Björklöven

För evigt För Alltid

Spets

Kategori: Allmänt

Ja vi alla vet att spets är viktigt men otroligt kostsamt. Nu är det dessutom nära seriepremiär och godbitarna är redan plockade. Fredrik Grönberg har inte den största budgeten och har aviserat att det rör sig om en svensk spelare, en center med offensiva egenskaper.
 
Min känsla är att det inte lär bli någon "byxsprängarbomb" (om jag varit kille) utan kanske på sin höjd någon som höjer sig ur den gråa massan.
 
Om man tittar på lediga svenska centrar i nuläget så är det inga namn som man på förhand tänker wow den vill jag se i Löven framförallt inte i kategorin offensiva centrar.
 
Fredrik Grönberg har en tuff uppgift att hitta billig spets i detta läget. Ska vara att det finns spelare med kontrakt
men som kan lånas/lösas ut. Här kan jag tycka att Pär Edblom från Leksand är intressant, där det också varit snack från Tommy Salos sida att han inte lär bli kvar. Blir intressant att se vad Grönberg lyckas med?
 
/Sweetangel 

Beslut!

Kategori: Allmänt

De har kämpat och försökt visa va de går för, detta för att kunna spela till sig ett kontrakt. Idag kom beskedet att Björklöven inte väljer att gå vidare med någon av dem.
 
Någon som kanske inte var jätte förvånade. Både är skadebenägna och Björklöven behöver tyvärr inte detta i nu läget då de redan har en del skador så jag förstår Grönbergs tanke. Det behövs in någon som kan spela hela säsongen och kan synas igenom den grå massan
 
Jag vill tacka Alexander Sundström för allt han gjort i den gröngula tröjan och han kommer alltid att vara en hjälte. Jag tror tyvärr att detta var de sista vi såg av honom på isen. Min känsla är att han nu lägger skridskorna på hyllan.
 
Ett annat beslut som togs idag är att Emil Wrenman kommer att lånas ut till Teg. Ett riktigt bra val kan jag tycka, Emil behöver speltid och som han sett ut nu på försäsongen såkommer han inte få det i Björklöven. Emil har haft en rent ut sagt bedrövlig puckkontroll, och kladdat väldigt mycket. Han behöver få utvecklas och det blir bra i Teg
 
/Sweetangel

En grå massa

Kategori: Allmänt

Ja det var en avslaget och ärligt talat riktigt trist tillställning. En internmatch kommer aldrig kunna likställas med en träningsmatch i mina ögon. 
 
Matchens behållning var annars när Felix Maegaard Scheel och Per Hållberg tacklade ner en av huvuddomarna, som för dagen var två stycken då man använde sig av 4 domarssystem.
 
En femma stack ut ur den gråa massan och det var den med Stefan Andersson, Erik Lindahl, Felix Maegaard Scheel, Stefan Öhman och Emil Lundberg. Som stod för alla fyra målen i det gröna laget. I Det vita blev Daniel Spigerhäll ende målskytt.
De gröna vann alltså med 4-1,känslan var att de i det vita laget hade fler spelare som bara gick till jobbet och inte gjorde jobbet fullt ut.
 
Jag har svårt att se vad den här matchen skall ha gett, så avslaget att det är mer fart och mer grinigt på en vanlig träning. De inbjudna spelarna gjorde inte bort sig utan passade bra in men detta mycket då de ordinarie spelarna kändes som de gick på halvfart.
 
Vad är era tankar efter denna tillställning?
 
/Sweetangel
 

Lagfotografering

Kategori: Allmänt

Ja idag är grabbarna fixade till tänderna, benorna ligger rätt och kameran är i högsta hugg.

De fotograferas i den nya matchtröjan, en matchtröja som Björklöven lyckats riktigt bra med. Tyvärr får ni inte se bild på den utan bara lite på mitt omdöme.

Rasmus Edström fotograferas i tröja 32 om det blir hans spelnummer återstår att se.

Tommy Wargh ser riktigt plågad ut i alla rörelser.

Jonathan Johansson och Alexander Sundström medverkar ej, ett tecken eller bara krasst att de inte har kontrakt ännu vet jag inte. Kan dock tycka att om de skall få kontrakt hade det kunnat varit bestämt till idag istället för måndag så de hade kunnat medverka.

Ombyggnationen fortsätter 



Ikväll väntar internmatch, känns lite avslaget men självklart är man på plats.
Blir samma femmor som igår plus de inbjudna spelarna i egna femmor. 

/Sweetangel

Viktigt!

Kategori: Allmänt

Det var riktigt viktigt att detta ändå gick i lås. Vi har redan sett flera skador i laget och främst på backsidan.Jag skrev om det igår, Rasmusgate, det sista kortet! Björklöven har under eftermiddagen bekräftat att Rasmus Edström är klar på lån för hela säsongen. Det är en otroligt kompetent back och bra att han nu ansluter så att det finns mer bredd på den redan sargade backsidan.
 
I fjol startade man med 7 backar och det är sårbart, nu visar Fredrik Grönberg att han inte tänker göra om Jimmy Blixts misstag från ifjol. Det är nu 8 backar på kontrakt och precis som jag önskade är Erik Lindahl utöver så det finns alltså 9 backar att tillgå samtidigt som samarbetsavtal med både Teg och Vännäs finns.
 
Rasmus är otroligt puckskicklig och kommer att tillföra en hel del offensivt. Jag tror detta blir riktigt bra.
 
Nu hoppas jag att alla Björklövenfans välkomnar Rasmus, han är inte ett korttidslån utan är nu en Björklövenspelare.
 
Sedan kan jag tycka att det är dåligt att Björklöven inte kan komma ut med nyheten i ett tidigare läge utan är sist på pucken.
 
Vad tycker ni om detta är det en bra värvning, eller bara skit i och med att han kommer från Skellefteå?
 
/Sweetangel
 
 

Omvaskat!

Kategori: Allmänt

Blev en snabbis på dagens träning blir ingen fullständig Träningsrapport då jag missade halva. Det har vaskats om i femmorna igen och här nedan ser ni vilka som tränade ihop idag.

Jonathan Harty fortsätter cykla.
Saknas gör Kalle Lundström, Mathias Trygg och Tommy Wargh.
 
Röd
Erik Lindahl
Simon Lundström
Wille Quist 
Viktor Ekeståhl Jonsson
Lucas Sandström
 
Grön
Patrik nevalainen
Per Hållberg
Jon Palmebjörk 
Kim Karlson 
Mats lavander 
 
Vita
Kim Sehlstedt
Alexander Sundström (back)
Nicklas Johansson
Jonathan Johansson
Emil Wrenman
Linus Boström
 
 
Blåa
Stefan Andersson
Alexander Hellström
Emil Lundberg 
Stefan Öhman
Felix Maegaard Scheel
 


De övningar jag hann se 
 
Fem mot tre halv plan
Bra fart 
gröna mot röda 
vita mot blå
 
Vilken skillnad på Mats Lavander han ser ett par år yngre ut och inte alls lika stel som tidigare.
 
Fem mot fem halv plan (hälften vilar) Både Patric Wener och Mats Waltin ger feedback konstant.
Fokus på hård press.
Här åker sprayburken fram en cirkel görs. Mats Waltin "Det är den här ytan ni skall ha"


 
Mats Waltin "kom igen nu grabbar, det är träningstid ingen vilotid."
 
 
Kim Karlsson är inte nöjd med sig själv men får beröm av Mats.
 
Wille gör ett mål då pucken letar sig in mellan benen på Kevin.
 
Fem mot fem hel plan 
 
Wille snor pucken vid egen blå tar sig förbi backarna och gör inget misstag utan sätter den bakom Johan.
 
Även Emil Wrenman spelar back till och från.
Lucas kommer fri och fälls, döms straff, tyvärr lägger han en rätt menlös straff som Johan räddar.
 
Spel två mot två som sen blir tre mot tre med målen på långsidorna i en zon
 
Sågen ljuder i T3 center, ombyggnaden av borta stå är nu påbörjad. 
 
/Sweetangel 
 
 
 

Sista kortet!

Kategori: Allmänt

Ja det är Fredrik Grönbergs önskan att ha klart truppen den här veckan. Det är två av forwards har inte kontrakt och en back skall in.

Rasmus Edström har det varit fram och tillbaka med. Jag tyckte han gjorde avtryck förra året när han lånades in. Igår kom uppgifter att han själv ville till Löven men att Skellefteå inte ville släppa honom, skulle det va så tycker jag det är dåligt, varför inte släppa en spelare man inte vill ha? Men inatt kom de senaste uppgifterna att Rasmus idag skulle skriva kontrakt med Löven och att klubbarna var överens muntligt. Rasmus är en ung lovande back som kommer utvecklas men kört fast i Skellefteå.
Han behöver miljöombyte och speltid. Hoppas Löven kan ge honom det.

Vad gäller forwards är det omöjligt att sia. Både Alexander Sundström och Jonathan Johansson har gjort det bra men svårt att säga vem av dem som har varit bäst de är så otroligt olika. Blir intressant att se vad som händer i slutet av denna vecka.

Vad säger ni vilka vill ni läsare se i Löven? Är detta rätt väg att gå? 

/Sweetangel 

Ett steg i rätt riktning

Kategori: Allmänt

Efter en usel första halva på första perioden så spelade Björklöven upp sig. Men till en början stämde inte mycket. Det var felpass till höger och vänster och inget ordnat spel. Asplöven var hetare och hittade hela tiden nya vägar. Men efter cirka 6 minuter så hittade Björklöven ändå lite mer spel, detta till trots så var det Asplöven som kunde ta ledningen. Björklöven gör sedan en klassiker man kvitterar men tappar sedan allt och hamnar återigen i underläge inom bara en halvminut. Kvitteringen kom av Junioren Erik Lindahl som gjorde sitt första a-lags mål.
Sen bjuder man på en betydligt bättre fortsättning av andra perioden och puckarna börjar trilla in.Efter andra perioden går man till pausvila med ledning 3-2. En ledning som står sig matchen igenom. Den trejde perioden var en kamp från båda lagens sida men slutade mållös.
 
Vilka utmärker sig då? Här är matchen tre stjärnor
*** Alexander Hellström var en igel på motståndarna och det smällde rejält i varje byte han gjorde. Han lyckades så gott som hela matchen spela precis på rätt sida gränsen, men hamnade trots detta i utvisningsbåset med 10 sekunder kvar. Idag gjorde Acke det han är bra på.
** Per Hållberg Ett mål och en assist, helt klart bra idag.
* Erik Lindahl hade en rejäl miss i början men spelade upp sig och gör ett snyggt mål.
 
Ja på "stjärnlistan" idag visar det verkligen att det var backarnas dag.
 
Några andra som kan nämnas är Wille Quist och Kim Karlsson som var bra idag. Wille kunde gjort både ett och två mål men den sista lilla finessen fanns inte där.
 
Glädjande är att Linus Boström känner sig bättre och siktar på att spela på fredag.
 
Skönt med seger och även om det stundtals var riktigt illa så var det ett fall framåt och det märks att det finns mer att ge.
 
/Sweetangel
 

Faller bitarna på plats?

Kategori: Allmänt

Så var det matchdag och vad vill vi se ikvällens match? Jag vill se bättre puckbehandling och att Björklöven orkar hålla uppe tempot hela matchen.

Jag är oroad över att det redan är så mycket skador. Speciellt när det gäller Jonathan Harty där inget fel hittas trots att han har smärtor. Mathias Trygg har alltså en befarad hjärnskakning, efter vadå? Han har inte spelat match så måste vara på någon av de två träningarna han ådragit sig denna. Tommy Wargh är positiv och Kalle Lundström samt Linus Boström tränar på is.

Asplöven ligger likt senast långt före oss i och med att de spelat fyra matcher mer. De blir dessutom förstärkta av tre Luleåspelare, Lars Bryggman, Emil Sylvegård och Olof Lundqvist.

Blir likt förra matchen missvisande då laget är i så olika faser. Men björklöven kan bara fokusera på sitt eget och att spelet skall blir bättre och att man ser förbättringar i de man själv gör hela tiden.

Det lär bli en bättre match än senast hoppas jag iallafall. De inlånade spelarna kommer användas.

Tanken är att matchen webbsänds utan kommentator om tekniken tillåter.

Ses i T3 center ikväll
Hur tror ni matchen slutar?
/Sweetangel 

Träningsrapport

Kategori: Allmänt

Mats Waltin håller i träningen
Ca 10 är på plats i T3 Center

Saknas
Jonathan Harty (cyklar)
Tommy Wargh
Mathias Trygg

Grå
Linus Boström tränar Inte efter övningen han föll in i sargen på.

Vita
Patrik Nevalainen
Erik Lindahl
Jonathan Johansson
Jon Palmebjörk
Lucas Sandström

Blåa
Per Hållberg
Fredrik Eriksson (Vännäs)
Felix Maegaard Scheel
Stefan Öhman
Emil Lundberg


Röda
Alexander Hellström
Kalle Lundström (grå efter små övningarna utgår strax därefter)
Kim Sehlstedt (Teg)
Alexander Sundström
Viktor Ekeståhl
Emil Wrenman

Gröna
Simon Lundström
Stefan Andersson
Nicke Johansson
Mats Lavander
Wille Quist
Kim Karlsson


Övningarna

Flera övningar samtidigt i små grupper.
Fram och Baklängeslalom med stora och småavstånd. Med fokus på snabba start stopp

Översteg baklänges runt mittcirkeln

Pass skott tomt mål
Här är fokus att byta klubbsida från mottagning till skott

Målvaktsträning
3 par i mittzon där varje par skall passa sinsemellan med rörelse hela tiden
Blir sedan tre mot tre

Efter dessa övningar spolar de isen

Omställningsövning
Åker upp vänder vid blå mottagning anfall avslut två mot noll.

Linus ramlar in i sargen efter avslut och grinar illa.

Fem mot noll halv plan
med fokus på korta snabba pass efter pass runt i laget blir det anfall tre mot två

Högt passningstempo mjuka mottagningar ger högre tempo manar Waltin på

Stefan Andersson tar Simon Lundström under sina vingar och vägleder hela tiden

En mot en
med lite omkastningar så att det inte alltid är back som försvarar utan även forward.

Wrenman mot Sundström här gör Wrenman bort Sundström och lägger upp den i krysset bakom Lindskoug.

Två mot två

Pass med mottagning just innan blå dribbla genom koner och sen avslut

Emil Lundberg bjuder på en delikatess i krysset.

Waltin samtalar inför morgondagen
”29 missade pass som ger omställningar senast fokus imorgon är passningsspelet samt att hålla uppe tempot. Vi ska in på mål till varje pris.”

Omställningsövning
med fokus att hitta öppnande pass detta i spel fem mot tre. Som sen blir fem mot två.
Jonathan Johansson och Nicke Johansson hittar målet.

Avslutsövning
Fyra grupper en vid varje kortsida vid blålinjerna
Ett varv i mittcirkeln mottagning och anfall och avslut
Mats Waltin ”Hög hastighet, inget jävla geggande utan sätt dit dem.”

Här bjuder de på många snygga mål och målgester.

Mats Waltin ”Det här är attityd det ska va action det ska va action”

Fem mot två på halv plan
Med fokus på backskott

Fem mot fem
Bra fart men inga mål

Återigen en bra träning med hög fart och fullt fokus hela tiden.

Johan står imorgon annars lär laget se ut som idag men de har genomgång imorgon klockan 17.00 där slutgiltiga laget tas ut. Laget skall samlas redan 16.30 för genomgång med domaren, verkar vara något som skall göras inför matcherna framöver. Är som vanligt för många forwards så en kommer att få vila men beslut vem tas alltså imorgon. Kommer troligtvis vara någon i gröna gruppen, Mats Lavander är ingen högoddsare enligt mig, vilat de första två matcher och har haft problem med ryggen och inte hunnit bygga upp musklerna ännu så kanske lika bra att man inte kör sönder honom innan serien.

Man har alltså två nya spelare från närklubbarna, om det är för att se hur de står sis och testa inför internmatchen eller om det bara ärpå grund av skador och att vi är i behov av backar vet jag ej. Alltid kul att se nya spelare men blir intressant om de håller på den här nivån, jag hade nog hellre sett Oskar Molin som jag vet vad han går för om det bara är för att fylla ut skadorna. Men förstår om det är för att få en större inblick i vad vi har för spelare i närheten att tillgå.

/Sweetangel

Räcker det?

Kategori: Allmänt

Ja det är den stora frågan. Precis som Patric Wener säger är det inte nu vi ska vara som bäst det är när serien startar. Men hinner vi bli det? Förlusten mot Asplöven väckte en hel del tankar. Inte så att jag lägger så mycket vikt just vi den matchen utan mer vid skillnaderna i upplägget. Jag blir orolig att trots att Fredrik Grönberg, Mats Waltin och Patric Wener säger att man vill ha upplägget så här, att vi inte kommer lika förberedda som övriga lag när det väl behövs.

Vi kan inte stå och titta på när tåget går vi måste vara med från starten. Är dock ingen större ide att spekulera i hur det blir utan tiden får utvisa om detta var rätt väg att gå eller ej!

Jonatan Nielsen fick inte sitt tryoutkontrakt förlängt för han skulle inte få istid, nu står vi dock med fyra ordinarie backar och en junior, visst det är skador men fjolåret visade att det är sårbart att börja säsongen med 7 backar och därför måste någon av de två tilltänkta backarna ansluta till laget snarast. Nu vet jag inte hur länge Jonathan Harty eller Tommy Wargh är borta men gällande den sistnämnda lär det vara ett par veckor i alla fall. Det är en balansgång att ha en bred trupp med en mager ekonomi men Björklöven är alltid skadedrabbade och en relativt bred trupp eller en samarbetspartner är ett måste. 

Jag tror på att vi bör ha 8 backar från start och då tänker jag att Erik Lindahl är utöver det. Vad gäller träningsmatchandet så gäller det bara att ta till vara på de man har och göra det bästa av det.

/Sweetangel

Sanningen bakom nummer 8

Kategori: Allmänt

Ja det är ju så att Björklöven spelar i fjolårets tröjor och därför stämmer inte numren för alla spelare. De som bytt nummer sen ifjol spelar i sina gamla nummer, alla utom Kim Karlsson som spelar i nummer 8, detta inte för att han skall byta nummer. Nej Kim Karlsson kommer att ha nummer 6 på ryggen även i vinter. Men sanningen varför han nu inte spelar i den tröjan är inte som jag trodde först att man av misstag fått med sig fel tröja till Vännäs,
 
Huvudpersonen själv vet inte vart hans tröjor från ifjol tagit vägen men jag kan avslöja att det är så enkelt att Kims tröjor givits bort till en sponsor, Men Kim är inte vidskeplig av sig utan tycker det inte spelar någon roll vilket nummer som står på ryggen. Han säger: " är int så noga vilket nummer jag har"
 
Att det därför blev nummer 8 var inget särskilt utan en tröja som var ledig.
 
Fjolårets innehavare av nummer 8 spelar nu i Teg och Oscar Molin fick en smakstart och satte första kassen i sin första match på sitt första och enda skott. Snacka om att vara 100% Oscar tycker det är kul att vara igång igen, att han gjorde mål tyckte han så klart var kul men inte mer än så. Om de nya zonindelningarna säger han följande:
"Det är helt sjukt stora ytor, kommer bli intressant hur det används bland lagen"
 
/Sweetangel
 
 
 

Som väntat

Kategori: Allmänt

Björklöven började ändå matchen rätt bra men ju längre den går desto virrigare blir Björklövens spel.
I den första perioden tycker jag att Wille Quist, Kim Karlsson och Nicke Johansson är den mest framträdande kedjan. En annan spelare som här är en som syns är Jonathan Johansson han försvinner likt Björklöven ju längre matchen lider.
 
Tommy Wargh får kliva av i den andra perioden,vet inte vad som hände men detta tvingade Björklöven att vaska om rätt rejält, Alexander Sundström klev ner på back, Viktor Ekeståhl klev ut som ytter och man rullade på 3 centrar och 4 ytterpar.
 Tommy Wargh som tidigare i matchen stod upp för Kevin Lindskoug och gruffade med Sam Marklund tror jag det var.  Backsidan känns tunn och det är riktigt oroande att vi redan dras med så mycket skador. Den där backen kan få komma och testspela nu.
 
Kevin Lindskoug stod upp riktigt bra även om 3-1 inte kändes otagbart.
 
Björklövens enda mål stod Wille Quist för efter att Nicke Johansson tagit tillvara på ett misstag från en asplövenspelare.
 
Björklöven gör motsatsen till vad Mats Waltin pratade om igår och drar på sig otroligt mycket utvisningar vilket också är det som blir matchavgörande.
 
Det syns tydligt i matchbilden att Asplöven kommit betydligt längre än Björklöven i matchande. De pressar hårt och Björklöven får knappt låna pucken stundtals och när de väl får göra det så blir spelet hafsigt. Björklöven har inget eget spel och lyckas inte hålla puck, ej heller har passen rätt mottagare.
 
Den sista perioden är riktigt usel sett med Björklöven ögon.
 
Nu skall man inte dra några växlar av detta men det krävs mycket mer av Björklöven när serien drar igång. Den här matchen gav ingenting enligt mig bara fler frågetecken.
 
Felix "Mangarden Skäll" är Björklövens nya spelare om ni nu missat det.
 
Matchens "tre" spelare (blev fyra jag ville lyfta idag)
** Kevin Lindskoug måste ändå säga att han gör en bra match, hjälpen framför mål försvinner men han bjuder på en del fina räddningar
** Wille Quist var het på träningen igår och jag tycker han var bra idag.
*  Patrik Nevalainen gör mycket rätt idag.
* Jonathan Johansson visar styrkor i det defensiva spelet, där Björklöven saknar en hel del.
 
Annars måste jag säga att denna match i sin helthet får underkänt.
Vad är era tankar efter detta?
 
/Sweetangel

Olika faser

Kategori: Allmänt

Tanken var god eller var den verkligen det? Jag vet inte, sånt här stöter man väl ofta på och det är viktigt att kunna ta det för vad det är. Jag pratar alltså om att man väljer att möta Asplöven som har kommit så mycket längre i sitt träningsmatchande än vad Björklöven har.
 
Björklöven är fortfarande i startfasen och skall få allt att klaffa medan Asplöven kommit så mycket längre och snarare skall allt sitta i deras nya tänk.
 
Björklöven bussar alltså upp idag och kommer till spel med 6 backar och 12 forwards.
 
Jonathan Harty och Kalle Lundström kommer inte till spel utan det blir fem ordinarie backar och så Erik Lindahl.
Erik Lindahl har gjort det bra sen han fick chansen att träna med A-laget och blir intressant och se honom mot bättre motstånd. Linus Boström tränade inte heller igår och kommer inte spela.
 
Igår tränade man med följande uppställning, två forwards skall alltså vila, jag tror på Alexander Sundström och Mats Lavander men det är helt taget ur luften.

Målvakter
Kevin Lindskoug
Johan Mattsson

Vita
Patrik Nevalainen
Per Hållberg
Nicklas Johansson
Kim Karlsson
William Quist

Gröna
Tommy Wargh
Erik Lindahl
Emil Wrenman
Mathias Trygg
Viktor Ekeståhl Jonsson

Röda
Simon Lundström (J20)
Jon Palmebjörk
Stefan Öhman
Mats Lavander
Emil Lundberg

Blåa
Stefan Andersson
Alexander Hellström
Lucas Sandström
Jonathan Johansson
Felix Maegaard Scheel
Alexander Sundström

Asplöven har gått rätt bra ändå hittills men vi alla vet ju att försäsong är försäsong. De har mött en del SHL-lag och visat att de går att spela tight med dem. Det blir en måttstock för Björklöven att se hur långt man kommit. Inte mer än så. Självklart skall man gå för att vinna men som Patric Wener sa det är inte nu vi skall vara som bäst det är den 11 september när pucken släpps i seriepremiären.

Har jag möjlighet kommer jag nog följa matchen via webb-tv, asplöven sänder till en kostnad av 99 kr. I dyraste laget kan jag tycka för en träningsmatch. Ni hittar sändningen här

Hur tror ni matchen slutar?

/Sweetangel

Underbara Torsdag

Kategori: Allmänt

Ja eller hur man nu ser det. Sommaren är ett minne blott och hösten har slagit ner som en bomb från klar himmel. Men som hockeyfanatiker så gör det inte särskilt mycket. Större delarna av min tid tar hockeyn upp är det inte att man bevittnar träningar så bloggar jag eller ser matcher. Jag klagar inte långt i från jag njuter.
 
Träningsrapporten jag tänkte göra igår blev idag och finns på www.bjorkloven.com
 
Men här kommer lite tankar runt träningen.
 
Jonathan Harty är skadad och kommer inte spela imorgon. På vilket sätt vet jag inte men han har dragits med "skade"problem sedan han kom till Umeå och har fått behandlingar för det, vet inte om det är de som nu gör att han inte kan spela eller något annat. 
 
Kalle Lundström kommer inte heller att spela vilket gör att man rullar på 6 backar och fyra kedjor.
 
Mats Waltin hade ett långt samtal efter träningen om morgondagens match.
Där han vill att varje individ ska hitta sin roll, back ska fokusera på att va back och center på center och så vidare. Detta för att skapa trygghet i det nya spelsystemet. 
 
Han pratar också om vikten av att hela tiden sätta sin spelare i passningsskugga och om att hålla nere utvisningar. Allt över 20 minuter totalt en match är ett misslyckande. 
 
Jag bjuder på en bild från samtalet där William Quist utmärkte sig.

Jon Palmebjörk kommer att vara kapten imorgon och assisterande är Alexander Hellström och Stefan Andersson.
 
Jag kan tänka mig att Alexander Sundström vilar då han missat en del träningar vem den andra att gå vila är vet jag inte men det torde vara någon av de röda då de var fyra forwards.
Mathias Trygg kändes piggare idag.
 
/Sweetangel 
 
 

En kvar och en får tacka för sig samt träningsreflektioner

Kategori: Allmänt

Jonathan Johansson kommer alltså att få fortsätta träna med Björklöven tills vidare, inget kontrakt är skrivet utan han har augusti ut på sig att ta en plats, precis med samma förutsättningar som Alexander Sundström. Jonatan Nielsen däremot får tack för sig i allafall för nu. Han är inbjuden till internmatchen men behöver speltid för att utvecklas och det är inte Björklöven kange honom i dagsläget. Jonathan Johansson kommer att få välja ett annat nummer att spela i då Mathias Trygg kommer att spela i nummer 10.
 
Innan matchen i söndags trodde jag att det skulle bli tvärtom men där visade Jonatan Nielsen inte framfötterna utan hade svårt att spela sig ur zon vid ett flertal tillfällen och sportchef Fredrik Grönberg har helt rätt där att han behöver spela föra att bli bättre.
 
Detta innebär att en backplats är ledig, där finns det två uppslag som man arbetar på men man har inte helt lagt ner Jonatan Nielsen utan han kan fortfarande bli aktuell i ett senare läge.
 
Reflektioner från dagens träning är annars att Jonathan Harty inte tränade, Alexander Sundström är bortrest och saknades därför. Kalle Lundström körde i grått.
 
Jonatan Nielsen var inte med utan hade fått sitt besked innan träningen.
 
Jonathan Harty var på hallen och cyklade till motsats mot de flesta andra har han faktiskt kepsen framåtvänd.
 


Mathias Trygg kan jag inte säga så mycket om, han kan nog bli bra men det märktes idag att han var seg, hade kört från Norge igår. Idag lirade han med Viktor Ekeståhl Jonsson och Linus Boström.

 
Kevin Lindskoug har fått sin mask nu, blev trots de rätt fula skydden rätt bra ihop.

Här har ni helheten

Parkeringen utanför arenan skall byggas om och i nuläget ser det ut så här


 
/Sweetangel
 
 
 

Dagen D

Kategori: Allmänt

Ja det är onsdag och det innebär att beslutet angående tryoutspelarna kommer idag. Det innebär också att det är första träningen för nyförvärvet Mathias Trygg.
 
Vad gäller Jonatan och Jonathan är det omöjligt att förutspå vilket besked de får idag. Sportchef Fredrik Grönberg har en tuff uppgift att ta det beslutet, han kommer så klart göra det han anser är bäst för klubben, om det innebär att testa två nya och sen ta ett beslut så kanske det är rätt väg att gå. Men då måste man ha förståelse för att de två som nu får beskedet att man inte vet, kan gå förlorade under tiden man testar nya.
 
Min känsla är att forwardsidans offensiva del är fylld så det lär inte vara någon spets i sniperavseende vi lär testa utan en bra tvåvägsspelare i såfall och en back. Frågan är vad det finns för spelare i den kategorin tillgängliga. Det blir spännande att se vilket beslut som kommer idag. Får båda kontrakt börjar truppen vara fylld.
 
På tal om trupper så har väl knappast Almtunas trupp gått någon förbi, hela 32 spelare på kontrakt varav 5 målvakter och detta innan säsongen ens har börjat. En stor trupp är absolut bra att ha utifall att det blir, som det blev för Löven i fjol, mycket skador. Men det känns ändå som lite overkill speciellt på målvaktssidan, lär ju knappast vara så att tre målvakter blir skadade så de är i behov av att plocka hem de sista två.
 
Kommer vara på plats på träningen idag för att kolla in Mathias Trygg in action. Blir intressant att se hur laget formeras nu när han kommit.
 
/Sweetangel
 

Matchtröja?

Kategori: Allmänt

Ja matchtröjan blir ny i år men hur den kommer att se ut är ännu inte klart. 

Men detta inlägg kommer handla om Modo och det nya "säsongskort" som de kommer införa till nästa säsong. En matchtröja med inbyggt chip. Tanken är god men känslan är att det finns många brister. Är matchtröjan i endast en variant? Finns det storlekar och modeller för alla? 

Klart att det blir jävligt läckert om fler lag likt Leksand kan fylla sina arenor med lagets färger genom matchtröjor men det finns de som vill gå på hockey i annat. Jag är mer en halsdukstjej detta för att många souvenirer är gjorde för män och inte för kvinnor. En matchtröja på mig blir som en säck oavsett storlek, jag hade gärna haft en matchtröja om det fanns sådana som var mer lämpade för kvinnor.

Jag tror på iden som Modo har men kanske att det hade funnits valmöjligheter, matchtröja, hood, halsduk just för att locka fler. Känner man sig bekväm tar man på sig det men
Kan det inte bli så att man tar med sig tröjan går in och lägger den sen i en påse? Syftet måste ju ändå vara att fler bär lagets färger och då tror jag på att det finns några olika val så lär fler bli nöjda.

Är detta något ni läsare tycker Löven skall ta efter och isåfall hur?

/Sweetangel 

De tilltänkta levererade direkt

Kategori: Allmänt

Jag har varit frågande till vem som skall göra målen. Jon Palmebjörk har jag alltid sett som vårat största hot men annars har jag varit mer tveksam. Trodde på både Kim Karlsson och Lucas Sandström ifjol men de uppfyllde inte förväntningarna. Men i dagens premiär så hittade flera av de spelare, som jag i år hoppas tar klivet in som målskyttar, rätt.
 
Vad gäller matchen så var den som så många försäsongsmatcher brukar vara, väldigt upp och ner, en hel del misstag och en del fina aktioner.
 
Dagens målskyttar blev Jon Palmebjörk, Emil Wrenman, Lucas Sandström och Felix Maegaard Scheel.
Det krävs att dessa fortsätter att producera för att det här skall bli en roligare säsong än i fjol.

En annan spelare som klev fram var Kim Karlsson med två målgivande passningar samt Jonathan Harty med sitt hårda spel, utan att gå över gränsen.
 
Jonathan Harty kommer bli en publikfavorit kan jag lova, hårt spel, stor och stark framför egen kasse och en mun som går i ett. Lägg där till det röda tandskyddet som åker in och ut och gör att hans läppar ser blodröda ut.
 
Vad gäller tryoutspelarna så märks det att de måste visa framfötterna.
 
Jonathan Nielsen har under veckan imponerat stort på mig på träningarna med en bra skridskoåkning och ett riktigt bra skott, i dagens match blev han osynligare än jag hoppades på men visade en del goda intentioner.
 
Jonatan Johansson har det snarare vara tvärtom med, helt osynlig på tärningarna och känslan har varit att han är rätt menlös, men tycker verkligen han visade framfötterna stark defensivt och spelade klokt över hela banan men ändå vass offesivt. Han steg verkligen i mina ögon idag men svårt att säga hur tankarna går om han får vara kvar eller ej. Han är den av de två som har sämst förutsättningar i och med Mathias Tryggs signatur. Blir intressant att se hur sportchef Fredrik Grönberg väljer att göra.
 
/Sweetangel
 
 
 
 

Laddar för match

Kategori: Allmänt

Mindre än fyra timmar kvar tills pucken släpps i Vännäs Ishall.

Klart är att Karl-Johan Lundström saknas. Annars lär man rulla på samma sätt som senaste träningar, se inlägg från igår.

Jag har fördrivit morgon genom att sy dessa byxor till systerdottern. Måste beställa mer tryck känner jag.
Stora förväntningar på Wille Quist i år alltså.


Skönt att det äntligen drar igång. Spännande att se hur laget står sig i matchsituation.

Jag vill se att nya spelsystemet börjar sitta och att man jobbar stenhårt.

Väl mött i Vännäs
/Sweetangel

Träningsrapport

Kategori: Allmänt

Ca ett 50tal hade tagit sig till T3 center för att kolla träningen. Ett 20. Tal av dem var på H resten utspridda på sittplats. 

Patric Wener Mats Waltin och Peter Hirsch är på isen.

Patric Wener är huvudansvarig idag.
Karl-Johan Lundström saknas även idag.

Målvakter
Kevin Lindskoug
Johan Mattsson

Gröna
Per Hållberg 
Patrik Nevalainen
William Quist 
Kim Karlsson
Jon Palmebjörk
Emil Lundberg

Vita
Alexander Hellström
Stefan Andersson
Felix Maegaard Scheel 
Lucas Sandström
Stefan Öhman

Blåa
Erik Lindahl
Jonathan Harty
Mats Lavander
Alexander Sundström 
Emil Wrenman
Nicklas Johansson

Röda
Tommy Wargh
Jonatan Nielsen 
Viktor Ekeståhl Jonsson
Jonathan Johansson
Linus Boström

Passövning
Pass från back till forward vid blå som tar avslut för att sedan finnas framför mål för styrning nästa kille. Övningen avslutas med pass till back och avslut igen. 

Linus Boström och Emil Lundberg bjuder på snygga mål.

Pass från kortsida till kortsida runda koner med översteg vända in mot mitten och till anfall. 

Uppspelsövning 5 mot 3 med snabba avslut.

Kevin briljerar med några fina plockar.
Jon Palmebjörk skjuter ett slagskott från kanten som letar sig in över benskyddet på Kevin.
Snabbt skymt skott av Viktor Ekeståhl över axeln på Kevin.


Uppspel fem mot noll övergår sedan till fem mot fyra.
Med fokus på att få till passen och avslutar med pass till back och skott 

I fem mot fyra skjuter Stefan Andersson ett slagskott från blå, inte särskilt
hårt men singlar in i bortre krysset, ett klassiskt Stefan mål.


Alla övningar avslutas med stenhård backchecking, där Mats Waltin hela riden manar på dem att jobba hårdare hemåt.

100% fokus på uppspel idag, i och med att femmorna även idag var formerade på samma sätt är det dem vi lär få se imorgon.

De är laddade grabbar som ser framemot att spela match. Hoppas att fansen är lika laddade så ses Vännäs Ishall imorgon

/Sweetangel 


Ingen fara?

Kategori: Allmänt

Jag skrev häromdagen om Jon Palmebjörk och att han klev av träningen samt att matchen kunde vara i fara. Men glädjande nog var han på is redan igår och avstod inget av det som gjordes på träningen. Huvudpersonen själv var hemlighetsfull efter det inträffade och skulle ta det dag för dag. Han ville inte berätta var han fått en smäll bara att så var fallet. Jag hoppas att detta betyder att han är kan vara redo för matchen på söndag.
 
¤¤¤
 
Vidare kom idag det första schemat för tv-sända matcher.
 
De matcher som berör Löven vet ni säkert redan men följer ändå här nedan.
 
Hemmapremiären mot Rögle den 14/9 kl. 15.30
Vita Hästen- Björklöven 17/9 kl. 18.55
Asplöven - Björklöven 26/9 kl.18.55
 
¤¤¤
 
Imorgon är sista träningen innan försäsongspremiären och jag kommer att närvara, tanken är att det kommer att göra någon form av träningsrapport.
 
Eller önskar ni läsare något annat?
 
/Sweetangel
 
 
 
 

Läge att vara trygg?

Kategori: Allmänt

Ja igår blev det klart att Mathias Trygg kommer att spela med Björklöven kommande säsong. Mathias har gjort ett försök i svensk hockey tidigare. Då han spelade 12 matcher med Modo och sedan lånades ut två matcher till Västerås. Han tog alltså ingen plats i Modo då men har gjort bra med poäng i norska ligan. Innebär detta att han inte håller för svensk hockey? Det är svårt att säga men jag vet att Mats Waltin har bra koll på honom både genom att ha haft honom som spelare i Västerås om än bara en kort tid och dels så har Mats Waltin tränat Mathias moderklubb Manglerud senaste åren. Sen så var det ett stjärnspäckat Modo han slogs för att ta plats i och när han skickades ner till allsvenskan valde han att flytta hem till Norge. Så jag kan tycka att han aldrig fick chansen att visa vad han gick för, snittade 2 min/match i Modo och valde sedan bort chansen i allsvenskan.
 
Mathias själv vill hålla nere förväntningarna på honom men säger att han är snabb och alltid jobbar hårt. Min känsla är ändå att han är det vi lövenfans kan räkna som spets. Min förväntningar på honom är höga, han skall vara den spelare som avlastar Jon Palmebjörk i "sniperrollen".
 
Är det då läge för oss fans att sitta lugnt i båten och känna oss trygga eller ska vi förvänta oss mer spets?
Tveksamt om vi kan förvänta oss mer spets, men sportchef Fredrik Grönberg har snackat om transatlanter som ev. skall komma över och träna med laget. En spelare blev vi blåsta på men samtal fördes så sent som tidigare i veckan med den andre. Om det blir något med den transatlanten lär vi väl få se inom två veckor då denne isåfall skulle komma över till internmatchen. Det har tidigare pratats om att 2 forwards skall in, nu är en av de kontrakterade. Menas det då att det bara finns en forwardplats kvar och just nu finns det två som slåss om den Jonathan Johansson och Alexander Sundström? Eller har Alexander Sundström varit inräknad och det finns en plats utöver honom?
 
Jag kan ju tro att Jonathan Johansson inte jublade särskilt över den senaste värvningen då det knappast stärker hans chanser att bli kvar i Löven. Speciellt inte då Mathias fått välja nummer, och valt nummer 10 samma som Jonathan valt. Visar detta att Jonathan redan är borträknad eller bara att han blir av med sitt nummer då han inte sitter på kontraktoch utifall att han får det får välja ett nytt nummer? Känns ju lite konstigt också att de får välja ett nummer att spela i, innan de har kontrakt och sen inte kan få det då någon annan värvats in och fått det numret.
 
Sedan är det en backplats kvar? Eller är det den sista platsen som Jonatan Nielsen nu försöker spela till sig? Det är alltså bara det sista finslipet kvar vad gäller lagbygget. Jag vet inte riktigt vad jag vill om man skall fylla laget till bredden direkt nu eller om det skall sparas utrymme för att värva in spets vid behov under säsongen. Det är alltid skönt att ha laget så gott som klart så att de kan spela ihop sig. Men samtidigt är det först en bit in i säsongen man verkligen ser vad som saknas. Det lag vi har nu känns bra att starta med och då räknar jag in Jonatan Nielsen och Alexander Sundström men räknar bort Jonathan Johansson. Men om det finns möjlighet att ta in nån spelare till redan nu och ändå tillräckligt att värva vid behov under säsongen så ska man absolut göra det.
 
Vad säger ni läsare hur skulle ni göra om ni hade möjlighet? Ha laget klart innan säsongsstart eller ha möjlighet att fylla luckorna under säsongen?
 
/Sweetangel

Mathias Trygg klar

Kategori: Allmänt

Mathias Trygg är klar för björklöven kontraktet sträcker sig över ett år.
 
Han kommer senast från Vålerenga där han stått för 50 poäng fördelat på 18 mål och 32 poäng.
 
Känns som en snabb och poängfarlig forward med styrkor i de spelfördelande momentet. Mats Waltin har haft honom tidigare i Västerås och borde ha koll på honom, dock bara på lån. Han är relativt liten i storlek men har bra handleder.
 
Blir spännande att följa honom.
 
/Sweetangel 

Träningsrapport -uppdaterad

Kategori: Allmänt

Mats Waltin och Patric Wener delar på träningen och ansvarar för en grupp var när de är uppdelade men Mats är den som känns som att har sista ordet.
Saknas gör Karl-Johan Lundström och William Quist.

Målvakter
Kevin Lindskoug
Johan Mattsson

Röda 
Alexander Hellström
Stefan Andersson 
Lucas Sandström 
Stefan Öhman
Felix Maegaard Scheel

Gröna
Tommy Wargh
Jonatan Nielsen
Viktor Ekeståhl Jonsson 
Jonathan Johansson
Linus Boström

Vita
Erik Lindahl
Jonathan Harty
Nicklas Johansson
Emil Wrenman
Alexander Sundström
Mats Lavander

Blåa
Per Hållberg 
Patrik Nevalainen
Emil Lundberg 
Kim Karlsson
Jon Palmebjörk

Övningarna
Flera övningar samtidigt 
Slalom med puck mellan däck
Fram och baklängesåkning med översteg - ta ut stegen
Pass skott med och utan målvakt



Passövning med rörelse 
Börjar vid blå pass baklängesåkning och sedan bryta in i mitten ta emot och avsluta.

Omställningsövning 
Lägg ner puck på målvakt och vända spelet. I fyra mot två.

Börja med puck bakom eget mål omställning fem mot två

Waltin snackar "det är så jävla mkt attityd i det här spelet . Vi ska gnaga hud på motståndarna."

Fem mot fem halv plan
Rörelseövning då två spelare i försvarande lag har felvänd klubba så de måste använda kroppen mer.

Fem mot fem hela isytan
Jon utgår lavander tar hans plats.

Mattsson får ett skott på halsen å Waltin säger appapp nästa puck kostar en hundring.

Kevin Lindskoug känns rörlig och puckmedveten. Tror han kan bli riktigt bra.

Jonathan Johansson gör det bra defensivt men försvinner lätt i mängden.

Jonatan Nielsen har bra skridskoåkning och ett bra skott. Han känns lovande och jag tror att han kan spela till sig ett kontrakt.

Kim Karlsson känns som att han har lite jobbigt med den nya lite hårdare ledarstilen. Lite hängande huvud på honom idag då han fick en del feedback som han inte önskade.

Vad gäller William Quist så är det bara en försiktighetsåtgärd och han är åter i träning imorgon så matchen på söndag är inte i fara. Han har fått förebyggande behandling som gjorde att han var tvungen att vila ett par dagar. Så nu kan han gå för fullt.

Angående Jon har jag ingen info men återkommer om jag får veta varför han klev av. Jon säger att den närmaste tiden får utvisa hur det blir, söndagens match är alltså i fara. Men förhoppningsvis är det ingen fara. Han säger dock inte varför han klev av

/Sweetangel




Vad händer nu?

Kategori: Allmänt

Det kommer bli ett annat fokus, ett fokus på familjen och att hitta ett vettigt jobb sa Martin Johansson till bjorkloven.com när han nu la skridskorna på hyllan då det inte blev Björklöven. Jag vill tacka Martin för hans tid i Björklöven och önska honom stort lycka till med vad han än tar för sig.
 
Vad händer annars nu?
 
Den sista finslipningen inför försäsongspremiären är i full gång nu när det bara är 5 dagar kvar tills pucken släpps. Vad vill vi egentligen se nu inför denna säsong? Jag vill se spelsystem som innehåller fart och är roliga att titta på. Samtidigt är jag otroligt spänd på hur tränarna kommer att formera femmorna.
 
Parkeringen på arenan görs om och stolarna på halva borta stå kommer på plats. Vidare håller det på att göras om lite smådetaljer inne i arenan som besökarna inte kommer märka av utan mer media. Lekbitenrummet har blivit konferensrum.
 
På lördag 15.40-17.00 uppmanar fanet Tobias Sandström alla att medverka på träningen för att stötta laget. Se mer här
 
På söndag 17/8 kl 16.00 är det alltså sedan dags för match. I Vännäs mot Piteå spelar Björklöven sin första match försäsongen.Se till att vara på plats mer info se bilden nedan. Observera att datum inte stämmer på bilden, övriga info stämmer.
 
Bild: Bjorkloven.com
 
 
Alla andra lag har redan börjat spela och det märks att försäsong är försäsong. Malmö vann endast på straffar mot Pantern. Asplöven har förlorat mot CSKA Moskva och Djurgården men vann mot Luleå. Västerås har vunnit mot BIK Karlskoga och spelat lika mot Leksand. Det var bara några exempel om hur en försäsong kan blanda och ge. Är det något jag lärt mig som lövare är det just det att försäsongen har absolut ingen betydelse för hur det går sen i serien.
Självklart är det alltid roligt att vinna men det är inget mer än just en vinst oavsett om motståndet heter Modo eller Kovland. Motivation slår ofta klass och så är det absolut på försäsongen. Jag tycker det är bättre att möta allsvenskt motstånd än ett omotiverat Shl-lag.
 
Trots att det bara är försäsong så längtar jag, längtar efter matcher och känna den där känslan igen som jag saknat hela sommaren, känslan som bara hockeymatcher och Löven kan locka fram.
 
/Sweetangel

Laget, ledarstaben

Kategori: Allmänt

Det var mycket som föll på ledarstaben när man summerade förra säsongen. Till en början gick det krassligt för att sen rida på vågen innan Björklöven bokstavligt talat sjönk. Ledarstaben upplevdes realtivt mesig och hade inte förmågan att bryta ned hjärnspökenai spelarnas huvuden när det behövdes.
 
Det är många utifrån som är skeptiska till vår nya tränarduo. Kanske inte till dem enskilt men just kombon av de två. Som Gurkolle skrev på twitter " en osannolik kombo, gapiga och gnälliga, succé eller..."
 
Jag måste säga att jag gillar den raka linjen, gör om eller gör rätt. Om ett spelsystem skall sitta så måste alla jobba efter det och då måste det till någon som kan peka med hela handen.
 
Vad gäller ledarstaben så har jag valt att endast tränare, målvaktstränare och sportchef är de poster som jag räknar in där.
 
Tränare
Mats Waltin jag gillar det jag har sett hittills. Han vet vad han vill ha ut av träningarna och av varje enskild spelare. Han har kanske inte alltid varit så omtyckt som tränare just på grund av att han är så rak. Men jag tror att det är precis det Björklöven behöver. Den mesiga stilen visade sig inte fungera.
 
Patric Wener är kanske inte den bästa coachen men en bra istränare säger de uppgifter som florerat. Har inte hunnit få någon rättvis bild av det än. Detta då det är Mats som haft den framträdande rollen de träningar jag sett. Patric räds inte heller säga vad han tycker och förespråkar fart på träningarna.
 
Målvaktstränare
Peter Hirsch är en stormålvakt i mina ögon. Fokus verkar vara på målvakternas rörlighet och det tror jag är bra. En bra målvaktstränare är viktigt och jag tror att Peter kan lyckas bra då han varit med länge själv och även haft roll som målvaktstränare tidigare.
 
Sportchef
Fredrik Grönberg är öppen och kommunicerar utåt, vilket känns otroligt bra, sen är det klart att han inte säger allt. Men han har en bra vision för Björklöven och jobbar stenhårt för att sätta sin prägel på föreningen. En prägel som jag så här långt gillar. Det är mer regler och uppstyrt än det varit tidigare och då är det lättare för alla parter att jobba mot samma mål.
 
Vad säger ni tror ni våra "gapiga, gnälliga" tränar blir topp eller flopp? Tror ni Fredrik Grönberg lyckas?
 
/Sweetangel

Laget, forwards del 2

Kategori: Allmänt

Så har vi kommit till den sista delen av laget de sista forwards som skall under luppen.
I den sista delen så återfinns två av de nyförvärv bland forwards.
 
 
Jon Palmebjörk har sedan han kom tillbaka till Björklöven gått från klarhet till klarhet och också välförtjänt fått en kultstämpel. Han var lagets Zlatan och utan honom vill jag inte vet hur det hade gått. När han trots SHL-anbud valde att stanna, var jag nog inte ensam om att jubla. Jon är som bäst när han är trygg och får vara "hemma". Nu återstår dock den tuffa biten att bevisa att detta inte var en tillfällighet utan att han är så här bra.
 
Felix Maegaard Scheel var ifjol Olofströms poängkung, han är dock ung och vi alla vet att glappet mellan ettan och allsvenskan är stort. Han behöver ta ett rejält kliv om han skall vara en framträdande spelare även i Allsvenskan. Skall bli intressant att se om hanlyckas med det, jag har rätt stora förväntningarpå att han skall vara med och leverera.
 
Mats Lavanders förra säsong vill nog inte bara jag glömma, tror han själv gärna stryker den ur sitt minne. En säsong spoilerad av skador gjorde att han inte blev den bärande spelaren vi hoppades på, frågan är om hans kropp klarar av att bli det? Jag är tveksam, väldigt tveksam han är relativt gammal men hoppas att hans kropp tillåter att han iallafall kan gå för fullt,
 
Stefan Öhman började säsongen lite knackigt men när man summerar den så var det helt rätt att han blev årets bästa spelare i Löven. Stefan tar ett enormt ansvar över hela isen och jag förväntar mig att han fortsätter med det även i år.
 
Emil Lundberg började fjolåret i Asplöven och fick sedan vara med om att spela upp Djurgården till SHL. Vad jag förväntar mig av Emil är att han med sin storlek tar Olof Mårs plats. Han skall vara en spelare som kan skymma målvakten och vara med och bidra poängmässigt enligt mig. Om han sen kan fylla den platsen återstår att se.
 
Emil Wrenman visade goda intentioner ifjol men hade svårt att ta en plats när det drog ihop sig. Fortsätter han att utvecklas kan han bli riktigt bra men det kräver hårt jobb och blod svett och tårar. Jag gillar hans sätt att ge järnet och bara köra.
 
Alexander Sundström tränar med Björklöven nu i augusti men räknas inte till laget ännu. När Alexander väl spelade ifjol gjorde han det bra men hans stora brist är att hans kropp inte håller. Om kroppen håller bör han absolut få va kvar annars tyvärr inte. Han är tung att möta och Björklöven vann betydligt oftare när han fanns på isen. Men det går inte att ha en spelare som är skadad mer än han spelar.
 
Ja om man nu summerar det här är forwardsidan bättre än ifjol? Som jag skrev igår saknar jag rightare, Marcus Lundberg är borta och det kan nog saknas om ingen ny rightare kommer in. Jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig av Emil Lundberg, jag tror tyvärr att jag kommer att sakna Olof Mårs, visst han är ingen bra skridskoåkare men han gjorde det han var bra och uppfyllde då mina förväntningar på honom. Övriga forwards som fått gå känns ändå som att det blivit uppgraderade då de var dem som jag anser inte höll på den här nivån. Men jag saknar fortfarande en målskytt som kan avlasta Jon Palmebjörk men det kanske finns redan bara det att de måste ta ett rejält kliv upp.  Vi får se min tanke om laget så här långt är dock att det inte hänt så stora uppgraderingar men däremot så har laget föryngrats och det ser jag positivt på, unga spelare som vill framåt.
 
Vad har ni för tankar om laget? Vad tror ni det blir för placering för Björklöven när säsongen summeras?
 
/Sweetangel
 

Hel femma fick böter!

Kategori: Allmänt

Måste ju bara dela med mig av situationen då en hel femma i Löven fick böter. Det var under gårdagens träning som tränaren Mats Waltin utdelade 100kr i böter för varje spelare i  en av femmorna på grund av att de åkte baklänges samtidigt när så inte skulle göras.  Mats Waltin hojtar till dem när de byter 100kr var skall till lagkassan  baklängesåkning. det här kan lagkassan växa snabbt genom och flinar. 

Måste bara gilla Mats Waltins sätt att hantera situationen. 

/Sweetangel

Engagemang och problematik!

Kategori: Allmänt

Ja forwards del 2 kommer men jag gör ett kort inhopp med ett annat inlägg som kändes som jag ville ta innan.
Efter gårdagens träningsbesök, fullständig träningsrapport finns på Björklövens hemsida, så  insåg jag lite saker.
 
För det första så finns det ett engagemang från tränarhåll som jag saknat. Mats Waltin är medverkande och pådrivande i varje övning, för varje individ. Det är inte bara ros, utan gör någon fel, så får de ris också. Men utan en engagerad tränare så är det omöjligt för en spelare att veta vad som måste förbättras om kritiken uteblir. Detta gör att varje individ hela tiden kan förbättras då den får feedback på det denne gör och vad som förväntas av dem.
Som jag skrev i rapporten så var Mats på dem särskilt vad gällde överstegen, då många till en början tog den lätta vägen och gjorde de som de brukar.
 
Man måste våga för att vinna så enkelt är det, börjar en spelare tveka så är det försent, läget att skjuta eller täcka skott är borta. Det skall inte vara enkelt att spela hockey utan det är en tuff sport och det gör ont att vinna. Detta för in mig på rubrikens andra del, problematik. Den nya zonindelningen kommer att medföra problem, det blir ett helt annat sätt att spela ishockey på än vi sett tidigare, som på förhand kanske inte känns som att det är till Björklövens fördel. Om jag hårddrar det så finns det två delar, ett bra offensivt lag eller ett bra defensivt lag. Ja rent krasst kan det räcka med en av dessa två delar. Hur tänker jag nu? Ja de nya zonernas storlek gör att det är otroligt mycket svårare att komma ut ur egen zon när man är under press. Här behövs alltså ett riktigt bra defensivt lag, vilket jag inte räknar Björklöven som. Men det räckte ju med en av delarna? Den offensiva biten då räcker den? Ja det kan räcka om ett lag likt Asplöven varit länge,ett lag utan försvar men med en vass offensiv. Kan man spela fast pucken och utnyttja sina lägen kan det räcka långt. Dock tveksamt på den här nivån om det inte är så att man är ett topplag.
 
Visst kan det vara så att besitter ett lag båda dessa bitar fast ingen av de är framstående så är det klart att det kan räcka. I det läget som jag nog ändå lägger in Björklöven i så är det viktigt att hela tiden vara på tå, aldrig slappna av eller tveka. Björklöven hade redan förra säsongen lätt att spela fast sig i zon, den egenskapen måste bort annars kommer de aldrig ta sig ur den. Det gäller att spela enkelt och tidigt möta upp motståndarna och genom att göra sig stor täcka av så att inte skotten kommer på mål. Offensivt måste hela zonen utnyttjas för att komma i lägen. Skott från blå kommer att vara mer ofarliga samtidigt som att tappa pucken vid blå kommer kosta mer, då kontringsvägen är kortare.
 
Vad tror ni läsare, kommer den nya zonindelningen vara till Björklövens för- eller nackdel? Anser ni att en engagerad tränare är viktigt eller vad anser ni att en tränares viktigaste egenskap är?
 
/Sweetangel

Laget, forwards del 1

Kategori: Allmänt

Så har vi kommit in i den offensiva delen av laget,forwards.
För att inlägget inte skall bli för tungt kommer forward delas in i två delar.
 
Ifjol var det ett väldigt varierande spel även offensivt. Bra matcher blandades med mindre bra matcher. Svagheten var att vi stod och föll med endast en producerande kedja när matcherna skulle avgöras. De spelare som man trodde skulle höja sig från tiden i ettan gjorde inte det i den utsträckning som krävdes samt att tränartrion lyckades inte vända den negativa trenden.
 
Kim Karlsson den lille trollgubben som skulle komma och trolla för oss i Umeå levde upp till alla förväntningar utom en, han producerade inte på det sätt i allafall jag förväntademig att han skulle. Men dematcher han saknades på grund av sin skada så märktes det, underhållningen blev sämre och i slutet av säsongen började det lossna. Kan han ta vid där han avslutade kanske vi slipper slita våra hår och kan förlita oss på mer än bara en kedja. Han besitter mycket  teknik måste bara få alla delar att klaffa fullt ut.
 
Jonathan Johansson provtränar med Björklöven och får chansen att visa upp sig samt visa att skadorna inte stör honom. En tvåvägsspelare som kan behövas, men inte den spelare jag själv valt då jag hellre sett något mer producerande.
 
Linus Boström fick andra halva av säsongen förstörd på grund av skada och framtills dess fick han inte det att stämma, han har nu revansch att utkräva för att visa att han håller på den här nivån, jag är lite tveksam till detta. Linus har dock hjärtat på rätta stället så om kroppen håller lär han ge det ett jävla försök att bevisa motsatsen.
 
William Quist killen som aldrig gjort dög i fansens ögon, spelade till sig ett kontrakt genom sin succé i kvalet. Nu återstår det för honom att bevisa att detta inte var en tillfällighet utan att han skadefri bara kan bli bättre.
 
Nicklas Johansson har speeden för allsvenskan men avsluten finns inte där, finns tyvärr ingen som bränner så mycket längen som han gör. Han är ingen spelare till framträdande linor men är bra defensivt. Frågan är om det räcker?
 
Viktor Ekeståhl Jonsson var den jag trodde skulle visa sin mognad förra året och blomma ut, tyvärr var det ingen fullblom utan mer en frostskadad vårlök. Tyvärr ser han inte särskilt tränad ut det jag sett hittills, han måste skärpa till sig annars kommer han bli en ny Jon Palmebjörk innan uppvaknandet. Bara hoppas att även Viktor vaknar innan det är för sent.
 
Lucas Sandström kom från sin bästa säsong och floppade rejält om man bara ser statistiken. Men Lucas uppfyllde inte de förväntningar man hade och sedan kom knäskadan relativt tidigt. Lucas själv sa att nu är det revansch att utkräva, att spela på 50% är inte bra för någon. En hel Lucas i rätt miljö kan ge det vi saknat offensivt, återstår att se om den rätta miljön infinner sig.
 
Det var alltså första halvan av forwardsidan. Det har saknats en sniper senaste åren, tyvärr är min känsla att det offensiva har en del brister även i år och som Lövenbloggaren skriver är rightare en av dem och en sniper/målskyttet är en annan.
Vad saknar ni läsare?
 
/Sweetangel
 
 
 

Laget, Backarna

Kategori: Allmänt

Så har vi kommit till nästa del i laget, nu är det backarnas tur att hamna under granskning.
 
Förra säsongen var försvaret lite av den svagaste länken det var otroligt ojämnt och då är det svårt att vinna matcher. Det sägs ju att laget skall byggas bakirån för att bli stabilt, målvakterna är viktigast sedan ett fungerande försvar.
 
Vad har hänt sen ifjol då?
Egentligen inte mycket då flertalet av backarna satt på kontrakt och de som vi ville ha kvar från ifjol stannade, detta innebär att just nu är det bara Jonathan Harty som är ny som har kontrakt, sedan är ju Jonatan Nielsen på provträning.
 
Alexander Hellström kom inte till sin rätt förra året, han behöver komma upp i nivå och hitta ett spel som håller, för att platsa i allsvenskan. Alexander är en relativt stor back som skall spela på sin storlek och vara en jobbig jävel för motståndarna att möta.
 
Kalle Lundström hade problem med en skada, men i början av säsongen var han en av lagets bästa backar, kommer han upp i sin standard så blir det bättre. Nu har en återigen en skada som gör att han inte gått på is ännu vilket inte är optimalt.
 
Per Hållberg hade jag relativt stora förväntningar på inför förra säsongen, jag gillade honom i Modo och han hade gjort det bra i Asplöven. Men han blev inte den lagpappan jag trodde han skulle bli. Länge kändes han som en säkerhetsrisk även om han sedan spelade upp sig så måste han upp ytterligare.
 
Jonatan Nielsen har varit en talang länge men inte blommat ut. Han har tillhört Linköping men varit utlånad till allsvenskan de senaste två åren. Inte sett så mycket av honom men tycker det är rätt att han får en möjlighet att visa upp sig och en chans att spela till sig ett kontrakt. Att det finns hockey i honom är självklart men kan han få ut det och växa på den här nivån?
 
Patrik Nevalainen hade sin sämsta säsong förra året, tyvärr var det inte många rätt. Han själv säger att han är revanschsugen och sämre kan det ju inte bli. Nej det får inte ens bli lika illa det måste bli betydligt bättre. Han har ändå tidigare visat att han kan leverera på den här nivån.
 
Jonathan Harty en stor tung back som likt Acke skall vara jobbig för motståndarna att möta. Han styrka är det defensiva spelet men säger sig vilja utveckla även det offensiva. Jag tror Jonathan passar in bra i Björklöven och det har saknas lite tyngd framför det egna målet.
 
Stefan Andersson fjolårets bästa back framtill hjärnskakningen sen fick han det lite tyngre. Men kom i slutet av säsongen åter till sin rätt. Han har visat att han håller på denna nivå och lär fortsätta anpassa sig och bara bli bättre.
 
Tommy Wargh även han riktigt bra ifjol och var en självklar förlängning i mina ögon. Att få spela in sig redan från start tror jag är till hans fördel.
 
Det ligger mycket på de som redan ifjol visade att de kan spela på den här nivån, att även i år vara de drivande backarna i laget. De har inte fått någon avlastning direkt utan det kommer krävas mycket för att få den defensiva delen att fungera, för det gjorde den inte ifjol och inte mycket har hänt. De som var katastrof ifjol måste verkligen hitta tillbaka annars kan det bli ett brutalt uppvaknande att se Björklövens defensiv i år. Minst sagt en skräckblandad förtjusning att få se hur detta blir, tiden får utvisa.
 
Vad säger ni är ni rädda för att backarna inte räcker eller tror ni de fixar det galant?
 
/Sweetangel
 
 

Laget

Kategori: Allmänt

Det börjar närma sig seriepremiär och laget blir mer och mer spikat så jag tänkte mig på att gå igenom laget, del för del och börjar med den kanske viktigaste delen, målvakterna.
 
Det är tre målvakter som tillhör Björklöven även om Joakim Andersson kommer vara utlånad till SK Lejon. Det är två nya och relativt unga och oprövade målvakter som skall slåss om första spaden. Det återstår att se om målvakterna är stabilare i år än förra året. Jag tror på förhand att båda målvakterna är sämre än Andrew Raycroft när han var som bäst men tror också båda är bättre än Daniel Wälitalo. Att det blir en konkurrens situation gillar jag, vi står inte och faller med en målvakt likt vi gjorde i fjol. Jag tror på det här om än med lite försiktighet. Peter Hirsch kommer ha en stor roll i att få dessa två målvakter att ta nästa steg, det är mycket detaljer som måste sitta för att man skall bli en bra målvakt.
 
Kevin Lindskoug kanske den av de två jag håller lite starkare. Kevin tog ett rejält kliv ifjol men har ännu mycket att bevis för att vara en etablerad målvakt på denna nivån. Kevin är relativt liten och reaktionssnabb, han säger själv att han kör på känsla. Kevin gjorde ett bra  avslut på förra säsongen i Rögle, men efter bristande förtroende så kom inte de klubbarna överens utan Kevin valde Björklöven som visade att han har deras förtorende. En ung målvakt behöver speltid och utvecklas, den möjligheten kommer Kevin få här. 
 
Johan Mattsson har inte bevisat att han håller på den här nivån på samma sätt som Kevin hunnit göra. Johan har i enstaka matcher visat vad han går för och därför håller jag honom som den lite sämre av de två. Johan är en storväxt målvakt som inte kan använda sin snabbhet som Kevin gör utan använder storleken. Vidare spelar han med stabilitet och sammahållning utan att flaxa för mycket. Redan i fjol var Johan med och hade en konkurrens på allsvensk nivå där han dock inte drog det längsta strået utan fick göra några matcher utan att slå sig in som etta. Likt Kevin behöver han speltid och rutin.
 
Joakim Andersson är en modern stor målvakt som har åren för sig. Han är sista års junior och jag trodde att man skulle satsa på honom i J20-laget. Nu hörde jag att J20 kommer att ha förre modomålvakten Niclas Gradin, vilket förklarar utlåningen av Joakim till SK Lejon. Joakim behöver speltid och att få möjlighet till det på seniornivå är aldrig fel. I Björklövens A-lag hade han ändå inte fått chansen om inte någon blivit skadad, och Joakim kan plockas hem om Björklöven behöver honom både i A-laget eller i J20-laget.
 
Vad tror ni läsare vem tar första spaden? Tror ni målvaktssidan blir en topp eller flopp?
/Sweetangel
 

Nu är det officiellt

Kategori: Allmänt

Ja många har längtat och suktat efter detta, men nu är det äntligen officiellt hockeysäsongen har börjat. Idag hade Björklöven sin officiella första isträning efter helgens test av grejer var det nu en uppstyrd träning. Bloggen var på plats redan under gårdagen och därför var det ingen nyhet med det nya upplägget med träningströjor som jag skrev om igår.
 


Totalt var 25 spelare med på träningen. Egentligen var väl det enda utropstecknet som i allafall inte jag visste skulle medverka J20 spelaren Erik Lindahl. Kalle Lundström vilade på grund av sin skada annars var alla medverkande. Martin Johansson medverkade inte idag heller.
 
Blå
Per Hållberg Erik Lindahl
Alexander Sundström Felix Maegaard Scheel Linus Boström
 
Vit
Patrik Nevalainen Alexander Hellström
William Quist Kim Karlsson Nicklas Johansson
 
Röd
Stefan Andersson Jonatan Nielsen
Mats Lavander Stefan Öhman Lucas Sandström Emil Wrenman
 
Grön
Tommy Wargh Jonathan Harty
Jon Palmebjörk Jonathan Johansson Emil Lundberg
 
Träningen startade med att målvakterna i dag tre till antalet, Kevin Lindskoug, Johan Mattsson och Joakim Andersson hade målvaktsträning i cirka 15 minuter tillsammans med målvaktstränare Peter Hirsch. Här ser man nackdelen med att vara stor, Johan Mattsson känns inte alltid lika snabb som Kevin, nästintill klumpig ibland. Kan dock bero på skridskoproblematiken till viss del.
 
Sedan följde en presentation av spelarna, bara enkelt vem som var vem, inte så att det är så lätt att komma ihåg sen när de är på isen utan nummer. Tyvärr fick inte publiken på ca 400 personer stifta bekantskap med Johan Mattsson vid presentationen då denne hade problem med en skridsko och var ute och fixade det.
 
Det var Mats Waltin som höll i fiolerna och även om det bara är den första träningen som villjag sticka ut hakan och säga att det är skillnad på tränare och tränare vad gäller träningen. Det var raka rör, individbaserad feedback och klara mål. Fokus på träningen var rörlighet, teknik och passningsspel. Konstigt att det satt fler passningar på bladet idag än på alla de träningarna jag såg på hela förra säsongen tillsammans. Jag tyckte också att det fanns tendenser till högre tempo och mer tryck i övningarna än tidigare.
 
Patric Wener hade en mer roll i bakgrunden, han fick jag inget större intryck av, återstår att se om det kommer fortsätta vara så eller om de har delat upp vem som skall leda träningarna.
 
Övningar
Vårda puck med avslut
 
Mottagning dribbla genom koner och sedan avslut
 
Runda vid blå mottag, pass, mottag, avslut
Här dunkar både Emil Lundberg och Jonathan Harty in varsin puck bakom Johan Mattsson.
 
Dra "back" på blå med avslut
Här tycker Waltin att skärpan varit lite låg och hojtar till fyra gånger att avsluten skall vara på mål!
 
Rundar bakom spelarna som står vid blå vänder upp mottagning och avslut.
Som vanligt i Löven så är det få mål.
 
Träningen avslutas med fem mot fem spel.
 
Här är en kort film med lite av händelserna från dagens träning.
 
 
Nu är det bara drygt två veckor kvar tills första matchen och det börjar på allvar.
/Sweetangel
 
 

Underbar känsla

Kategori: Allmänt

Ja idag var jag på plats när Björklöven gick på is för att testa grejerna inför morgondagens officiella ispremiär.
 
Det var en helt underbar känsla att få känna isdoften och kylan i hallen samtidigt som spelarna entrade isen. Karl-Johan Lundström och William Quist var några av de som saknades på denna lite frivilliga träning. Kalle på grund av  sitt lår som han skadade i måndags, men enligt honom själv blir det bättre och bättre för varje dag. Orsaken till att Wille inte var på is vet jag inte.
 
Något som var nytt för i år är att laget är indelade i 4 färger, grön, vit, röd och blå. De gula tröjorna är helt borttagna då kombinationen svart och gult inte är okej. Förra säsongen så tränade icke tacklingsbara spelare i rött men så kommer det alltså inte vara i år utan tanken är att dessa kommer att träna i de gråa tröjorna. Tankarna hann gå om det redan är så att femmorna är tilltänkta ut i från de färger de tränade i. Isåfall lär Jon Palmebjörk, Stefan Öhman och Lucas Sandström bilda en kedja. Det saknades enhel del spelare idag totalt tränade bara 19 spelare fördelat på 3 målvakter, 5 backar och 11 forwards.
 
Varken Alexander Sundström eller Martin Johansson var på plats. Provspelaren Jonatan Nielsen var inte heller med.
 
En stor orsak till att besöka de första isträningarna är att få se de nya spelarna i action. Inte så att någon av dem stack ut, förutom att Felix Maegaard Scheel snällt beordrade mig att fylla på hans vattenflaska samt Kevin Lindskougs inte allt för vackra bruna skydd, blir intressant att se dem med matchstället. Jag slås också av att storleken på spelarna, flertalet av de nya spelarna är kring 190, här får Wille lite konkurrens i längdfrågan men han drar ändå längsta strået. När det gäller spelarna var det lite blandade känslor vissa är riktigt sugna på att det äntligen drar igång medan några andra gärna hade njutit ett par veckor till av sommaren.
 
Nu var ju detta inte en uppstyrd träning på det sättet utan mer test av grejer och lite djungelhockey. Under djungelhockeyn glänser Kim Karlsson med tre av totalt sju mål. Efter att ha fullbordat sitt "hattrick" vrålar han med ett leende av med hattarna folket. Andra som nätade var Acke Hellström, Jon Palmebjörk och Lucas Sandström. Den sista målskytten har jag tyvärr inte i minnet.
 
Sedan var det intressant att se den nya zonindelningen, jag och flertalet av spelarna slås av hur liten mittzonen nu är. Vidare har Björklöven nu bytt plexglas tillen variant i plast som skall vara mer skonsam mot spelarna och rendera i mindre hjärnskakningar.
 
Det är med en behaglig känsla jag lämnar ishallen denna gång men med snart återseende för imorgon är jag där igen. Då blir det en träningsrapport.
 
/Sweetangel
 
 

Nu är det nära

Kategori: Allmänt

Det har tidigare florerat att träningen på måndag skulle vara 16.00 men det är alltså inte sant utan tiden för träningen är 11.30-13.00 och inget annat.
 
Bjorkloven.com gick idag ut med ändringen och även hur veckans träningstider ser ut. Sportchef Fredrik Grönberg verkar ha tagit till sig av vårt samtal angående att ha lite mer än bara isträning för publikens skull, men när han efter samtalet insåg hur stort intresset i stan är så sa han direkt att tiden till måndag för att göra något speciellt var för kort, han ville ha en tid för spelarna att landa och sen ta det vid ett senare tillfälle när truppen är så gott som spikad. Det blir således en kickoff i början av september. Lite sent kan jag känna men är inte av den åsikten att det behövs ett jippo för att jag skall spana in träningen. Abstinensen är hög och jag längtar efter att få fly värmen in i en kall ishall och spana in vårat lag. Det är dock lite tråkigt att alla veckans träningar ligger på "arbetstid" så de som börjat jobba inte har möjlighet att kolla på dem.
 
Björklövens istider kommande vecka:

4/8 11.30-13.00
5/8 11.30-13.00
6/8 11.30-13.00
7/8 12.00-13.30
8/8 12.00-13.30
9/8 12.30-14.00
 
Hockeydjävulen i mig längtar efter matcher och allvar. Nu får det dra igång så man får känna lite nerver och spänning och inte bara ligga å glassar i solen.
 
/Sweetangel