Björklöven

För evigt För Alltid

Laget, forwards del 1

Kategori: Allmänt

Så har vi kommit in i den offensiva delen av laget,forwards.
För att inlägget inte skall bli för tungt kommer forward delas in i två delar.
 
Ifjol var det ett väldigt varierande spel även offensivt. Bra matcher blandades med mindre bra matcher. Svagheten var att vi stod och föll med endast en producerande kedja när matcherna skulle avgöras. De spelare som man trodde skulle höja sig från tiden i ettan gjorde inte det i den utsträckning som krävdes samt att tränartrion lyckades inte vända den negativa trenden.
 
Kim Karlsson den lille trollgubben som skulle komma och trolla för oss i Umeå levde upp till alla förväntningar utom en, han producerade inte på det sätt i allafall jag förväntademig att han skulle. Men dematcher han saknades på grund av sin skada så märktes det, underhållningen blev sämre och i slutet av säsongen började det lossna. Kan han ta vid där han avslutade kanske vi slipper slita våra hår och kan förlita oss på mer än bara en kedja. Han besitter mycket  teknik måste bara få alla delar att klaffa fullt ut.
 
Jonathan Johansson provtränar med Björklöven och får chansen att visa upp sig samt visa att skadorna inte stör honom. En tvåvägsspelare som kan behövas, men inte den spelare jag själv valt då jag hellre sett något mer producerande.
 
Linus Boström fick andra halva av säsongen förstörd på grund av skada och framtills dess fick han inte det att stämma, han har nu revansch att utkräva för att visa att han håller på den här nivån, jag är lite tveksam till detta. Linus har dock hjärtat på rätta stället så om kroppen håller lär han ge det ett jävla försök att bevisa motsatsen.
 
William Quist killen som aldrig gjort dög i fansens ögon, spelade till sig ett kontrakt genom sin succé i kvalet. Nu återstår det för honom att bevisa att detta inte var en tillfällighet utan att han skadefri bara kan bli bättre.
 
Nicklas Johansson har speeden för allsvenskan men avsluten finns inte där, finns tyvärr ingen som bränner så mycket längen som han gör. Han är ingen spelare till framträdande linor men är bra defensivt. Frågan är om det räcker?
 
Viktor Ekeståhl Jonsson var den jag trodde skulle visa sin mognad förra året och blomma ut, tyvärr var det ingen fullblom utan mer en frostskadad vårlök. Tyvärr ser han inte särskilt tränad ut det jag sett hittills, han måste skärpa till sig annars kommer han bli en ny Jon Palmebjörk innan uppvaknandet. Bara hoppas att även Viktor vaknar innan det är för sent.
 
Lucas Sandström kom från sin bästa säsong och floppade rejält om man bara ser statistiken. Men Lucas uppfyllde inte de förväntningar man hade och sedan kom knäskadan relativt tidigt. Lucas själv sa att nu är det revansch att utkräva, att spela på 50% är inte bra för någon. En hel Lucas i rätt miljö kan ge det vi saknat offensivt, återstår att se om den rätta miljön infinner sig.
 
Det var alltså första halvan av forwardsidan. Det har saknats en sniper senaste åren, tyvärr är min känsla att det offensiva har en del brister även i år och som Lövenbloggaren skriver är rightare en av dem och en sniper/målskyttet är en annan.
Vad saknar ni läsare?
 
/Sweetangel
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: