Björklöven

För evigt För Alltid

Sista pusselbiten

Kategori: Allmänt

Ja idag presenterade då Björklöven den sista pusselbiten i tränartrion. Till en början var det alltså tänkt att de skulle vara fyra tre i båset och en målvaktstränare, men när den tredje tränaren tackade nej blev det alltså endast en trio. Den sista pusselbiten blir alltså förre stormålvakten Peter Hirsch som målvaktstränare, det innebär att Petter Sandström efter ett år får kliva åt sidan. Peter har inte tidigare verkat som enbart målvaktstränare då han efter denna säsong la skridskorna på hyllan, men har vid sidan om sin egen hockeykarriär haft en del målvaktstränarroller om jag förstått det hela rätt.  Detta är alltså ett relativt nytt kort man satsar på.
 
Mats Waltin kommer att ha ansvaret för heltheten, för laget i stort alltså ha coachrollen. Medan Patric Wener kommer att fokusera på individen och dennes utveckling. Dessa båda har en gedigen erfarenhet. Patric har jag hört rätt mycket sämre saker om framförallt på planet när det gäller hela laget men att han skall vara bra som isträmnare och på individnivå,så denna lösning känns intressant.
 
Fredrik Grönberg och hela Björklöven har ett ledord och det är utveckling, Björklöven skall vara en klubb där indeviden kan utvecklas i och främst riktar sig till yngre spelare som vill ta ytterligare kliv i karriären. Fredrik vill inte att Björklöven skall vara en klubb där man bara tjänar pengar utan är det pengarna det sitter i kan man söka sig någon annanstans. På allsvenskan saknas ett utpräglat lag meddenna typ av utvecklingstanke, i SHL är klubben som inte finns ledande i denna tanke och det har ju gått bra så varför inte, sen gäller det att inse att en sådan härplan tar tid att genomföra och att man måste ha tålamod.
 
/Sweetangel

Kommentarer


Kommentera inlägget här: