Björklöven

För evigt För Alltid

Ingen Hämäläineneffekt

Kategori: Allmänt

Det blev ingen direkt effekt av den nya förändringen i ledarstaben då Björklöven förlorade mot Västerås med 5-2. Det fanns ljusglimtar, vi fick det första målet men tyvärr var det inte av någon betydelse. Vi fick till två powerplaymål men vad gör de när motståndarna gör fem mål på oss. 

Målvaktposten måste bli bättre, visst är inte allt Raycrofts fel men idag kändes ett mål billigt och ett får han helt ta på sig. Vi fortsätter med våra misstag och det gör det enkelt att göra mål på oss när vi inte har en storspelande målvakt. 

Kim Karlsson bästa Björklöv idag.

Jon Palmebjörk har det tungt och den kedjan var inne på två mål framåt och två bakåt. Trots detta har Jon fina chanser men får inte dit pucken och även en del fel pass som tyvärr ger motståndarna både lägen och även mål.

Det var mer i likhet med Malmömatchen än senast men det är fortfarande en bra bit från seger och poäng vilket vi är i sjukt behov av. Malmö hemma på måndag är sista matchen innan uppehållet och vi måste ha poäng där finns inget annat. Fan vi måste vända det här snarast.

/Sweetangel

Blir det någon skillnad?

Kategori: Allmänt

Idag är det första matchen efter ändringarna i ledarstaben. För motståndet står Västerås i ABB Arena, hitills den här säsongen har vi vunnit två och förlorat en. Västerås är just nu serieledare så det är botten mot toppen och kommer bli en tuff match, borde vara en match där vi är chanslösa om man ser hur det har sett ut här på slutet, men chansen finns alltid men för att vi ens skall vara med i matchen krävs  att spelarna lyckas kliva upp flera nivåer sen senast.
Västerås gör mål på 9.19% procent av sina skott, och är inte ett lag som gör mycket mål om man jämnför med de andra lagen i topp. När det gäller powerplay så är Västerås just sämre än Björklöven och i boxplay ligger ju Björklöven toksist så där är Västerås såklart betydligt bättre och är trea i den statistiken med 85.95% jämfört med Lövens bleka 70.99%.
 
Västerås släpper i snitt in nästan två mål per match vilket är minst i hela serien, Löven släpper in mest mål med i snitt 3.23 mål per match.Så det är toppen mot botten på flera sätt.
 
Sandström skall enligt uppgifter följa med på resan ner, återtår att se om och hur mycket han kommer till spel. Oscar Molin spelar med Teg. På skadelistan finns således endast Viktor Ekeståhl-Jonsson. Victor Öhman är tillbaka i Modo.
 
I Västerås är Viktor Mårtensson åter efter sin avstängning. Marcus Söderkvist vilas. Annars fullt lag.
 
Det gäller att ledarstaben manar på grabbarna från start, vi vinner endast matcher när vi stöter högt och håller bra fart. Vi kan inte spela fast oss i egen zon för då blir det ängsligt och pucken hamnar allt som oftast i nätet bakom Raycroft. Vi måste spela enkelt, fokusera på defensiven och ta vara på våra lägen för att kunna vända trenden och vinna matcher. Jag har en positiv känsla över att Tommi Hämäläinen nu tagit plats i båset, han är rak och tummar inte på det han anser är viktigt. Om det rcker i dag är högst osäkert men det är viktigt för framtiden. Nu är det 6 poäng upp till Södertälje och 13 poäng upp till 11 plats där just nu Almtuna huserar, glappen ökar och det gäller att vi snrast täpper till dem om det inte redan är för sent, jag siktar in mig på kval i vår men hoppet att vi slipper finns så klart men nu tar vi en match i taget och ser hur det slutar när sista matchen är färdigspelad. Fullt fokus på matchen ikväll nu. Den stora frågan nu är kommer det synas någon skillnad på spelet pga förändringarna man gjort i ledarstaben? Blir detta nytändningen i laget vi hoppas på?  Matchen sänds på HA play.
 
/Sweetangel
 

Träningsrapport

Kategori: Allmänt

21 spelare plus målvakter
Kim Karlsson saknas, vilar bara en sliten kropp kommer till spel imorgon.
Ekeståhl i rött. 
 
Hämäläinen tar tag i träningen även Sundström håller i en del. Jens och John lite mer i skymundan. Jimmy sitter i båset.
 
Gröna 
Lavander Quist Sandström Hellström Hållberg
Palmebjörk Öhman Mårs Andersson Wargh 
 
Vita
Johansson Sundström Boström/ Ledin Johansson Lundström 
Wrenman Hjalmarsson Lundberg Nevalainen Molin 
 
Börjar träningen med 3 pass och mottagning innan avslut 
 
Pass och mottagning avslut med tre spelare som slår på returer.
 
Start och vändning, mottagning skott även här finns en spelare att slå på returer.
 
Omställning  tre mot en  Med hängande back så avslut två mot ett. 
Där bjuder Jon på ett riktigt snyggt mål. 
 
Fem mot fem med omställning som start. Här bjuder Lucas Sandström på en riktig delikatess.
 
En tempostark träning där grabbarna manas på hela tiden.
 
Patrik Sundström tar alltså en individuell roll för spelarna på träningarna allt för att bryta hjärnspöken och utveckla varje individ otroligt viktigt enligt mig
 
Jon Palmebjörk tycker att detta gett en nystart, Tommi är rak och det behövs nu säger han. Tongångarna i laget är enbart positiva, man hade möte innan träning men även efter. De ord de flesta använder är nystart och nytändning. 
 
/Sweetangel 
 

Lösningen klar

Kategori: Allmänt

Jimmy Blixt lämnar båset och satsar bara på sportchefsjobbet. In kommer en ny röst, tyvärr inte den jag önskade men Tommi Hämäläinen blir ny tränare med ansvar för forwardsbiten. 

Patrik Sundström var den jag ville ha in, han tackade nej, då det tar för mycket tid, därför han slutade i våras så inte så förvånande tyvärr.

Jag tycker att det är bra att Jimmy Blixt försvinner ur båset, något var tvunget att hända, men tyvärr är nog inte detta svaret men vi får se. Jag hade velat se förändringen för längesen nu känns det som att vi e så djupt ner i skiten att detta riskerar att bara bli en piss i rymden. Sen känns kanske inte Hämäläinen som den typen vi hade behövt nu, vi hade behövt någon som alla lyssnar på när han pratar någon som Patrik Sundström.

Men om det skulle stämma att det varit missnöje med Jimmy Blixt i båset så kanske nåt händer annars känns det lite lite.

Det skall även in en till två spelare av kaliber vilket Jimmy Blixt nu skall lägga all sin tid på att hitta, även här är vi sent ute de behövdes redan när skadorna började rullar in. Men en målskytt saknas så får väl hoppas på det och inte en Hjalmarsson med skägg och det gärna nu

Inget är bekräftat av Björklöven men likt Gustav på lövenbloggen har jag hört det från olika källor.

Skall ta mig på träningen idag och kolla läget.

/Sweetangel

Nattsvart i den djupa avgrunden

Kategori: Allmänt

Ja solen gick upp idag med men när det gäller Björklöven så är det totalt nattsvart. Vi befinner oss i avgrunden och det som kändes som att några fall framåt är nu helt under isen. När spelarna igår entrade isen så såg jag inget av de hjältar och krigare jag velat se, det jag vet finns där. Istället såg jag livrädda och fastfrusna killar som inte fick ut något av de man kan. Det var kanske viktigaste matchen den här säsongen och vi var sämst när det gällde.
 
I dagens Löven saknas en typ av spelare, vi behöver en målskytt, någon som kan göra enkla mål. Vi har trots vårt räddhågsna spel flera chanser att ta över matchen i och med alla powerplay men när vi får chansen i PP blir det omöjligt ännu mer ängsligt, det går långsamt och vi tror att vi kan skjuta genom motståndarna, vi spelar på samma sätt trots att det inte ger utdelning. De enda mål vi gör i PP just nu är när vi lyckas med passningen genom boxen som friställer antingen Palmebjörk eller Öhman som bara kan trycka dit, okej målet igår var ett skitmål signerat Olof Mårs men annars är det inga försök som fungerar.
Detta gör att vårat powerplay blir lättläst och när pucken sen också går långsamt blir det knappt ens farligt, då motståndarna hela tiden kan vara rättplacerade.
 
Konstigt hur man kan veta hur en match kommer se ut redan innan. Det klassiska nu är att man hamnar i 0-2 underläge innan man kan reducera till 1-2 men sen går det fort och det blir 1-3 och sen rinner det i väg till 1-4 eller 1-5. Så länge Björklöven inte kan ta ledningen kommer vi heller inte vinna matcherna, vi har inte tagit ledningen de senaste 16 matcherna vi har heller aldrig kommit till kvittering utan istället för att lyckas i vår jakt framåt så tappar vi in bakåt.
 

Det finns tre spelare som utmärkte sig positivt igår och det var William Quist, Kim Karlsson och Emil Wrenman.
 
Alexander Hellström gjorde nog sin sämsta match på otroligt länge, han var allt annat än bra.
 
Vad gäller mötet igår och mina tankar om avgångar hit och dit. Jag hoppas inte man offra John Lind för han är rak och vågar säga vad han tycker, han är den jag har mest förtroende för. Jag vet inte om vi skall sparka Jens heller jag vet att något behöver göras och att det behövs in en ny röst. Det är Jimmy Blixt som bär det sportsliga ansvaret och därför bör vara den som får lämna. Att han också lämnar båset kan ändå öppna för att en ny röst kommer in och det kan vara det som behövs. Jag är inte så kunnig inom det här vet bara att något måste väcka grabbarna så vi kommer in i kvalserien i en positiv trend. Det finns enligt mig inte på världskartan att vi lyckas undvika den och då måste förutsättningarna när vi kommer in i den vara så optimala som möjligt.
 
Fy fan alltså ibland undrar jag varför jag utsätter mig för det här kväll efter kväll. Att vara Lövare är till 90% lidelse och 10% lycka ändå älskar jag det här laget så sjukt jävla mycket och är glad att jag är en del av Lövenfamiljen. Det kommer aldrig ändras men division ett är inget jag vill uppleva igen och jag hoppas vi slipper det slutet på den ångest som denna vår kommer medföra.
 
 
/Sweetangel
 
 

Ledarna i Krismöte?

Kategori: Allmänt

Ja efter 1-5 förlusten mot Oskarshamn stängde Björklöven in sig och vägrade delta i presskonferens, efter ca 20 min kom Jens ut och svarade på enstaka frågor. Jimmy Blixt kommer ut men vägrar svara på frågor för att han och tränarna har ett möte att gå på. Blir det nån som avgår nu? Krisen är total och spelet idag var under all kritik. Idag var vi sämst när vi behövde vinna som mest. Det här håller inte!

/Sweetangel 

Vändningen?

Kategori: Allmänt

Som de flesta redan vet så har vi vunnit betydligt fler matcher när kombon Kim Karlsson, Alexander Sundström och Andrew Raycroft kommit till spel, därför tror jag på vändning nu det tillsammans med Jon Palmebjörk och Stefan Öhman är våra viktigaste spelare. Alexander Sundström lär komma till spel i Björklövens match mot Oskarshamn. Oskarshamn är ett lag vi måste slå om vi inte skall hamna i kvalserien. Som Jon Palmebjörk sa igår, Oskarshamn är inget lag som bara trummar på som vi skall vara rädda för de spelar en annan typ av ishockey, vi har bättre spelare och är bättre tränade när det gäller vårt sätt att spela. Bara att hoppas han har rätt.
 
Stämningen är fortsatt bra i laget, även om de vet vad som behövs är det en trygg grupp. Jag tror ändå att nyckeln i att nå framgångar är att jobba som ett lag och kriga 100% tillsammans samt göra mål så klart. Vad gäller nyförvärvet som det snackas om så är det enda jag kan se att vi skulle ha nytta av i forward väg är en målskytt av rang och det har Blixt sagt att vi inte har råd med, någon ny Hjalmarsson eller annan brunkare behöver vi inte de har vi redan gott om.
 
På värmningen idag var det fyra femmor (Hållberg värmde inte som vanligt) och 3 extra forwards. Som jag skrev tidigare tror jag att Sundström kommer till spel, frågan är om man väljer att vila Sandström nån match till eller om man offrar Oscar Molin för att ha Lucas som extra forward. Hjalmarsson är åter efter avstängning samt sjukdom samt så deltog Victor Öhman på värmningen vilket talar för att han således kommer spela. Det är ett intressant läge vilka som får spela, tror inte det har hänt den här säsongen att vi behövt ha någon tillgänglig på läktaren för att vi har för mycket folk. Jo förresten Oscar Molin fick ju stå tillbaka för att Mats Lavander följde med till Malmö.
 
De femmor man körde på värmningen var:
Palmbjörk Öhman Mårs Wargh Andersson (Sandström)
Lavander Karlsson Quist Hellström Hållberg (Sundström)
Wrenman Lundberg Boström Johansson Lundström
Ledin Öhman jr Johansson Nevalainen Molin (Hjalmarsson)
 
Detta kommer troligen vara någorlunda vad vi ser på isen ikväll. Frågan är om Victor Öhman eller Jens Ledin får vila för att ge plats åt Gustav Hjalmarsson. Annars är det väl troligt att om inte Sandström tar Molins plats att nån av tidigare nämnda får den.
 
Under värmningen var stora delar av Oskarshamns lag på plats och kollade då de hade värmt just innan.
 
I Oskarshamn saknas Linus Morin och Victor Backman och Michal Zajkowski, som ersätts med juniormålvakten Fredrik Johansson. Gamla lövenbekantingen Russ Moyer kommer till spel så det gäller att se upp med hans skott. Oskarshamns kasse vaktas alltså ikväll av Oskar Sehlstedt, en stor målvakt som tidigare spikat igen mot just Björklöven, det hoppas vi inte på ikväll, hade dock hellre sett Michal Zajkowski i mål.
 
Fullt krig i 60 minuter är det som gäller samt tar vara på lägena. Det blir tufft men en seger är ett måste, jag hoppas det blir som Wille säger att de kommer ut som vildhundar.
 
Matchen sänds på HA play för den som inte kan vara på plats. Men hoppas att alla som kan är på plats och stöttar.
 
/Sweetangel
 

Träningsrapport

Kategori: Allmänt

Tog mig till träningen idag. 

Linus Boström, Nicke Johansson och Kim Karlsson saknas. Alla kommer dock till spel imorgon.
Ekeståhl i rött

Gröna
Lavander Quist Susse Acke Hållberg Palme Öhman Mårs Andersson Wargh

Vita
Öhman jr Sandström Ledin Molin Neva 
Lundberg Hjalmarsson Wrenman kingen Kalle 

Omställning två mot en som sen blir tre mot två.

Sedan kör man Spel 5-3 på halv plan . Här försöker man hålla upp tempot på passningar och det bjuds på två fina mål.

Kort träning med högt tempo. Man kör 30 min sen 30 min egen tid. 

Susse kan komma till spel redan imorgon annars troligen på fredag.

Vad gäller Sandström så är han inte riktigt redo för match, i allafall inte fullt ut återstår att se om han kommer till spel i som extra forward men tror det blir först senare i veckan.

Dmytro Timashov är avstängd i väntan på utredning på grund av tacklingen igår. Vad Gäller Victor Öhman vet man. Inte om han kommer vara tillgänglig för Björklöven imorgon eller om Modo vill ha tillbaka honom.

/Sweetangel 


Tungt tungt tungt

Kategori: Allmänt

Jag har efter de senaste förlusterna varit nästintill likgiltig men efter kvällens förlust tappade jag musten. Jag tycker ändå vi står upp riktigt bra och äntligen ser jag på ett sett ljuset igen, det är tyvärr det som gör att det blir extra tungt när det inte blir några poäng. Vi saknar en liten detalj och det är målskyttet. Malmö är riktigt bra och vi står upp mot dem som ett lag och förtjänade ett poäng idag men ödet ville annorlunda, ja varför då, vi är inte tillräcklig distinkta i avsluten. Lägen att kvittera finns men skärpan saknas.
 
Jag står för att jag tycker att den första perioden var grinig och jag var likaså, jag som många andra tyckte Liffiton kom från båset för att slåss, nu sägs det att så inte var fallet att han kommit in innan tacklingen, fine jag ger mig. Timashovs tackling är onödig, han hoppar in i den och det tar i huvudet på Alvarez, det är en checking to head även här lägger jag mig platt, men kan ändå inte sluta undra vad som hänt om Tima inte hade hoppat, tror fan det hade smällt i hans huvud istället, han vill försvara sig på en stenhård tackling och hans storlek är inte till hans fördel, men försvaret blev till hans nackdel då han inte håller nere utan träffar huvudet och det avgör också matchen tyvärr.
 
Den tredje perioden är egentligen den enda jag är lite besviken på Löven skall komma in och jaga ledning men det är den perioden vi blir mest tillbaka pressade i och det är inte första gången vi ser det.
 
William Quist hade några bra lägen idag och har nu gjort två bra matcher.
 
Jon Kanon Palmebjörk har flera lägen att göra mål i slutet men det går inte vägen.
 
Jag måste också berömma Per Hållberg tycker han spelar smart idag och jag blev chockad när jag insåg att han var den som tog uppåkningen och var före malmöspelaren i anfallet.
 
Alexander Hellström visar idag vad han är bra på och var längesen jag såg honom sådan.
 
Raycroft gör det bra och kan inte lastas för nåt av målen men Pontus Sjögren är den bästa målvakten idag.
 
Björklöven är på gång igen det är helt klart men nu måste de komma en vinst på tisdag, det finnns inte på kartan att det går att vänta längre innan poängen rullar in, vi är i akut behov av att plocka dem.
 
Men kan inte säga att de 12 800 personerna som var på plats i Malmö Arena nådde ut i tv-rutan. Därför är jag av den åsikten att en evenemangsarena vill jag inte ha, jag vill ha akustik och bra tryck inga klappor och gapande tomma stolar som det är vanligtvis. En arena skall man kunna fylla och i nuläget fyller vi inte ens T3 Center därför funkar den bra visst den har sina nackdelar,men den kostar oss inte en massa pengar och tar inte bort charmen med ishockeyn.
 
/Sweetangel
 
 
 
 

Mot eller Medvind?

Kategori: Allmänt

Ja i eftermiddag ställs Björklöven mot Malmö i Malmö Arena. Det kommer vara otroligt mycket folk på plats då det är hockeyns dag och gratis inträde.
Malmö har 4 vinster på de 5 senaste matcherna och är således i en positiv trend och med gott självförtroende medan Löven som vanligt nu förtiden är i sin långa negativa trend och självförtroendet är lågt och huvudet fullt med spöken. Faktiskt väldigt likt läget vi hade sist när vi mötte Malmö. Matchen där vi förra gången vände våran negativa spiral till något positivt samtidigt som vi startade Malmös förlustsvit på 4 raka matcher, varför inte göra det igen.
 
Mats Lavander är åter annars i stort sett samma lag som mot Karlskrona bortsett från att Oscar Molin stannar hemma, men han spelade ändå inget senast.  Detta innebär alltså att vi fått ha kvar Timashov och Öhman Jr trots att Modos j20 har två matcher i helgen. Jag hoppas att Raycroft får förtroende ikväll även om han varit skakig så är han den av våra målvakter som kan vinna matcher åt oss när han har en bra dag. Alltså saknas Alexander Sundström, Lucas Sandström, Viktor Ekeståhl-Jonsson, Oscar Molin och Gustav Hjalmarsson.
 
 
 Oavsett om vi lyckas vinna eller ta poäng så är det viktigt att Oskarshamn, Troja och gärna Asplöven förlorar sina matcher. Då alla de är lag som ligger mer åt den nedre delen av tabellen, lag som vi eventuellt behöver jaga i kapp för att undvika kval. Men det ligger först och främst i våra egna händer, gör inte vi det hårda jobbet och börjar vinna så spelar det ingen roll om andra lag förlorar så enkelt är det.
 
Idag vill jag se att alla tar ytterligare ett steg framåt från senast och att effektiviteten är bättre. Skott utifrån i alla ära men de är betydligt bättre med skott utifrån när någon skymmer framför mål. Vill se Mårs parkera där och göra det han är bäst på. Kim Karlsson skall fortsätta snurra upp motståndarna tillsammans med Dmytro Timashov. Sen får gärna Wille Quist fortsätta och bygga på från matchen senast då jag tycker att han glimmar till riktigt bra och visar vilja och kontrollerar pucken bättre än tidigare. Återstår att se om Lövens motvind fortsätter eller om man klarar att jobba så hårt att det till och med kan bli medvind idag?
 
Malmö saknar Teemu Kesä, Rasmus Andersson, Ludvig Rensfeldt samt Patrik Blomberg.
 
/Sweetangel

Dunkel?

Kategori: Allmänt

Ja trots att gårdagens match var ett fall framåt kan jag inget annat säga än att Björklöven fortfarande befinner sig i mörkret. Det ljusnar kanske så pass att man skulle kunna kalla det dunkel, men tveksamt, då alla lag jag önskade skulle förlora vann eller åtminstonde tog poäng. Glappet uppåt ökar medan glappet nedåt minskar.
Visst är det så att Björklöven gör sin bästa match rent spelmässigt på säkert ett par månader, men vad hjälper det när siffrorna skrivs till 1-4 och noll poäng. Vi börjar vara i ett läget där jag egentligen skiter i hur det ser ut bara poängen ramlar in. Jag vet inte vilket lag jag kan se att vi skall ha bakom oss när säsongen är färdigspelad. Almtuna vinner titt som tätt mot både botten och topplag. Asplöven har jag så gott som räknat bort. Bjuder på ett citat från presskonferensen igår, innan kameran var på. Frågan kom upp varför Asplöven är så bra. Janne Karlsson "Asplöven har ingen press på sig men de har något som inget annat lag har en särskild motivation, då alla spelare där spelar för att komma därifrån"  
Oskarshamn eller Mora är de lag som känns närmast till hands nu, men det kräver ju att Björklöven börjar vinna och gör det rätt mycket. Men det är 14 matcher kvar och 42 poäng kvar att spela om så allt kan hända. Kolla bara hur Almtuna lyckades ifjol när de gick om Tingsryd i sista omgången.
 
Angående matchen igår då. Löven gör som sagt en bra matchen men förlorar återigen på grund av sina misstag. De vänder fort i hockey och de märkte man verkligen igår, då både 1-0 och 4-1 är kontringar när Löven har haft press och fina lägen men slarvar bort dem och får en kontring då vi inte hinner med riktigt och det blir mål för Karlskrona. 2-0 är bara ett mål som vi inte får ge bort i det läget det är slutminut av andra perioden och vi ligger endast under med ett mål. Olof Mårs vänder in i banan från sargen och passar rakt på bladet på Karlskronaspelaren och mål är ett faktum. Det är tyvärr matchens största och mest kostsamma misstag, vill tyvärr säga att matchen avgörs här. Björklöven får dock en reducering i PP direkt i den tredje perioden sen tar vi återigen inte tillvara på våra lägen i PP medan Karlskrona stänger matchen i sitt enda PP när man gör 3-1. Vi fortsätter dock spela med energi och jaga men tappar lite i defensiven när de sen kontrar in 4-1.
 
Tyvärr vill jag säga att vi förlorade på förhand i och med att vi ställde Wälitalo i mål, jag gillar Wälitalo men han känns osäker och inger absolut ingen vinnarmentalitet. Sen gör han ingen dålig match men han gör heller aldrig de där viktiga räddningarna som behövs. Just nu är det de vi är i behov av, en målvakt som kan stå på huvudet och rädda oss i matchen så vi kan få komma in i matcherna. Den senaste tiden har inte heller Raycroft varit någon vinnare.
 
Försvar och anfallsspel såg ändå bättre ut igår men Karlskrona har några saker vi inte har , Självförtroende, målskyttar, farliga omställningar och en vinnande målvakt.
 
Kim Karlsson vilken vitamininjektion i detta lag. Det är en bit kvar dit han var innan men man ser hur mycket hockey det finns i grabben.
 
Alexander Hellström vilade värmningen pga att han var krasslig men detta till trots kom han till spel, bara hoppas att det inte var magen som krångla så de är nån skit som fortsätter att sprida sig det behöver vi inte.
 
Timashov gjorde det bra tillsammans med Nicke J oh Kim Karlsson i den kedjan och var riktigt vass, även om han igår också vägde lätt till och från. Angående Timashov och Öhman Jr medverkan skulle avgöras igår kväll så återstår att se om de spelar med Löven eller Modos J20 ihelgen.
 
Ny match imorgon mot Malmö, sist vände vi vårt nederlag mot Malmö borta så varför inte igen.
 
/Sweetangel
 
 
 
 
 

Magsjuka

Kategori: Allmänt

Ja åter har spelare insjuknat i magsjuka det är det som håller Hjalmarsson borta från dagens match. Även Lavander är inte frikänd då det ej gått 48 timmar sedan senaste symtom och kommer därför inte till spel. Vad gäller Hellström var han krasslig och värmde inte imorse, vilket jag tar som att han inte kommer till spel ikväll om det är magsjuka eller annat vet jag inte. Det gäller nu att alla spelare som visar minsta tecken på magsjuka eller annan sjukdom måste isoleras tills symtomen är borta och är det magsjuka bör de inte vara i kontakt med laget förrän det gått minst 48 timmar efter det, vilket också är något man är noga med.
 
Hade gärna velat veta vad det är som gör att man väljer att ställa Wälitalo i mål då Raycroft var på träningen och mig synligen inte såg ut att vara hämmad på något sätt.
 Wälitalo är tyvärr ett par nivåer sämre än Raycroft och statistiken talar emot honom, vi har tyvärr inte vunnit en enda match med Wäli mellan stolparna. Oddsen för poäng idag var otroligt små redan innan denna nyhet kom ut och nu är de så gott som minimala.
 
Olof Mårs var den mest glädjande nyheten idag. Han var otroligt taggad på träningen och var en av dem som körde längst idag. Hans parkering framför mål framförallt i PP är otroligt viktig och hoppas vi kan få se det ikväll.
 
Wille Quist kommer också till spel, hans skadehistorik sen han kom till Björklöven har känts som ett skämt han har varit skadad 90% av tiden, vill se en hel Wille.
 
Trots det tunga läget som är så är stämningen bra och det en bra sammahållning i gruppen. Det har många påtalat och den som säger något annat har fel. Björklöven som grupp börjar hitta tillbaka nu när de skadade spelarna börjar trilla in nu gäller det bara att det syns på isen med. Boxplay och vara redo när pucken släpps är något man har fokuserat på sedan matchen mot Rögle och ikväll vill man visa den stora publiken att man blir att räkna med ända in i slutet.
 
/Sweetangel
 

Inför Karlskrona

Kategori: Allmänt

De blir en tuff match för Björklöven mot serietrean Karlskrona ikväll och med några tillkomster å några förluster.
 
Hjalmarsson, Hellström och Lavander kommer inte till spel pga sjukdom
 
Mårs och Quist gör dock comeback. Raycroft kommer vara båsöppnare och Wälitalo står. Tyvärr en nackdel enligt mig men någon tanke bakom beslutet finns säkert. Timashov och Öhman jr är med precis som senast
 
På värmningen idag var endast Ekeståhl och Sundström i rött resten tränar alltså för fullt. 
 
Humöret håller grabbarna ändå uppe och de flesta medger att de sitter i huvudet. De är bara att gå in och köra.
 
Karlskrona är såklart favoriter i dagens match. Men det kommer vara mycket folk på läktaren idag innan BC hade öppnat var 4300 biljetter uthämtade. Det gäller att vi ger grabbarna vårt stöd.
 
Karlskrona ställer samma upp med samma lag som i senaste matchen 
 
Galbraith (Leinonen)
Janolhs, Jensen, Andersson
Fredriksson, Angelm
 
Gråhns, Kellman, Larsson
Pudas, Rosen
 
Bergström, Lindholm, Cruseman
Ekelund, Kurki
 
Viklund, Söder, Svensson
Mingotti
 
Väl mött i hallen ikväll!
 
/Sweetangel 
 
 

1 kronas match

Kategori: Allmänt

Ja morgondagens match mot Karlskrona i T3 Center är en så kallad en kronas match, då det är gratis inträde och sponser tillsammans betalar biljettpriset genom att varje sponsor ger en krona för varje person som är på plats i T3 Center.
 
En en kronas match har aldrig kommit lägligare. Löven är i en djup svacka vilket medför att folk skiter i att gå på matcherna, ingen vill betala för att se Löven förlora. men i och med att matchen nu är gratis så lockar det ut mer folk och det kan bli ett riktigt bra tryck trots att det på isen länge gått troll i spelet. Lägg där till att det är pankaste helgen på hela året. Helt rätt läge att ha detta helt enkelt.
 
För oavsett vad vi tycker om läget så behöver laget allt stöd de kan få, så enkelt är det. Jag kommer säkert skrika och vara förbannad på misstag men jag kommer vara där och stötta den dag vi lyckas vända det här med. Vi har upplevt tre år i ett och jag vill för mitt liv inte tillbaka dit. 
 
Det skall ha varit högt tryck på biljetterna när de idag släpptes på Biljettcentrum och kötider på över en timme. Så har ni inte fixat er biljett till matchen bör ni göra det nu. Det kommer inte bli fullsatt det tror jag inte men de bästa platserna ryker först.
 
/Sweetangel

Desperation sökes

Kategori: Allmänt

Även om gårdagens match var ett fall framåt så kändes det aldrig som att Rögle behövde förta sig, det såg relativt enkelt ut. En del saker var bättre och en del var precis som de har varit på senaste tiden, det jag verkligen saknar är desperation, viljan att offra sig till varje precis. Det skall vara svårt att möta Löven inte som nu när det är som att ta godis från småbarn.
 
Misstagen måste rensas bort, vi släpper in fyra mål och det är pga fyra misstag, inte allt för sällan får Rögle en spelare helt rent framför mål för att vi återigen räknar fel och inte håller en kille var. Vi klarar inte att att enkelt rensa ut när vi har lägen och det har straffat oss så många gånger den här säsongen, lyft ut pucken lägg den inte efter sarg.
 
Jag vill att Hellström ska kliva fram och visa varför han värvades hit, han skulle vara vår back som alltid stod upp för laget och ändå vara stark defensivt, nu börjar han kanske hitta dit men han håller huvudet kallt alldeles för sällan och drar på sig onödiga utvisningar. Jag vill se han desperat utan att för den skull gå över gränsen.
 
Jag vill se mer vilja mer desperation och stenhårt jobb utan de kommer vi aldrig vinna matcher, jag tror ändå att vi har ett lag som skall klara av att klara sig kvar utan kvalspel men för de måste självförtroende in i gruppen igen. Den stora frågan är vad som skall hända för att det skall vända? Jag vet inte vad jag vill, men något måste hända och det är snarast, för mig är den bästa lösningen att använda sig av Patrik Sundström de man kan samt att Jimmy Blixt kliver ut ur båset.
 
Jag är inte nöjd med spelet och kommer fortsätta klaga på de jag tycker saknas tills något händer för med det här spelet blir det som jag skrev igår rakt ner i ettan. Det viktigaste för att ens ha en chans i ett kval är att komma in med positiv känsla i laget och det kan jag lova att det inte är nu. Vi har tagit 0 poäng under 2014 och totalt 4 poäng på de tretton senaste matcherna.
Det finns de som tycker att man inte är en supporter när man klagar och då får de tycka det om mig. Men för mig är det inte okej när det ser ut som det nu gör. Jag tror och hoppas på killarna varje match och vid varje förlust har jag ont i hjärtat och inser att ettan kommer närmare och närmare. Jag är av den åsikten att kritik måste man få ge och att man är supporter om man trots att det inte går bra går på match efter match och gör sitt för att stötta laget.
 
Alla andra lag som legat i botten har vidtagit åtgärder. Rögle, Troja och Södertälje har alla sparkat tränaren, och säga vad man vill så har alla lag ryckt upp sig efter det okej Södertälje kanske först efter andra bytet, är det den rätta vägen? Södertälje har idag också sparkat en målvakt och gjort klart med en på papperet bättre. Allt händer medan vi sitter lugnt i båten och skyller på skador. Jag tycker inte vi kan skylla på skador längre vi ställer fullt lag på isen varje match och det är ändå ett bra lag på papperet som skall genomföra matcherna men det funkar inte i nuläget. Jag skulle faktiskt vilja höra att det här är åt helvete för dåligt vi måste göra nåt för att bli bättre osv istället för att höra vi hade otur, vi har skador och är för ineffektiva. Påverka det som går att påverka och gör det bästa av det, slut med bortförklaringar det hjälper inte det som behövs är att varje individ rannsakar sig själv och lär sig av misstagen.
 
Något måste ske och det är NU!
 
/Sweetangel
 

Misstagen fäller avgörande

Kategori: Allmänt

Det var ett fall framåt, tycker ändå inte att det kladdas lika mycket framför mål samt så var vår offensiv bättre, inte lika blek och lättläst som den varit tidigare. Men båda sakerna är långt från klockrena och behöver förbättras ytterligare.Tyvärr är det så enkelt att det är fyra misstag från vår sida som avgör matchen. Tycker ändå vi är mer med i matchen idag än tididgare men ändå släppa in fyra mål på halva matchen är för mycket.
 
Det är väldigt surt att misstagen också kommer i början av perioderna, vi hinner inte komma in i det och få lite självförtroende utan vi är avvaktande och rädda och gör därför misstag som sen sätter snöbollen i rullning igen och huvudtrollen är tillbaka.
 
Misstagen måste forsätta slipas bort, tyvärr börjar kvalspel hägra allt mer och det här spelet räcker tyvärr inte ens i kvalet det måste bli mycket bättre, de viktiga nu är att hitta tillbaka till spelet och var i tabellen vi än slutar så ska vi ha en bra grund att stå på oavsett  för vad som komma skall.
 
Kim Karlsson kommer in och briljerar trots lång frånvaro, han har tekniken och farten som saknats för att röra runt.
 
Timashov gör ett bra jobb och även han rör runt men kan väga lite lätt ibland, vill gärna se honom mer i Löven han gör inte alls bort sig långt i från han är ändå bra idag.
 
Raycroft gör en tabbe men spelar sen upp sig men försvaret bjuder på mål och då är det svårt att vara målvakt.
 
Nicklas Johansson har fart och vaknade lite extra nu när Kim var tillbaka i kedjan.
 
Måste också säga att jag aldrig saknade Mats Lavander under matchen, bättre att vila än att spela halvskadad.
 
Jon Palmebjörk får äntligen göra mål igen viktigt att han får lite självförtroende, men tyvärr så drar Löven på sig en utvisning när man pressar för 3-2 och 4-1 är ett faktum.
 
/Sweetangel

Dags för vändning

Kategori: Allmänt

Ja det börjar bli dags att plocka poäng igen. Vi har nu på de 12 senaste matcherna förlorat 11 av dem som nog alla vet och det är på tok för dåligt. Jag har varit inne på det förut, det går inte att spela hockey på något annat än 100% allt annat är för lite, jobbet måste göras till 100% annars blir det haffsigt och misstagen kommer som ett brev på posten.
 
För första gången på länge finns fyra fulla femmor tillgängliga, visst tre spelare tillhör inte vårat ordinarie lag men ändå, det är spelare som alla utom Timashov spelat så pass många matcher att de nu ses som en del av laget.
 
För att vändningen skall bli redan ikväll krävs att alla jobbar 100% och vi går tillbaka till spelet vi hade i höstas, vi jobbar stenhårt defensivt och tar de chanser vi får offensivt. Raycroft är en målvakt som motar puckar mer än att rädda dem och för att det skall fungera krävs att det finns någon som rensar returer, de flesta mål vi släppt in nu på slutet är just returer som inte rensats utan som motståndarna kan utnyttja.
 
 
Ikväll står Rögle för moståndet, ett lag som i starten hade det riktigt tufft men sedan hittat rätt igen och klättrat i tabellen, återfinns nu på en sjunde plats med 57 poäng. Björklöven ligger fortfarande på kvalplats med 43 poäng. Fortsatt två poäng upp till Södertälje som är närmast över strecket.
Rögle har ett offensivt skickligt lag som det inte går att bjuda på några misstag till om man vill ta poäng. Rögle har tagit poäng i 7 av de senaste 8 matcherna, så det är ett lag i form som möter ett lag helt ur form vilket egentligen borde vara omöjligt för Löven att vinna men det står 0-0 när pucken släpps och om man lyckas hitta tillbaka är allt möjligt.
 
I Björklöven är Kim Karlsson åter från skada och Victor Öhman och Dmytro Timashov spelar ikväll. Öhman och Timashov har man skrivit såkallad röd avgång med så de är fria att gå mellan klubbarna utan karens. Vad gäller Enström så är han tyvärr tillbakakallad av Örebro då Kåberg skadats och blir borta 8 matcher, otroligt synd då han gav en energi som saknats i laget på slutet, vem vet kanske kan bli aktuell igen vid ett senare tillfälle.
 
Trolig uppställning enligt mig är:
 
Raycroft (Wälitalo)
Palmebjörk, S.Öhman, Timashov
Wargh, Andersson
 
Lavander, Karlsson, Johansson
Hellström Hållberg
 
Boström, Lundberg, Wrenman
Lundström, Johansson
 
Ledin, V.Öhman, Persson-Riis
Nevalainen, Molin
 
 
I Rögle är Everberg och Berglind tillbaka från skada . I övrigt saknas Panelin-Borg , Lindgren, Törnkvist, Tjärnqvist (avstängd).
 
Följande lag ställer Rögle upp med.
 
Maxwell (Lindskoug)
Lilja, Jensen, Everberg,
Johansson, Zaar
 
Bibic, Berglind ,Karlsson,
Tessier, Lilja

Martinsson, Hansson, Liljewall,
Nermark, Molin

Thorell, Sterner, Sylwander
Extraspelare: Persson, Lindqvist-Hansen
 
Det är bara att gå inte å kriga när pucken släpps. Jag hade bestämt mig att inte se matchen men i och med Timashov och Karlsson i samma match lutar det åt att köpa matchen ändå.
 
/Sweetangel

Mörknet ljusnar

Kategori: Allmänt

Hade själv inte möjlighet att bevittna dagens träning men nås av den positiva nyheten att Lucas Sandström nu verkar gå för fullt, han kör i grönt idag och inte längre i rött, återstår och se om han är redo för match redan imorgon eller ej. På dagens träning körde han med Marcus Lundberg och Linus Boström. Även William Quist och Oscar Molin kör idag för fullt.
 
Verkar även vara så att juniorlånen från Modo kommer till spel med Björklöven imorgon, Timashov lirade på dagens träning tillsammans med Jon Palmebjörk och Stefan Öhman, kan blir riktigt intressant att se den lilla illern i första linan, han kan nog bidra med mycket fart och smart vet vi redan att han är.
 
Igår var det många på träningen men idag är det alltså två till i och med Modolånen, helt plötsligt så börjar det ljusna. Lucas Sandström sa i podden att han var två veckor bort men att skyddet gör att skadan inte går att slå upp, det sitter alltså i att komma i kapp i träningen men samtidigt säger han att han är lätt tränad, så bara hoppas att det känns bra och att han kan vara med snart men kanske försiktigt kan matchas in nu när vi verkar ha fler och fler spelare som går för fullt.
 
Nu är det bara att hoppas att i och med att skadehelvetet ljusnar så kan vi åter få en harmoni i gruppen och slipper köra slut på de få spelare vi har hela. Jag har aldrig trott på att vi bara kan skylla på skadorna då det är för mycket saker som inte stämmer, det har satt sig i huvudet på de spelare vi har som dessutom är lite slutkörda. Det jag tror att skadade spelare nu kan bidra med är inte i första hand det på isen utan lite positivt tänkande och få in harmonin som saknas. Sen är det klart att spelare som Kim Karlsson har varit saknad, han är lite som Dmytro Timashov, de båda kan röra runt i ett försvar så det gynnar medspelarna. Jag anser att Asplövenmatchen var ett fall framåt då både Timashov och Öhman jr gjort sånt som inte riktigt förväntades av Löven, sånt gör även Kim Karlsson. Skall helt plötsligt bli intressant att sematchen imorgon bara för att se hur mycket en sådan spelartyp har saknats och vi nu har två.
 
Kim Karlsson hade tänkt köra redan i lördags men fick ett litet bakslag och valde att vänta men har gått bättre nu så kommer troligen till spel imorgon. Klokt att inte stressa tillbaka, bättre å få läka så skadan inte slås upp direkt.
 
William Quist får mycket skit och jag kan i vissa lägen hålla med men samtidigt tycker jag inte att det är rätt att såga någon som aldrig spelat mer än typ 5 matcher innan han gått sönder, han måste lära sig kontrollera sin kropp och klubba samtidigt, vilket han också gör på träning men lyckas inte fullt ut på match. Han har en bit kvar till att vara en allsvenskspelare av rang. Men kan ändå inte låta bli att gilla det jag ser på träningarna och hoppas hela tiden att han skall lyckas på samma sätt på match.
 
Lucas Sandström fick inte till det innan skadan, spelet såg bra ut men poängen uteblev. Jag tror att han vill bevisa vad han kan och han har ett år kvar på kontraktet och det lovar gott tycker jag, för vi har inte sett det bästa Lucas kan.
 
/Sweetangel
 
 
 

Träningsrapport

Kategori: Allmänt

Lucas Sandström kör i rött innan övriga laget kommer in. Löven har efter 15 minuter fortfarande ej börjat träna. 20 minuter efter avsatt tid börjar träningen.

Medverkar gör 18 spelare två målvakter och fyra i rött.

Saknas Enström Ekeståhl och Molin

Lucas Sandström Wille Quist Olof Mårs Alexander Sundström i rött

Vita

Hjalmarsson (Quist kör en del i fem mot fem här) Karlsson Johansson 
Hellström Hållberg

Lavander Ledin Persson-Riis
Lundström

Gröna

Palmebjörk Öhman (Wrenman/ Sandström)
Wargh Andersson

Boström Lundberg Wrenman
Nevalainen Johansson 

Träningen baserades på fart och puckkontroll och innehöll följande

Pass pass skott övning

Öppnande pass med omställning och skott

Fem mot fem i en zon Här drar Sandström på sig en grön tröja och lirar med första femman gör sedan så resten av träningen. 

Omställning med skott som sen avslutas med backskott och styrning 
Wille Quist sätter två riktigt snygga i omställningen 

Omställning två mot en blir fyra mot två.

Fem mot fem hel plan 

Lucas Sandström sägs inte vara allt för långt från spel nu, men har mycket att ta igen efter lång frånvaro.

Olof Mårs har alltså fått ta bort gipset och tränar nu med handske.

Wille Quist är med och kör fem mot fem och även där börjar det ljusna, helt klart hetast på dagens träning.

Alexander Sundström är den som känns mest besvärad av skada på träning.

Vad gäller Thomas Enström så hoppas jag att han är med mot Rögle då man idag inte tränar in någon ny i första femman.

Viktor Ekeståhl klädd i rött kommer in i slutet och kör fartövningar med Olof Mårs och Lucas Sandström.

Oscar Molin fick en smäll på tummen förra veckan och man valde att ta de säkra före de osäkra så han tränar inte innan han vet säkert, ska kollas upp imorn.

Det ljusnar alltså skademässigt, var längesen endast en/två spelare inte var på is även om många är i rött så är det ett fall framåt.

/Sweetangel 

Totalt MÖRKER!

Kategori: Allmänt

Ja det är precis så det är just nu. Jag hade lite hopp efter matchen mot Asplöven då jag tycker att farten och markeringen stämde bättre än det har gjort på senaste tiden, den matchen var ett fall framåt, trodde dock inte att jag skulle få detta brutala uppvaknandet i en match mot jumbon, jag trodde de skulle bli svårt men detta var rent utsagt PINSAMT. Jag vet att det är mycket skador och nu också går magsjuka i laget, de spelare som är hela är trötta och så vidare, jag kräver egentligen inte mycket jag kräver att spelarna gör sitt yttersta och krigar till 100% samt visar offervilja, men i gårdagens match fanns inget av detta. Vi är inte med i matchen alls utan blir totalt utspelade av jumbon, ja varför kan man fråga sig, jo vi gör inte jobbet tillräckligt hårt.
 
Det måste börja från att få ordning på defensiven till att sen kunna bidra offensivt. Vi har fullt lag på backen men ändå har vi aldrig varit sämre försvarsmässigt samt med tanke på vår sargade offensiv så funkar det inte att släppa in i snitt 5 mål per match som vi gjort de senaste 6 matcherna, då vi inte har det offensiva för att kunna mäkta med 6 mål framåt.  Först när vi fått ordning på det defensiva kommer vi kunna vinna matcher framtills dess så kommer vi tyvärr vara utspelade.
 
Det är som spelarna säger att det sitter i huvudet, Jon Palmebjörk sa det efter Djurgårdsmatchen och Marcus Lundberg igår. Jag vet inte hur de skall släppa men jag kan säga att jag saknar Patrik Sundström i båset, han har en förmåga att få spelare att lyssna och förstå på ett sätt som är helt i sin egen klass.
 
Andra perioderna som Löven gör är inte okej, vet inte vad som händer i paus men när pucken släpps så är det som att vi bara ställer in skridskorna och kämpar inte så som vi gjort i början av matchen, det är också här vi verkligen förlorar matcherna.
 
En kortare reflektion var detta, kan komma mer under dagen.
 
/Sweetangel
 
 
 

Inför Troja

Kategori: Allmänt

Ytterligare en ödesmatch väntar, i eftermiddag ställs Löven mot bottenkonkurrenten Troja/Ljungby i Sunnerbohov.
Troja ligger  sist i tabellen med 36 poäng, Björklöven ligger på en trettonde plats med 43 poäng. I nuläget är det 2 poäng upp till "säker" mark och en tolfte plats i tabellen. Löven har endast vunnit en av av de senaste elva matcherna, vilket är allt annat än bra. Ingen av de skadade spelarna är ännu åter och till råga på allt saknas alltså Gustav Hjalmarsson pga avstängning, Per Hållberg pga sjukdom samt att Modolånen inte medverkar då deras j20 har match idag. Detta innebär att endast 9 forwards kommer till spel.
 
Lagen har mötts två gånger tidigare och båda gångerna har det slutat med hemmasegrar. Således har vi en vinst och en förlust den här säsongen mot Troja
 
I Troja saknas Johan ”Bagarn” Andersson, Kim Tallberg, Henrik Martinsson och Henrik Rommel. Även Troja har haft det lite tungt på slutet och det kommer bli en tajt kamp mellan två lag med dålig form och det kommer krävas krig i 60 minuter för att ta poäng.
 
 
Löven har genom tiderna haft det tufft i Sunnerbohov och det talar tyvärr för att det blir en förlust idag, men en vinst innebär att vi lämnar kvalplats, och skulle göra mycket för truppen.
 
Matchen sänds på HA Play.
 
/Sweetangel

Avstängning

Kategori: Allmänt

Gustav Hjalmarsson stängs alltså av 2+1 match för tacklingen på Martin Hellgren i Asplöven det har nämnden beslutat idag. Hela beslutet finns att läsa nedan. Gustav missar därför båda bortamatcherna mot Troja och Rögle. Jag undrar hur domaren tänker i detta fallet, han står väl placerad och höjer inte ens handen när tacklingen är utdelad, först när han ser konsekvenserna så beslutar han att ge Gustav Hjalmarsson 2 min för bording, men nej Johan Häll nöjer sig inte där, han tycker pltösligt att den skall anmälas och här är då följderna på detta. Jag är så otroligt less på att tacklingarna döms efter konsekvenser och inte efter hur den ser ut. Helt plötsligt är allt eget ansvar borttaget från den enskilda spelare, de räcker att vända ryggen till så är man säker på att tacklaren är borta minst 2 minuter.
 
Jag vill se att huvudtacklingar och bentacklingarna försvinner, visst tacklingar i rygg är farliga och ska bort men det måste va lite upp till båda spelarna på isen, du är som puckförare tacklingsbar och vet att det kan smälla därför kan du inte bara lätt vända ryggen till, det är då tacklingen kan ta illa, stå upp och ta emot tacklingen så blir det mindre skador. Om inte ens dessa tacklingar som domaren tycker är okej när han står och ser på är okej då kommer all det fysiska spelet i hockey försvinna för ingen kommer våga tackla i rädsla för avstängningar. Jag hade köpt det om Johan Häll hade ansett att det var fult när han tittar på det men inte för att spelare blir skadad. Jag vill ha fysisk hockey men självklart skall farliga moment bort, men alla tacklingar är inte farliga för att de tar illa.
 

Domen från Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd:

Namn: Gustav Hjalmarsson

Förening: IF Björklöven

Matchdatum: 2014-01-15

Mellan: IF Björklöven- Asplöven HC

BESLUT

Efter en match mellan IF Björklöven och Asplöven HC, HockeyAllsvenskan, den 15 januari 2014, åläggs Gustav Hjalmarsson, IF Björklöven, följande straff för tackling i ryggen:

1. Avstängning fr.o.m. den 16 januari t.o.m. den 22 januari 2014. Avstängningen avser ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.

2. Böter om 4 000 kr. Böterna ska vara inbetalade inom 30 dagar från dagen för detta beslut. Disciplinnämnden erinrar att utebliven betalning kan efter anmälan leda till ny bestraffning.

Bestraffningen motsvarar totalt tre matchers avstängning, varav en match omvandlas till böter.

SKÄL

Disciplinnämnden har tagit del av en efteranmälan från domaren, ett yttrande från Gustav Hjalmarsson och en filmsekvens över händelsen.

Av anmälan framgår i huvudsak att domaren, efter en granskning av filmsekvensen från händelsen, bedömer att Hjalmarsson har utdelat en tackling i ryggen mot en motspelare. Hjalmarsson hade kunnat undvika att slutföra tacklingen och den utdelades mot en motspelare som var oförberedd. Motspelaren skadades vid tillfället.

Gustav Hjalmarsson har bl.a. anfört att han siktade på att trycka upp en puckförande motspelare mot hörnet och att motspelaren vände ryggen till i tacklingsögonblicket. Han hann inte avbryta tacklingen. Avsikten med tacklingen var att låsa spelaren och absolut inte att orsaka skada.

Granskningen av filmsekvensen visar att Gustav Hjalmarsson har utdelat en tackling i ryggen på en Asplöven-spelare. Enligt nämndens bedömning hade Hjalmarsson tid på sig att undvika tacklingen. Tacklingen skedde dock inte med hög fart, kraft eller höjd klubba och det synes varit delvis olyckliga omständigheter som gjorde att motspelaren åsamkades skador. Sammantaget anser Disciplinnämnden att Gustav Hjalmarsson ska ådömas en avstängning motsvarande tre matcher, varav en match omvandlas till böter i enlighet med det system med kombinationsstraff som tillämpas för lag i bl.a. HockeyAllsvenskan.

Domen är tagen från http://www.hockeyallsvenskan.se/nyheter/fznmf869bz

/Sweetangel

Förändringar?

Kategori: Allmänt

Ja det är många som nu när vi går dåligt skriker efter förändringar och det de flesta skriker är att alla ska avgå, men efter det så är det framförallt att Jimmy Blixt skall lämna båset, jag är en av dem som tycker att han inte bör stå där men har under säsongen insett att det inte kommer hända något, Jimmy kommer stå kvar i båset för han vill ha tre tränare där och har inga pengar att anställa någon annan. Vilket jag ibland kan förstå men ibland känner ne han tillför inget som de andra två inte kan sköta själva. Det kan inte vara det lättaste att ha chefen i båset. Om det nu stämmer att det finns missnöje bland spelare att ha honom där som det nu går rykten om förstår jag ännu mindre varför han måste stå där. Jag hoppas att det inte är något annat än en rykte för annars kan det här bli riktigt illa, det sista jag vill är att det sprider sig missnöje i laget för då kommer de prestera ännu sämre.
 
Vad återstår då att göra? I övrigt på tränarbiten tror jag inget kommer hända, Jens Öhman är inte tänkt som ett en tränare som skall göra resultat i nuläget utan han är tänkt som en tränare som på långsikt skall föra oss dit vi vill vara, till en början ett etablerat lag i Allsvenskan. Detta gör att han troligen sitter säkert vilket också Jimmy Blixt varit öppen med, han är av åsikten att inget ändras bara vi ändrar i tränarstaben.
 
Så då återstår det spelarna, är det här hela problemet ligger? Jag har förstått att det varit svårt för spelarna med skadorna men också med de korta lån som varit, det gör att det sprider sig osäkerhet, ingen vet säkert vem den skall spela med ej heller hur länge varje spelare som kommer in stannar.
Vi har byggt hemvävt för att alla skall jobba för märket på bröstet och som ett lag, tyvärr har skadorna naggat allt i kanten då det kommer och går spelare och de stör i tryggheten. Vi har alltså denna säsong använt oss av 41 spelare vilket är iallafall 10 för mycket enligt mig, vet att vi inte kunnat göra så mycket men för att få en bra känsla i gruppen så är detta allt annat än optimalt. För att vi skall förändra den negativa trend vi nu befinner oss i måste varje spelare rannsaka sig själv, vad bidrar jag med och vad är jag bäst på, fokusera på det och tillsammans kämpa så att hela gruppen drar åt samma håll och blir ett lag igen, ett lag som är villiga att offra allt för varandra och för märket på bröstet. Jag vet att många spelat halv skadade och de som varit långtidsskadade behöver tid att komma in i det igen, men de  alla kan göra är att ge allt de har varje match och kriga till 100%.
 
Det här måste vända och det är snarast om inte vi vill ha en vår fylld av ångest och det är inte bara laget utan varje enskild person som bryr sig kan på sitt sätt bidra till att vi vänder det här. Älska mig mest när jag förtjänar det som minst ty då behöver jag det som bäst, är ett ganska bra ordspråk och nu behöver grabbarna oss, slut upp i varje match och stötta dem, oavsett hur det går.
 
 
Avslutar med några ord från John Lind
"Trots sviktande form och ett något stukat självförtroende möts jag varje morgon av spelarnas beslutsamma blickar.

Jag ser engagemang i deras ögon.
Jag förundras över deras prestigelösa sätt att ta åt sig av kritik.
Jag imponeras av deras vilja att bli bättre varje dag.
Jag ser glädje och kamratskap.

Det jag ser varje morgon gott folk är ett gäng krigare - ett gäng vinnare."

/Sweetangel
 

Bevakning

Kategori: Allmänt

Jag har tänkt på det nu de senaste dagarna. Efter att Löven hade "krismötet" och nu när det gått sämre så har aldrig jounalistbevakningen varit större. Jag besökte träningen i tisdags och aldrig har det varit så många från media på plats likaså var det på gårdagens presskonferens. Varför väljer journalister att bevaka mer bara för att det går sämre? 
Jo för rubriker som krismöte och liknande säljer bättre. 
Nu säger jag inte att det bara är så men
Det blir lätt att tänka i de banorna. Nu är det så att viss av bevakningen är nystartad och det kan varit en slump att alla besöker arenan samtidigt. 

Men journalister från kvällspressen skriver bara när det går sämre, eller när man vinner hela tiden för det är det som säljer. Vi behöver inte de negativa just nu, vi behöver hitta det positiva så vi kan hitta en väg att vinna. Ska bli intressant att se om bevakningen blir lika stor om vi lyckas vinna igen. Jag tror inte det.

På tal om vändning så tror jag tyvärr inte den kommer på Lördag då vi har otroligt svårt mot Troja borta tidigast kommer den mot Rögle på onsdag båda våra vändningar dels den från negativt till positivt och den från positiv till negativ har kommit mot Skåne lag. Första vändningen kom mot Malmö i Malmö Arena och vinnande trend avslutades mot Rögle i T3 Center, så vad passar inte bättre än att vända detta mot Rögle om vi nu inte lyckas på lördag. 

Oavsett vad som händer så behöver laget oss i alla lägen så ni som kan slut upp på alla matcher och visa er stöd

/Sweetangel 

Otroligt tungt trots ett fall framåt.

Kategori: Allmänt

Ja det blev ytterligare en tung förlust. I den första perioden kom Löven ut som ett annat lag än vi sett dem tidigare och känslan var till en början god men i och med att chanserna inte sattes smög en känsla in om att det här kommer inte gå vägen.
Den första perioden slutar 0-0. När väl den andra perioden drar igång undrar jag vad mitt älskade Löven tänkte farten var som bortblåst och de kändes rädda, det blev inte bättre när vi fortsatte missa våra chanser och Asplöven får ett lätt mål och tar ledningen. Men perioden slutar 0-1.
Löven får börja den tredje perioden i powerplay men det fotsätter studsa åt fel håll, vi kan dock kvittera men glädjen är kortvarig och Asplöven kan både ta ledningen och sedan utöka den till 3-1. Vi kan dock reducera men kommer aldrig närmare utan det slutar 2-3. Asplövens alla mål är pga misstag från våran sidan.
 
Jag är helt säker på att hade vi varit laget med självförtroende och vinster i ryggen hade vi vunnit matchen, nu har vi lite dåligt självförtroende och det sitter i huvudet och därför studsar det inte heller riktigt rätt. Nu börjar vi i och med alla förluster befästa vår plats i botten och visst det är många matcher kvar men det är för lite att ta 4 poäng på 11 matcher. Vi måste vända trenden nu och det enda som kan rädda oss är att vi kommer i en form lik den vi hade i det andra kvartalet av serien.
 
Dmytro Timashov är en riktigt lovande ung spelare som njöt av att vara där ute och det syntes, absolut en av isens bästa spelare i gårdagens match, han gör det som inte förväntas av honom och gör det riktigt bra, visst han gör inte så mycket poäng men är lite lik Kim Karlsson och jobbar fram ytor åt motståndarna, han vill jag gärna se mer av i Löven.
 
Thomas Enström är också en spelare som jag vill lyfta fram, han fick igång första femman igen och bjuder på ett riktigt snyggt mål efter en bra uppåkning och bra avslut. Jag önskar att Örebro inte vill ha tillbaka honom än på ett tag.
 
Vill också säga att det känns som att Linus Boström gjorde ett bra jobb i powerplay, han är ingen Olof Mårs som saknas otroligt mycket, men han är den som testats i den linan som gjort det bäst sedan Olof skadades.
 
Mats Lavander var inne på alla tre baklänges mål och står inte rätt en gång samt att han är på tok för långsam för att bidra just nu. Det gör mig ledsen då jag hoppades mycket på honom men just nu känner jag att han är mer en belastning än en tillgång. Tycker att Mikael Persson-Riis kune fått chansen när Mats byte efter byte visar att han inte är på tillräckligt bra nivå, visst det kanske är ryggen som spökar men är inte detta en match man kan vila honom då vi har en extra forward?
 
Varför var det så viktigt att Oscar Molin kallades hem från Teg vad jag såg fick han inte spela något, jo visst det är viktigt att ha back-up om någon går sönder men vi har spelat på mindre folk tidigare och Teg hade väl också kunna få dra nytta av avtalet om de nu hade behiv av en back, när vi ändå inte utnyttjar honom trots att jag anser att Patrik Nevalainen är sämre än Oscar Molin just nu.
 
Vi kanske skulle dricka lite redbull för just nu behöver vi vingar och behöver klättra i tabellen om inte denna vår ska bli ångestfylld ända in i April.

Men jag har inte gett upp utan tillsammans skall vi vända trenden och jobba in i slutet för att undvika kval.
Vad är inte bättre än att börja med att slå Troja på lördag och samtidigt hoppas på lite hjälp från topplagen så att glappet upp inte blir för stort framtills dess.
 
/Sweetangel

Inför Asplöven

Kategori: Allmänt

Ja ikväll är det match i T3 Center och Asplöven står för motståndet. Asplöven vann senaste mötet i t3 medan Björklöven vände mötet i Coop Arena i sista perioden till seger sist lagen möttes. Då var dock Löven i en positiv trend medan man nu är i det motsatta. Kommer bli en tuff match och det krävs att vi krigar ända in i kaklet. 

Asplöven kommer med fullt lag och har tre raka segrar. Löven saknar Wille Quist, Lucas Sandström, Kim Karlsson, Alexander Sundström, Viktor Ekeståhl-Jonsson och Per Hållberg (magsjuka). Men då tillkommer Victor Öhman och Dmytro  Timashov som lånas in från Modo. Vilket innebär att vi har 13 forwards.

Oscar Molin var tänkt att låna ut till Teg men kallas nu tillbaka. De gör att 7 backar är tillgängliga. Förstår inte varför Löven väljer att rulla på 7 backar när vi har 8 tillgängliga, det känns som att det blir svårt att hitta sina roller när man hela tiden byter backpartner.

Jag tror att matchen kommer avgöras på vem som får första målet. Löven har tappat det mesta av spelet när man hamnat i underläge bortsett från Mora matchen.  Det kommer krävas betydligt mer än de vi sett här senast för att de ska vara möjligt att ta poäng. Grabbarna verkar dock taggade och nu stöttar vi dem hela matchen. Vi ses på ladan.

/Sweetangel 


Öhman och Timashov

Kategori: Allmänt

Enligt Mrmadhawk kommer båda spelarna att spela med löven imorgon mot Asplöven
Bra med utfyllnadsspelare.

Öhman har ju spelat med Löven den
Senaste tiden bortsett från den senaste matchen mot Djurgården. Jag tycker Victor växt för varje match. Vad gäller Timashov så har han varit i Mora i 6 matcher och stått för en assist men känns som en lite mer lovande spelare än Victor även om båda är talgfulla lovande unga spelare

/Sweetangel 

Träningsrapport samt lite skadekoll

Kategori: Allmänt

På träningen deltar 23 spelare inklusive 2 målvakter samt 
Alexander Sundström och Kim Karlsson i rött.

Saknas gör William Quist, Lucas Sandström samt Viktor Ekeståhl-Jonsson och Olof Mårs som istränade men inte med laget

Redan tio minuter innan träningen börjat är Kim Karlsson ute på isen. Han kör lite passningsmottagningar från Jimmy Blixt och kör lite vanligt Kim spel. 

Träningen börjar med en enkel passningsövning

Omställningsövningar 3 mot 2 till fem mot fem. Här hålls det bra fart. 

Styrningsövning backskott och två spelare framför mål.
Sedan körs det en hel del fem mot fem spel och det snackas hela tiden på isen. Passen sitter bättre och hela  träningen hålls det hög fart.

Följande uppställningar körde tillsammans på träningen 
Enström Palmebjörk Öhman
Andersson Wargh 

Hjalmarsson Ledin lavander 
Hållberg Johansson

Johansson Wrenman Boström
Acke Lundström

Lundberg Persson-Riis
Molin Nevalainen 

Efter träningen kör Olof Mårs lite på is tillsammans med Viktor Ekeståhl-Jonsson. 

Det var riktigt kul att se Kim Karlsson på is. Det syns inte att han varit borta och själv känner han att det känns mycket bättre än igår men är nog en vecka bort från match om han inte får något bakslag.

Alexander Sundström såg ganska stel ut och Olof Mårs och Viktor Ekeståhl-Jonsson är längre bort men håller igång på is för att inte tappa. Lucas Sandström var på plats men tränade inte på is. 

Att Thomas Enström får spela i första linan känns riktigt bra han är ett bra komplement till sina kedjekamrater, hoppas de kan börja leverera igen.

Det var stor mediabevakning idag med båda vk-bloggarna, vk, Umeå tidning samt TV4 på plats

Imorn fyller vi ladan och stöttar grabbarna hela matchen mot Asplöven. Väl mött 

/Sweetangel 

Dagen efter kvällen före

Kategori: Allmänt

Så har man hunnit landa i eländet från gårdagen. Jag är inte den som skriker efter nyförvärv eller avgångar, men jag är inte heller den som sitter tyst och accepterar det vi nu ser. Jag kan inte hålla käften under matcher, jag blir frustrerad när jag ser spelare som glider runt och inte gör jobbet. Jag som många andra undrar vad är det som gör att vi inte ens är med i matcherna längre, för så är det, vi är totalt utspelade för att glimma till kortare stunder och så vinner man inga matcher.

Är det så enkelt att det är första femman det hänger på, om de inte levererar så förlorar vi? Jag vill inte tro att det är så enkelt, framförallt för att när vi var det vinnande laget så vann vi för att hela laget slet och vi jobbade för varandra. Är det för att vi fått in många spelare på kortare lån som stör gruppen? Jag tycker att spelare på den här nivån borde klara av att det kommer och går spelare, vi har inte haft nåt val. Är det så enkelt att Kim Karlsson rörde om så mycket att vi gav oss själva möjligheten att vinna genom det?

Jag blev ändå lite orolig igår på presskonferensen när John svarar att det hänt grejer som han inte tänkt ta där. Är det interna strider i laget? Är det nåt annat som hänt som stör spelarna? 

Ja frågorna är många och svaren är inget vi utanför kommer få reda på. Löven hade ett krismöte igår där de vädrade och stängde gårdagens match. Det är inte bara vi fans som lider av det här, de gör dem med och vill inget hellre än att spela ett bra spel och vinna matcher. Det sitter mycket i huvudet och det kommer vända det är jag säker på, det måste dock komma från varje enskild spelare för att sen byggas så att alla jobbar ihop och spelar för varandra. För att det skall ske tror jag först å främst att vi behöver första målet och slippa jaga från start, så vi kan få lite självförtroende igen. Gärna redan på onsdag.

Thomas Enström gjorde igår sin första match med Löven men jag undrar vad som är tänkt där då han efter matchen tog tåget till Örebro, är det bara för att packa ihop och komma upp till Umeå eller stannar det vid endast en match? Thomas var en av de bättre spelarna igår i ett annars riktigt dåligt lag. 

Oscar Molin fick igår istid första gången på länge och var inte sämre än någon annan, kan inte låta bli att undra vad som gör att han får så lite speltid, besväras han av skadan eller tycker ledartrion att han inte platsar?

Gustav Björklund spelade två matcher och fick uppleva två nederlag, han gjorde inget större intryck på mig.

Victor Öhman är tillbaka i Modo, tycker ändå han gjorde en godkänd insats på sina matcher med oss, blev bättre ju längre det led.

På tisdag tänkte jag ta mig till ladan och spana in träningen. Kim Karlsson, Lucas Sandström och Viktor Ekeståhl-Jonsson sägs ju gå på is i veckan. 

/Sweetangel 



Löven förnedrades på Hovet

Kategori: Allmänt

Ja dagens match var inget annat än en långsam plåga från början till slut där det bara var ett lag på banan.
Löven drar på sig en utvisning det första de gör men det är inte slut där utan Per Hållberg slår en Puck-out efter 55 sekunder av matchen och vi har således fem mot tre i över en minut. Vi lyckas dock reda ut det men har otroligt svårt att komma till långa anfall. Djurgården får återigen ett powerplay och denna gång lyckas man förvalta det, sedan dröjer det inte länge innan Jon Palmebjörk bjuder på ett misstag och det står 2-0 vilket också står sig perioden ut.
 
Den andra perioden är en period jag bara vill glömma. Djurgården gör fyra mål och när den är slut står det således 6-0. Den tredje perioden spelar man bara av men Löven kommer inte ens undan med ett tröstmål utan det är Djurgården som gör målet och fastställer slutresultatet till 7-0
 
Södertäljematchen var ändå ett steg framåt och det fanns ett litet hopp inför dagens match, men detta var det näst sämsta jag sett Löven göra i år, bara Almtunamatchen är värre.
 
Löven hade också ett krismöte efter matchen och jag kan tänka mig att det sas ett par valda ord där inne i omklädningsrummet. Vilket det behövdes, det fanns inget som stämde idag vi var sämre på allt och stundtals såg det ut som att ta godis från barn, när Djurgården tog pucken. Ne den här matchen är bara att glömma och gå vidare.
 
Den innebär dock att vi nu ligger på kvalplats och alla övriga resultat ikväll gick emot oss. Nu väntar Asplöven ppå onsdag och något måste hända tills dess. Vi är i akut behov av poäng.
 
/Sweetangel

Inför Djurgården

Kategori: Allmänt

Ja i eftermiddag ställs Löven mot Djurgården på Hovet. Djurgården nu på en femteplats och har rest sig från starten som var knacklig. Löven har däremot rest sig och sen tappat igen och har nu åtta förluster på de nio senaste matcherna och det är inte uddamålsförluster utan större förluster. Om vi skall ha någon chans idag krävs det att misstagen minimeras och offensiven fungerar, vi måste jobba som lag både offensivt och defensivt.

Löven ställer samma lag på isen som senast förutom att Thomas Enström troligen gör debut.

Väl mött på Hovet gott folk

/Sweetangel 

De nya lånen

Kategori: Allmänt

Löven lånade igår in Gustav Björklund senaste från Kallinge/Ronneby för gårdagens och morgondagens matcher. Gustav gjorde inte bort sig igår, men var inte heller en av de mest framträdande, vilket han inte heller är inlånad för att va. Detta lån är mest för att fylla ut en tunn trupp. Gustav kan kanske ge lite energi till övriga spelare och framförallt slipper vi slita hårt på de friska spelarna vi har.

Idag blev det klart med ytterligare ett lån, denna gång är det en spelare som tidigare varit utlånad till Löven, Thomas Enström som senast spelat i Örebro. Inte heller Thomas är en spelare som gör mycket poäng men han kommer från SHLspel och kan bidra med högre fart och förhoppningsvis underlätta anfallsspelet. Skönt att det kommer in en ny kille speciellt om nu Victor Öhman kallas tillbaka till Modo. 

Jag gillar att vi kan låna in spelare i det läge vi är nu och vi behöver all hjälp vi kan få. Ska bli intressant att se vad Thomas bidrar med imorgon. 

/Sweetangel 

En riktigt tung förlust

Kategori: Allmänt

Efter att Löven ändå började matchen bra och hade en stolpträff i första bytet så är det ändå Ssk som tar ledningen efter en rätt konstig situation där Löven inte lyckas rensa bort returen och Raycroft är ute ur mål. Det känns som att luften går ur grabbarna lite när de hamnar i underläge och man blir stressade och sedan kommer både 2-0 och sedan också 3-0 innan perioden är slut. 
Löven kommer dock ut med lire jävlar anamma i andra perioden och kan också reducera till 3-1 men Södertälje gör relativt snabbt 4-1 och det är resultatet när den andra perioden är färdigspelad. Löven äger spelmässigt den tredje perioden men är för ineffektiva för att komma riktigt nära när Emil Wrenman på egen hand och dessutom riktigt snyggt sätter 4-2 känner man ändå lite hopp men även denna gång utökar Södertälje sin ledning och hoppet dör. Matchen slutar 5-2.

Försvarsmissar är det som fäller avgörande tillsammans med att Andrew Raycroft är mänsklig och så superbra som han varit.

Sedan är det fortsatt lite uddlöst framåt det vill sig inte och det är lite motstuds nu. Den som bryter mönstret rejält är Emil Wrenman som var bästa forward igår, orädd,snabb och smart. Målet han gör är helt hans eget, han bryter in och lägger in den snyggt.

En annan jag vill lyfta fram från gårdagens match är Tommy Wargh som slet från backen och hade offensivt flera riktigt fina skott. Han var lövens bästa spelare.

Nu är det bara 3 poäng ner till kvalplats vilket gör att förlusten känns ännu tyngre. Förlust imorn och den platsen är ett faktum.

Det känns lite som att Löven behöver det där viktiga första målet för att vinna just nu. Man blir skärrade och stressade när man hamnar i underläge. Ny match imorgon och nya tag, det står 0-0 när pucken släpps allt kan hända 

Riktigt tråkigt att William Quist slog upp sin skada, tyckte han var på gång men det vill sig verkligen inte för honom, hade velat se vad en hel
William går för, och då inte bara hel några matcher utan i ett längre perspektiv 


/Sweetangel

Inför Södertälje

Kategori: Allmänt

Så var det dags för huvudstadstour och först på schemat står Södertälje. Jag flyger ner vid lunch för att bevittna båda matcherna i helgen i stockholmsområdet.
Vi har hittils tagit 6 poäng av 6 möjliga mot Södertälje. Ett Södertälje som dock sedan säsongens andra tränarbyte här vid årsskiftet är på uppgång och tagit 4 av 6 möjliga poäng samtidigt som Löven endast tagit 3 poäng på de 8 senaste matcherna. Det är en sexpoängsmatch då det i nuläget är Södertälje som närmast jagar oss underifrån och det i nuläget skiljer endast sex poäng inför matchen.
 
Det gäller att Löven kommer ut och är på tårna och visar vilja att vinna matchern samtidigt som det lossnar anfallsmässigt, 3 mål på de tre senaste matcherna är för dåligt, för att vinna matcherna måste målen in samtidigt som Raycroft står på huvudet.
 
I Södertälje saknas Robert Carlsson men annars skall man ha fullt lag vad jag kan hitta. Sebastian Idoff är den som kommer vakta Södertäljes kasse.
 
I Löven saknas Lucas Sandström (ca 2 v bort), Kim Karlsson (ca 2 v bort), Viktor Ekeståhl-Jonsson (ca 4 veckor bort), Alexander Sundström (ca 2v bort) och Olof Mårs (4-6 v bort). Tiderna för rehabilitering är fram tills spelarna troligen kan spela match.
Så än så länge saknas mycket viktig kraft offensiv men får hoppas att de som finns tillgängliga kan göra jobbet. Vad gäller lånen vi har så är detta troligen Victor Öhmans sista match då Modo vill ha tillbaka sin lagkapten i j20, Mikael Persson-Riis vet man inte när Teg vill ha honom åter.
 
Jag tror att det behövs att första femman börjar producera igen för att det skall finnas en chans till poäng. Jag skulle gärna vilja se Emil Wrenman där istället för Mats Lavander, då Mats känns lite långsam och Emil ger lite mer speed och kanske kan bryta lite mönster.
Men när pucken släpps står det 0-0 och det är bara ut och köra, jag ska försöka göra mitt från läktarplats. Hoppas att Söderlövarna är många på plats så vi tillsammans kan stötta grabbarna.
 
/Sweetangel

Lövenbyggarlunch

Kategori: Allmänt

Idag var det Lövenbyggarlunch. Vi var nästan 20 Lövenbyggare samt Joakim Gustafsson, Jimmy Blixt, Stefan Öhman, Gustav Hjalmarsson och Linus Boström från Löven.

Det serverades en god lunch och en del småprat med bordsgrannar innan Joakim hälsade oss välkomna, sedan tog Jimmy Blixt över ordet och berättade sin syn på säsongen såhär långt samt hur läget ser ut i truppen, när skadorna beräknas vara åter. 

Han jobbar alltid för att få in lån och de behövs även om det fanns en del ljusglimtar i rehabiliteringstiden som är kvar hos vissa. Han betonade  att det inte går att tro att spelare som varit borta kommer spela likadant och ha samma form när de är åter från skada. Vidare pratades det en del om att skadeläget gör att spelare kommer åter lite fortare än vad de egentligen skulle göra om det varit full trupp. 

Vad gäller lån så är det som jag skrev ovan  Blixt jobbar stenhårt och det är inte lätt, inte läge att vara kräsen utan mer ta det man får tyvärr. Där är också bostadsbristen i stan en del bekymmer, vilket det ofta är när det kommer nya spelare oavsett om det är på lån eller längre kontrakt. Känslan är lite att pengar inte finns så gott om.

Spelarna och Blixt svarade på frågor.  Victor Öhman lär troligen kallas tillbaka till Modo snart men kommer till spel med Löven på torsdag. Vad gäller Mikael Persson-Riis så vet man ej hur länge vi får behålla honom. 

Det var en trevlig lunch som rätade ut en del frågetecken för mig och får mig att se det ur en lite annan synvinkel.

/Sweetangel

Ny förlust

Kategori: Allmänt

Det var ett framsteg från förra matchen, men med tanke på hur den såg ut så är det inte jättesvårt.
Löven kom ut rätt bra och var bra med i matchennär BIK får PP efter att pucken oturligt tar på Per Hållbergs skridsko under ett byte vilket bedöms som 6 man på isen, BIK tar tillvara på PP och gör 1-0, vilket står sig perioden ut det känns inte omöjligt att vända men när BIK sen gör 2-0 dör matchen lite och BIK utökar också till 3-0 innan den andra perioden är över.  Löven är bättre defensivt men fortsatt uddlösa framåt.
Löven ger det ett ärligt försök i den tredje perioden men kommer inte närmare utan blir nollade på hemmaplan.
 
 Jag inser hur otroligt mycket jag saknar Kim Karlsson med sin fart och smarthet, han gör de oväntade och kan snurra upp ett försvar som öppnar upp för hans medspelare även Olof Mårs saknas, det finns ingen som har hans roll naturligt i sig så när skotten utifrån kommer så står ingen framför mål. Jag hoppas att Jimmy Blixt har ett ess i rockärmen och det skall bli spännande att höra vad han har att säga imorgon på Lövenbyggarlunchen.
 
Kalle Lundström är den som gör det bäst idag . Annars är det svårt att hitta glädjeämnen. Kan nog tycka att Mats Lavander tog ett steg framåt i slutet av matchen. Men just nu finns det ingen som får till det där extra som behövs för att få till en farlig målchans.Skönt dock att Nicke Johansson kom till spel, blir alltid lite orolig när spelare saknas på träningen.
 
Det gäller nu att vi studsar tillbaka snarast annars är det snart en verklighet att vi ligger på kvalplats för lagen där nere är på uppgång. Snacka om en sexpoängsmatch mot SSK på torsdag förlust där och det är endast 3 poäng ner till kvalplats vinner vi så blir det nio poäng.
 
/Sweetangel
 
 

Träningsrapport

Kategori: Allmänt

Besökte en snabbis träningen då jag hade andra ärenden på arenan idag. Tyvärr finns risk för ny forwardskada då Nicke Johansson saknades på träningen. Vet inte vad orsaken till frånvaron är, men med lövens tur så är det säkert nåt som måste gipsas, nu får de va nog känner jag.

Så det var 19 utespelare och två målvakter som deltog.
Jens och John höll i träningen och Jimmy har jag inte sett på träningarna på hela veckan, fullt upp med sportchefsjobbet?

Jag missade 20 minuter av träningen. Men det jag såg var att man spelade två mot två på liten plan och med hög fart.

Vidare så var det två pass sen avslutsövning som kördes. 

En del fem mot fem spel. 

På arenan skymtades Kim Karlsson, ser ut att gå obehindrat. Olof Mårs var även han på plats och körde rehab. 

Ses på ladan imorgon då står Karlskoga för motståndet

/Sweetangel 

Förlust

Kategori: Allmänt

Tung och på något sätt oväntad storförlust borta mot Timrå. Trodde på en målsnål historia då det kändes som att två defensivt bra lag möttes. Tyvärr avgörs matchen direkt då Timrås två första skott går in och på nåt sätt kändes det redan avgjort.
Även 3-0 kommer innan Raycroft lämnar kassen och Wälitalo tar över. 
Wälitalo i sin tur får se en puck förbi sig innan perioden är slut. 

Därefter spelades matchen bara av. Löven var aldrig i närhet att ens komma in i matchen, utan det var en sån kväll då allt motståndarna sköt gick in. Matchen slutade till slut 6-1. Ett rejält bottennapp enligt mig, vi hade chansen att dra ifrån men tog den inte. 

Noterbart är att Per Hållberg är inne på 4 av 6 mål ikväll. Jag hade gärna sett att Oscar Molin fick speltid istället, Han har inte gjort bort sig och förtjänar speltid.

Även om det var defensivt det såg sämre ut idag så fanns det inte mycket som skapades framåt heller, det såg tafatt ut.

Det finns en del positiva saker med.
Green Devils gör ett hästjobb och det var bara en klack i hallen. 

Boxplay såg faktiskt stundtals riktigt bra ut och idag var vi 100% i den spelformen även Powerplayet såg helt okej ut.

Det kommer mer reflektioner imorgon troligen. Nya tag på måndag 

/Sweetangel. 

Inför Timrå

Kategori: Allmänt

Besökte isladan imorse och såg värmningen  inför kvällens match.  På värmningen medverkade totalt 21 spelare. Blev lite orolig när jag insåg att en spelare saknades från tidigare träningar. Det visade sig dock vara Per Hållberg som avstod värmningen och hoppade på bussen i Övik. Pustade ut lite när jag hörde det, tack för att det inte var en ny skada som var min första tanke.
 
Timrå har vi mött två gånger tidigare denna säsong. På bortplan slutade det 0-0 efter full tid där Timrå sen kunde ta extra poängen efter straffar. På hemmaplan slutade matchen 4-2 där Björklöven avgjorde matchen i den sista perioden.
 
Timrå kommer senast från två taka tre poängare på bortaplan mot Södertälje samt BIK Karlskoga. De vill fortsätta på den inslagna vägen och deras tränare tycker att nyckeln är försvarspelet. Timrå har fullt lag men det finns en frågetecken på Pelle Hallin, som om han kommer till spel blir historisk i Timrå då han innehar rekordet i flest spelade matcher i klubben.
 
 
Jag skulle tro att det blir följande uppställning
 
Palmebjörk-Öhman-Lavander (Boström)
Hellström -Wargh
 
Johansson- Öhman- Boström (Lavander)
Andersson- Hållberg
 
Hjalmarsson-Ledin - Wrenman
Johansson - Lundström
 
Quist- Lundberg- Persson-Riis
Nevalainen- Molin
 
Finns möjligheter att Lavander och Boström byter plats. Lundberg och Quist kommer nog matchas försiktigt till en början.
 
Det kommer att bli en jämn historia men jag hoppas att vi kan dra det längsta strået och vinna matchen. Green Devils är nere med två bussar och stöttar killarna till seger.
 
/Sweetangel

Det tar fan aldrig slut

Kategori: Allmänt

Nån gång trodde jag att det skulle vända när det gäller skadehelvetet men nej i höstas var det till stor del alla backar som försvann på löpande band, när "vintern" sen kom så är det forwards som får en efter en får lämna isen för rehabträning istället. Den senaste som får ställas till skadelistan är alltså Olof Mårs, jag anade oråd redan igår men hade inte någon information angående vad som höll honom från träning då förutom att jag visste att det var skada. Nu har vk gått ut med att han är gipsad pga ett brott på ett ben i handen vilket skall vara i likhet med den skada Kalle Lundström ådrog sig här under hösten som höll honom från spel flera veckor, den första prognosen säger att Olof Mårs är borta i 6 veckor.
 
Att det är just Olof Mårs som nu är skadad är allt annat än bra, vi börjar bli svaga framåt, Olof har ju en roll som få i laget har och den anser jag är viktig i täta matcher då han kan vara skillnaden men vinst och förlust. Hur tänker du nu frågar sig säkert en del. Jag är av de åsikten att Olof med sin styrka och storlek är stor del till att första formationen  framförallt i pp gått så bra, han är inte den snabbaste eller spelskickligaste men han är jävligt bra på det han gör.
 
Lucas Sandström är inte att räkna med i januari av vad jag har hört, på sin höjd i början av februari om allt vill sig väl
Kim Karlsson tränar på rätt bra på gymmet men har en bit kvar tills han kan gå på is så även han troligen borta tills slutet av januari början av februari. Inte heller Viktor Ekeståhl-Jonsson är tillbaka innan februari men han är troligen borta lite längre än både Lucas och Kim så kan med lite tur vara åter i slutet av februari.
Nu läggs alltså också Olof Mårs till den här skaran och är tidigast åter i februari och då i mitten om man skall tro den första prognosen.
 
Som jag trodde efter gårdagens träning så är Marcus Lundberg åter klar för spel. När det gäller Wille Quist avgörs det på morgondagens värmning om han är redo för spel eller ej.
 
Vad jag såg på gårdagens träning så såg även Mats Lavander ut att vara redo, men det har ju ändrats förr.
 
När det gäller Alexander Sundström så avgörs hans ljumskskada dag för dag men eftersom han ej var åter i träning idag så är han ej heller redo för spel imorgon.
 
Vi har alltså i nuläget fyra långtidsskador som åtminstonde är 4 veckor bort samt tre skadade som bedöms som lindrigare och kan vara tillbaka i spel redan imorgon eller har en eller ett par veckors frånvaro kvar, det beror helt på situationen. Detta innebär alltså sju skadade och till skillnad från i höstas så är det idel forwards som inte kommer till spel, vilket alltså innebär att vi har tolv (om Wille är redo) forwards hela tilla morgondagens match och då är inlånade junioren Victor Öhman och Mikael Persson-Riis med, till antalet inte så illa, men det krävs att fler spelare visar framfötterna, för att det är flera av våra anfallsvapen som sitter på läktaren lägg därtill att vår producerande första lina nu inte längre är komplett. Rent anfallsmässigt så saknas det en del, hoppas att Marcus Lundberg är taggad och får till det fina anfallsspel soom han ändå besitter men inte alltid får fram.
Annars känns det som att det skulle behöva värvas en eller låna in en spelare vars styrka är målsinnet, för det är där vi är svagast just nu.
 
/Sweetangel
 
 
 

Träningsrapport

Kategori: Allmänt

Löven hade kvällsträning idag och jag var förbi och kollade.
Medverkade gjorde 20 utespelare och 2 Målvakter.
Ingen tränade i röda tröjor, dett betyder att både Wille Quist och Marcus Lundberg numera går för fullt. Isak Ahrling medverkade inte på dagens träning.
 
Saknas gjorde Alexander Sundström, Kim Karlsson,Viktor Ekeståhl-Jonsson, Lucas Sandström och Olof Mårs.
 
PÅ träningen gick övningarna främst ut på att få omställningar och ett bra passningsspel med långa pass.
 
Man tränade inget uttalat powerplay eller boxplayspel. Utan det var till största del omställningar med 3-1 3-2 lägen. En kortare sekvens med fem mot fem.
 
Jag fokuserade lite extra på det vita laget idag då både MarcusLundberg och WilleQuist spelade där. Båda två såg otroligt spelsugna ut och verkade vara taggade, bådar gott ändå för framtiden. Wille störde och bröt in på mål när han fick chansen och bjöd dessutom på träningens två snyggaste mål. Jag hoppas han får vara hel nu, visst han är inte våran bästa spelare och många klagar på honom, men jag skulle ändå vilja se honom när han får gå för fullt, och slipper dras med skador.
Marcus Lundberg är en spelare jag har saknat och det syns på träningen hur smart han är och han behövs framförallt nu när KIm är borta.
 
Löven körde följande uppställning på dagens träning

Jon Palmebjörk -Stefan Öhman- Mats Lavander
Acke Hellström - Tommy Wargh
 
Gustav Hjalmarsson - Jens Ledin - Emil Wrenman
Stefan Andersson -Per Hållberg
 
NIcke Johansson- Viktor Öhman - Linus Boström
Martin Johansson - Kalle Lundström
 
Wille Quist - Marcus Lundberg - Mikael Persson-Riis
Oscar Molin -Patrik Nevalainen
 
Vilket också lär kunna vara den tänkta uppställningen mot Timrå om inte Olof Mårs är tillbaka, vet ej orsaken till hans frånvaro.
 
Löven har också några spelare som testar Marsblades skridskor, dessa är Acke Hellström, Jon Palmebjörk och Olof Mårs kan vara någon fler. Acke körde hela träningen i sina och såg ut att trivas i dem, Jon hade problem med sina idag och körde lite i början och testade sen igen på den fria tiden efter träningen. Vore roligt om de tycker att skridskorna är bra, vad jag vet var alla var nöjda med Marsblades inlines i somras. De är riktigt snygga återstår att se om de blir bra, men det tror jag Marsblade verkar se till att alla blir nöjda.
 
/Sweetangel