänt

Besökte dagens träning lite för att kolla in Niklas Lihagen och skadeläget.
 
23 spelare var ombytta på isen däribland John Lind, samt en junior jag ej kan placera.
 
Emil Wrenman var tillbaka i träning och kommer till spel i morgondagens match mot Karlskrona.

Annars var det lika mörkt som vanligt på skadefronten. Varken Stefan A eller Marcus L är tillbaka i träning efter sina hjärnskakningar.
 
Lucas och Wille är väl de spelare som jag innan förra matchen räknat bort längst.
 
Alexander Sundströms ljumskar fortsätter krångla och där har det varit lite dag för dag men inte heller han fanns på isen idag.
 
Träffade Kim Karlsson och Patrik Nevalainen efter träningen. Patrik var rätt munter och trodde på spel så snart han fått sitt knäskydd, Kim var allt annat än munter, han visste inte så mycket utan väntar besked i dagarna från Magnetkameran, han hoppar dock på kryckor med foten i paket och med tanke på hans sinnesstämning måste jag nog räkna bort honom ett tag, tror han känner på sig att det inte är nära till spel. Tråkigt då han var i den form vi vill se honom.
 
Oscar Molin tränar fortsatt fullt och sägs vara redo för spel snart, återstår att se om han kommer till spel imorgon.
 
Mats Lavander körde fullt och såg inte fullt lika stel ut som han varit på slutet, det bådar gott.
 
Niklas Lihagen såg stor och stark ut, kommer att spela i nummer 37 och bildade kedja med Mats Lavander och Gustav Hjalmarsson på dagens träning.
 
Löven flyger ner imorgon till Arlanda där de äter lunch och sedan flyger vidare till Kallinge/Ronneby, skall dock vara stormvarning där nere imorgon så bara hoppas att flygen går som planerat. Kommer ihåg när Löven skulle flyga ner till Ängelholm och match mot Rögle för flera år sedan, då de var snöstorm där nere och planet kunde inte lande i Ängelholn utan de fick landa i Malmö och matchen blev försenad, men vad gjorde de Löven vann en match ingen trodde de skulle vinna.
 
/Sweetangel
 
 

Björklöven lånar center

Kategori: Allmänt

Ja Björklöven lånar centern Niklas Lihagen från Vita Hästen låneavtalet sträcker sig till och med 15/12
 
Såhär beskrivs han på eliteprospects.com
Välväxt spelare med godkänd speluppfattning och bra händer. Lihagen saknar än så länge det riktiga bettet i skridskoåkningen och använder inte sin storlek till sin fördel. Duktig tekare. Kan Lihagen förbättra snabbheten och bli tuffare framför mål, kan han utvecklas till en elitseriespelare.
 
Björklöven var i behov av en center då Stefan Öhman redan dubblerat i flera matcher och nu i och med Kims skada så var behovet av en center akut. Jag tror att Niklas Lihagen kommer passa bra i Löven och kan ge lite harmoni i detta skadedrabbade lag. För ju mer spelare spelar dessto större är skaderisken och vi vill inte att spelare som Stefan Öhman också försvinner.
 
Niklas Lihagen har gjort 22 mål och 22 assist på 23 matcher i division ett den här säsongen, visst det är ett glapp upp till allsvenskan men Niklas har meriter från allsvenskt spel i Örebro så sent som förra året och kan han vara med och bidra i produktionen är det ett plus. Han skall vara redo för spel till torsdagens match mot Karlskrona. Blir intressant att se honom på lördag mor Malmö.
 
/Sweetangel

Förlust och tre nya skador

Kategori: Allmänt

Ja Löven gör ingen bra match och förlorar mot Rögle med 1-3. Löven hade några lägen i slutet av matchen att kvittera men Rögle avgör med 1-3 i tom kasse. 

PP fungerade riktigt dåligt och har så gjort sedan Stefan A skadades.

Jag var frustrerad och det såg långa stunder väldigt blekt ut på isen. 
 Den här matchen är bara att glömma och försöka hitta tillbaka till det vinnande spåret igen.

Patrik Nevalainen klev av med smärtor i ena knät, satt länge och kände efter men valde att bryta.

Kim Karlsson som var riktigt bra idag klev också han av efter en tackling och befarad knäskada, såg inte bra ut han vred sig i smärtor och leddes av isen.

Även Emil Wrenman utgick vet dock inte vad som skedde med det.

Detta innebär att vi alltså har 11 skadade spelare samt att det finns de som spelar småskadade, det känns inte alls bra. Antingen måste flera vara på väg tillbaka snart eller så måste nya in och det går inte att låna från Teg och J20 längre de behövs bättre spelare och dessa lag behöver behålla sina spelare de har snart inga lag kvar. 

Håller alla tummar att det skall vara lindriga skador på dessa killar och att Stefan A och Marcus L snart kan vara åter.

/Sweetangel