Björklöven

För evigt För Alltid

De blev tre

Kategori: Allmänt

Sista man blev Jesper Thörnberg från Södertälje. Jesper har svarat för 14 mål under denna säsong och skall ha ett bra skott. Sägs vara lite av den snajper vi tjatat om. Nu gäller det bara att alla tre lyckas även i Löven.

Men visst känns bredden på truppen onekligen bättre. Nu kan vi komplettera så vi har tre bra femmor och en fjärde som kan görs grovjobbet. Isak Ahrling hade Jimmy tänkt ta in men skall ha missat att spelarens lag inte får ha spelat klart för säsongen därför var det för sent när Isak skulle värvas. dåligt tycker jag borde skrivits redan tidigare så han kunde gå till Löven.

Att vara 6 timmar före sista transferdagen rekommenderas ej då det blir lite lite sömn. Det hände mycket i går i flera lag, både i SHL HA och ettan. Återstår att se hur värvningarna lyckas i sina nya lag.

Ikväll möter Björklöven Rögle i T3 Center. En så gott som
Betydelselös match där det nu gäller att spela ihop de nya i laget. Vi kan fortfarande undvika sista platsen men fokus skall vara på att varje match göra grunden och försöka hitta ett sätt att vinna. Har dålig koll vilka som saknas pga skador men Hjalmarsson var åter förra matchen så troligen är det som Max 7 spelare borta. Jesper Thörnberg och Fredrik Sandgren kommer till spel ikväll, frågetecken på Philip DeSimone om hans papper från Migrationsverket hinner bli klara. Borde gå att lösq Malmö fick ju sitt nyförvärv klart på kortare tid. Jag hoppas Raycroft står då Wälitalos 85% sällan räcker till
Seger så behöver vi vår första målvakt i bra form inför kvalet.

/Sweetangel

Transfercirkus och nyförvärv

Kategori: Allmänt

Igår när jag satt på planet till Dubai landade Jimmy Blixt Philip DeSimone från Södertälje, en spelare som
Så sent som förra veckan stod för tre mål mot Björklöven. Svårt att veta vilken kvalité han håller men han verkar kunna hitta målet och det behöver Björklöven inför kvalet.

Idag när jag återigen satt på flyget denna gång till Phuket så var det dags för nästa påskrift nu var det backen Fredrik Sandgren som varit otroligt viktig för Almtuna. Hoppas att han kommer vara det även för oss. Almtuna är det lag som verkligen lånar ut eller gör sig av med spelare, hela 9 st har försvunnit de senaste dygnen. Blir rätt ojämnt när vissa har mycket pengar och andra behöver spara när fönstret stänger så sent som med två omgångar kvar. Men lite roligt är det och följa sillyn som varit senaste tiden.

Sedan skall det har varit otroligt nära med två kanadensare enligt mrmadhawk men det skall ha skitit sig i slutet, undrar om det var dem det ryktades om skulle vara så gott som klara förra veckan?

Nu återstår att se vad som händer här på sista timmarna innan transferfönstret stänger. Landar Blixt något mer eller har vi fått vårt nu?

/Sweetangel

Ny målvakt?

Kategori: Allmänt

Ja rykten går att Raycroft inte kommer spela kvalet med Björklöven och att Blixt därför värvat en målvakt. Visst har inte Raycroft varit jämn men han har en hög högsta nivå. Det pratas alltid om gruppen och hur bra det är att man är samspelta. Är det då läge att ta in en ny målvakt, en ny spelare på den kanske viktigaste positionen bara för att spara pengar? För någon annan orsak kan jag inte se att det är. I och med att Raycrofts lägsta nivå varit allt annat än bra hade jag ändå kunnat tänka mig ett byte men då hade det varit Wälitalo jag hade velar ställa åt sidan, och då hade jag velat se en målvakt i Hanses klass, men det sparar ju inga pengar. Hanses uppges vara klar för ärkerivalen Skellefteå. Ärligt så är det ingen målvakt i de andra lagen som släpper spelare som känns så intressant, som inte känns som ett nedköp. Zacke är en det snackas om men han har haft svårt att ta plats i Oskarshamn när Steen var där samt att han varit skadad till och från. Jag är tveksam till detta och tror jag önskar att det bara är ett rykte.

Vad gäller matchen ikväll har jag inte tänkt gå in nå djupare på det. Vi möter Troja och genom vinst kan vi gå upp på samma poäng men ej lämna jumboplatsen.

Troligen lär alla 8 spelare som saknades senaste göra det även ikväll. Man lär inte chansa med någon i detta läget.

/Sweetangel 

Stefans inre ledband skadat

Kategori: Allmänt

Vår absolut bästa back väntas vara borta 2-3 veckor från spel och kan sedan spela med skydd. Det är alltså inre ledbandet som fått sig en smäll och skall läka innan han kommer åter i spel. Han har alltså samma skada som Oscar Molin som är tillbaka till kvalet.
Ber till Gud och håller tummarna att det är två veckor bort och inte tre. Stefan är en av de viktigaste spelarna i Löven och han behövs i kvalet. Han borta och chanserna minskar drastiskt gällande att Löven klarar sig kvar. 

/Sweetangel 

2 dygn kvar

Kategori: Allmänt

Ja lite mer än två dygn återstår innan fönstret stänger och vi väntar fortfarande på de nyförvärv som vi väntat på i 33 dagar och det är fortfarande lika dött i graven.

Redan har det bästa börjat plockas från de lag som släpper spelare. Simon Olsson från Asplöven är tillsammans med Alen Bibic från Almtuna klara för Rögle. Högström från Almtuna är klar där Djurgården. Det gör ont att se guldkornen plockas ett efter ett tills det snart bara finns en grå massa kvar. Har Jimmy tänkt sig värva från rivalerna så måste det göras nu för den gråa massan är vi inte i behov av. 

Alla andra lag har en stor fördel gentemot Björklöven då de siktar uppåt mot ett positivt kval medan Löven skall spela negativ kvalserie för att hålla sig kvar. Vem vill egentligen spela för att hålla sig kvar när man kan hjälpa ett lagtill  framgång och avancemang? Detta lär göra att det blir dyrare om det ens är möjligt att få tag i den sorts spelare vi behöver och det lär inte bli lättare ju längre tiden går.

/Sweetangel

Ett fall framåt två tillbaka

Kategori: Allmänt

Idag gör Björklöven ingen bra match, Visst det är manfall men ändå det är alibispel och så gott som alla spelarna ställer bara ut skridskorna. Vi skall jobba på att slipa bort misstagen säger Öhman men i dagens match bjuder vi på tre misstag vilket också resulterar i 3 mål. Själva mäktar vi inte med ett enda mål. 

Den största skräcken och det jag fortfarande håller andan för är Stefan Andersson som leds av isen efter en smäll på knät? Håller alla tummar att han inte är borta, utan Stefan i kvalet minskar våra chanser så brutalt att det gör ont att tänka på.

Varför tar man inte in Isak Ahrling till dagens match? Vi har bara sex backar och två tomma platser i laget som kan fyllas, det övergår mitt förstånd.

Blir några spännande dagar här framöver för att se vad Jimmy lyckas landa innan tramsferfönstret stänger. Med tanke på vår skadebenägenhet så behövs det lite extra spelare.

/Sweetangel


Ingen återvändo

Kategori: Allmänt

Ja Björklöven är klart för negativt kvalspel som drar i gång 13/3, alltså lite drygt två veckor bort. Det är 4 matcher kvar i allsvenskan och dessa måste användas till att hitta tillbaka till grudnerna, till spelet som gör att vi vinner matcher och glädjen, varje spelare måste hitta tillbaka till glädjen med att spela hockey.
 
En otroligt viktig sak är att Andrew Raycroft börjat tycka det är roligt igen, tidigare har han varit loj och totalt ointresserad, nu gör han det han ska och bjuder på sig själv. När Raycroft är som han varit de senaste matcherna så är han solklar första målvakt och hoppas det håller i sig säsongen ut.
 
Backsidan har under den långa förlustsviten varit vår sämsta lagdel, men även här har det blivit bättre men fortfarande vissa som måste spela enklare för att inte bjuda på något.Kvalserien är kort och misstag är kostsamma där med.
 
Forwardsidan är okej men det saknas målskyttar. Vet inte hur många frilägen vi får men sätter aldrig pucken. Skall det inte några nyförvärv så är det hög tid för det nu, så de hinner spela in sig i laget. Jag tror inte på att låna någon medioker spelare som är på typ samma nivå som alla våra egna, det behövs någon med det där lilla extra någon som kan bryta mönster och göra mål.
 
Transferfönstret stänger alltså med två omgångar kvar, vilka lag har spelat klart och vill tjäna pengar? Det lär vara en tuff marknad och det  gäller att inte köpa grisen i säcken bara för att.
 
Nu är det bara att gnugga gnugga gnugga. Alltså som kan göras bättre skall jobbas på. Det handlar om liv och död nu. Det finns ingen återvändo, nu är det bara att förbereda sig på alla plan både för supportrar och spelare. Tillsammans skall vi klara det här.
 
/Sweetangel

Klart för kval

Kategori: Allmänt

I och med förlusten mot Djurgården samtidigt som Södertälje vann så är nu Björklöven helt klart för kvalserien. Nu är det bara att fokusera på vad som måste förbättras så att vi står som ett allsvenskt lag även nästa säsong. 

Björklöven gör ingen dålig match men Djurgården är riktigt bra och lyckas hålla  ett jagande löven på avstånd. Misstagsmässigt är denna match mycket bättre än senast. Men målmässigt kommer vi inte närmare än 2-1.

Stefan Öhman gjorde comeback men fick bryta efter första efter en smäll på armen han haft blodförgiftning i efter brännskadan. Mest en försiktighetsåtgärd för att inte riskera kvalet. 

Tommy Wargh var bäst i Löven ikväll. 

Jag hoppas Karlsson, Mårs och Palmebjörk får fortsätta ihop även sen när Öhman är tillbaka, den funkar bra och Karlsson kommer mer till sin rätt.

Min sista livematch innan kvalet då jag åker på semester, men skall försöka uppdatera bloggen ändå.

/Sweetangel

Djurgården

Kategori: Allmänt

Björklöven har alltså börjat ta poäng igen och hittar mer glädjeämnen vilket ger självförtroende. Det märks också på spelarna att lite av tyngden lyft från deras axlar och de siktar på att komma in till kvalet med en positiv känsla. I dagens sena matchen står Djurgården för moståndet, de har alltså vunnit sju av de åtta senaste och det blir en tuff match. De defensiva missarna från senaste matchen måste bort.
 
Kim Karlsson sägs vara tillbaka idag efter sjukdom. Oscar Molin är dock borta i minst en vecka enligt honom själv. Annars saknas troligen samma som senast.
 
Djurgården saknar Nils Andersson i övrigt inga uppgifter om skador.
 
Matchen startar 19.30
 
/Sweetangel

Skador och reflektioner

Kategori: Allmänt

Nu har jag sovit på resultatet igår och det känns fortfarande väldigt blandat. Det är otroligt starkt att Björklöven framförallt mentalt kommer tillbaka när Södertälje gör 3-4 i slutminutrarna. Vet inte hur många matcher jag sett där man jagat utan att ens vara nära. Här såg man en skillnad igår, det var krig och man kämpade hela matchen, inga hängande huvuden när motståndarmålen kom som det varit tidigare. Men det var en katastofalt dålig match defensivt, jäklar vad misstag det bjöds på och det från båda lagen, vilket också var det stora samtalsämnet på presskonferensen. Andreas Johansson är ändå rätt härlig, han sparade inte på orden och jämförde det defensiva med 00orna han tränar i Färjestad.Det är inte acceptabelt på den här nivån.
 
Det finns en hel del ljusglimtar
* Vi gör fyra mål, när hände det senast? Samt att pucken studsar lite vår väg och vi behöver inte slita lika hårt för målen utan vi får lite enkla mål vilket är viktigt.
 
*Raycroft gör en bra match trots fyra insläppta mål, det känns betryggande. Han lekte vaktmästare och satte själv sitt mål på plats inför straffarna och han verkade vara på ett strålande humör, fick applåder och hejade på publiken. På senaste tiden har han känts lite loj och ärligt trodde jag aldrig han skulle göra en sån sak så det var kul att se.
 
*Oscar Molin var bäste spelare till han klev av, otur att han drabbas av skador. Han behövs i detta laget.
 
*Victor Öhman visar lite det vi saknar i Löven framförallt nu när Kim saknades, fart och lite orädd. Vi behöver in lite 90talister som kan röra om lite.
 
*Olof Mårs, han gör det han är bäst på och som Jon Palmebjörk sa här för ett tag sen han är bäst i serien på det han gör. En jobbigt Olof i storform blir moståndarnas skräck i kvalet.
 
*William Quist blir bättre och bättre, hoppas han fortsätter så, helt skadefri och han kan ta fler kliv.
 
*Viktor Ekeståhl har farten och gör en bra match men borde satt nån puck på sina lägen, framförallt friläget
 
Skadorna då...
 
Mats Lavander- Ryggen
Mats dras med sin ryggskada som ger ryggskott titt som tätt  om jag förstått saken rätt. Han klev av värmningen inför förra hemmamatchen med ryggskott iaf. Återstår att se när ryggen är tillräckligt bra för spel.
 
Linus Boström- Oklart
Linus skada vet jag inget om också oklart när han är tillbaka
 
Gustav Hjalmarsson- Baksida lår
Fick ett bakslag och spelade därför inte.
 
Oscar Molin- Inre ledband knä
Oscar fick en smäll och troligen är det inre ledbandet i knät som fick sig en smäll, hoppas kunna komma till spel med skydd så snart som möjligt troligtvis till kvalet.
 
Stefan Öhman- Brännskada
Uppgifter säger att det är en brännskada hand vilket också gör det svårare att komma tillbaka då handen är i en rätt värdelös miljö under match och infektion är inget man vill ådra sig där av lång frånvaro. Har dock gått uppgifter om att det är en armbrännskada med, men man vill iallfall inte riskera något så länge det finns en infektionsrisk, Stefan behövs i kvalet.
 
Kim Karlsson- Sjuk
Är tillbaka mot Djurgården imorgon
 
/Sweetangel
 
 
 

Straffseger i en dålig match

Kategori: Allmänt

Björklöven gör en riktigt dålig match defensivt och stundtals är det otroligt stillastående och då är Södertälje med William Nylander i spetsen livsfarliga. Även Södertälje gör en dålig match och båda kan bättre.
Men Björklöven krigar ändå hela matchen och trots att Södertälje tar ledningen i slutminutrarna så kämpar man på och kan kvittera. I Förlängningen så får man chansen till 5 mot 3 spel men lyckas inte förvalta det matchen går till straffar där Stefan Andersson avgör med sina två straffmål. 
 
Två poäng, 4 mål och en extra boost självförtroende är det vi tar med oss från denna match.
 
Oscar Molin utgick med knäskada, otroligt tråkigt då han var matchens bästa spelare. Återstår att se hur länge han blir borta är beroende på om det funkar med skydd eller ej. Han siktar på att vara tillbaka så snart som möjligt,
 
Kim Karlsson saknades pga sjukdom åter på Lördag.
 
Victor Öhman gör en av sina bättre matcher i Löven tycker jag, han visar hunger och vilja. 
 
William Nylander, vilken lirare går inte annat än hålla med södertälje tränaren att han är den bästa 96an på planeten. Han ensam snurrade upp Lövens försvar ikväll, hade gärna sett honom i Löven.
 
/Sweetangel 
   

Måstematch?

Kategori: Allmänt

Ikväll är det match i T3 center. Själv har man redan ställt in siktet på Kvalserien men för de som ännu inte gjort det är detta en måstematch. Vinst idag och det är 9 poäng upp och 
5 matcher kvar förlust idag och det är 15 poäng upp och då är hoppet helt ute då de är för stor målskillnad att ta igen. Det är alltså Södertälje som står för motståndet. Södertälje ligger just nu på en 12 plats alltså den plats som Björklöven siktar på för att slippa kvala. Södertälje har 57 poäng och Björklöven har 45 poäng och ligger på en 14 plats, jumbo i tabellen.
 
Björklöven saknar Stefan Öhman, Linus Boström och avstängde Alexander Hellström. Frågetecken på Mats Lavander och Kalle Lundström. Tommy Wargh och Gustav Hjalmarsson är åter tillgängliga för spel.
 
Södertälje saknar Dan Iliaksi, David Pastrnak och Jakob Dahlström
 
Södertälje ställer upp med följande lag:
Idoff, Sebastian
Andersson, Andreas
 
Engström, Jonas - Andersson, Fredric - Carlsson, Robert
Marto, Jacob - Bergin, Michael
 
Frödén, Jesper - Bengtsson, Christopher - Nylander Altelius, William
Press, Robin - Jonsson, Johan
 
Thörnberg, Jesper - Andersson, Johan - Gregoire, Jason
Nolander, Peter - Sonntag, Fredrik
 
Carlsson, Lucas - Desimone, Philip - Billberg, Emil
Bokros, Tomas - Hansen, Adam
 
Matchen sänds i HA play för dem som inte har möjlighet att vara på plats.
Väl mött i T3 Center.
 
/Sweetangel
 

Handlingsförlamning och lite träningsrapport

Kategori: Allmänt

Besökte Björklövens  träning. Lite lätt uppretad med tanke på att styrelsen precis innan lämnat besked angående mötet man hade igår. Kontentan av det hela fyra timmars låna mötet var att man inte kom fram till något nytt, bara att Jimmy Blixt har sin pengapåse att handla för, jag skrev det tidigare och jag inser att denna vinst tyvärr kan kosta oss dyrt om det vill sig illa. Jag är nu helt säker på att en förlust i måndags hade gett förändringar som jag tror vi kan behöva inför kvalet. Nu är det bara att hoppas att detta lag har kapacitet att hålla oss kvar och att tränarteamet besitter den erfarenhet som krävs. Jag är tyvärr livrädd att det blir erttan till hösten, alla måste upp flera nivåer för att det inte skall bli verklighet. Jag hoppas inte att denna handlingsförlamning som styrelsen i denna klubb visar är det som sänker klubben. Är ett plusresultat viktigare en klubbens existens? Självklart skall ekonomin vara säkrad men samtidigt måste man se vad man kan göra för att Björklöven skall spela i Allsvenskan även nästa år, att bara stå och titta på är inte rätt väg.
 
På träningen deltog 23 spelare varav två målvakter

Följande spelare tränade inte idag  Stefan Öhman, Kim Karlsson,Linus Boström, Mats Lavander, Kalle Lundström. Vilket lutar åt att alla utom Kim Karlsson är borta från spel imorgon, Kim vilar i stort sett alltid dagen innan match. Kalle Lundström vet jag inte varför han saknades så honom är det ett frågetecken på.

Andrew Raycroft och Daniel Wälitalo
 
Gröna
Jon Palmebjörk, Daniel Spigerhäll, Olof Mårs
Stefan Andersson Oscar Molin
 
Emil Wrenman, Viktor Ekeståhl, Lucas Sandström
Martin Johansson, Per Hållberg
 
Vita
Alexander Sundström, Marcus Lundberg,Nicklas Johansson
Patrik Nevalainen, Tommy Wargh 
 
William Quist, Jens Ledin, Gustav Hjalmarsson
 Alexander Hellström, Libelin Bäckström/ Mattias Nilsson
 
Övningar
 
*Pass mottagningsövning i cirkel.
 
*fem mot tre som avslutas i fem mot fem
 
*fem mot fem spel
 
*två mot ett övning, här var väl ända övningen där spelarna satte några puckar i mål.
 
* fem mot fem spel
 
Det märks ändå att träningarna håller högre fart. Tommi Hämäläinen säger till när han inte är nöjd och vid fem mot fem spel avbröt han övningen, gör om gör rätt var kontentan.
 
Har efter en diskussion med Gustav på Lövenbloggen idag fått det bekräftat, att vem som spelar under matcherna avgörs genom tre saker
1. Blodsband
2. Lönekuvertet
3. Prestation
Det kan inte annars finnas någon förklaring varför vissa aldrig petas samt att vissa aldrig får chansen.
 
/Sweetangel
 
 

Ingen rök utan eld?

Kategori: Allmänt

Det har den senaste tiden gått en hel del rykten. De flesta har varit angående Jens Öhmans vara eller icke vara i Björklöven. Eriks Hockeyhörna slog dock bort detta som endast ett rykte, vilket det säkert kan vara vi får väl se. Det jag hoppas att man inte gör är att man nu i och med seger slår bort tankar man har haft. Har tanken gått att Jens Öhman inte är rätt man att leda oss i en kvalserie, anser jag att man skall fortsätta med det man hade tänkt. En övertidsvinst mot BIK Karlskoga är inte mer än just det EN vinst. För att överleva en kvalserie behöver vi betydligt mer. Jag har stått bakom tränarteamet väldigt länge men även jag har börjat tvivla på om det har de som krävs för att hålla oss kvar i allsvenskan. Jag skulle gärna ha kvar både Jens och John i båset men få in en ny röst som är uttalad första tränare, en person med pondus och som kan bryta det mönster vi har haft den senaste tiden.
 
Jag är dock lite så att jag vill hålla med Gustav på Lövenbloggen, det är sällan rök utan att eld. Rykten kan spridas men vissa rykten finns det mer substans i. Jag bara hoppas att det inte fanns substans i ryktet som sen inte görs något åt bara på grund av segern och att det inte finns en övertro på spelare och ledare.
 
Vad gäller nyförvärv har det varit knäpptyst, vilket kan göra mig galen. Jag står fast vid att vi behöver in nytt krut bara för att avlasta de som finns.En del säger att vi har målskyttar, vi har en producerande lina endast en. Kim Karlssson har med sitt mål senast gjort 3 mål och Lucas Sandström har gjort 0 måldessa två var värvade som målskyttar men inte lyckats mycket i och med skador men det går i nuläget inte att förlita sig på dem när det gäller målproduktionen. Jag tror inte att en spelare kommer in som frälsare men att en spelare med målsinne kan komma in som avlastning, till Jon Palmebjörk som egentligen är den vi mest förlitar oss på när det gäller mål. Den spelare som är närmast första linan i målproduktion är Emil Wrenman med sina 6 mål, Palmebjörk har alltså gjort 20 mål, Öhman och Mårs 14. Detta innebär att tre spelare har gjort hälften av alla våra mål och dessa kan behöva lite avlastning nu när det gått troll i deras målproduktion.
Jag vill ha in en målfarlig forward och gärna en till back, det kan gärna för min del vara Isak Ahrling för jag tycker han är betydligt bättre än många av våra backar, men då krävs det en tränare som vågar bänka namn som Hellström och Nevalainen. Vad gäller en extra målvakt är jag osäker, Raycroft håller när han är bra frågan är om Wälitalo gör det när Raycroft inte är i form? Skulle nog ändå seatt man kunde låna in/värva en målvakt som finns som alternativ. Allt är ju beroende på vad de kostar, men nu när många lag ändå börjar spelat färdig borde de gå att få tag i en målvakt till en rimlig kostnad.
 
/Sweetangel

Upp som en sol ner som en pannkaka?

Kategori: Allmänt

Ja det gäller att inte dra för stora växlar av vinsten igår. De går inte att tro nu vänder det vi har visat att vi kan vinna. Ne det finns bara ett sätt att vinna matcher på och det är krig krig krig. Nu gäller det att fortsätta på den inslagna vägen, jobba hårt och ta poäng mot Södertälje imorgon. Upp som en sol och ner som en pannkaka skall inte vara ett alternativ. Detta skall bara vara en morot för att fortsätta kämpa.
Jag tror inte på miraklet att vi skall kunna undvika kvalspel utan det gäller bara att ingjuta mod och glädje i spelarna. Jag kanske är blåögd men jag tror att det sitter så otroligt mycket i huvudet på alla spelare och det låser sig. Det här laget är lite bättre än vad som man visat de senaste månaderna. Sen kan jag på ett sätt tycka att laget också är felbyggt, jag efterlyst en målskytt redan från början och det är verkligen det som har saknats, samtidigt som att många backar inte hållt måttet.
 
Det finns fortfarande en del saker som måste ändras.
 
*Målskyttet- vi gör bara ettmål under ordinarie tid och sedan ett riktigt snyggt i förlängning. Vi är det lag somgör minst mål och det är också därför vi ligger där vi gör. Jag tror att en spelare av bra kaliber behövs in för att ändra på det. Vi har inte så många naturliga målskyttar i laget och när det går troll i det för dem som levererar så är det ingen annan som kliver fram.
 
*Coachningen- Har ofta känts som att den är rätt dålig. Framförallt när detgäller vilka spelare som får spela och vilka som sättsåt sidan. Oscar Molin är en bättre back än Nevalainen, det har han visat flera gånger, vågar tränaren att bänka Nevalainen, det har inte känts så hitills. Vi utnyttjar sällan timeouter och tappar mycket i matcherna där, det hinner rinna iväg innan gruppen får direktiv.
 
Misstag- Det har fällt avgörande i många matcher, nu skall det ha varit bättre igår, men det behöver vara bra match efter match. Allsvenskan är en så pass bra serie att det kostar för mycket med misstag.
 
Tanken idag var att besöka träningen men eftersom att Norwegian så gott som aldrig håller tiderna, blev träningen inställd då Björklöven är 3 timmar försenade från Arlanda. Kan eventuellt bli ett besök imorgon. Man kan ju undra om hockeyallsvenskan är nöjd med samarbetet med Norwegian, det är inte första gången Björklöven missar träningar för att flyget inte går enligt planering och jag tror inte att Löven är enda lag som drabbats av Norwegians förseningar.
 
/Sweetangel

De omöjliga blev möjligt

Kategori: Allmänt

Jag bestämde mig att inte se matchen för att det var ju en omöjlig match. BIK Karlskoga är det lag som vi haft svårast för hela säsongen men Björklöven gjorde de omöjliga möjligt. Så jag kan inte skriva något om hur matchen såg ut. Men f5tangenten på min dator har nog aldrig varit så använda som idag.
 
Björklöven tar idag tillvara på BIKs misstag när man gör 1-0 varpå BIK tar tillvara på Nevalainens misstag vid 1-1. Sedan är det ett ställningskrig hela matchen som också slutar 1-1 i full tid. I förlängningen hittar Jon Palmebjörk, Kim Karlsson med en snygg passning som sedan trycker dit pucken. Så otroligt viktigt. Inte för tabellläget för det är kört men viktigt för det som komma skall. Det behövs in glädje och självförtroende i laget.
 
Har också fått rapporter om att Oscar Molin gör en bra match. Jag gillar att Oscar tar chansen och står för att jag inte tycker att han är sämsta back i laget.
 
Hockey innebär krig i minst 60 minuter och idag verkar grabbarna ha gjort precis det. Den glädjen man känner efter att en sån tung och lång trend bryts är översköljande. Idag glädjs jag med grabbarna och hoppas att detta kan ge lite andrum inför kvalet. Att varje spelare inser att jobba hårt är det enda som gör att man vinner hockeymatcher, det går inte att tumma på nåt.
 
/Sweetangel
 

Fritt fall?

Kategori: Allmänt

Ja det sägs att det är match ikväll igen och att BIK Karlskoga står för motståndet. Ett lag vi hitills inte slagit i år så troligen fortsätter de fria fallet och förlustraden växer ikväll. BIK är ett tungt lag att möta som alltid kämpar och grisar i 60 minuter och gör det bra. BIK placerar sig på en tredje plats i tabellen med sina 83 poäng även boxplay och powerplay är man topp tre.
 
Björklöven saknar Alexander Hellström, Linus Boström, Tommy Wargh, Mats Lavander och Stefan Öhman.
Vilket gör att samma lag som senast förutom att Daniel Spigerhäll tillkommer som ställs mot BIK Karlskoga
 
 
BIK har följande lag i kvällens match

Målvakter: Justin Pogge (Emil Kruse)

Backar:
Martin Thelander - Alexander Deilert
Fredrk Ericson – Viktor Lang
Christian Carlsson – Adam Åkesson
Sean-Michel Sunnqvist

Forwards:
Kristofer Näslund - Henrik Larsson – Johan Nilsson
Carl Berglund – David Rundqvist – Anton Holm
Pathrik Westerholm – Daniel Wessner – Ponthus Westerholm,
Fredrik Höggren- Björn Kindahl - Martin Sandgren 

 

Igår florerade en hel del rykten som inte verkar haft någon större substans. Jag vet inte vad jag vill ska ske bara att något sker. Varför Raycroft är petad är en fråga, nu tycker jag ändå Daniel Wälitalo spelat upp sig men ändå har han ännu inte vunnit en enda match som han stått. Om det är något som skurit sig eller gör Raycroft omotiverad så måste en ny målvakt in för vi klarar oss inte bara med Wälitalo. Men det viktigaste är en målskytt och jag kan ärligt inte förstå vad somtar sån tid, man måste våga chansa lite. Vi har inte tid att vara kräsna.

Matchen sänds via HA Play för kostnaden av 89 kr. VK liverapporterar.

 

/Sweetangel

Alexander Hellström stängs av

Kategori: Allmänt

Alexander Hellström stängs alltså av fyra matcher varav en omvandlas till böter på 6000 kr, vilket gör att Alexander har en lön på mellan 35-50 000 kr troligen åt det högre hållet i det spannet. Jag träffade Acke igår på matchen och han hade då inte fått beslutet men sa följande: Det var en regelrätt tackling, jag har sett den sjukt många gånger och även i Slowmotion. Den är okej jag kan inte hjälpa att jag är längre. Jag tycker att det inte borde gett någon avstängning alls avslutar han. Jag kan ärligt säga att jag inte kommer ihåg tcklingen fullt ut men första känslan var att armarna var höga, dock inte att det var en armbåge i huvudet. Bara att acceptera beslutet och jag hoppas att Oscar Molin tar chansen nu när han får den.

Med tanke på Hellströms lön så tycker inte jag att han är värd de pengar vi spenderar på honom, han kan mycket bättre än han har visat och för att förtjäna det han får behöver han steppa upp ett par nivåer.

Här är hela beslutet:

BESTRAFFNINGSÄRENDE

Namn: Alexander Hellström
Förening: IF Björklöven
Adress: Tegsvägen 20, 904 33 Umeå
Matchdatum: 2014-02-13
Mellan: Mora IK – IF Björklöven
Domare/anmälare: Pierre Schilken

BESLUT

Efter ett match penalty i en match mellan Mora IK och IF Björklöven, HockeyAllsvenskan, den 13 februari 2014, åläggs Alexander Hellström, IF Björklöven, följande straff för tackling mot huvudet:

1. Avstängning fr.o.m. den 14 februari t.o.m. den 20 februari 2014. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.

2. Böter om 6 000 kr. Böterna ska vara inbetalade inom 30 dagar från dagen för detta beslut. Disciplinnämnden erinrar att utebliven betalning kan efter anmälan leda till ny bestraffning.

Bestraffningen motsvarar totalt fyra matchers avstängning, varav en match omvandlas till böter.

SKÄL

Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, ett muntligt yttrande från Alexander Hellström samt har granskat filmsekvenser från händelsen.

Av anmälan framgår att Alexander Hellström 40,46 in i matchen utdelar en tackling mot en icke puckförande motspelare. Tacklingens kraft är riktad mot huvudet och Alexander Hellström hoppar in den. Skada uppstår.

Alexander Hellström har bl.a. anfört att det blir en dump av pucken in i egen zon och att han ser en motspelare som kommer med hög fart. Han förväntar sig en kollision och håller ner arm och armbåge. Tacklingen träffar enligt hans upplevelse i bröstet på motspelaren, som är låg, och han hoppar inte in den. Motspelaren är i tacklingsögonblicket puckförare.

Disciplinnämnden gör följande bedömning. Av filmsekvenserna framgår att Alexander Hellström har utdelat en tackling med armbågen mot huvudet på en motspelare. Alexander Hellström har i tacklingsögonblicket haft en uppåtgående rörelse och tacklingen har skett mot plexit. Tacklingar mot huvudet är generellt farliga och medför regelmässigt avstängning. Med beaktande av Disciplinnämndens praxis anser nämnden att påföljden ska motsvara totalt fyra matchers avstängning, varav en match omvandlas till böter.

Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 8 punkten RF:s stadgar. Utvisning enligt regel 540.

I händelse av missnöje får talan mot detta beslut föras av såväl den anmälande som bestraffade parten hos Riksidrottsnämnden, Idrottens Hus, 114 73 Stockholm. Klagoskriften skall ha inkommit till Riksidrottsnämnden inom två veckor från den dag då det med överklagandet avsedda beslutet meddelats.

I avgörandet har deltagit Cecilia Hager, Ulf Lindgren, Hans-Göran Elo och Stefan Persson.

Enhälligt.

/Sweetangel

 

Timrås fans i olycka

Kategori: Allmänt

En av bussarna med fans kanade av vägen på väg hem till Sundsvall efter matchen mot Björklöven. Tack och lov skadades ingen av resenärerna även om många chockades. Stort att Timrås spelarbuss erbjuder sig att plocka upp supportrarna, nu stoppade dock räddningstjänsten detta. Men att tänka så är fint. Även om Timrå och dess fans är våra motståndare så vill inte jag att någon far illa och det är skönt att det inte gick värre. Troligen mycket tack vare chauffören som lyckades hålla bussen upprätt. 

Jag hoppas vi får möjlighet att mötas på läktarna även nästa år.

/Sweetangel 

Förlust

Kategori: Allmänt

Redan från start kändes det att det skulle bli förlust. Lavander kom inte till spel Hellström avstängd samt tidigare saknade Boström, Wargh och Öhman gjorde att det var ett sargat Löven. Hjalmarsson utgick också tidigt i matchen.
Men Björklöven kändes loja och långsamma från start, det var en sån match man kände direkt det här blir inte vändningen.
De var dock två lag som inte bjöd upp till någon vidare match. Men Timrå tog tre poäng trots att de inte heller fören bra match. Återigen är det misstag som avgör matchen. Timrå får enkelt göra 0-1 efter 20 sekunder i den andra perioden och kunde sen också öka till 0-2 i början av den tredje perioden. Det känns som att Löven inte ens är med i matchen då de inte spelar hockey förrän de sista två minuterna, då man också kan reducera men trots ett friläge och ett stolpskott kommer man inte närmare.

Det var otroligt lite folk på plats. Timrå hade ca 200 fans på plats som enkelt vann klackmatchen mot de ca 50 Lövenfansen. 

Bäst kedja i Löven tyckte jag den med Sandström, Karlsson och Quist var även om den splittrades då Hjalmarsson utgick men fick förtroende ihop sen i slutet.

Ny match på måndag mot BIK Karlskoga. Men än så länge lyser nyförvärv och förändringar med sin frånvaro.

/Sweetangel

Alla andra

Kategori: Allmänt

Ja det värvas till höger och vänster. Både i Allsvenskan, division 1 och SHL men Björklöven sitter lugnt ner i båten. Den stora frågan blir vad är det som gör att Jimmy Blixt inte landat ett nyförvärv på alla dessa veckor när pengar sägs finnas? Så jävla mycket kan det inte spela in att spelaren inte skulle passa in i gruppen. Varför lyckas alla andra få in spelare och inte Jimmy? Bortser alla andra sportchefer från att spelaren skall passa in i laget eller är Björklöven ett lag där det är svårt att passa in?

Det är åtta omgångar kvar och det behövs åtminstone 5 matcher för att spelaren skall hinna spela in sig i laget innan kvalet, så tiden börjar ta slut. Jag vill se ett nyförvärv av hög klass snarast. 

/Sweetangel 

Något måste ske!

Kategori: Allmänt

Jag har varit en av dem som suttit relativt lugnt i båten men nu börjar mitt tålamod ta slut. Vi gör en riktigt bra första period och vinner också den med 1-0. Men sen kommer 4 minuter i andra perioden där vi först släpper in ett mål för att sedan få panik och sluta spela hockey vilket resulterar i ytterligare två mål och matchen är över. Wälitalo borde tagit två av målen, kan jag tycka då han har bra sikt. i den tredje perioden så finns ingen ork att ens försöka komma närmare trots att man klarar ett boxplay i början av perioden.
 
Lucas Sandström får godkänt av mig även Gustav Hjalmarsson gör en av sina bättre matcher i Löven.
Jävlar vad jag saknar Stefan Öhman.
 
Det finns i nuläget ingen i vårat lag som vågar vinna matcherna och ingen i ledarstaben lyckas bryta det mönster som finns. Gör något vad som helst, använd de matcher som finns kvar till att träningsmatcha eller nåt bara spelarna hittar självförtroende för kvalet måste vi klara oss kvar i och som det är nu gör vi inte det. Åker vi ur tror jag faktiskt att mitt älskade Björklöven går i graven, gör man inte det så är jag så sjuk att jag kommer stå där oavsett division.
 
Jag är sjukt orolig att det här inte går vägen, Därför börjar de bli läge att ta in någon som kan få till en förändring i laget. Ibland önskar jag att man kunde veta vad som gör att spelarna underpresterar som de nu gör. Är det Jimmy Blixt? Är det Jens Öhman eller John Lind eller är det bara deras egna huvuden som sätter stopp? Oavsett vad det är måste det brytas nu. Gör något nu Björklöven och sluta stå och titta på medan skeppet sjunker.
 
/Sweetangel
 
 
 
 

Mora väntar

Kategori: Allmänt

Ja ikväll väntar alltså Mora i Fm Mattsson Arena. Mora är faktiskt det lag vi senaste tog poäng mot då i T3 Center där vi vann med 2-1. Även senaste matchen lagen emellan i Fm Mattsson arena slutade med 2-1 vinst för Björklöven. Vi har mött Mora 3 gånger varav två vinster och en förlust. Är Mora ett lag som passar oss? Är Mora ett lag som vi kommer ha positiv.  statistik mot när alla fyra matcher är spelade? Det kommer kvällen att utvisa.
 
Mora slåss om en playoffplats och ligger i nuläget på en åttonde plats ett poäng efter sjundeplatsen. Mora kommer att sälja sig dyrt och det är en match de på papperet ska vinna. Deesutom kan det tänkas att det blir lite mer folk än vanligt på läktaren då de har sin Hockey of Hope match idag till förmån för barncancerfonden.
 
I Björklöven saknas Linus Boström och det är frågetecken på Tommy Wargh och Stefan Öhman. Men eftersom Oscar Molin inte spelade igår är det troligt att Tommy saknas och man då tagit med Oscar ner till Mora.
I Mora kan Tomas Larsson göra comeback, Tomas som är Skellefteåfödd och fortfarande har Björklöven som sitt hatobjekt.  I övrigt ingen info angående skador i Mora.
 
Jag måste hålla med Löven4everbloggen att det är bättre att ställa in sig på kval och försöka spela ihop laget inför kommande kvalspel. Jag förväntar mig inte vinster längre jag förväntar mig att misstagen reduceras och att vi spelar som ett lag och krigar för varandra. För det är det som kommer att krävas för att hålla oss kvar, visst måste vi vinna i kvalet men har vi fått ihop gruppen och spelet så kommer vi lyckas vinna och kommer in med självförtroende somvi nu saknar. De här laget kan slå alla lag i allsvenskan det har man visat och det gäller att hitta tillbaka till grunderna och spela enkelt.
 
Matchen sänds i HA play för 89 kr. Vk direktrapporterar som vanligt.
 
/Sweetangel
 
 

Nu gick tåget.

Kategori: Allmänt

Det blev den trettonde raka förlusten igår mot Almtuna i en svängig match.

Första perioden står och väger men Björklöven kan ta ledningen men Almtuna utnyttjar våra misstag och i paus står det 1-2. Andra perioden är dock Björklövens fullt ut och här spelar vi som vi kan och då vinner vi också perioden med 2-0, jag minns inte sist när vi hade ledning inför sista perioden men tror att det var mot Mora i den senaste matchen vi tog poäng i. På nåt sätt kändes det rätt okej ändå där men rädslan att spelarna skulle visa rädsla fanns hela tiden. Det är precis på det sättet vi också förlorar matchen. Vi lyckas inte rensa ut pucken och 3-3 är ett faktum och sen var spelarna så rädda att tappa poängen att vi stirrar puck och glömmer räkna in spelarna och då sätts också spiken i kistan i och med 3-4.

Vi har alltså ledningen två gånger i matchen men lyckas inte stänga den utan förlorar istället och när alla botten lag gick och vann så gick också tåget. 12 poäng mer än Södertälje behövs och det är 27 poäng att spela om, vi har tagit noll poäng på det tretton senaste matcherna det finns inte på kartan att vi skall ta 12 poäng mer än ett lag som ändå går rätt bra. 

 Lucas Sandström gör en bra match med tanke på hans långa frånvaro, en Lucas i form kan vara avgörande i kvalserien. Om bara Jimmy Blixt kunde jobba istället för att bara lalla runt så kan det vara möjligt att hitta en lekkamrat till Lucas Sandström och Kim Karlsson inför kvalet. Det är ändå ganska tydligt att en offensiv spelare behöver vi. Sen kan jag också tycka att det behövs en målvakt, visst Raycroft håller när han har sina bra dagar men vi behöver en målvakt som har bra dagar jämt eller iallafall en målvakt som går att byta in om Raycroft inte har en bra dag. Ledsen men Wälitalo är inte den målvakten.

Spelarna har nog inte helt gett upp hoppet än då det finns en chans i teorin att lyckas undvika Kval men de är så införstådda med att det sannolikt blir kval så de vet att där gäller det liv och död. Nu kan man inte bara lägga sig ner och dö, det gäller att kämpa varje träning och varje match för att vara förberedda när det verkligen gäller senare i vår. Spela ihop sig som ett lag och även när det är som tuffast, hitta det positiva och hitta den där gnuttan med självförtroende som kan vara avgörande i varje enskild match. Men som det är nu så är det plågade själar, som önskar sig själva ett bättre öde, men de är ingen annan än dem själva som kan göra det. Varför inte börja imorgon

 

Speldagarna till Kvalserien för att hålla sig kvar i Allsvenskan är följande

01 Torsdag 140313 19.00

02 Söndag 140316 16.00

03 Onsdag 140319 19.00

04 Fredag 140321 19.00

05 Söndag 140323 16.00

06 Onsdag 140326 19.00

07 Lördag 140329 16.00

08 Tisdag 140401 19.00

09 Torsdag 140403 19.00

10 Lördag 140405 16.00


Nu gäller det bara att hoppas att det blir lag underifrån som ligger bra till geografiskt och som passar Lövens spel.

 

/Sweetangel

Tung tyngre tyngst

Kategori: Allmänt

Ja sjuk jävla tung förlust och trots ledningen två gånger i matchen blev det inte ett enda poäng.

Misstag var det gott om idag och de fäller oss tillsammans med rädsla. rädsla att tappa och förlora men det blir precis det vi gör.

Nu gick tåget då alla bottenlag tog tre poäng.

Siktar in oss på kval och hoppas vi lyckas. Men vinster måste in för att de ska va möjligt.

Mer tankar kommer imorgon
/Sweetangel 

Träningsrapport

Kategori: Allmänt

24 spelare tränar inklusive Wälitalo och Raycroft

Saknas gör Boström Wrenman Wargh
Varken Boström eller Wargh kommer till spel imorgon och Wrenman är det inte tagit beslut angående.

Vita
Lundberg Ledin Hjalmarsson
Johansson Lundström

Ekeståhl Johansson Lavander
Libelin Molin
Junior

Gröna
Sandström Öhman Palmebjörk
Andersson Hellström

Sundström Karlsson Quist
Nevalainen Hållberg
Mårs

*Fem mot fem Uppspelsövning

*Pass bakom mål med inspel och direktskott. Pass till blå med två som skymmer framför mål och går på returer.

*Omställning två mot en
Marcus Lundberg gör ett snyggt mål.
Palmebjörk bjuder på en snygg fint och passar sen Sandström som inte gör mål.

*Pass mottagning i cirkel med avslut i friläge. Återigen så är passen dåliga.
Sundström sätter dock ett snyggt mål.

*Fem mot fem körs till den gemensamma träningen är slut. Spelet är hårdare och mer matchlikt. Inga mål bjuds på i fem mot fem spelet.
 
*Avslutas som vanligt med 30 minuters fri istid. Många spelare pratar ihop sig och främst då passningar diskuteras. Den nykomponerade första femman är de som snackar längst.
 
Lucas Sandström gör alltså comeback imorgon och hoppar rätt in i första femman, tidigare träningar har han tränat i andra femman men imorgon blir det alltså spel med Jon Palmebjörk och Stefan Öhman. Olof Mårs blir troligen extra forward och Oscar Molin extra back om man väljer att rulla på 6 backar.
En vinst imorgon är ett måste.
 
/Sweetangel

Uppehållslån?

Kategori: Allmänt

Jag vet inte hur jag ställer mig till den frågan. Vi ligger sist och är i enormt behov av poäng och saknar någon som gör mål. Jag trodde Jimmy Blixt skulle ha landat ett nyförvärv innan Almtuna matchen, men de lyser med sin frånvaro.

Nu har SHL gått in i ett längre uppehåll och flera lag lånar ut spelare. Nu är det inte toppspelare som lånas ut utan yngre spelare som behöver istid för att fortsätta utvecklas. Jag hade varit öppen för ett lån om det verkligen var någon som bidrog med så pass mycket att det övervägde det negativa med att ta in en spelare på kortare sikt. Därför tror jag inte att jag skulle vilja låna spelare i en fjärde femma nån vecka hit eller dit. Hade vi däremot fått låna in Patrik Hersley hade jag inte tackat nej även om det bara varit för en vecka, just för att Hersley skulle bidra med så mycket som Björklöven saknar i nuläget. 

Så jag är kluven i frågan men eftersom SHL-lagen knappast lär vilja låna ut sina bärande spelare så blir nog slutsatsen att det kostar mer än det smakar. Om det inte är en spelare som sen kan bli kvar men den typen av spelare vi saknar lär knappast släppas när uppehållet är över. Det skall vara att låna en målvakt för att stärka upp den posten och få lite konkurrens under dessa veckor.

Så jag tror inte lösningen finns i det uppehåll som nu råder, jag tror att Jimmy Blixt måste jobba stenhårt för att få in ett nyförvärv i slutet av veckan känns det försent.

/Sweetangel 

Kvalserie = ettan?

Kategori: Allmänt

Björklöven har hunnit med att spela några negativa kvalserier de senaste 20 åren och ingen gång har man lyckats kvala sig kvar i den högre ligan utan alltid åkt ut. Detta är ett skrämmande facit och tillsammans med det faktum att vi har otroligt svårt att göra mål så känns en kvalserie otroligt ångestfylld och oviss. Det lag vi har är ett lag som borde klara sig kvar men som spelet sett ut på slutet är jag orolig. Det är inte bara för oss fans som mycket står på spel i ett kval det är lika mycket för spelarna. Det gäller att lätta tyngden från deras axlar så att de vågar spela för annars är det omöjligt att klara sig kvar.Jag har tryckt på det förr, om vi ens skall ha en sportslig chans i kvalet måste trenden vändas och att spelarna kommer till kvalet med självförtroende, för ett lag utan självförtroende vinner inga matcher då spelar det ingen roll vilka namn som står på ryggen.
 
Det är stor skillnad för ett lag att komma uppifrån och ha pressen på sig att prestera än att komma från ettan och ha allt att vinna. Det är få av grabbarna i laget som har varit med att spela kval om att hålla sig kvar. Kim Karlsson gjorde det ifjol med Tingsryd som också misslyckades med sitt mål. För Tingsryd var det nog en stor nackdel att bli klar för kval i sista omgången, där var spelarna mentalt inställda på att säsongen var slut och skulle då ställa om sig för ett kval. Jag ser hellre att man är klar i ett tidigare skede än att det blir som för Tingsryd. Nu lär ju inte det hände Björklöven som redan vet att kvalet hägrar i och med att man ligger där man ligger. Björklöven har egentligen allt att vinna nu de sista tio omgångarna, vi kan undvika kval om vi spelar vår bästa hockey annars är det bara att ställa in sig mentalt på kvalserien.
 
För att det ens skall vara möjligt att undvika kval behövs en spelare in, en spelare som kan avlasta Jon Palmebjörk och det vore bra om han kom redan igår. Min känsla är dock att Jimmy Blixt bara väntar på att någon skall kastas på honom och jag tror inte att det är rätt väg att gå. Måste hålla med Gustav på Lövenbloggen att det hade varit bra att kolla med agenter man litar på och sen välja ut några av de lediga spelarna att titta närmare på. Samt att arbetet inte borde dra ut på tiden för ju längre vi väntar desto mer osäkert blir värvningsläget samt så hinner inte värvningen komma in i laget.
 
/Sweetangel
 
 

Jakten på....

Kategori: Allmänt

Ja vad jag vi egentligen. När man läser artikeln i dagens vk låter det mer som att vi väntar på bättre tider medan andra klubbar agerar. Det är inte lätt att vara sportchef men jag hade hellre sett att Jimmy redan långt tidigare hade haft 100% fokus på att leta nyförvärv istället för att hänga med laget. I går var faktiskt första gången när jag varit på ladan som jag inte sett honom, annars har han alltid hängt runt träningarna även sen han försvann ur båset.
 
Jag är av den åsikten att nyförvärvet skall vara av hög klass, vi behöver ingen ny brunkare samt att den borde komma redan nu. Så att spelaren hinner spela ihop sig med laget så att man är synkade när väl kvalet drar i gång, visst det är inte säkert att det blir kval än men ändå så måste man tänka att det kan bli så och där måste vi ha ett fungerande målskytte annars kommer vi åka ut med huvudet före.
 
Jag vill ha en spelare som kan avlasta Jon Palmebjörk i produktionen, en spelare som har näsa för målet och kan pyttsa in ett och annat mål. Jag är inte den som sitter och stirrar mig blind på eliteprospects för att hitta någon utan väntar bara och ser vad Blixt kommer med men blir bara oroligare och oroligare att det blir en ny Niklas Granberg 26/2 23.59 och då känns det bara som bortslösade pengar.
 
Jens Öhman tror på laget och har inte gett upp än. Jag tror också på laget men skulle gärna ha in en sniper för att bli lite lugnare. Det gäller nämligen att alla har sin bästa dag varje match för att vi skall vinna då målskyttet inte kommer naturligt känns det som. En sniper hade varit att lugna mina nerver lite grann, det gäller ändå att alla gör sitt varje match men kanske de släpper lite i spärrarna om nån ny som kan producera kommer in.
 
Nu hoppas jag dock att Lucas Sandström snart kan vara åter för han har en energi och spelsinne som inte så många andra har i Björklöven. Men samtidigt går det inte att ha för höga förväntningar på honom, han och Kim Karlsson har visat att de är bra ihop, gäller bara att hitta målet. För min känsla är att vi lär få vänta på  att herr Blixt ska leverera.
 
/Sweetangel

Träningsrapport

Kategori: Allmänt

Är uppdelad träning gröna först vita sen.
Först hade laget 30 min målvaktsträning som jag inte såg

Petter, Patrik, Tommi, Jens och John är med på isen.

Saknas helt idag gör Linus Boström och Andrew Raycroft. Ingen tränar i rött.

Gröna 
Wälitalo j20s Joakim Andersson
Johansson Öhman Palmebjörk (Mårs)
Sandström Karlsson Sundström
Lundström Andersson Wargh Hellström

Patrik Sundström håller i träningen.
Man kör en övning och snackar sen igenom den och den nya övningen. I och med att det bara är halva gruppen så blir det mer kritik på
Individnivå.

Fokus ligger på passningar och avslut.

Sen delar man upp forwards och backar. Backarna kör rörelse fram och tillbaka vid blå för att hitta skottväg och skjuter med en som skymmer och slår på returer. Forwards rundar "back"och tar avslut.
Kim Karlsson bjuder på ett riktigt snyggt mål. 

Två i anfall pass igenom och avslut.
Kim och Lucas gör snyggaste målen. 

Vita
Samma målvakter som
Innan 
Ekeståhl-Jonsson Hjalmarsson Ledin 
Lundberg Quist Lavander Wrenman 
Nevalinen Molin Johansson Hållberg

Vita kör samma övningar. Lucas Sandström kör även med vita.
Ekeståhl-Jonsson har bra fart och sätter ett par snygga kassar. 

Vita backarna har betydligt bättre fart och rörelse i backövningen.

Farten är överlag bättre på vita träningen. Wille Quist gör en av sina sämsta träningar men grinar också illa större delen av den, han har solkart ont och det syns på hans spel på träningen. Han avbryter också träningen innan sista övningen. 

/Sweetangel 



Uppehåll

Kategori: Allmänt

Ja vi har gått in i en veckas uppehållet och vi har gjort det i djupt mörker och som tabelljumbo. Malmö är ett lag som vi ändå spelat bra mot i alla fyra matcherna trots bara 3 poäng. Vi var det bättre laget och förtjänade poäng det var jag inte ensam om att tycka men den matchen är spelad och det blev en förlust nu är det bara att blicka framåt. Uppehållet kommer innehålla mycket träning för grabbarna, de kör både på is och fys och vissa dagar är det två ispass. Det gäller att varje individ går in i sig själv tränar för att bli bättre och komma redo på tisdag för att kriga i 60 min.
 
Det finns några som presterat som sig bör, några är sämre och några är bättre än jag kunde tro.
Vad gäller topplagen är jag inte särskilt förvånad utan det är lag jag trodde skulle vara där och slåss, förutom Karlskrona då men sen början av serien har de varit riktigt bra och visat att de har i toppen att göra. Malmö är nog de lag som ändå jag håller som de bästa laget vad gäller helheten.
Asplöven lyckas återigen göra det som de flesta inte trodde var möjligt de slåss om en playoffplats. De har Kentää och sen har de lyckats få de så att alla krigar för samma sak, vinna matcher samt visa upp sig för egen del för att komma därifrån. Almtuna har också gjort det bättre än jag trodde, de vinner titt som tätt och är inte heller ett lag jag tror vi kommer kunna ha bakom oss som jag trodde i början.
 Det känns som att Södertälje har gått betydligt sämre än jag trodde och är vårt enda hopp att slippa kvalserien, det är 30 poäng kvar att spela om och det är 8 poäng upp, det kan vara möjligt men känns ändå otroligt att det skulle ens vara möjligt men så länge det finns chans finns det hopp. Vi har 6 hemmamatcher kvar och flertalet av dem är mot bottenkonkurrenter. Men innan jag ens börjar tänka så så måste Björklöven kunna bryta trenden, göra fler mål än motståndarna är ett måste och vinsterna måste börja rulla in.
 
/Sweetangel
 
 

Nära men ändå så långt ifrån.

Kategori: Allmänt

Ja det blev återigen en blytung förlust den tyngsta på länge om man ser till hur grabbarna krigade i den här matchen. 1-0 känns lite billigt men det styr inte bara på en utan på två spelare och ställer Raycroft.
Björklöven ägde större delen av matchen men återigen saknas den där målskytten. Tidigare har det varit mycket alibiskott och väldigt uddlöst men jag måste ändå säga att det var betydligt bättre igår. Malmö är ett defensivt skickligt lag och det visar dem verkligen igår, täcker skott och läser passningsvägar riktigt bra. Sen kan man inte annat än att berömma Pontus Sjögren i målet, han var riktigt bra. Det är så enkelt som att den som gör målen vinner i hockey även om det känns som att Malmö rånade oss på poängen. Björklöven var det bättre laget och spelade ut Malmö framförallt i den andra perioden då det tog 12 minuter innanMalmö fick sitt första skott på mål. Malmö har självförtroende och vet att de är ett bra defensivt lag och gör en bra bortamatch där de försvarar sin ledning mer än går för att utöka den.
 
Andrew Raycroft gjorde sin bästa match det här året i allafall, surt på målet men annars vara han fenomenal, räddningen när Malmö spelaren drog backen och Raycroft satte sig relativt fort, jag var helt säker på att det skulle bli mål men han tog den galet.
 
William Quist är bland de bättre nu, han tycker det är kul att spela hockey och jobbar hårt passar bra ihop med Kim Karlsson och Alexander Sundström anser jag.
 
Jag hoppas nu att Jimmy Blixt landar en målskytt här under uppehållet. Hoppas även att Kim Karlsson kan få läka ihop fullt ut och att Lucas Sandström är åter när pucken släpps igen.
 
Mats Lusth var en gris som spelare och tyvärr är det samma bild jag har av honom som tränare. Att plantera en fråga bara för att man är bitter är fult och att han inte ens kan göra det smidigt är bara skrattretande. Som att någon i Björklöven styr över istiderna i en kommunägd Arena. Vad gäller att värma i b-hallen så är det många lag som får göra det. Nej han sjönk bra mycket i mina ögon i går, även om jag aldrig gillat honom.
 
/Sweetangel
 

Malmö på besök

Kategori: Allmänt

Ja ikväll möter Björklöven Malmö i T3 Center. Malmö som här senast slog Asplöven för första gången i Arena Polarica. Malmö är seriens näst mest effektiva lag, de gör mål på 11% av skotten. De är även serien näst bästa både boxplay och powerplaylag. Det är alltså ett effektiv topplag som står som motstånd ikväll, vi har dock tidigare spelat täta matcher mot Malmö och vunnit nere i Malmö en gång. Nu senast lagen möttes för en vecka sen blev det förlust samt förlust i premiären i T3 Center.
 
Spelarna var väldigt positiva över fansens medverkan på träningen igår och är troligen lite mer taggade. De vill vinna för sin egen skull men lika mycket för alla som bryr sig. Som Jon Palmebjörk sa igår de är ren och skär kärlek från båda håll.
 
Jag tror att det blir lika tajt som det blivit alla matcher dessa lag emellan.
 
I Björklöven saknas Viktor Ekeståhl-Jonsson och Oscar Molin. Frågetecken på Lucas Sandström.
 
Malmö saknar Rasmus Andersson och Patrik Blomberg.
 
Väl mött i T3 Center ikväll
 
/Sweetangel
 

Bästa fansen och träningsrapport

Kategori: Allmänt

Igår startade uppmaningen att stötta grabbarna på dagens träning kom ca 100 personer på träningen varav 50 på H. Det sjöngs ramsor och visades stöd till grabbarna. Det var leende spelare som entrade isen och efter träningen var det hyllningar till att GD är sveriges bästa fans. Trots att vi kanske inte förtjänar det så stöttar dem oss i alla lägen och det är skönt att ha dem i ryggen sade Jon Palmebjörk. Alexander Hellström sa våra fans är otroliga.
 
Träningsrapport:
Viktor Ekeståhl-Jonsson i rött. Kim Karlsson tränade inte kör mer rehab dagen innan match för att kunna spela på matcherna. Oscar Molin spelar med Teg.
 
Gröna
Palmebjörk Öhman Mårs Andersson Hållberg
Quist Johansson Sundström
Nevalainen Wargh

Vita
Johansson Lundström
Hellström
Hjalmarsson Ledin Wrenman lavander Lundberg Sandström Boström.

Pass och  mottagnings övning med skott

Fem mot fyra hel plan. Gröna mot vita. Det märks att dagens träning är inriktad på powerplay och boxplay. Det två powerplayformationerna spelar idag i grönt och möter olika konstellationer av boxplayformationer i vitt.

Fem mot fyra en zon. Här bjuder Jon Palmebjörk på ett snyggt mål. Bättre intensitet än tidigare känns mer matchlikt jämfört med tidigare. även Öhman och Mårs bjuder på mål.
Andra femman i PP bjuder inte på något mål.

Skicklighetsövning med omställning och avslut två mot noll. Med fokus på returer. Mycket slarv i avslut och pass. Det är ofta i skärpan i passen som vi tappar pucken på matcher och det syns även på träning att det är allt annat än klockrent.

Böljande två mot två övning.
Här ser man backarnas svaghet det är en hel del misstag som gör det lätt att komma in på mål, vägar som ska va stängda som inte stängs. Både Hållberg och Nevalinen bjuder på varsin.
 
 
Jag hade en tanke inför att fokusera lite på skillnaden mot tidigare övningar. Det har blivit tuffare träningspass och det syns att det blir mer likt hur det ser ut på matcherna. Spelarna ligger tätare på varandra och tacklas, kan knappt komma på en enda tackling på alla mina tidigare träningar jag varit på. Som sagt mycket folk på träningen och det gjorde spelarna glada. Stor eloge till alla som varpå plats och stöttade grabbarna. Imorgon spelar Björklöven den uppskjutna matcher mot Malmö, sedan är det en veckas uppehåll, hoppas många tar sig till hallen och stöttar även imorgon.
 
/Sweetangel

Klara för kval!?

Kategori: Allmänt

Vi har alltså 11 raka förluster och endast vunnit en på de senaste 17 matcherna. I och med att Troja vann igår så slog vi i botten och det finns inte många ljusglimtar just nu. En ljusglimt är att det kan ju bara bli bättre, men det är mycket som skall till för det. Men det är så enkelt att vi så gott som är klara för kval om inget mirakel sker. Varför har vi hamnat i det läge vi är i?
 
Som en skribent skrev på forumet så kanske det ligger i att träningarna inte hållit tillräckligt hög kvalite. För ett otränat öga så har det ändå kännts som att det varit bra träningar, men det var mer snack senast och Tommi Hämäläinen känns hårdare och rakare än vad Jens Öhman har gjort. Som åskådare på träningen har man inte uppfattats vad som sagts men de gjorde man med Tommi. Protesterade lite till en början men jag har tänkt lite på det hela och det kan nog stämma att vi behöver hårdare träningar då vi inte orkar hela matcher som det känns och har gjort större delen av säsongen, minst en period per match känns som riktigt blek.
 
Målvaktsparet känns relativt svagt om inte Raycroft har tänkt snäppa upp och nå den nivå han visat att han kan ha.
Det håller inte att i snitt släppa in 4 mål per match när vi endast gör i snitt 1-2 mål per match. Offensivt för svag och defensivt katastrof.
 
Jag undrar varför Jens och John valt att alltid spela på 7 backar även om man haft 8 ombytta, anser de att Oscar Molin är så dålig att han inte ens platsar på 8 backar när man har det? Jag är av åsikten att Oscar var en av våra bästa backar i fjol och var bra när han fick chansen fram tills skadan. Det finnns flera backar som i vissa matcher skulle må bra av att bli bänkade då de inte gör något vettigt men ändå så sitter Oscar och får se sina lagkamrater göra misstag på misstag utan att han får chansen, måste kännas skit.
Det tror jag är vårat största problem vi bänkar aldrig våra spelare som gör en värdelös match så de är bara att fortsätta spela på en skridsko i allafall om man heter något annat än Oscar Molin. Det behövs konkurrens och mod att sätta de spelare som inte tillför något och köra på dem som faktiskt visar att de vill.
 
Det kommer bli en vår full av ångest och jag ber till vilken gud som att det skall vara ett lag i positiv trend och med självförtroende som kommer till Kvalet annars är det helt klart att vi spelar i ettan nästa år.
 
Påminner igen att sluta upp och stötta grabbarna idag 17-18, läs mer i mitt senaste inlägg eller på www.greendevils.nu
 
/Sweetangel
 
 

Stötta grabarna imorgon!

Kategori: Allmänt

Ett lövenfan Tobias kom med ett mycket bra initiativ i Green Devils gruppen på facebook. Uppmaningen löd: Jag tycker att vi styr upp och är med på en av träningarna. Är med hela passet och verkligen taggar grabbarna. Visar att vi vill det bästa och att vi verkligen är med. Vad sägs? Vilka är med mig?
 
Det är många som har antagit utmaningen och det är beslutat att vi på, Björklövens träning imorgon mellan 17 och 18, sluter upp. Så många som möjligt ta er till hallen och stötta grabbarna, visa att vi är Sveriges bästa klack.
 
Sprid budskapet så att vi blir så många som möjligt.
 
/Sweetangel