Björklöven

För evigt För Alltid

Umeå Tidnings bomb spränger VK!

Kategori: Allmänt

Erik Åström har pratat om bomben sen någon vecka tillbaka. Alla har undrat vad bomben handlar om och det har gått önskningar om allt från miljoner i sponsorpengar till drömförvärv. Nu är det alltså klart vad bomben egentligen är, det är Umeå Tidnings bomb som nu krossar VK i Lövenbevakning i och med att Löven4Ever från och med idag kommer att blogga för dem och inte VK.
 
Ibland undrar jag hur VK tänker, senast det gjorde sig av med en bloggare var det Erik Åström som den senaste tiden har krossat allt sitt motstånd på VK, nu "tappar" de alltså även Löven4Ever, vilket allt som oftast varit deras mest lästa blogg. Min undran är hur man tänker, det kan ju inte vara så att man tänker på att bevakningen av Löven skall vara så bra som möjligt, för då skulle inte detta ens vara tänkbart. Jag kan inget annat än gratulera Umeå Tidning som nu har de två bästa lövenbloggarna i sin "ägo".
 
Om det sen är en bomb, för dem kanske, men att ge sken av att det skall vara något så stort är rätt elakt. Som jag skrev tidigare har det varit stora önskningar om vad bomben skulle vara om,kan nog säga att de flesta nu är besvikna. Eller vad säger ni läsare?
 
/Sweetangel
 
 

Träningsrapport

Kategori: Allmänt

Den gemensamma sommarträningen för Björklöven går in på sin sista vecka innan uppehållet. Bloggen besökte träningen och det var backträning som stod på schemat. 
 
Uppvärmning 3 km löpning och hoppsasteg och andra hopp som uppvärmning på plats, senare stod jämnfota häckhoppning på schemat innan backträningen tog vid. Dagens backträning bestod av kortare sprintduellsintervaller i lutning, samt 10x200 m. 
 
King of the Hill blev Kim Karlsson, fjolårets King William Quist var frånvarande på grund av att han var krasslig och kunde därför inte försvara tronen. Han hälsar dock att han även var King of the hill för två veckor sedan när det senast begav sig, men att han tycker det är kul att nån annan får kliva upp på tronen, om än temporärt.
Vidare saknades Nicklas Johansson och Mats Lavander som körde rodd på Iksu.
 
Kul att få se nyförvärven Kevin Lindskoug och Felix Maegaarden Scheel i action.
 
Det var trötta och utslagna killar som gick i mål vid avslutet på träningen.
 
 
Bloggen träffade Alexander Hellström och fick ett snack om sommarträningen samt värvningen av Jonathan Harty.
 
 
/Sweetangel 

Stor och stark?!

Kategori: Allmänt

Ja Björklöven genom  sportchef Fredrik Grönberg har sagt att de varit på jakt efter en tung back. Nu är det klart att Jonathan Harty senast från Mora spelar med Björklöven kommande säsong. En tung spelare att möta med sina 98 kg på 180 cm. Kontraktet gäller på....
 
Han lär utmärka sig på flera sätt, han tycks ha en förmåga att hamna på botbänken, jag vet för lite om honom för att avgöra om det är nödvändiga eller bara dumdristiga utvisningar han tar, men Patric Wener borde ha bra koll på honom, efter hans tid i Mora. Kan Jonathan Harty komma upp i den nivå som Alexander Hellström tidigare haft så tror jag att det blir en bra lösning. Men det gäller att han kan hålla sig kall och inte bara ta dumma utvisningar utan spela på sin storlek utan att för den skull gå över gränsen då det isfall bara blir en belastning för laget. Men jag anatar att han är tillräckligt scoutad för då skall det inte vara ett problem.
 
Vi har de senaste åren varit relativt tunna på backsidan och därför att det viktigt att trygga upp där bak med en tung back precis som Jonathan Harty. Min känsla är positiv och det här kan bli riktigt bra. Nu saknas en back sen skall den sidan stängas.
 
 

Invigning av utegymmet på Bräntis

Kategori: Allmänt

Ikväll invigdes det nya utegymmet som Umeå Kommun gjort på Bräntis, medverkade vid invigningen gjorde ett flertal sportprofiler, bland annat Iksus Viktoria Wikström, Friidrottsstjärnan O'Dain Rose samt Björklövens Kim Karlsson och Patrik Nevalainen.
 
Nedan finns en film från invigningen samt en intervju med Kim Karlsson.
 
 
 
 
 
 
Vidare pratade bloggen med Patrik Nevalainen lite om det videoklipp som florerat där en skola i Tavelsjö här i Umeå, framför ,laget 13mil norruts, hymn. VI kom gemensamt fram till att det inte är okej att en skola i Umeå väljer den låten. Patrik höll med om att Björklöven måste promota sig själv mer, framförallt i skolorna, barn och ungdomar måste få upp ögonen för vårat lag för att det skall fastna för hockey och Löven.

Vad vill ni läsare att Björklöven skall göra för att vi skall nå fram till barn och ungdomar?
 
/Sweetangel

Äntligen klubbat

Kategori: Allmänt

Ja det kändes som att man var sent ute och först nu i mitten av juni är det alltså klubbat. Har skrivit om det tidigare men då saknades någon pusselbit innan det var helt färdigt. Jag pratar alltså om försäsongens matcher.
 
Sportchef Fredrik Grönberg pratade till en början om 8 matcher men det slutade alltså 6 matcher om man räknar in internmatchen som är inbokad. Det blev således ett dubbelmöte mot Timrå och ett mot Asplöven samt en hemmamatch mot Piteå.
 
De reaktioner man läst är inte direkt så att de hoppas av glädjeoch jag kan hålla med detta är den tråkigaste försäsongen så länge jag varit Lövare. Björklöven har i så gott som alla år mött elitserielag i Umeå Hockeyfestival, en festival som gick i graven för att sen återuppstå som hockeycupen ifjol, då med allsvenska topplag i. I år blir det alltså endast träningsmatcher mot allsvenska lag på den nedre halvan samt ett från division ett. Inte direkt så det sprätter i kroppen, hade gärna sett någon match mot ett bättre motstånd men känslan är att vi var sent ute och det flesta lag redan bokat in sina matcher när vi började samt att som bottenlag i allsvenskan så är vi kanske inte ett prioriterat lag, andra lag vill ju möta lag som ger dem en ordentlig match.
 
Här är alltså årets försäsongsmatcher

17/8 Björklöven - Piteå (spelas i Vännäs)
22/8 Asplöven - Björklöven 
26/8 Björklöven - Asplöven
29/8 Internmatch
3/9 Timrå - Björklöven
7/9 Björklöven - Timrå

 /Sweetangel

 

Tysthet

Kategori: Allmänt

Sorry min tystnad här på bloggen. Men en skada med läkartider och en massa smärta samt en sen länge planerad weekend har varit orsaken tillsammans med att nyheter kring Löven lyst med sin frånvaro. 

Jag tog helt enkelt en välbehövlig paus även från bloggen när orken tröt och energin behövdes till annat. 

Men efter helgens konsert har jag fått lite ny energi och hoppas att skadan ger med sig lite så skall nog bloggen få lite mer liv. 

Vad har då hänt under min frånvaro? 
Inte något större, Löven
Har fortsatt sommarträningen, Kevin Lindskoug har anslutit till laget och flyttat upp nu och Emil Lundberg var uppe i tisdags och hälsade på laget. Vad gäller Emil så kommer han att flytta efter "träningsuppehållet". 

Johan Mattsson ansluter även han lagom till ispremiären efter "uppehållet". Detta innebär att två av nyförvärven redan är installerade medan de resterande blir det i ett senare skede. 

Löven gör sin sista gemensamma träningsvecka i veckan som kommer sedan blir det lite "semester" där det är träning på egen hand som gäller. Detta gör att det blir logiskt att de nyaste förvärven där inte boendet löst sig direkt  får tillgång till sina nya lägenheter vid återsamlingen vilket sker i slutet av juli.

/Sweetangel

Björklöven lånar

Kategori: Allmänt

Ja Fredrik Grönberg antydde det i intervjun att det var något på gång, idag har man alltså kommit överens med Djurgården om att låna Johan Mattsson över hela säsongen. Jag kan ärligt säga att min första reaktion inte var att jubla högt. Johan är ung och utvecklingsbar men med tanke på att även Kevin Lindskoug är relativt oprövad på den här nivån hade jag velat ha en till målvakt som verkligen satts på prov i allsvenskan. Nu fick jag  inte det utan det blev en till målvakt vars endast har spelar 14 matcher i allsvenskan och detta med stats som inte övertygar mig nämnvärt. 
 
Johan stod båda matcherna mot Björklöven i Umeå. I den första matchen blev han utbytt med endast 73.33% i räddningsprocent, i den andra matchen var han dessto bättre och hade hela 97.06% och släppte endast in ett mål. Han har således blandat och gett och slutar på de matcher han gjorde på 90.8%. Kan han ta ytterligare ett steg framåt så kan han bli bra och ge Kevin Lindskoug ett fight om vem som skall stå. Men jag kommer inte sticka under stol med att jag kanske väntat mig lite mer vad gäller den andra målvakten.
 
Nu när det inte blev en rutinerad målvakt så är en ung utvecklingsbar det jag hade som andrahands alternativ, men är ändå rädd att vi kommer stå och falla lite med en målvakt likt ifjol. Jag hoppas att jag har fel att Johan Mattsson kan göra som Linus Ullmark och Anton Forsberg gjort i Modo, verkligen ta ett rejält kliv.
 
/Sweetangel
 

I brist på annat

Kategori: Allmänt

Ja det händer inte allt för mycket runt Björklöven utan det är relativt tyst. En hel del frenetiskt arbete pågår i kulisserna och en bra intervju med Fredrik Grönberg finns på Löven4Ever.
 
Enligt intervjun så skall målvaktsjakten snart vara ett minne blott, Fredrik Grönberg för samtal med den tänkta kandidaten och hoppas kunna göra klart det i veckan, skulle det inte bli den tänkta finns andra uppslag. Känslan är ändå att Christoffer Begtsberg är den man i nuläget pratar med och att de danska målvakterna det ryktats om är de som är backupen.
 
Jag blir alltid lika positivt överraskad av Fredrik Grönberg, han är öppen och vill ha en dialog med media och fans vilket vi inom Löven inte är vana vid. Han har ingen lätt  uppgift men jag tror mycket på honom och han har bra intentioner med vad han vill för Löven. Det är inget som kommer ändras denna säsong men förhoppningsvis på sikt så blir Löven den klubb man en gång varit igen, en klubb som spelare vill spela för och som är med och slåss med de stora grabbarna.
 
Träningsmatcher har fortfarande inte kommit upp på hemsidan men de man vet om är alltså Timrå i ett dubbelmöte, en match "hemma" i Vännäs 7/9 kl 16.00 och en borta i EONarena 3/9 kl 19.00, samt ett dubbelmöte mot Asplöven i slutet av augusti men där datumen inte är spikade. Det är alltså 4 matcher bokade och lär inte bli mer än max två till om man skall tro Grönberg i intervjun på Löven4Ever, utan annars blir det internmatcher. Jag tror att detta upplägg ändå kan vara bra, man får inte bara massa betyldselösa matcher utan de som spelas är få och ger laget något. Spela ihop sig som lag kan man även göra med internmatcher. Vad säger ni läsare, vill ni har fler träningsmatcher eller gillar ni det upplägg som nu är aktuellt?
 
Säsongskorten är det också väldigt tyst om, där väntar man alltså in en plan om utökning av sittplatser, min undran är om detta gynnar försäljningen eller bara gör det motsatta. Alla vi som haft säsongskort borde ju kunna få förnya om vi vill ha samma platser, eller? Ne jag tycker att det är tråkigt att det drar ut så på tiden. Det är ändå en relativt stor kostnad man skall ut med och tror att de flesta intevill ha den utgiften i samband med semestern. Eller?
 
/Sweetangel
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Good Shit!

Kategori: Allmänt

Det händer ändå en del positivt nu när det gäller Björklöven. Även om det är skralt i kassan så lyckas Fredrik Grönberg få fram unga lovande spelare som vill spela för Björklöven och inte bara lyfta lön som hockeyn annars mest handlar om idag. Det här men klubbkänsla är viktigt men ack så ovanligt, den som skall representera Björklöven skall varje dag vilja komma till jobbet för att jobba stenhårt och hela tiden utvecklas som individ. Motivation slår ofta klass även om den väg man bör gå bör vara en väg där det finns både motivation och klass, men de unga spelarna, talangerna är våran framtid och om Björklöven börjar satsa ungt finns kanske möjligheten att på sikt visa våra egna juniorer att den rätta vägen att välja är att satsa i Björklöven för där finns chansen att få det som är optimalt för varje individs utveckling.
 
Emil Lundberg presenterades imorse av Björklöven, trots sin ringa ålder har han över 150 matcher i Allsvenskan och var i våras med och spelade upp Djurgården till SHL. Emil är en stor och tung forward som använder sin storlek för egen vinning. Han lär ta Olof Mårs roll framför målet. Emil gjorde innan han togs över till Djurgården en bra säsong i Asplöven. Jag tror att Emil blir en uppgradering av Olof Mårs och framförallt så har åldern med sig, han har en uppåtgående utvecklingskurva.Enda nackdelen med detta nyförvärv är att kontraktet bara är ett år, är det Emil som inte tror på Björklöven eller Björklöven som inte tror på Emil. Jag tror att Emil inte velat binda sig mer än ett år då han är på väg uppåt i karriären och om det inte blir SHL för hans del nästa år kanske vill ha chansen i ett topplag i Allsvenskan. Jag tror trots detta att Emil kommer platsa bra i Björklöven.
 
Vidare måste jag lyfta samarbetet med Idrottsmedicin som Björklöven nu startat, helt rätt att ta in resurser som pluggar här i stan och tillsammans lyfta både Björklöven och individen. Sen kan det även på sikt bli bra då det kan locka folk utifrån, just för att möjligheten att samarbeta med Löven finns.
 
/Sweetangel

Önska eller icke önskad?

Kategori: Allmänt

Önskelistan är fortfarande lång vadgäller vilka spelare man vill ha in i laget  och lika lång verkar listan med icke önskvärda vara. Det pågår en rejäl utrensning i framförallt ledarleden i Björklöven just nu. Den sista att få lämna sitt uppdrag är materialaren Peder Pedersson. Detta innebär att alla runt A-laget nu fått lämna sina positioner. Alla utom Peder och Petter har dock redan fått nya uppdrag.
 
Önskelistan då, den delen som känns lite roligare. Här några som det ryktats om.
*Henrik Eriksson har ryktats finnas på Grönbergs lista. Henrik som var poängkung i Troja säsongen som gick, är väl mest känd för sin goda skridskoåkning och näsa för målet. Känslan är dock att han helst vill utomlands för att få testa något nytt.
 
*Emil Lundberg  sägs välja mellan Vita Hästen och Löven om inte det blir Djurgården och utlåning.. En ung spelare som absolut skulle platsa i Grönbergs utvecklingstänk. Han gjorde en relativt bra säsong i Asplöven och fick också chansen i Djurgården. En spelare jag gärna ser i Löven, då han passar in i det nya tänket.
 
Vad gäller backar och målvakter har det varit mer tyst. Ett litet hopp finns fortfarande att Christoffer Bengstberg kan återfinnas i Löven när säsongen startar.
 
Att Björklöven inte har en stor budget det har vi väl alla varit medvetna om men att pengarna redan börjat sina låter inte allt för positivt. Jag förstår att kostnaderna måste hållas nere, men om pengarna är slut redan innan halva laget är klart är det oroväckande.Nu tror jag väl inte att pengarna är slut men det finns inte i överflöd att handla av. Jag tror laget kommer byggas av unga hungriga killar som inte kostar allt för mycket. Väljer man rätt bland de unga spelarna så kan det bli bra men det är också en stor chansning. Vad säger ni läsare, vilken väg vill ni se att Löven tar?
 
/Sweetangel
 
 
 

Sista pusselbiten

Kategori: Allmänt

Ja idag presenterade då Björklöven den sista pusselbiten i tränartrion. Till en början var det alltså tänkt att de skulle vara fyra tre i båset och en målvaktstränare, men när den tredje tränaren tackade nej blev det alltså endast en trio. Den sista pusselbiten blir alltså förre stormålvakten Peter Hirsch som målvaktstränare, det innebär att Petter Sandström efter ett år får kliva åt sidan. Peter har inte tidigare verkat som enbart målvaktstränare då han efter denna säsong la skridskorna på hyllan, men har vid sidan om sin egen hockeykarriär haft en del målvaktstränarroller om jag förstått det hela rätt.  Detta är alltså ett relativt nytt kort man satsar på.
 
Mats Waltin kommer att ha ansvaret för heltheten, för laget i stort alltså ha coachrollen. Medan Patric Wener kommer att fokusera på individen och dennes utveckling. Dessa båda har en gedigen erfarenhet. Patric har jag hört rätt mycket sämre saker om framförallt på planet när det gäller hela laget men att han skall vara bra som isträmnare och på individnivå,så denna lösning känns intressant.
 
Fredrik Grönberg och hela Björklöven har ett ledord och det är utveckling, Björklöven skall vara en klubb där indeviden kan utvecklas i och främst riktar sig till yngre spelare som vill ta ytterligare kliv i karriären. Fredrik vill inte att Björklöven skall vara en klubb där man bara tjänar pengar utan är det pengarna det sitter i kan man söka sig någon annanstans. På allsvenskan saknas ett utpräglat lag meddenna typ av utvecklingstanke, i SHL är klubben som inte finns ledande i denna tanke och det har ju gått bra så varför inte, sen gäller det att inse att en sådan härplan tar tid att genomföra och att man måste ha tålamod.
 
/Sweetangel