Björklöven

För evigt För Alltid

Dags för vändning

Kategori: Allmänt

Ja det börjar bli dags att plocka poäng igen. Vi har nu på de 12 senaste matcherna förlorat 11 av dem som nog alla vet och det är på tok för dåligt. Jag har varit inne på det förut, det går inte att spela hockey på något annat än 100% allt annat är för lite, jobbet måste göras till 100% annars blir det haffsigt och misstagen kommer som ett brev på posten.
 
För första gången på länge finns fyra fulla femmor tillgängliga, visst tre spelare tillhör inte vårat ordinarie lag men ändå, det är spelare som alla utom Timashov spelat så pass många matcher att de nu ses som en del av laget.
 
För att vändningen skall bli redan ikväll krävs att alla jobbar 100% och vi går tillbaka till spelet vi hade i höstas, vi jobbar stenhårt defensivt och tar de chanser vi får offensivt. Raycroft är en målvakt som motar puckar mer än att rädda dem och för att det skall fungera krävs att det finns någon som rensar returer, de flesta mål vi släppt in nu på slutet är just returer som inte rensats utan som motståndarna kan utnyttja.
 
 
Ikväll står Rögle för moståndet, ett lag som i starten hade det riktigt tufft men sedan hittat rätt igen och klättrat i tabellen, återfinns nu på en sjunde plats med 57 poäng. Björklöven ligger fortfarande på kvalplats med 43 poäng. Fortsatt två poäng upp till Södertälje som är närmast över strecket.
Rögle har ett offensivt skickligt lag som det inte går att bjuda på några misstag till om man vill ta poäng. Rögle har tagit poäng i 7 av de senaste 8 matcherna, så det är ett lag i form som möter ett lag helt ur form vilket egentligen borde vara omöjligt för Löven att vinna men det står 0-0 när pucken släpps och om man lyckas hitta tillbaka är allt möjligt.
 
I Björklöven är Kim Karlsson åter från skada och Victor Öhman och Dmytro Timashov spelar ikväll. Öhman och Timashov har man skrivit såkallad röd avgång med så de är fria att gå mellan klubbarna utan karens. Vad gäller Enström så är han tyvärr tillbakakallad av Örebro då Kåberg skadats och blir borta 8 matcher, otroligt synd då han gav en energi som saknats i laget på slutet, vem vet kanske kan bli aktuell igen vid ett senare tillfälle.
 
Trolig uppställning enligt mig är:
 
Raycroft (Wälitalo)
Palmebjörk, S.Öhman, Timashov
Wargh, Andersson
 
Lavander, Karlsson, Johansson
Hellström Hållberg
 
Boström, Lundberg, Wrenman
Lundström, Johansson
 
Ledin, V.Öhman, Persson-Riis
Nevalainen, Molin
 
 
I Rögle är Everberg och Berglind tillbaka från skada . I övrigt saknas Panelin-Borg , Lindgren, Törnkvist, Tjärnqvist (avstängd).
 
Följande lag ställer Rögle upp med.
 
Maxwell (Lindskoug)
Lilja, Jensen, Everberg,
Johansson, Zaar
 
Bibic, Berglind ,Karlsson,
Tessier, Lilja

Martinsson, Hansson, Liljewall,
Nermark, Molin

Thorell, Sterner, Sylwander
Extraspelare: Persson, Lindqvist-Hansen
 
Det är bara att gå inte å kriga när pucken släpps. Jag hade bestämt mig att inte se matchen men i och med Timashov och Karlsson i samma match lutar det åt att köpa matchen ändå.
 
/Sweetangel

Kommentarer


Kommentera inlägget här: