Björklöven

För evigt För Alltid

Inför Troja

Kategori: Allmänt

Ikväll är det dags för match i T3 Center och Troja/Ljungby står för motståndet. Troja som vunnit sina senaste två matcher mot Mora och Almtuna dock efter odrinarie tid mot Almtuna. Troja ligger på en trettonde plats och har 8.33% i powerplay och 87.76% i boxplay. Troja gör mål på 5.78% av sina skott.Troja har haft problem på bortaplan och tagit 9 poäng av 33 möjliga.
 
Björklöven har tagit 27 poäng av 30 möjliga på de tio senaste matcherna, trots att vi inte spelat bra i alla matcher har vi hittat sätt att vinna. Det saknas åtta spelare då Mats Lavander och Alexander Sundström klev av senaste och ingen av de tidigare är aktuella för spel, Oscar Molin är den som är närmast spel men är nog borta lite till.
 
Troja saknar Johan Andersson,  Viktor Amnér och Joakim Nettelbladt (avstängd). Henrik Eriksson, Johan Johnsson, Kim Tallberg återvänder dock efter att varit utlånad.


Blir en spännande match och det är viktigt att fortsätta hålla avståndet nedåt då alla bottenlag möts, 3 poäng är det enda som räknas. Krig i 60 minuter och det är möjligt.
 
matchen sänds på HA play
 
Väl mött ikväll
/Sweetangel

Träningsrapport

Kategori: Allmänt

Besökte dagens träning mest för att kontrollera skadeläget och det fanns några glädjande saker och några mindre roliga.
 
Saknades gjordes Lucas,Wille, Susse, Stefan A, Marcus
Tråkigt att Stefan A fortfarande inte är i träning vilket innebär att han inte kommer komma till spel i helgen.
Tränade i rött gjorde Kalle och Mats, dessa är inte heller spela i helgen, däremot  var det glädjande att Oscar Molin nu gick för fullt, det kan alltså vara aktuellt med spel för hans del i helgen. Även om han troligen kommer att försiktigt matchas in.
 
Med på träningen var också juniorerna Daniel Spigerhäll, Libelin Bäckström och en junior jag inte vet vem det var.
 
Jimmy Blixt deltog inte på träningen utan stod på läktaren och pratade i telefon, så John och Jens höll själva i träningen.
 
 
Löven tränade en del fem mot fyra och fem mot tre spel. Annars var det omställningsövningar.
 
Lite kul var det att Daniel Wälitalo fick byta plock efter att Stefan Öhman skjutit ett skott som gick rakt igenom plocken. Var ett stort hål i nätet på plocken.
 
en kort sammanfattning om skadeläget och träningen
 
/Sweetangel
 
 

Inför Asplöven

Kategori: Allmänt

Ikväll möter vi Asplöven i Coop arena i Luleå. Ett Asplöven som vi brukar ha svårt för borta då i Haparanda. Asplöven ligger på en nionde plats på samma poäng som Löven på sjunde plats.
 
I Asplöven saknas alla lånen från Luleå, då Luleå har skador och kallat tillbaka dem då de spelar mot Frölunda ikväll. Frågetecken och nyförvärvet Porsberger hinner bli klar för spel. 

I Löven skall Mats Lavander vara tillbaka annars samma lag som senast.

En viktig match då båda lagen har samma poäng och det gäller att öka glappet till lagen i botten samtidigt som man vill hänga på toppen.

/Sweetangel 

Underbar seger med en del bitter eftersmak

Kategori: Allmänt

Ja det var en svängig match och jag måste medge att jag var orolig när Löven tappade 2-0 till 2-3. Djurgården kändes då hetare och ville mer. Men tycker Löven gör en bra första period som var jämn och Löven kunde ändå ta ledningen genom Olof Mårs och fick gå till pausvila med 1-0 ledning. VI borde ha gjort fler mål med tanke på de powerplay vi hade i den första perioden.
 
2-0 kommer direkt i andra perioden efter att Löven haft PP och precis när Djurgården är fulltaligt kan Stefan Öhman styra in en puck framför mål.
Efter det målet vaknade Djurgården rejält och när Löven bjuder på ett misstag vilket och Michael Holmqvist blir ensam med pucken i slottet så är reduceringen ett faktum och om Djurgården hade fått energi innan så var det inget mot vad de fick efter reduceringen, sen kan de också kvittera efter att Andrew Raycroft trots frisikt och skott från långt håll och ur dålig vinkel inte lyckas rädda. Jag anser att det är en puck han skall ta, så den får han ta på sig. Löven släpper till en del kontringar och en kontring som slutar med att Djurgården kommer tre mot en resulterar också i att de tar ledningen i matchen. Andra perioden är ingen bra period från Lövens sida och skotten är trots de lite missvisande 2-15, det var jämnare än så.
 
I den tredje perioden så står det och väger, Jon Palmebjörk kommer fri direkt i perioden och den pucken känns som att den är inne men efter en lång videobedömning bedöms det att det inte går att avgöra om pucken är över varpå målet döms bort, Djurgården spelar på resultat och Löven försöker jaga i kapp. När sedan Kim Karlsson gör sin fina inåkning som senare resulterar i att Emil Wrenman kan slå in pucken så är kvitteringen ett faktum. I samband med detta målet har 3 djurgårdare tagit sig upp på H och börjat slåss, pinsamt tycker jag och fokus går lite mellan läkaten och isen, jag ser därför inte avgörandet förrän på reprisen. Men våran GWG specialist Alexander Sundström avgör  för andra matchen i rad. Djurgården får chansen i powerplay med 2.5 minuter kvar efter att Löven varit en man för mycket, och det blir rätt bra press speciellt när de också tar ut målvakten och får spela 6 mot 4. Men Löven reder ut det och tar 3 poäng.
 
Den bittra eftersmaken är just Djurgårdare som ställer till med problem och söker bråk, inte nog med att de tog sig upp på H, det var även en massa bråk på stan och tillslut tvingades Allstar stänga pga att de inte kunde garantera säkerheten, detta sägs även vara orsakat av djurgårdare som sökte bråk.
 
Jag måste lyfta fram Isak Ahrling, jag tycker att han dessa två matcher spelat riktigt bra, smart och säkert, visst han bjöd på ett misstag idag men han känns mycket mognare än sist han spelade i Löven. Jag hoppas att Isak får stanna ett tag till i Löven,han behövs.
 
Tommy Wargh gör en bra match och blir också matchens lirare. Med tanke på att grabben inte spelat på 3 veckor så känns det som att han kommer bli ännu bättre, kommer nog passa riktigt bra i laget och har kvaliteér som vi behöver.
 
Andrew Raycroft gör en bra match trots missen på 2-2 målet. I slutet av matchen står han för några ottroliga räddningar,
 
Kim Karlsson känns som att jag berömmer honom efter varje match, men jag gillar de jag ser och nu börjar det lossna för honom ävenom han inte fått ditpuckarna själv så resulterar hans hårda jobb i mål om än från någon annans klubba.
 
Segern innebar också att vi nu befinneross på en playoff plats. Vi har alltså tagit 24 poäng på 9 matcher, det är ett grymt facit och vi har hittat ett sätt att vinna, det ser inte alltid snyggt ut men det är poängen som räknas i slutändan. Nu väntar Asplöven i Luleå på tisdag, en viktig match men inte livsviktig.
 
/Sweetangel
 
 

Inför Djurgården

Kategori: Allmänt

Så är det dags för den upphaussade matchen, matchen där de från en början sas att det skulle komma 1000 Djurgårdare, men verkligheten verkar blir kring 3-400. Lär hur som helst bli bra tryck i hallen och lär bli den första matchen där GD faktiskt har en klackmatch.
 
Djurgården ligger på femte plats med 34 poäng. Djurgården har ett vasst powerplay och ligger på andra plats med sina 26.73%. I boxplay har de 81.18%. Djurgården gör mål på 8.44% av sina skott.
Förra matchen lagen emellan var det just Djurgårdens powerplay som avgjorde matchen.  Djurgården har vunnit en förlorat två på de fem senaste matcherna. Djurgården förlorade mot BIK Karlskoga här senast och matchen innan borta mot Timrå blev det också förlust med klara 6-0.
 
I Djurgården är det frågetecken om Timmy Pettersson som varit skadad samt för Joakim Hagelin som nyligen blev klar för DIF.
 

I Löven är det frågetecken på Mats Lavander. Saknas gör Lucas, Oscar, Wille, Marcus och Stefan .
 
Kommer bli en riktigt rolig match att se live och jag har sett framemot att det skall bli även klackmatcher i T3 Center.
 Tror att det kommer bli en tajt match och det gäller för Löven att hålla sig på isen och inte dra på ig onödiga utvisningar.
 
Matchen sänds på Viasat hockey för de som inte fått biljett eller av annan orsak ej kan vara på plats.
 
/Sweetangel

Träningsrapport

Kategori: Allmänt

Jag besökte dagens träning, ovetande om att jag skulle få se ett nyförvärv. Började dock tidigt få aningar om att nåt var på gång då det först var nya ansikten på isen och varken John eller Jimmy befann sig på isen utan sprang runt med papper och telefon.
Just när träningen startat kom smset att Tommy var klar och där var förklaringen till ett nytt ansikte och tränarnas hårda jobb utanför isen.
 
Träningen var annars som vanligt, men höll otroligt låg fart tycker jag. Stefan Andersson var ej på is och kommer därför ej till spel imorgon, lär ha fått nån känning och därför fått backa i den så kallade hjärntrappan.
Mats Lavander var dock åter i träning men klev av efter ett tag.
Av de annars skadade spelare var de bara Oscar Molin som medverkade idag dock i rött men körde mer med puck idag än sist jag såg honom på is.
 
Kul att se att Andrew fått en lövenhjälm nu, vet att han haft den nån vecka.
 
 

Annars så var det inte så mycket nytt man körde på träningen, på slutet när de var egen träning tog Andrew in sonen på isen, otroligt sött när han åkte runt med pingvinen på isen.
 
 

De lär således bli ungefär samma lag som senast var tänkt och så hoppas man att Tommy Wargh hinner bli klar för spel.
 
/Sweetangel

Tommy Wargh klar för Löven

Kategori: Allmänt

Tommy är klar för resten säsongen. Tommy kommer senast från sm-liiga. Han har Modo som moderklubb och har efter det spelat hockey i KHL. 

Tommy är en liten men bra all-round back. Han har ett bra passningsspel och gör inte bort sig när han har spelar forward.

Tommy är född i Örnsköldsvik och det känns bra att vi fortsätter den norrländska satsningen. 

Jag tror att Tommy kommer passa riktigt bra i Löven.


/Sweetangel 

Reflektioner så här dagen efter

Kategori: Allmänt

Raycrofts räddning igår när han såg ut att rädda med vaden, var makalös och jag har nog aldrig varit så rädd, han såg ut att få ont och tog extremt lång tid att resa sig efteråt. Visste inte var jag skulle titta på Raycroft eller på spelet.
 
Jag håller tummarna för att Stefan Andersson inte får bakslag och kan vara redo för spel på lördag, han kan vara skillnaden på vinst och förlust.
 
Ler fortfarande när jag tänker på Kim Karlsson och hur han spelade igår. Sen kan man inte annat än skratta åt honom, kolla klippet John Lind la upp igår på twitter, killen är ju grymt rolig.
 
Mats Lavander skall ha drabbats av ryggskott, vilket gör att de kan vara tveksamt med spel på lördag men han borde inte vara borta särskilt länge.
 
Längesen en seger var så skön, otroligt viktigt att öka glappet nedåt och skaffa sig lite andrum. Visst vi siktar alltid uppåt men för mig är det ändå viktigast att undvika kval nedåt.
 
Vad gäller backsituationen hade jag gärna sett att Isak Ahrling får ett tryout kontrakt och har möjlighet att spela sig till en plats, man undrar ju vad som gjorde att det skar sig med ledningen förra gången. Vidare säger jag det igen jag ser gärna Rasmus Edström som övergång och kan spela med Löven resten av säsongen, på läktaren i Skellefteå lär han ju knappast vara nöjd och det är inte bra för någon.

Jag inser hur viktig Löven är för mig, mitt liv är beroende av hockey och Löven framförallt, jag älskar att följa laget och försöker se så mycket matcher jag bara kan, blir ytterligare två helger i Stockholm här framöver, blir att se Almtuna, Södertälje och Djurgården. Hoppas att Löven fortsätter att spela med glädje och kriga i 60 minuter då är vi jobbiga att möta och vi kommer få med oss viktiga poäng.
 
/Sweetangel

Tillbaka på vinnarspåret igen

Kategori: Allmänt

Ja efter förlusten senast var det viktigt att Löven kom tillbaka i vinnarspåret igen och det gjorde vi genom att besegra bottenkonkurrenten Södertälje med 2-1. Löven började matchen bäst men det var Södertälje som tog ledningen efter drygt fyra minuter.  Löven fortsätter att kriga men pucken ville inte in, trots flera försök i powerplay. Powerplay var blekt idag, det märks att Stefan Andersson är viktig, han saknades idag. Löven fortsätter i den andra perioden att ha spelövertaget och kan också rättvist kvittera. I den tredje perioden står det länge och väger men när Susse trycker in 2-1 så exploderar den annars tysta publiken. Södertälje försöker och har några riktigt bra chanser att kvittera framförallt när de tagit ut målvakten i slutet.
Men Andrew Raycroft är riktigt bra och gör några riktigt svettiga räddningar och Löven vinner.
 
Som jag skrev tidigare saknades Stefan Andersson enorm mycket idag, hoppas han snart är tillbaka

Isak Ahrling gör det bra, några mindre misstag men på det stora hela en riktigt bra match, hoppas han får fortsatt förtroende.
 
Kim Karlsson ja vad ska man säga, killen är inte bara sjukt rolig utanför isen, han är en fröjd att titta på även på isen. Jävlar vad han jobbar och sliter idag tycker jag ändå han gör en av sina bättre matcher.
 
Gustav Hjalmarsson fick spela med Jon Palmebjörk och Stefan Öhman, en kedja som alltid oroade när de var inne. Gustav passade riktigt bra med dessa herrar.
 
Mats Lavander kom inte till spel av någon anledning som ingen verkar veta utom lagledningen. Hoppas det inte är något allvarligt.
 
I och med segern så gick Löven upp på en åttonde plats, just nu en poäng upp till sjunde platsen men med en match mer spelad. Asplöven slog ikväll Timrå medan Västerås vann på straffar mot Troja/Ljungby detta innebär då att Löven har 8 poäng ner till bottenstrecket.
Nu väntar match mot Djurgården på lördag i T3 center en match där det är slutsålt på sittplats och endast 400 ståplatsbiljetter kvar.
 
/Sweetangel
 
 

Inför Södertälje

Kategori: Allmänt

Ja ikväll står näst jumbon Södertälje för motståndet. Ett Södertälje jag hade tippat topp 7 och således inte alls levt upp till förväntningarna så här långt. Södertälje är ett av två lag som sparkat tränaren och trots detta blev det inte bättre utan snarare sämre. Södertälje har varit otroligt ojämna och har släppt in näst mest mål i hela serien. Södertälje har bara vunnit en av de fem senaste matcherna och det var hemma mot Troja/Ljungby.
 
Deras målvakter har inte rosat marknaden och har följande räddningsprocent Niklas Lundström 90.10% på 20 spelade matcher och Sebastian Idoff 81.03% på 6 spelade matcher.
 De ligger alltså på en trettonde plats med 22 poäng. De har  84.54% i boxplay och 16.48% i powerplay, noterbart är att de släppt in 15 mål i boxplay vilket är lika många som de gjort i powerplay.
Löven ligger på en nionde plats med 27 poäng. I powerplay har löven gjort 20 mål och har 21.74% i boxplay har man släppt in 25 mål och har 70.59%.
 
Södertälje har fullt lag. Löven saknar som tidigare Lucas, Oscar, Marcus, Kalle och nu även Stefan A och Wille igen.  Som vanligt rätt stort manfall och det sägs att Isak Ahrling kan komma att spela kvällens match.
 
Det krävs att Löven steppar upp från senaste matchen för att vinst skall vara realistiskt, Södertälje är ojämna men bjuder man på misstag så tar de vara på dem. Väl mött i T3 center
 
Matchen sänds även via Hockeyallsvenskan Play
 
/Sweetangel

William Quists skadehelvete fortsätter

Kategori: Allmänt

Ja Wille klev av träningen igår med en axelskada och är borta iallafall året ut men vissa säger säsongen ut.
Wille har inte haft några bra år i Löven om man tänker skademässigt, tror han spellat en vecka och sen varit skadad. Väldigt tråkigt för Wille då det är en kille som verkligen vill men kroppen håller inte. Han värvades till Löven och spåddes en ljus framtiden, frågar man honom nu skulle jag tro att han svarar att han knappt ser ljuset i tunneln längre.
 
Wille har fått otroligt mycket skit, och visst har han inte levt upp till förväntningarna men frågan är om han nångon spelat utan skada? Jag tror knappt det.
 
I vilket fall som helst sjukt tråkigt för Wille och för Löven som nu har ännu färre spelare att tillgå.
Hoppas att Wille kryar på sig och till nästa säsong får börja om och kan få vara skadefri, det kommer dock inte bli i Löven.
 
/Sweetangel

Reflektioner efter helgen

Kategori: Allmänt

Ja det blev ingen sjunde raka seger utan BIK Karlskoga var för starka. Det blev en förlust med 6-2 detta efter att Löven låg under med 3-0 efter den första perioden. Jag såg inte matchen då jag varit bortrest och valde att göra annat istället, ett val som jag är ganska glad för i efterhand, jag har inga problem att se även förluster men det hade inneburit att jagvarit tvungen att välja bort så mycket annat. Min känsla inför matchen var att det skulle bli platt fall, förlust alltså, BIK är ett riktigt bra lag och vi har alltid haft svårt i Nobelhallen. Nu är det bara att ladda om inför onsdagens match,där Södertälje står för motståndet, Södertälje ligger nu på en 13 plats.
 
William Quist gjorde sitt första mål för den här säsongen.
 
Det mest oroande är att Stefan Andersson utgick med befarad hjärnskakning. Detta brukar innebära ca 10 dagars frånvaro vilket innebär att vi har fyra ordinarie backar och Libelin Bäckström tillgängligt. Den där backen är vi i stort behov av nu. Stefan är vår bästa back och han behövs otroligt mycket. Antar att Jens Ledin går ner på backen så länge så vi har 6 backar att spela med.
 
Annars har helgen mest handlat om presskonferensen efter Modo - Skellefteå . Alltså vad har Bert Robertsson för fel? Hur fan kan man sitta och gråta och predika över en sån skit sak som att Skellefteå framstår som lögnare i media. När Bert öppnar munnen så låter det som att Skellefteå är en sekt som han leder, fy fan jag mår illa när jag hör honom. Jag kan tycka att det är manligt att killar gråter, men Bert gör det bara för att få uppmärksamhet och han är inget annat än patetisk. Återkom när du har något att gråta över!
 
/Sweetangel
 
 

Den andra matchen

Kategori: Allmänt

Almtuna - Rögle X
Två lag som är på uppgång möts ikväll. Rögle som varit dåliga på bortaplan och Almtuna som inte rosat  marknaden på hemmaplan. Rögle har utan tvekan ett bättre lag och Almtuna är seriens sämsta lag. Almtuna vann dock senast borta mot Asplöven vilket är starkt. Rögle slog Västerås vilket är ännu starkare. Rögle vann det senaste mötet lagen emellan. Rögle borde ta tre poäng men känslan är ändå att det blir delad pott i Gränby ikväll.

Inför BIK Karlskoga

Kategori: Allmänt

Ikväll står BIK Karlskoga för motståndet i Nobelhallen. Nobelhallen har ofta varit en skräckhall då Löven alltid förlorade där, eller i allafall tappade poäng, mot grisiga Bofors. BIK ligger på andra plats och har 22,12% i powerplay och 86,67% i boxplay. BIK gör mål på 10,51% av skotten. BIK är riktigt tufft motstånd så väl hemma som borta, senast lagen möttes förlorade Löven i T3 Center och det blir ännu svårare att ta poäng i Nobelhallen.

BIK saknar Calle Berglund, Nicklas Roest och Philip Larsson, frågetecken på Emil Kruse som varit sjuk.

Löven saknar samma spelare som tidigare.

Blir en spännande match, sänds på hockeyallsvenskan play. 
Hoppas grabbarna krigar som de brukar, vi är jobbiga att möta.

/Sweetangel 

Kvällens match

Kategori: Allmänt

Troja/ Ljungby - Malmö X
Malmö slog senast Karlskrona hemma med klara 5-0 men Malmö är ett annat lag borta än hemma och innan senaste matchen hade Malmö fem raka nederlag. Troja är ett sämre lag än Malmö och Malmö brukar ha svårt för Troja på bortaplan. Tror dock att Malmö lyckas ta poäng ikväll men inte tre poäng utan det blir oavgjort och delad pott vem som tar extrapoängen blir kvällens fråga.

/Sweetangel 

Sjätte raka

Kategori: Allmänt

Det var absolut ingen bra match från Lövens sida och den andra perioden var under all kritik, det var en spelare som åkte med eller mot pucken medan 4 andra stod och såg på, passningarna satt inte alls där de skulle och vi får tacka gudarna att det ändå stod 2-2 i paus. Grabbarna fick höra i paus att det är inte acceptabelt och kom ut bättre i den sista perioden, men Timrå var stundtals det bättre laget även i denna period, men vi får ytterligare ett lite turligt mål när Stefan Andersson stjäl pucken i bp och trycker dit den. Det tidigare turliga målet kom i den första perioden när Patrik Nevalainen skall lägga ner pucken från mittzon och lägger en hög puck som på något sätt letar sig in bakom Mika Norja i Timrå kassen, helt galet faktiskt.
 
I powerplay är det lite som det varit tidigare och det är bara första linan som får till spelet, till och från var det riktigt illa igår, men ett mål blir det av Jon Palmebjörk.
 
Det känns som att det ofta är samma spelare som kliver fram match efter match det är Jons lina och framförallt Stefan Andersson.
 
Per Hållberg hade det lite tungt igår då han åkte för två fasthållningar, men var bra stundtals.
 
Jag tycker ändå att Alexander Sundström var bra igår, var en sekvens i den andra perioden då han jobbade och slet som en dåre och var riktigt besviken när de andra inte hjälpte till fullt ut.
 
Vi ligger nu nia med två poäng upp till både åttonde och sjundeplatsen, där Rögle på åttonde plats spelat två matcher mer. Kan inte annat än le när jag kollar tabellen, och känner mig otroligt stolt över grabbarna att det har kunnat vända de underläge och förlustsvit vi var i till detta segertåg, de visar att krigar man till 100% kan vi slå alla lag och vi är jobbiga att möta, nu är vi det lag jag trodde vi skulle vara.
 
Det tufft spelschema nu och redan imorgon väntar BIK Karlskoga, antar att laget åker redan ikväll. Det kan bli en riktigt rolig match, glömmer aldrig hur det var att möta grisiga Bofors i Nobelhallen.
 
/Sweetangel
 

Inför Timrå

Kategori: Allmänt

Ikväll ställs Löven mot Timrå i T3 Center. Timrå som ligger på en elfteplats med 23 poäng således en poäng  efter och just efter Löven i tabellen. Timrå gör mål på 10.98% av sina powerplay medan Löven har 21.69% och i boxplay har Timrå 81,82% medan Löven har 70.13%. Löven är således bättre i powerplay men fortsatt sämst i boxplay.
En viktig match där det finns möjlighet att dra ifrån lite från botten och närma sig toppen, verkligen en sex poängs match. Timrå kommer senast från en förlust mot BIK Karlskoga, där Timrå släppte in 5 mål på tio minuter i den första perioden. Timrå är annars ett defensivt lag så det kan bli en målsnål historia, senast lagen möttes slutade det 0-0 i ordinarie tid och avgjordes först på straffar.
 
Timrå saknar Moe, Hundertpfund, Molinder och Wedin
 
I Löven saknas samma spelare som senast. Vilket innebär att samma lag ställer upp som mot Mora.
 
Väl mött i T3 Center ikväll
/Sweetangel

Gårdagens omgång

Kategori: Allmänt

Det var full omgång igår i allsvenskan lite reflektioner från de andra matcherna.
 
Malmö studsar tillbaka efter fyra raka nederlag, och de gör det med besked, 5-0 mot serieledarna är starkt, jag ifrågasatte både målvaktsspel och anfall igår när jag tippade den matchen, där fick jag svar på tal på båda punkterna. Karlskrona kan dock inte varit nöjda med sin match, de bjöd på många misstag.
 
Oavgjorda Djurgården gjorde det igen, av 18 matcher har 10 avgjorts på övertid eller straffar. Gårdagens match mot Almtuna är dock inte en match där jag tror att Djurgården är nöjda med poängtapp, det skall vara en tre poängare helt enkelt.
 
Vad gör Timrå? 0-5 efter 10 minuter är aldrig okej, Karlskoga gör en bra match men Timrå verkar suttit kvar i omklädningsrummet. Timrå trodde jag skulle vara starkare än de är.
 
Västerås gör en bra match och tar tre poäng från Asplöven och även Södertälje studsar tillbaka och tar tre pinnar.
 
Oskarshamn fortsätter att spela bra hemma och besegrade Rögle igår.
 
Trodde inför gårdagens omgång att flera av matcherna skulle vara jämna, men bara att inse att Hockeyallsvenskan är jämnare än nånsin och alla tar poäng av alla.Inget lag är bättre än att det kan förlora även med större siffror mot vilket annat lag som helst, det krävs att alla lag kriga i 60 min varje match och minimerar misstagen. Blir en väldigt intressant säsong det här.
 
/Sweetangel

Dagen efter

Kategori: Allmänt

Gårdagen var en kväll med blandade känslor, mycket på grund av att sändningen inte fungerade och jag var tvungen att följa matchen via radio och swehockey, Men minnen från förr kom tillbaka från den tiden jag satt och lyssnade på Nikke när han kommenterade i webradion, riktigt bra tider de med.
 
Måste berömma Stefan Andersson vilken klippa, han är otroligt viktig både defensivt och offensivt.

Andrew Raycroft har gått från att vara okej till att vara matchvinnande, där tror jag mycket är tack vare att han och laget har hittat rätt väg tillsammans, de vet vad som krävs för att pucken inte skall gå in och vem som gör vad.
 
Löven måste träna på fem mot tre igen gårdagens nästan 2 minuter i den spelformen var nästan ett straff att titta på, tempot drogs ner så otroligt mycket samtidigt som man ville vara överkonstruktiv vilket sluta i moll.
 
Boxplay har förbättrats och vi har hittat ett sätt att försvara som funkar, sen kommer de mål i baken  i den spelformen så är det men det ser mycket bättre ut, trots detta ligger vi fortfarande sist i den spelformen så det är bara och jobba vidare.
 
Tabelläget just nu känns ändå rätt skönt att titta på Löven ligger på en tiondeplats. 3 poäng till sjundeplatsen och 4 poäng ner till trettondeplatsen. Av de lag som ligger bakom oss just nu anser jag att de är Troja och Timrå som känns mest realistiskt att de kan fortsätta hållas bakom oss.
 
Laget har självförtroende och spelar på ett sätt som man klarar av, spelarna vet att det är de som ska göra jobbet och görs det inte kommer förlusterna. Jens, John och Jimmy har lyckats ingjuta mod i grabbarna och lyckats vända på steken. Det gäller att aldrig sluta jobba på den biten utan hela tiden gå framåt.
 
Jag kan ärligt säga att det är riktigt skönt att vara Lövare just nu, jag är alltid stolt Lövare men det är lite skönare när gliringarna uteblir och man istället kan få njuta av segrar.
 
Imorgon väntar Timrå i T3 Center, kul att få se hockey live igen, sen är det en dags vila innan det bär av för laget  till Karlskoga för match på fredag.
 


/Sweetangel
 
 

Femte raka

Kategori: Allmänt

Ja Löven slog Mora med 1-2 i FM Mattsson Arena efter riktigt fint försvarsspel.
Björklöven fick en tuff start då man drar på sig en utvisning efter 19 sekunder men man kunde avvärja den utvisningen och sen komma in i matchen och göra både 0-1 och 0-2 i mitten av perioden. Mora reducerar i den tredje perioden men kommer inte närmare.
 
Hela laget gör en bra insats och alla jobbar stenhårt.
 
Kim Karlsson fortsätter att briljera med sin snabba skridskoåkning.
 
Jon Palmebjörk fortsätter jakten i poängligan, han ligger 2a  2 poäng efter Westerling.
 
Nicke Johansson gör ett hårt jobb idag.
 
Tyvärr minskades glädjen öven vinsten pga strul med sändningen så jag missade hela sista perioden. Hockeyallsvenskan skall hålla en sån nivå så att detta inte skall hända, hela servern kraschar och inget fungerar, tar man betalt för en produkt skall den fungera på den här nivån.
 
Lite reflektioner så här på kvällskvisten.
 
/Sweetangel

Övriga matcher ikväll

Kategori: Allmänt

Djurgården - Almtuna 1
En match Djurgården skall vinna, så Djurgården är favoriter ikväll. Almtuna har förlorat tre av d fyra senaste och ligger i botten. Djurgården är starka hemma och det skall inte vara möjligt att Almtuna ens tar poäng så, Djurgården vinner med ett par mål.
 
Västerås - Asplöven X
Svårtippad match, två starka lag som ligger i toppen och slåss, båda vill haka på där uppe. Asplöven är ett starkt bortalag och Västerås relativt starka hemma, men Västerås har två raka förluster och mycket talar för att det blir en jämn match där båda lagen tar poäng.
 
Timrå - Bik Karlskoga 1
Timrå är på gång och vann stort mot Södertälje senast. Dock är inte Timrå hemmastarka och möter relativt bortastarka BIK men tror på ett stärkt Timrå som vinner matchen redan under ordinaire tid.
 
Södertälje - Troja/Ljungby 1
Två lag som slåss för att undvika botten, båda lagen har en negativ trend med 2 raka nederlag. Södertälje senast med storförlust mot Timrå och Troja med straffförlust mot Rögle. Södertälje måste dock studsa tillbaka om de inte skall vara ett bottenlag, tror Södertälje vinner en jämn match.

Malmö - Karlskrona 2
Malmö har fyra raka nederlag och har problem framförallt på målvaktssidan, men offensiven har inte varit bra på slutet heller. Karlskrona är seriens bästa lag och mycket talar för att de tar alla tre poängen just för att Malmö inte varit bra på slutet. Malmö förlorar sin femte raka.
 
Oskarshamn - Rögle X
Oskarshamn som är starka hemma möter bottensvaga Rögle. Oskarshamn har haft det lite tyngre på slutet. Rögle är dock på gång och vann senaste mötet lagen emellan jag tror Rögle får med sig minst en poäng ikväll.
 
/Sweetangel

Inför Mora

Kategori: Allmänt

Ikväll möter Björklöven Mora i Fm Mattsson Arena. Björklöven placerar sig på en elfteplats i tabellen med 21 poäng. Mora ligger efter 17 spelade matcher på en sjundeplats i tabellen med 27 poäng. Mora gör mål på 20.93% av sina Powerplay och har 85.19% i boxplay. Björklöven har således ett bättre powerplay  22.08% men ett sämre boxplay med sina 69.86%.  Mora gör mål på 11.07% av sina skott och är näst mest effektiva i Allsvenskan. Förra matchen lagen emellan vann Mora i T3 Center med 6-3. Mora har två raka förluster, senast mot BIK Karlskoga borta med 3-1 och mot Timrå hemma efter straffar. Löven har fyra raka 3 poängare och är på gång, hoppas man kan prestera lika bra som innan uppehållet.
 
I Löven saknas Lucas, Kalle, Oscar, Wille och Marcus.
Som de senaste matcherna så spelar Libelin Bäckström med a-laget.
 
Mora saknar Lukas Bengtsson och Marcus Högberg saknas samt saknas några skadade.
Sergio Somma och Emil Lundberg kan bli aktuella för spel är beroende på om papperna blir klara i tid. 

En spännande match mot ett anfallsskickligt lag och med snabba omställningar som ställs mt ett mer defensivt Löven.
Matchen sänds på Hockeyallsvenskan play till en kostnad av 89kr.
 
 
/Sweetangel

Landslagsuppehåll och Vm

Kategori: Allmänt

Jag älskar hockey i så gott som alla former ändå kan jag inte annat än känna att alla dessa landslagscuper till höger och vänster är iskalla. Jag såg en del av matchen igår visst var den kul men egentligen bryr jag mig inte alls, ser så gått som aldrig dessa cuper under uppehållen. Jag förstår att det är tillfällen för spelare att få chansen att spela i Tre kronor och ha möjligheten att spela till sig en plats. Där måste jag ge fotbollen lite cred, jag är egentligen ingen fotbollsfan men när de kommer till Vm/Em och dess kval så har jag svårt att slita mig, matcherna har betydelse och det finns en spänning, detta saknas i alla dessa cuper som hockeyn har. Jag tycker även att Vm blivit uttjatat, det är varje år och jag ser endast slutspelsmatcherna men även där utan den rätta känslan att det verkligen är betydelsefullt.
 
I februari är det Os det däremot är något som jag alltid följer slaviskt, de bästa spelarna och alla lag gör upp om vem som är bäst, här är det betydelsefullt just för att det endast är vart fjärde år och alla de bästa är med.
 
Jag anser att något måste göras för att öka värdet på Tre kronor och Vm. För det första kan jag tycker att Vm endast bör spelas vartannat år vilket gör att det blir lite mer speciellt att spela och titta på. Kolla bara på de senaste årens Vm höga biljetter priser och lite publik, det funkar inte Vm är inte tillräckligt bra varumärke för att betala dyra biljetter för att se live när alla kan se det hemma i soffan gratis.
 
Helt ärligt ser jag hellre en kvalseriematch mellan Leksand och Djurgården än en Vm match mellan Sverige och Tjeckien. Säga vad man vill men kvalserien är en bra serie som har allt jag önskar när jag ser hockey, de har spänning och betydelse och allt kan hända, det har inte en match mellan Tre kronor och Tjeckien i ett gruppspel i VM.
 
Jag vill att Tre Kronors matcher skall ha detta och därför måste något göras för just nu bryr jag mig inte och tror att många med mig tappat glädjen med att se landslagshockey som inte betyder något.
Nu vill jag att detta uppehåll är över så jag får se riktigt hockey igen och de första två matcherna är det Mora och Timrå som står för motståndet, det kommer bli spännande och ha betydelse.
 
/Sweetangel

Uppehåll och Palmebjörk

Kategori: Allmänt

Ja detta uppehåll känns otroligt segt, enda fördelen jag kan se är att grabbarna får tid att läka skador som varit problem. Annars är det inte mycket man får ut av det. Det lånas spelare till höger och vänster. Hade hoppats höra något om en back på väg till Löven men som vanligt är det knäpptyst. 

Det skrivs mycket om Jon Palmebjörk just nu, inte konstigt då han varit fenomenal hittills och toppar skytteligan med sina 11mål. Jag är självklart glad att det går bra för Jon men samtidigt är det en spelare jag inte vill mista till nästa säsong. Tidigare har jag inte varit så orolig men hans spel.och produktion gör att lag i SHL får upp ögonen för honom.  Jon är tyvärr inte en spelare jag skulle klara av att se i Skellefteå, han har varit min favoritspelare sedan han började i Löven och jag har följt hans framgångar även i andra lag. Men att se honom i laget jag hatar mest skulle göra så fruktansvärt ont och hoppas det aldrig händer vilket annat SHL-lag går bra även om de skulle vara en tung spelare att tappa. Tror att Modo skulle vara ett lag Jon kunde tänka sig att spela i då det ligger nära i och med nyköpt hus i Umeå. Jag hoppas dock att Jon blir kvar i Löven.

5 dagar kvar till match Mora står på schemat. Viktigt att komma ut efter uppehållet och va på tårna och göra en bra match så vi inte tappar det vi fått med oss av de senaste matcherna, glädje, självförtroende och vinnarskallar.

/Sweetangel


Stämning?!

Kategori: Allmänt

Jag bevittnade alltså matchen mellan Brynäs och Leksand i Läkerol Arena i söndags, var förberedd på stämning i världsklass. Det var en underhållande match där Leksand var helt utspelade i första och Alsenfeldt som stod på huvudet mot Frölunda släppte plötsligt in allt som hamnade på mål. Matchen kändes förlorad efter första men Leksand och Alsenfeldt kommer ut i andra perioden som ett annat lag. Leksand kämpar sig tillbaka i matchen och tar det till förlängning och sen straffar där Brynäs drar det längsta strået.
 
Jag vill dock återkomma till det här med stämningen. Som jag skrev tidigare var förväntan hög men blev faktiskt besviken, då inte på klackarna egentligen utan på hur bygget av nya arenor förstör stämningen. Jag förstår inte hur någon kan välja att lägga ståplatserna brevid varandra de dödaar stämningen till stor anser jag för att inte tala om ur säkerhetssynpunkt. De båda klackarna höll igång rätt bra och det var mycket folk på plats men det där lilla extra försvinner just pga att klackarna står brevid varandra. Jag skulle bli tokig om Löven nångång bygger en ny arena och väljer att placera hemma- och bortaståbrevid varandra, jag är emot ett nybygget i nuläget just för att inte förstöra den stämningen som finns i vår hall. SVidare även det med att man ger bortasupportrarna en liten fyrkant,jag gillar matcher med stämning och vill att man främjar för en möjlighet till bra stämning och en riktig klackmatch. Jag ser framemot matchen mot Djurgården i T3 center då de har fått "hela" kortsidan till sina supportrar just för att jag tror att stämningen kommer bli fantastisk och det blir en riktig klackmatch vilket vi inte haft på länge pga spel i ettan. Det är det som är charmen men derbyn som alltid lockar mycket folk, saknar derbyna mot Skellefteå och jag tror faktiskt att både AIK och Djurgården saknar sina derbyn det ger förutom bra stämning också bra klirr i kassan.
 
Sen måste jag ge en känga till Superstars som jag tidigare hållit otroligt högt i klacksammanhang men på de här två matcherna jag bevittnat har de varit en besvikelse. Superstars var kända för sina ramsor och var en klass för sig, nu känns det som man tappat mark det var inte många olika ramsor man körde utan mest konstant jobba på. Sen har de fortfarande en bra klack men jag föredrar Superstars som de var förr.
Men jag gillar bra och längre ramsor likt de ramsor som finns i fotbollen, självklart skall de varvas med andra ramsor och just att det använts mycket ramsor under samma match gillar jag.
 
/Sweetangel
 

Kvällens match

Kategori: Allmänt

Ja det är uppehåll i Hockeyallsvenskan denna vecka men det spelas ikväll en match från omgång 2.
 
Malmö- Djurgården X
Två bra lag möts i kvällens match. Malmö har förlorat fyra raka matcher och är i behov av att vända skutan inför det stundande uppehållet för att gå till vila med en positiv känsla. Djurgården har två vinster på de tre senaste matcherna och i senaste matchen blev det vinst på straffar mot Västerås. Djurgården vann förra mötet lagen emellan med 4-3 efter förläningning. Djurgården har varit relativt bleka på bortaplan och Malmö om man bortser från de två senaste matcherna så är de ett svårslaget lag på hemmaplan. Detta gör att Malmö är favoriter men Djurgården är dock otroligt bra på att få med sig minst en poäng och ta avgörandet till övertid eller straffar och så blir troligen fallet även ikväll.
 
/Sweetangel

Mardrömsbesked

Kategori: Allmänt

Jag hoppades att uppehållet skulle vara en vecka av läkning och vila där grabbarna som varit småskadade kommer tillbaka och hoppades nog mest på att Kalle Lundström skulle vara fit for fight efter uppehållet. Nu nås man av nyheten att så inte är fallet då hans handskada var ett benbrott och han nu går gipsad och blir borta längre, inget klart besked är givet om prgnos men är gipsad nu och lär så vara ett par veckor och sen är de ytterligare veckor innan det är tänkbart med spel. Skulle tro att han är borta till jul.
 
Det här innebär att vi endast har 5 backar plus Libelin Bäckström. Oscar Molin är borta ett tag till med när det gäller honom så går det framåt han skulle dock han behövts redan nu. Frågan är hur Jimmy Blixt tänker nu jag tror att han jobbar med näbbar och klor för att lösa backsituationen, hade kunnat tänka mig att se Rasmus Edström i Löventröjan igen han gjorde de bra, såg dock att han spelade i Skellefteås senaste match mot AIK, så är kanske inte tänkbart. Det känns som att de behöver komma in ytterligare en back och det är snarast.
 
/Sweetangel
 
 

Uppehåll och reflektioner

Kategori: Allmänt

Känslan med uppehåll är blandad, känns bra att få lite tid att rehabilitera skador men negativt att få ett break när det går så bra. 

Gårdagens känslor hänger sig kvar trots att det var en ganska dålig insats av Löven så vinner man med klara 6-3 och tar klivet upp över strecket och känslan är bara positiv. 

Tycker att det märktes lite att Gustav Hjalmarsson saknades i kedjan med Mats Lavander och Kim Karlsson. Det märktes igår hur bra Gustav är på att ge ytor åt sina medspelare och hur hårt han jobbar det blev sämre rörelse och lägen igår.

Stefan Öhman ja vad ska man säga han är så jävla viktig, med sin ledarstil och sin smarta och briljanta speluppfattning och tillsammans med Jon utför de underverk.

Nu är det uppehåll till 11/11 då Mora står för motståndet. 
Jag har dock inte uppehåll från hockeyn riktigt än är på plats i Läkerol Arena och skall bevittna matchen mellan Brynäs-Leksand så kommer nog en reflektion från den matchen på bloggen här framöver

/Sweetangel

Jon Palmebjörk slog Almtuna

Kategori: Allmänt

Jon hade lekstuga idag och stod för fyra mål ikväll i Lövens seger mot Almtuna med 6-3.

Jag missade de första 10 minuterna pga  att Allstar inte sände matchen. Dåligt när de säger sig sända alla Lövens matcher, men matchen bevittnades hos en vän. Otroligt glad att de gick att ordna.

Löven gör alltså fyra mål i PP alla av Jon och assisterade av Stefan Öhman som även stod för en assist till lövens femte mål. De går inte att bortse från att det är den femman som levererar, fem mål ikväll är magiskt. 

Andra perioden kändes de som att Löven gick tillbaka till lite gamla vanor och får inte ut pucken ur zon och därför kan även Almtuna kvittera, då var nerverna på helspänn och funderingarna om de skulle ta stopp här var ett faktum. Men Löven kommer ut i tredje och är bättre och sen trillar puckarna in. Det är dock PP och framförallt Jon Palmebjörk som avgör dagens match. 

Det känns helt underbart att gå till uppehåll med fyra raka segrar. 

En liten notis är att matchen mot Malmö bröt två sviter och båda har nu fyra raka skillnaden är att Malmö har fyra raka nederlag och Löven fyra raka vinster.

De blir allt för ikväll mer reflektioner kommer imorgon.

/Sweetangel 

Gårdagens match Leksand - Frölunda

Kategori: Allmänt

Jag bevittnade matchen på plats i Tegera Arena. En spännande och händelserik match trots lite mål. Jag skulle vilja sträcka mig så långt att Leksand rånade Frölunda på poäng. Frölunda dominerade stort och bombarderade Alsenfeldt i Leksands kassen, men vad gjorde det när Han stod på huvudet. Frölunda kom in väldigt lätt i Leksands zon och tilläts åka runt där vilket kändes livsfarligt stundtals men pucken ville inte in. 

Leksand spelar ingen vacker hockey men spelar smart och efter sin kapacitet. De har inte ett lag som skall vara i övre halvan och Leksands mål borde vara att hänga kvar. 

Det är inte första matchen som Leksand får med sig poäng trots att de är utspelade, på nåt sätt känns de som att fokus ligger rätt, på defensiven och sen ta vara på de chanser de får, och när de har så bra målvakt så klarar de sig långt på de. De är ju trots all poängen som räknas och hockey är inte rättvist utan de lag som släpper in minst mål vinner. Trots ett på papperet och ibland på isen sämre lag tar de poäng i många matcher på det sättet imponerar Leksand på mig.

/Sweetangel

Dagens matcher

Kategori: Allmänt

Rögle - Malmö X
Rögle är på gång med tre segrar och möter ett Malmö med tre raka nederlag. Rögle är starka hemma och Malmö har inte gjort bort sig på bortaplan utan gjort det bra, detta talar för en jämn match. I Malmö är Tenute tillbaka återstår och se om han är det som krävs för att offensiven ska fungera och Malmö ska kunna studsa tillbaka. Malmö vann senaste mötet när lagen möttes i Malmö. Malmö har enligt mig ett bättre lag och jag tror de tar minst en poäng i Ängelholm.

BIK Karlskoga - Mora 1
BIK vann senast mot Almtuna borta efter förlängning och bröt därmed sin tre matcher långa förlustsvit. Man möter ett Mora som inte övertygat på bortaplan detta till trots har Mora tagit poäng i tre av de senaste fem matcherna men föll senast mot Timrå. Jag tror fördelen av hemmaplan fäller avgörandet ikväll, BIK tar 3 poäng 

/Sweetangel 

Inför Almtuna

Kategori: Allmänt

I eftermiddag släpps pucken i matchen mot Almtuna. Ett Almtuna som ligger sist i tabellen tre poäng efter Löven. 

Almtuna har dock precis som Löven kommit i gång på slutet och har i många matcher lyckats kämpa till sig oavgjort. Almtuna har endast en tre poängare hittills den kom dock med besked 6-0 hemma mot Västerås. 
Senaste matchen lagen möttes vann Löven med 2-3 efter förlängning nere i Uppsala. 

Almtuna gör mål på 7.73% av skotten, har en PP statistik på 9.09% och boxplay på 73.85% vilket placerar dem på 12 plats i båda.

Sebastian Högberg är skadad 
Almtuna ställer upp med följande lag:
Hanses (Jönsson)
De la rose Bibic
Hartmann Larsson Ripstrand 

Löf Rotbakken
Vestberg Hage Hermansson 

Högström Sandgren
Berggren Rollin-Carlsson Kraft

Svanberg Svensson
Danielsson Johansson Karlsson 

I Löven saknas Kalle, Wille, Danne,Lucas och Marcus. Ett litet frågetecken på Linus Boström som dock tränade för fullt igår, så bör vara redo för spel. 

Kommer Linus till spel så ställer Löven troligen upp som förra matchen men där Linus tar Marcus plats. 

Det kommer bli en kamp och det gäller att inte ta ut något i förskott. Almtuna är ett lag som spelar tajt och kämpar i 60 minuter. Löven kommer behöva kriga och inte göra några misstag för att vinna. 

För oss som inte kan se matchen i T3 center så sänds den på hockeyallsvenskan play, ni som är i Stockholms området kom och gör oss sällskap på Allstar.

/Sweetangel 







Kvällens match

Kategori: Allmänt

Djurgården- Västerås 1
Två lag som har en sämre trend just nu. Västerås förlorade senast mot Björklöven hemma och Djurgården mot Oskarshamn borta. Två lag som besitter många bra spelare men som inte riktigt får det att stämma fullt ut. Västerås vann senaste matchen lagen emellan men känslan är att Djurgården med hemmaplansfördel vinner redan under ordinarie tid.

/Sweetangel 

SHL-hockey

Kategori: Allmänt

Ja i helgen bevittnas SHL-hockey och Lövens match på Allstar i Sthlm.
De matcher som kommer bevittnas är Leksand-Frölunda och Brynäs-Leksand.
Lär bli två bra matcher med mycket publik och bra stämning. 

Lövens match mot Almtuna ser ut att bli den enda matchen jag missar i T3 center den här säsongen, tur att jag ändå kan bevittna den med goda vänner i Sthlm. 

Södertälje har det jobbigt 6-1 förlust mot Timrå igår, tränarbytet gav en kortvarig effekt och faktum kvarstår Södertälje motsvarar inte förväntningarna och är alldeles för ojämna. 

Hockeyallsvenskan är otroligt jämn i år. Det skiljer endast tre poäng mellan plats åtta och plats tretton samt tre poäng mellan tvåan och sjuan. Detta dock i en haltande tabell. Alla slår alla och varje poäng kommer vara otroligt viktig i slutändan. Karlskrona är de lag som går bäst och vinner även de täta matcherna. 

/Sweetangel