Björklöven

För evigt För Alltid

Kvällens match

Kategori: Allmänt

Malmö-Södertälje 1
Malmö har tagit full pott hemma och den sviten tar inte slut ikväll. Södertälje är på gång och vann senast på BIK Karlskoga men har bara tagit tre poäng på sina tre borta matcher. Tycker också att Malmö på pappret har ett bättre lag det tillsammans med hemmaplansfördel fäller avgörande, men det kommer inte bli någon stor seger utan kommer vara match ända in i slutet

/Sweetangel 

Skadelistan ljusnar

Kategori: Allmänt

Alexander Sundström är åter i spel på torsdag, vilket är bra. Vi behöver alla spelare så det blir lite konkurrens i laget och alla måste jobba lite hårdare för att behålla sin plats.

Mats Lavander är på is men tränar med röd icke tacklingsbar tröja. Troligtvis saknas han denna vecka men sägs vara åter hemma mot Asplöven 9/10. Mats har saknats i laget och är tänkt att vara länken som skall få Kim och Lucas att producera. Nu måste man ge honom tid att komma in i det men han behövs både på och utanför isen. 

Jag tror inte att allt löser sig när dessa två spelare är åter, problemet återstår då ingen av dessa är renodlade målskyttar. 

Vårat lag består lite mycket av brunkare och för lite av tekniker, visst det funkar om alla orkar jobba å spela de tunga spelet i 60 min men det gör man inte nu. Det är många bitar som måste falla på plats för att vi ska rädda oss undan negativt kval, men de främsta är att vi måste jobba hårdare. Vidare är det att komma fortare till skott och klara av uppspel utan burskydd samt variera dem och inte bara köra uppspel på vänster sida det blir lättläst av motståndarna. 

Bara att jobba vidare, lång väg kvar och många poäng att spela om.

/Sweetangel


Ny förlust på hemmaplan

Kategori: Allmänt

Vet inte vart jag ska börja idag. Finns stor risk att detta blir ett inlägg med frustration så ni som inte vill läsa det kan sluta nu.
 
Löven börjar bra och spelar ut BIK de första fem minuterna och tar också ledningen rättvist genom Stefan Öhman i PP efter dryga tre minuter. Sedan undrar jag om det är orken som tryter eller det mentala med ledningen som gör att man slutar spela rejält. Och Löven tar en onödig utvisning i offensiv zon och där kommer 1-1.
Detta gör att BIK kommer in i matchen och tar senare också över den. BIK gör även 1-2 i PP i den andra perioden. I den tredje jagar Löven och går bort sig vilket resulterar i 1-3 och sedan 1-4 i PP.
 
Blir så frustrerad för nånting är jävligt fel, är det att spelarna inte är tillräckligt tränade? För det ser inte ut som att det orkar spela på det sätt som krävs en hel period, efter halva perioden tappar de match efter match eller är det helt enkelt så att Jimmy Blixt haft en övertro på sina spelare.
 
Jag skrev om den bristande offensiven redan igår och det såg inte bättre ut idag. Vi skulle vara en lagmaskin som skulle vara jobbig att möta men som det är nu så är alla lag vi möter jobbiga då vi inte kommer upp i nivån vi behöver för att vara med att slåss om poängen.
 
Jimmy Blixt behöver göra något och det första är att stiga ut ur båset och låta tränarna sköta den biten så han kan fokusera på det som behövs för att vi inte skall bli en slagpåse, ringa sponserer, leta spelare och vara sportchef.
 
Det fanns dock några positiva  inslag idag.
 
Emil Wrenman jobbade och slet och spelade moget men ändå orädd.
 
Tycker Oscar Molin stigit fram och tagit chansen nu när han fått det, kan lätt bänka Nevalainen i nuläget, då han
återigen stod för många felbeslut.
 
Stefan Öhman har börjat visa vad han kan, visst han gick bort sig en gång idag annars bra.
 
Nu väntar två riktigt tuffa bortamatcher mot Södertälje och Djurgården och vill det sig illa kan vi vara fast förankrade i botten sen.

Nu bryter jag ihop och kommer igen
 
/Sweetangel
 
 
 

Inför BIK Karlskoga

Kategori: Allmänt

Ja i eftermiddag är det dags för match mot BIK Karlskoga i T3 Center.
BIK Karlskoga ligger just nu trea i tabellen på 12 poäng och har de senaste åren varit ett topplag i Hockeyallsvenskan och lär vara topp 7 även i år.
BIK ligger just nu trea i PP just före Löven med 24.32% mot Lövens 23.33%. De är även målfarligare och gör mål på 10,56% av skotten.
BIK saknar följande spelare Anton Holm, Martin Sandgren, Jonas Karlsson och Njörn Kindahl som alla är skadade samt så har de lånat ut Anton Karlsson.
 
BIK Karlskoga har följande lag

Målvakt: Justin Pogge (Emil Kruse)

Backar:

Alexander Deilert, Martin Thelander,

Sean-Michel Sunnqvist, Henrik Larsson,

Adam Åkesson, Christian Carlsson,

Fredrik Ericson

Forwards:

Kristofer Näslund ,Niklas Roest, Henrik Björklund,

Carl Berglund, Pathrik Vesterholm ,Ponthus Vesterholm,

David Rundqvist, Daniel Wessner, Johan Nilsson,

Fredrik Höggren, Philip Larsson

I Björklöven saknas Mats Lavander samt Alexander Sundström sedan tidigare, sedan finns det frågetecken på Jon Palmebjörk som var sjuk samt Kalle Lundström som utgick i fredags.

Det gäller att Löven studsar tillbaka efter fredagen och gör jobbet på hela plan. Saknas Jon hoppas jag att någon annan kliver fram och gör målen. Han är inte hela laget även om han är otroligt viktig, jobbar Löven hårt och tillsammans så kommer BIK att bjudas på rejält motstånd i 60 minuter.

Odds från Svenskaspel

1. 2,25 X. 2,60 2.2,35

Kommer helt klart bli en intressant match och har ni möjlighet upplev den på plats i T3 center annars så sänder Viasat matchen. Väl mött i eftermiddag

/Sweetangel

 

Björklövens offensiv

Kategori: Allmänt

Efter sex omgångar har vi gjort fjorton mål på 145 skott.
Dessa fjorton mål är fördelade på åtta spelare varav tre av spelarna har gjort 3 mål var.
De tre spelarna som gjort tre mål var är Jon Palmebjörk, Olof Mårs och Stefan Andersson.
 
I går när Jon inte var kry så syns det också att det offensiva spelet vacklar. Som det är nu så står och faller offensiven just på Jon Palmebjörk, leverar inte han så gör ingen det. Jon hade inför gårdagen gjort poäng i alla matcher, igår fick han gå poänglös då Löven inte mäktade med något mål.
 
Så länge inte Kim och/ eller Lucas börjar leverera är det otroligt skört offensivt. Framförallt Lucas är värvade för att producera.
 
Jag valde att tro att laget skulle hålla offensivt men redan innan säsongen startade så ansåg jag att saknas en renodlad målgörare, en spelare som kan avlasta Jon när det gäller pressen att leverera. När vi nu spelat sex omgångar står jag fortfarande kvar vid den åsikten. Vi har många spelare som kan producera men vi saknar just den spelartypen som man kan räkna med producerar i stort sett varje match. Ja vi har Jon men vi skulle behöva någon mer, jag hade hoppats att det skulle lossna för Lucas ordentligt den här säsongen efter fjolåret då han gjorde 16 mål och 20 assist för Asplöven,hittills så har han en dubbelnolla i statistiken och det är inte motsvarande förväntningarna.
 
Antingen måste vi börja spela tuffare och som den lagmaskin som vi var igår eller så kommer vi behöva en målgörare av rang.
 
 Vet inte om pengarna är slut men tycker att Jimmy skulle göra mer nytta att leta spelare än i båset just nu.
Har aldrig riktigt fattat varför vi har sportchefen i båset, är det inte därför vi har två tränare som skall sköta laget, och sportchefen skall sköta det runt i kring? Samtidigt så verkade de ju fungera i fjol men nu finns det mer press utifrån och vad händer om man inte uppfyller den pressen?
 
/Sweetangel
 
 

Dagens matcher

Kategori: Allmänt

Så här tror jag att dagens matcher slutar
 
Rögle - Almtuna 1
Rögle måste vinna för att haka på. Almtuna är seriens sämsta lag på pappret och Rögle skall inte kunna förlora den här matchen trots den dåliga starten på säsongen.

Asplöven - Mora 2
Asplöven är ett bra hemmlag men Mora är ett bra bortalag ochkan spela på kontringar. Mora vinner med uddamålet
 
 
Troja/Ljungby - Oskarshamn X
Två lag som inte börjat bra, även om båda tog viktiga poäng senast mot bra motstånd. Oskarshamn var först att ta poäng mot KHK och kommer vara stärkta av det men deras dåliga bortastatistik gör att de endast får med sig oavgjort.
 
Karlskrona - Västerås 2
Karlskrona förlorade förra matchen mot Oskarshamn, men trots att KHK är ett starkt hemmalag så är Västerås lite starkare och tar poängen.
 
/Sweetangel

Vi tar med oss en poäng hem

Kategori: Allmänt

När slutsignalen i kvällens match gick var det fortfarande mållöst och matchen slutade med straffar där Timrå avgör och tar hem extrapoängen. 

Det vi tar med oss från matchen är målvaktsspelet och poängen 
Andrew är grym ikväll och räddar oss i matchen, trots att Timrå har flera puckar som dansar på mållinjen så går inget in.

Inför matchen hade det vaskas om rejält i kedjorna och jag vet inte om det var de eller vad det var men spelarna hittade inte varandra och passen satt antingen bakom eller framför mottagaren. Detta samt att det gick långsamt gör att vi aldrig får den där riktiga pressen som behövs för att bli farliga. 

Efter halva matchen återgick man till de kedjor som spelade ihop mot Mora, det blev inte mycket bättre. 

Timrå förtjänar extra poängen och var närmare tre poäng idag och vi stjäl med oss ett poäng. Timrå spelar bra och hittar alltid spelaren som ligger vid blå vilket gör att de sätter oss under press. 

När Kim och Lucas särades på tyckte jag att båda blev betydligt osynligare, när de spelar ihop kommer de till farligare lägen då de hittar varandra bra.

Jon utgick i sista men det var inte på grund av skada utan på grund av sjukdom och orken tröt. Hann bli orolig en skada på honom hade varit ödestigert. Han behövs för att PP skall ge utdelning och för att han är vår målgörare.

Powerplayet var otroligt blekt tror knappt att vi kom till ett läge på de försök vi hade.

Green Devils var riktigt bra och bjöd på stämning i världsklass. 

Visst tar vi poäng idag men spelet var betydligt sämre än mot Mora. Jag kan räkna till en farlig chans på hela matchen.

Defensivt var det bättre idag, puckarna runt mål rensas bort bra. Men det förekommer fortfarande mycket misstag framförallt när pucken skall spelas upp som sätter oss i knipa som vi i dag klarar oss ur med blotta förskräckelsen idag. 

 
/Sweetangel 

Alexander Sundströms skada oroar

Kategori: Allmänt

Måste säga att jag är orolig över Alexanders skada mycket för att han haft stora skadebekymmer de senaste åren och nu återigen ådragit sig en Lowerbody injury, och det är oklart hur länge han blir borta.
 
Alexander är viktig i laget speciellt nu när Mats saknas och det kommer märkas att två tunga spelare är borta.
Jag är orolig att det blir en skadekarusell för Alex och att han inte klarar av att spela på den här nivån utan att han överbelastar de problem han dras med.
 
Annars är det skönt att resterande spelare är tillgängliga och jag hoppas vi slipper skadehelvetet som vi oftast hamnar i. Bara hoppas att det inte blir långtidsskador på fler viktiga kuggar.
 
***
Fortfarande inga uppgifter om hur det gått för Timrås målvakt som skadades igår på träningen. Antar att det blir Jonathan Iilahti som vaktar deras kasse.
 
/Sweetangel

Inför Timrå

Kategori: Allmänt

Imorgon är det dag för match mot Timrå i Eon Arena. Ett juniorbetonat Timrå som vi mött två gånger under försäsongen med en vinst och en förlust som facit. Efter bortamatchen på försäsongen stod det klart att det inte går att åka till Eon med tunga ben då straffar det sig direkt. Timrå har precis som Löven blandat och gett i inledningen av säsongen. De har två vinster, två förluster och en oavgjord hittills och ligger två poäng före Löven på en sjätte plats i tabellen.
 
Timrå har svårt att göra mål och gör endast mål på 6.48% av sina skott och placerar sig därför efter Löven som gör mål 10.22%. Jag tror att det kommer bli en målsnål match och att målvakterna kommer ha en avgörande roll imorgon, så det gäller att målvakterna är på tå.
 
Timrå saknar Tommy Stenqvist och nu också frågetecken på målvakten Mika Norja som vid dagens träning fick en puck på struphuvudet och fickåka ambulans till sjukhuset.
 
I Löven saknas Mats Lavander och troligtvis Alexander Sundström som ej tränade idag.
 
Jag säger det återigen vi måste minimera misstagen för det är vår största svaghet att vi spelar för svårt och det straffar sig på den här nivån.
 
Green Devils kommer ner med två bussar och det kommer ett antal bilar så det kommer vara gott om Lövare och tillsammans stöttar vi Löven hela matchen.
 
/Sweetangel
 
 

Kvällens matcher

Kategori: Allmänt

Otroligt svårtippade matcher ikväll men här är hur jag tror att det går.

Västerås - Rögle X
Västerås har inlett bra och möter ett Rögle som inte gjort det. Men Rögle studsade tillbaka i förra matchen mot Oskarshamn och kan pressa Västerås till ett oavgjort resultat ikväll
 
Almtuna - Asplöven X
Ett bottenmöte där Almtuna har börjat serien bra på hemmaplan men det är ändå så att Asplöven har ett bättre lag och kommer tvinga fram ett oavgjort resultat.
 
Mora - Djurgården 1
Djurgården har ett bra lag men tappade poäng borta mot Almtuna senast och Mora kan spela en bra kontringshockey och därför tror jag att tar hem alla tre poäng.
 
Södertälje - Bik Karlskoga 2
Trots Södertäljes hemmaplans fördel så tror jag att BIk blir för tunga för dem. Värmlänningarna har börjat serien starkt medan SSK haft det tyngre det fäller avgörande ikväll SSK klarar inte pressen.
 
Oskarshamn - Karlskrona X
Trots att Oskarshamn börjat svagt och Karlskrona gjort motsatsen tror jag att Karlskrona är ett lag som passar Oskarshamn och det tvingar därför fram ett avgörande efter ordinarie tid. För att detta skall bli verkligt krävs dock att målvakten har en bra dag för KHK har visat sig vara vassa framåt samt att Oskarshamn jobbar stenhårt, det går inte att bjuda KHK på nånting då de spelar med ett otroligt självförtroende och lyckas med allt.
 
/Sweetangel
 

Green Devils resa

Kategori: Allmänt

Glöm inte att anmäla er till resan med Green Devils till Stockholm och matchen mot Djurgården den 5/10. I nuläget är 12 anmälda och för att resan skall bli av krävs 40. Dessa långresor brukar vara riktigt trevliga och att möta upp med gdsyd är alltid på topp.  Kostnaden är 600kr och sista anmälningsdag är 29/9.
Anmälan görs på greendevils.nu eller på 0705768482. Bussen avgår 05.00 den 5/10

Själv flyger jag ner och bor kvar, är riktigt taggad. Hoppas att gdsyd lyckas ordna de som är planerat och att många sluter upp på Allstar efter matchen.

Kom igen nu alla lövare ta chansen och häng med på en oförglömlig resa.
Kul att resan till Timrå är full och att det blev två bussar, vi ses i Eon arena

/Sweetangel

Dagen efter

Kategori: Allmänt

Jag vet inte riktigt trots stor förlust på hemmais igår så fanns en hel del bra saker som uträttades på isen och jag är glad att det är en lång serie. Känslan att nu är den här säsongen körd infann sig inte, med det säger jag inte att jag inte var arg, bitter och besviken, för det var jag.
 
Mora var otroligt kontringsskickliga och gör en perfekt bortamatch, vi hade behövt lite mer flyt, en bättre defensiv och en storspelande målvakt. Måste undivka att släppa till kontringar där de får komma med en eller fler man mer.
 
Jag gillar verkligen att se Kim och Lucas på isen men ändå så har känslan att det här blir aldrig mål infunnit sig. Så har nästan slutat våga hoppas att deras anfall skall sluta i mål. Det är en känslan jag inte gillar och hoppas killarna bevisar mig fel snarast.
 
Känslan är att Andrew är första målvakt av en orsak, han har gjort det bra hittills inte varit magisk men bra. Tycker synd om Daniel som inte alls kommer rätt in i matchen och säsongen. Han får dålig hjälp men han hade behövt tagit chansen.
 
Vidare kan jag tycka att det är bra att rulla alla 7 backarna, då flera får spela mycket när det är mycket special teams. Oscar har aldrig fått chansen utan bara suttit på bänken trots att många backar underpresterat, igår fick han det och inte så att han gör bort sig på något sätt. Men Oscar är sjunde back och det är helt rätt men att spela honom till och från under matcher tycker inte jag är fel, det kan ge honom lite självförtroende och han var riktigt bra i våras.
 
Men nu lär vi oss av detta, tar med oss det som är bra och går vidare.
 
****
Som det är nu så saknas två saker i Löven. En rejäl defensiv back som tar ett stort ansvar och spelar rejält och enkelt. En sniper, vi kan inte förlita oss på att Jon skall göra alla målen, hade Lucas kommit igång hade jag inte varit lika orolig men sa redan innan säsongen att vi troligtvis kommer sakna en riktig vass målgörare. Nån som match efter match kan sätta dit ett par puckar.
 
****
Såg också att Luleå lånar ut ytterligare en spelare till Asplöven, denna gång Lövenfostrade Lucas Wallmark. En kille jag gärna sett i Löven, han har gjort det bra i starten av SHL men behöver speltid då han slåss om en plats i JVM. Han håller absolut i allsvenskan. Hoppas vi nångång får se honom i Löven igen
 
 
/Sweetangel
 
 
 
 
 

Förlust

Kategori: Allmänt

Ja vad ska man säga om dagens match. Mora får tidigt chansen att spela fem mot treoch tar vara på det inte bara en utan två gången. Löven kommer dock tillbaka och kvitterar till 2-2 innan halva perioden är spelad. Löven var det bättre laget i slutet av första och hela andra perioden dock var det Mora som stod för målen och drog i från till 5-2 i den andra perioden trots skotten 21-8.  
I den tredje spelar Mora bra på resultatet och Löven får svårt att komma igenom, Löven får dock en tröst puck innan Mora slår in 3-6 i öppen kasse.
 
I den andra perioden måste man få utdelning.
 
Den stora skillnaden är idag målvakterna, visst Mora får komma i kontringar med fler spelare men Wälitalo skall stoppa puckar och idag gör han inte sitt jobb. Det är ingen lätt match när han får få skott men ändå 68% är inte godkänt. In med Raycroft till på fredag.
 
Backarna gör inget jättebra jobb. Kul att Oscar Molin ändå får speltid tycker inte han gör bort sig.
 
Kim och Lucas och deras trejde kille (spelade med olika) gör det riktigt bra men är otroligt oroväckande att det aldrig får in pucken. De är totalt överlägsna fram till det sista lilla avgörandet när pucken skall in.
 
Jon, Stefan och Olof gör poäng igen. En hårt arbetande kedja som även har skärpan i avgörande.
 
Linus och Mackan jobbar hårt. Emil är även han en injektion och tar för sig i matchen.
 
Skrämmande att vi bara gör mål på 8% av skotten medan Mora gör mål på 31%. Vi måste bli mer effektiva, träna avslut avslut avslut.
 
PP var sämre idag, spelade mest bara runt runt och kommer aldrig till skott.
 
Matchen avgörs i BP och målvaktsspelet.
 
Mora har snipers som kan göra mål i viktiga lägen de saknade Löven idag.
 
Domaren var fan har de hittat han? Sämre har man sällan skådat, hur kan han blunda i ena läget för att ta en osynlig kneeing i nästa. Nä gör om gör rätt, hoppas han inte dömer Löven nå mer iaf.
 
Bara att bryta ihop och komma igen ny match på fredagmot Timrå borta.
 
/Sweetangel
 

Övriga matcher ikväll

Kategori: Allmänt

Rögle – Oskarshamn 2
Sehlstedt står i Oskarshamn och Rögle har haft otroligt svårt med målskyttet vilket kommer väga över för Oskarshamn. Sehlstedt är tillbaka efter skada och lär vara taggad och stänga igen.

Almtuna – Djurgården 2
En match Djurgården bara ska vinna men Almtuna är bra hemma.

Asplöven – Västerås X
Asplöven är svåra att möta hemma detta gör att Västerås får jobba hårt men de får med sig åtminstonde en poäng kanske två.

BIK Karlskoga – Timrå 1
Karlskoga är tunga att möta och har börjat serien bättre än Timrå och vinner därför matchen.
 
/Sweetangel
 

Inför Mora

Kategori: Allmänt

Ja ikväll var det match igen och denna gång står Mora för motståndet. Mora började med att tvåla dit Almtuna med 8-2 och följde upp det med straffvinst mot SSK för att sen förlora mot Timrå och BIK Karlskoga.Så Mora har således blandat och gett.
I Mora saknas Alexander Hilmersson och frågetecken på kaptenen Jeremy Colliton. Mora värvade Trevor Frischmon här i veckan men han kommer inte till spel utan ansluter först nästa vecka.
 
I Björklöven skall endast Mats Lavander saknas, om det stämmer är alltså Alexander Sundström tillbaka i spel trots att han utgick förra matchen.
 
Gått lite rykten att Jon inte skall komma till spel med de stämmer inte.
 
För Lövens del gäller det att spela rejält och som mot VIK då kommer Mora dra på sig utvisningar och bli tröttkörda. Vi är starka hemma och har stödet i ryggen vilket bär oss till seger ikväll fast det blir en uddamålsseger tror jag.
 
Väl mött i T3 center ikväll
 
/Sweetangel
 
 

Kvällens matcher

Kategori: Allmänt

Karlskrona-Malmö X
Karlskrona har inlett allsvenskan helt klart över förväntningarna och har förkrossande 19-2 i målskillnad. Galbraith har en räddningsprocent på 98.18% och var de första tre omgångarna 100% men fick i förra omgången rensa målet för första gången. De ställs mot Malmö som också öppnat bra om man bortser från förlusten i Haparanda. Malmö har dock ett bättre lag men Karlskrona är alltid starka hemma men får ändå sitt första poängtapp i den här omgången. Det kommer vara en jämn match och det slutar oavgjort men tror att Malmö tar extra poängen.
 
Troja/Ljungby- Södertälje 2
Båda lagen har öppnat lite sämre än förväntat samt så har båda inlett målsnålt och det kommer vara en match som kommer stå att väga länge men med sin lite större rutin så tar de hem alla tre poängen,
 
/Sweetangel

Månadskortet

Kategori: Allmänt

Löven säljer månadskortet vilket innebär att man får sittplats till en förbestämd match i månaden till kostanden av 795kr vilket innebär att priset per match blir billigare. 

Matcherna som ingår är:

Björklöven – BIK Karlskoga 29 september matchstart 16:00

Björklöven – Asplöven 9 oktober matchstart 19:00

Björklöven – Almtuna 2 november matchstart 16:00

Björklöven – Rögle BK 1 december matchstart 16:00

Björklöven – Oskarshamn 28 januari matchstart 19:00

Björklöven – Troja/Ljungby 26 februari matchstart 19:00

 

En intressant lösning som troligen kan locka de som vill se hockey men inte följer laget fullt ut. Sen tror jag att det hade varit bra om man tagit med en stormatch typ mot malmö eller djurgården vilket troligen lockat fler att köpa kortet. Men det är samtidigt så att dessa matcher lockar mer folk ändå vilket troligtvis gör att de väljer matcher där man kan öka publiksiffran genom kortet.

***

J20 spelade 2 matcher i helgen och vann mot både boden 2-8 och kiruna 1-6. PÅ dessa två matcher har Daniel Spigerhäll stått för 8 poäng fördelat på 5 mål och 3 assist. Såg Daniel spela några gånger förra året och han har alltid varit bra på att göra poäng han är snabb, har bra blick för spelet och går ofta rakt på mål, hade gärna sett honom få chansen i löven i ettan. Men nu när Löven är i allsvenskan så känns det som att Daniel väger lite för lätt, men klart får vi många skador är han nog den som skulle klara sig bäst om han fick chansen. Daniel syntes inte lika mycket när laget stötte på bättre motstånd i våras.

****

Även Teg spelade två matcher i helgen, tog poäng av Sundsvall borta och vann mot Kovland. Micke Persson-Riis har på de första fyra matcherna stått för 7 poäng fördelat på 4 mål och 3 assist. Tycker han gjorde det riktigt bra när han var inlånad till Löven på försäsongen och kommer vara viktig för Teg i vinter.

Det är kul när det går bra för Umeålagen och forna Lövenspelare

/Sweetangel

 

 

Slopa kvalserien är döden för svensk hockey.

Kategori: Allmänt

SHL vill lägga ned kvalserien och istället ha ett så kallat playout, vilket innebär att ett lag i SHL möter vinnaren i Allsvenskan i bäst av sju matcher där vinnaren spelar SHL.
Detta anser jag förstör otroligt mycket för svensk hockey, det blir i princip som att stänga ligan. Framförallt för lagen i Allsvenskan så försvinner stor del av motivationen, idag kan i praktiken 7 lag vara med om att slåss om en plats i SHL in i det sista, se bara på Örebro ifjol, de placerade sig 6a men spelar i år SHL. Det är det roligaste med hockeyallsvenskan, att det är otroligt få lag som är i ingenmansland, och serien lever oftast ända in i slutet.
 
När det gäller kvalserien så är det de roligaste på hela säsongen, jag ser ju hellre en kvalserie än en slutspelsmatch. Älskar dramatiken i en kvalserie där det gäller att vara med från början och slåss om varje poäng ända in i slutet.I  en kvalserie kan allt hända och framförallt finns drivet att få möjlighet att slå SHL lag och ta en plats i första ligan. Att ta bort den möjligheten för så många lag bara för att SHL-lagen vill rädda sig själv är bara idiotiskt. Att ha en öppen liga gynnar juniorverksamheten och främjar för fler riktigt bra lag i Sverige.
 
Måste säga att Emil Nilsén berör ämnet bra på sin blogg.
 
Som supporter i ett lag som har målsättning att i framtiden ta steget upp i högsta ligan, men som i nuläget inte är riktigt där än så lever ändå hoppet om att vara med att slåss om topp 7 där det faktiskt finns en möjlighet att ta sig upp. Med detta förslaget skulle hälften av lagen i allsvenskan tappa det man har att spela för och det tidigt under säsongen.
 
Jag kan hellre tycka att som det är idag borde SHL kunna utökas med 2 lag, det finns lag som absolut skulle platsa samtidigt som det finns två lag som är tillräckligt bra från division 1 att ta steget upp i allsvenskan. Sen kan jag hålla med Emil om att det borde vara så att seriesegrarna är direktkvalificerade och att två lag från SHL spelar kvalserien precis som den är nu, detta innebär att jumbon i SHL givetvis åker ur.
Till skillnad från SHL anser jag att det skulle vara intressantare om det var lättare att ta steget upp.
Tror dock att förslaget med att slopa kvalserien och i princip stänga SHL inte kommer att gå igenom det är många som rasar över förslaget, känns som att det bara är de vanliga "storlagen" med FBK i spetsen som vill rädda sig själva. Vem minns inte att FBK inte ville bjuda på fler skitmatcher i Löfbergs lila arena, vilket var orsaken till att inte utöka elitserien. Intressant att nykomlingarna nu bjuder upp till dans och inte alls gör bort sig, skillnaden mellan SHL och Allsvenskan är mindre än någonsin och därför vill de lagen inte riskera att förlora sin glans och möjligheten att tjäna pengar.
 
Rör inte kvalserien, varken den till SHL eller den till Allsvenskan, det är det som ger glädje åt de lagen som slår i underläge.
 
/Sweetangel
 

2 poäng mot Almtuna

Kategori: Allmänt

Ja gårdagens match slutade med seger i förlängningen.  En match där Löven inte kom upp till det fina spelet de hade mot Västerås. Efter att Löven tagit ledningen i första perioden så föll man tillbaka och blev pressade av Almtuna stora delar av den första perioden och Almtuna kvitterade och tog ledningen helt rättvist. När det gäller kvitteringsmålet är det en puck Raycroft ska ta. Även ledningsmålet ser inte otagbart ut. men han har ingen som helst hjälp av backarna.
 
Tycker Löven kommer ut lite bättre i den andra perioden men även här blir vi längre perioder utspelade och Raycroft räddar oss med många bra räddningar och två helt makalösa. Först i sista perioden kommer Löven in i matchen och börjar jobba. När man väl gör det får man också press långa stunder och skapar flera farliga chanser men pucken studsar inte riktigt vår väg förrän en puck styr på Olof Mårs
skridsko och det är kvitterat med 4 min kvar. Ett mål som domaren ringde på och måste bara säga har aldrig varit med om maken till lång bedömning. I förlängningen avgör Löven genom Kalle Lundström.
 
Kedjan med Olof, Jon och Stefan är på gång och spelade bra igår.
 
Linus Boström visar hur stark han är och vilket byte han gör som leder fram till 2-2.
 
Uppspelen är inte bra, de är lättlästa och felplacerade pass. Vilket gör att Löven lätt blir stoppade redan i uppspelningsfasen och därför inte kommer in i zon och kan skapa tryck.
 
Alexander Sundström klev av och ersattes av Nicke Johansson i sista perioden.
 
Återigen flera misstag som ställer till det och håller på att kosta oss poängen. Men Löven rycker upp sig i slutet och det är välförtjänt att de vinner efter förlängning.
 
Många klagar på Raycroft för att sen hylla honom visst blandar han bra räddnignar med att i vissa situationer lämna en hel del att önska men han räddar oss ändå i gårdagens match och med lite mer stöd från backarna tror jag han kan bli riktigt bra och den vägg vi behöver. Men det gäller att han kan tagga till till alla matcher. Här måste vi ha tålamod.
 
En intressant notering är att inget av målen gjordes i special teams. Löven hade chansen i PP och trots att de mötte sämsta boxplaylaget så blev det aldrig något mål. Det blev inga riktigt farligheter i PP, det gick lite för sakta och Almtuna läste spelet bra.
 
Tekningarna som jag klagade på här om dagen vanns stort av Löven i den här matchen. Det är verkligen ett fall framåt även om det inte kändes som att Löven vann så många.
 
Det viktigaste efter gårdagens match är ändå att vi måste ta med oss att vi går vinnande ur matchen trots att vi gör en riktigt blek insats. Nu några dagar utan match där det verkligen finns möjlighet att lyfta vad som måste bli bättre och vad vi redan nu gör bra.
 
/Sweetangel

Inför Almtuna

Kategori: Allmänt

Idag åker Löven ner till Uppsala och mötet med Almtuna.
Almtuna har förlorat de inledande omgångarna och ligger därför sist i tabellen.
 
Almtuna saknar Erik Hanses på grund av skada så ställer därför andra keepern Johannes Jönsson i mål ikvällens match. Johannes har en räddningsprocent på 75.76%
Förutom det och att Almtuna fått en förstärkning från Brynäs i Alexander Lindgren ställer de upp med samma lag som de tidigare matcherna den här säsongen. Sedan tidigare har de även Simon Löf från Brynäs på lån.
,
I Löven saknas endast Mats Lavander, så troligtvis så lär det se ut ungefär som förra matchen i formationerna. Är Nicke Johansson pigg kan han dock gå in i nån av kedjorna och att någon annan blir extra forward. Hetaste spelarna skall spela.
 
Som jag skrev om igår så är Lövens seriens bästa PP-lag och ikväll ställs vi mot seriens sämsta BP-lag.  Almtuna har 58.82% i BP. Almtuna har dessutom endast gjort mål på 1 av 18 PP vilket ger blyga 5.56% i PP. Så fortsätter Löven spela bra så kan denna match avgöras på special teams.
 
Men Almtuna kommer kriga och sälja sig dyrt, det gäller att vara på tårna och göra det grova jobbet, håller man sig inte till det förlorar man matcherna ändå. Löven såg bra ut mot Västerås men det gäller att alltid bli lite bättre och minimera misstagen och jobba hårt.
 
Hoppas att många söderlövare sluter upp och stöttar grabbarna.
 
/Sweetangel

Lite statistik

Kategori: Allmänt

 
Vet att det inte säger så mycket att kolla det nu men tycker ändå det är lite kul att titta på
 
Andrew Raycroft ligger på en inte så smickrande 14 plats med  en räddningsprocent på 86.21% och 2.71 insläppta mål i snitt per match.
 
Stefan Andersson ligger tvåa i poängligan för backar med sina tre mål och en assist. I målligan ligger han delad tvåa.
Per Hållberg ligger på tionde plats i poängligan för backar med sina tre poäng, fördelade på ett mål och två assist.
 
Olof Mårs har gjort två mål och ligger därför på en delad 12 plats i målligan.
Jon Palmebjörk ligger på en delad åttonde plats med sina tre assist i assistligan
 
När det gäller tekningar så har ingen Lövare mer än 53% och är således inte topp 25. Och när det gäller hela laget ligger vi näst sist, på blyga 43.55% vunna tekningar.
 
Löven gör mål på 10.96% av skotten och det gör att de ligger på en 9 plats.
 
I powerplay så gör vi mål i vart tredje PP och just nu leder vi därför PP statistiken. I boxplay har vi släppt in ett mål och gjort ett. Vi har 92.31% vilket placerar oss på en 5 plats.
 
Hittils har alltså specialteams funkat riktigt bra. Tekningarna behöver bli bättre, där kan många matcher vinnas eller förloras. Stefan Andersson är vår poängkung och kommer att bli viktig i vinter. Forwards behöver komma in i målprotokollet.
Vi kommer inte göra bort oss i vinter men det behövs att vi är på tårna och hjälper Raycroft som vi gjorde igår så kommer även den statistiken bli betydligt bättre.
 
/Sweetangel
 
 
 

Så ska det se ut

Kategori: Allmänt

Inför matchen var det få som trodde att Löven skulle ta poäng.
Men Löven gör en riktigt bra match som kontrolleras från början till slut mot ett segt Västerås.
Jag sa inför matchen att powerplay och boxplay skulle bli viktigt, det är också där Löven avgör matchen.
Alla Lövens tre mål kom i spel med en man mer och i boxplay släpptes inte Västerås till de riktigt farliga lägena och därför uteblev också målen.

Spelet var bättre i dagens match och framförallt lyste misstagen med sin frånvaro.
 Löven spelade rejält och vann kamperna kring sargerna. En stor skillnad mot tidigare matcher var att i det bjöds på en hel del tacklingar och att det spelade som ett lag.
 
Nicke Johansson var tillbaka i spel och det med besked, han var riktigt bra och spelade mest med Kim och Lukas.
Där även De två sistnämnda spelar riktigt bra men det vill sig inte riktigt utan de går poänglösa av isen idag.
 
Bästa formation idag var den med Stefan Öhman, Jon Palmebjörk och Olof Mårs. Den kedjan spelade bra både i PP och fem mot fem. Olof Mårs kom verkligen till sin rätt där han trycker dit två mål i PP.
 
Stefan Andersson fortsätter leverera från backplats i PP, han är viktig med sitt skott.
 
Raycroft så stabil som jag förväntar mig att han ska vara, kanske kunde stått upp lite längre vid deras mål men sköter sig bra ändå.
 
Lite oroande att vi spelar bra men har stora svårigheter att göra mål i fem mot fem, det känns som det sista lilla saknas för att pucken skall leta sig in i mål. Men fortsätter Löven nöta så kommer målen även där.
 
Det tråkiga idag var de otroligt många tomma stolarna och publiksiffran 3329. Hoppas att denna seger kan locka tillbaka publiken. Dock var Green Devils som vanligt bra.
 
Måste tillägga att jag e imponerad av Kalrskronas start me tre raka vinster och Galbraith har hållit nollan i alla matcher och KHK har klara 14-0 i målskillnad, den såg jag inte komma inför säsongen.
 
Nu väntar Almtuna borta på fredag, där jag hoppas att många söderlövare är på plats och stöttar laget till seger,
 
/Sweetangel

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.