Björklöven

För evigt För Alltid

Slopa kvalserien är döden för svensk hockey.

Kategori: Allmänt

SHL vill lägga ned kvalserien och istället ha ett så kallat playout, vilket innebär att ett lag i SHL möter vinnaren i Allsvenskan i bäst av sju matcher där vinnaren spelar SHL.
Detta anser jag förstör otroligt mycket för svensk hockey, det blir i princip som att stänga ligan. Framförallt för lagen i Allsvenskan så försvinner stor del av motivationen, idag kan i praktiken 7 lag vara med om att slåss om en plats i SHL in i det sista, se bara på Örebro ifjol, de placerade sig 6a men spelar i år SHL. Det är det roligaste med hockeyallsvenskan, att det är otroligt få lag som är i ingenmansland, och serien lever oftast ända in i slutet.
 
När det gäller kvalserien så är det de roligaste på hela säsongen, jag ser ju hellre en kvalserie än en slutspelsmatch. Älskar dramatiken i en kvalserie där det gäller att vara med från början och slåss om varje poäng ända in i slutet.I  en kvalserie kan allt hända och framförallt finns drivet att få möjlighet att slå SHL lag och ta en plats i första ligan. Att ta bort den möjligheten för så många lag bara för att SHL-lagen vill rädda sig själv är bara idiotiskt. Att ha en öppen liga gynnar juniorverksamheten och främjar för fler riktigt bra lag i Sverige.
 
Måste säga att Emil Nilsén berör ämnet bra på sin blogg.
 
Som supporter i ett lag som har målsättning att i framtiden ta steget upp i högsta ligan, men som i nuläget inte är riktigt där än så lever ändå hoppet om att vara med att slåss om topp 7 där det faktiskt finns en möjlighet att ta sig upp. Med detta förslaget skulle hälften av lagen i allsvenskan tappa det man har att spela för och det tidigt under säsongen.
 
Jag kan hellre tycka att som det är idag borde SHL kunna utökas med 2 lag, det finns lag som absolut skulle platsa samtidigt som det finns två lag som är tillräckligt bra från division 1 att ta steget upp i allsvenskan. Sen kan jag hålla med Emil om att det borde vara så att seriesegrarna är direktkvalificerade och att två lag från SHL spelar kvalserien precis som den är nu, detta innebär att jumbon i SHL givetvis åker ur.
Till skillnad från SHL anser jag att det skulle vara intressantare om det var lättare att ta steget upp.
Tror dock att förslaget med att slopa kvalserien och i princip stänga SHL inte kommer att gå igenom det är många som rasar över förslaget, känns som att det bara är de vanliga "storlagen" med FBK i spetsen som vill rädda sig själva. Vem minns inte att FBK inte ville bjuda på fler skitmatcher i Löfbergs lila arena, vilket var orsaken till att inte utöka elitserien. Intressant att nykomlingarna nu bjuder upp till dans och inte alls gör bort sig, skillnaden mellan SHL och Allsvenskan är mindre än någonsin och därför vill de lagen inte riskera att förlora sin glans och möjligheten att tjäna pengar.
 
Rör inte kvalserien, varken den till SHL eller den till Allsvenskan, det är det som ger glädje åt de lagen som slår i underläge.
 
/Sweetangel
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: