Björklöven

För evigt För Alltid

Underbar seger med en del bitter eftersmak

Kategori: Allmänt

Ja det var en svängig match och jag måste medge att jag var orolig när Löven tappade 2-0 till 2-3. Djurgården kändes då hetare och ville mer. Men tycker Löven gör en bra första period som var jämn och Löven kunde ändå ta ledningen genom Olof Mårs och fick gå till pausvila med 1-0 ledning. VI borde ha gjort fler mål med tanke på de powerplay vi hade i den första perioden.

2-0 kommer direkt i andra perioden efter att Löven haft PP och precis när Djurgården är fulltaligt kan Stefan Öhman styra in en puck framför mål.
Efter det målet vaknade Djurgården rejält och när Löven bjuder på ett misstag vilket och Michael Holmqvist blir ensam med pucken i slottet så är reduceringen ett faktum och om Djurgården hade fått energi innan så var det inget mot vad de fick efter reduceringen, sen kan de också kvittera efter att Andrew Raycroft trots frisikt och skott från långt håll och ur dålig vinkel inte lyckas rädda. Jag anser att det är en puck han skall ta, så den får han ta på sig. Löven släpper till en del kontringar och en kontring som slutar med att Djurgården kommer tre mot en resulterar också i att de tar ledningen i matchen. Andra perioden är ingen bra period från Lövens sida och skotten är trots de lite missvisande 2-15, det var jämnare än så.

I den tredje perioden så står det och väger, Jon Palmebjörk kommer fri direkt i perioden och den pucken känns som att den är inne men efter en lång videobedömning bedöms det att det inte går att avgöra om pucken är över varpå målet döms bort, Djurgården spelar på resultat och Löven försöker jaga i kapp. När sedan Kim Karlsson gör sin fina inåkning som senare resulterar i att Emil Wrenman kan slå in pucken så är kvitteringen ett faktum. I samband med detta målet har 3 djurgårdare tagit sig upp på H och börjat slåss, pinsamt tycker jag och fokus går lite mellan läkaten och isen, jag ser därför inte avgörandet förrän på reprisen. Men våran GWG specialist Alexander Sundström avgör  för andra matchen i rad. Djurgården får chansen i powerplay med 2.5 minuter kvar efter att Löven varit en man för mycket, och det blir rätt bra press speciellt när de också tar ut målvakten och får spela 6 mot 4. Men Löven reder ut det och tar 3 poäng.

Den bittra eftersmaken är just Djurgårdare som ställer till med problem och söker bråk, inte nog med att de tog sig upp på H, det var även en massa bråk på stan och tillslut tvingades Allstar stänga pga att de inte kunde garantera säkerheten, detta sägs även vara orsakat av djurgårdare som sökte bråk.

Jag måste lyfta fram Isak Ahrling, jag tycker att han dessa två matcher spelat riktigt bra, smart och säkert, visst han bjöd på ett misstag idag men han känns mycket mognare än sist han spelade i Löven. Jag hoppas att Isak får stanna ett tag till i Löven,han behövs.

Tommy Wargh gör en bra match och blir också matchens lirare. Med tanke på att grabben inte spelat på 3 veckor så känns det som att han kommer bli ännu bättre, kommer nog passa riktigt bra i laget och har kvaliteér som vi behöver.

Andrew Raycroft gör en bra match trots missen på 2-2 målet. I slutet av matchen står han för några ottroliga räddningar,

Kim Karlsson känns som att jag berömmer honom efter varje match, men jag gillar de jag ser och nu börjar det lossna för honom ävenom han inte fått ditpuckarna själv så resulterar hans hårda jobb i mål om än från någon annans klubba.

Segern innebar också att vi nu befinneross på en playoff plats. Vi har alltså tagit 24 poäng på 9 matcher, det är ett grymt facit och vi har hittat ett sätt att vinna, det ser inte alltid snyggt ut men det är poängen som räknas i slutändan. Nu väntar Asplöven i Luleå på tisdag, en viktig match men inte livsviktig.