Björklöven

För evigt För Alltid

Skador och reflektioner

Kategori: Allmänt

Nu har jag sovit på resultatet igår och det känns fortfarande väldigt blandat. Det är otroligt starkt att Björklöven framförallt mentalt kommer tillbaka när Södertälje gör 3-4 i slutminutrarna. Vet inte hur många matcher jag sett där man jagat utan att ens vara nära. Här såg man en skillnad igår, det var krig och man kämpade hela matchen, inga hängande huvuden när motståndarmålen kom som det varit tidigare. Men det var en katastofalt dålig match defensivt, jäklar vad misstag det bjöds på och det från båda lagen, vilket också var det stora samtalsämnet på presskonferensen. Andreas Johansson är ändå rätt härlig, han sparade inte på orden och jämförde det defensiva med 00orna han tränar i Färjestad.Det är inte acceptabelt på den här nivån.
 
Det finns en hel del ljusglimtar
* Vi gör fyra mål, när hände det senast? Samt att pucken studsar lite vår väg och vi behöver inte slita lika hårt för målen utan vi får lite enkla mål vilket är viktigt.
 
*Raycroft gör en bra match trots fyra insläppta mål, det känns betryggande. Han lekte vaktmästare och satte själv sitt mål på plats inför straffarna och han verkade vara på ett strålande humör, fick applåder och hejade på publiken. På senaste tiden har han känts lite loj och ärligt trodde jag aldrig han skulle göra en sån sak så det var kul att se.
 
*Oscar Molin var bäste spelare till han klev av, otur att han drabbas av skador. Han behövs i detta laget.
 
*Victor Öhman visar lite det vi saknar i Löven framförallt nu när Kim saknades, fart och lite orädd. Vi behöver in lite 90talister som kan röra om lite.
 
*Olof Mårs, han gör det han är bäst på och som Jon Palmebjörk sa här för ett tag sen han är bäst i serien på det han gör. En jobbigt Olof i storform blir moståndarnas skräck i kvalet.
 
*William Quist blir bättre och bättre, hoppas han fortsätter så, helt skadefri och han kan ta fler kliv.
 
*Viktor Ekeståhl har farten och gör en bra match men borde satt nån puck på sina lägen, framförallt friläget
 
Skadorna då...
 
Mats Lavander- Ryggen
Mats dras med sin ryggskada som ger ryggskott titt som tätt  om jag förstått saken rätt. Han klev av värmningen inför förra hemmamatchen med ryggskott iaf. Återstår att se när ryggen är tillräckligt bra för spel.
 
Linus Boström- Oklart
Linus skada vet jag inget om också oklart när han är tillbaka
 
Gustav Hjalmarsson- Baksida lår
Fick ett bakslag och spelade därför inte.
 
Oscar Molin- Inre ledband knä
Oscar fick en smäll och troligen är det inre ledbandet i knät som fick sig en smäll, hoppas kunna komma till spel med skydd så snart som möjligt troligtvis till kvalet.
 
Stefan Öhman- Brännskada
Uppgifter säger att det är en brännskada hand vilket också gör det svårare att komma tillbaka då handen är i en rätt värdelös miljö under match och infektion är inget man vill ådra sig där av lång frånvaro. Har dock gått uppgifter om att det är en armbrännskada med, men man vill iallfall inte riskera något så länge det finns en infektionsrisk, Stefan behövs i kvalet.
 
Kim Karlsson- Sjuk
Är tillbaka mot Djurgården imorgon
 
/Sweetangel
 
 
 

Kommentarer

  • Olle säger:

    Skall fatta mig kort. Att man ser saker och ting på lite olika sätt är ju inget konstigt i det. När det gäller lövens backsida ges det i bloggar och i media synpunker som att han var "pigg" osv. utan att referera till hårdfakta som stats. Skall inte förta typ Oskar Molins få inhopp han fått som varit helt OK - men vad utgår man ifrån - tvåvägsback, defensiv eller offensiv - inte vet då jag ? Har på plats sett många matcher med både Löven och Teg och kan inte få ihop att Oskar över tid dominerat isen i varken HA eller i div.1 . För att ta i Teg så finns det nog så bra backar vilket stats också visar men som förtas av spelare med HA-status. En status som för Oskar omfattar en stats på noll poäng (sämst av alla backar i umeåområdet) så därför lite "sakta i backarna" om vad som behövs (finns) till lövens kvalspel - vilket återigen visar att nog så bra övriga backar finns i div.1 som också kunde vara användbara i ett kval till HA.

    2014-02-22 | 01:39:13

Kommentera inlägget här: