Björklöven

För evigt För Alltid

Bollen i rullning

Kategori: Allmänt

Så händer det grejer. Löven hade igår en pressträff där man presenterade den nya sportchefen Fredrik Grönberg.

Fredrik är bosatt i Bromma med familjen och har de senaste 14 åren jobbat i Djurgårdens organisation. Där han varit juniorsportchef, suttit i styrelsen och sportkommitten.

Fredrik är enligt mitt tycke en intressant lösning. Jag finner det intressantare just för att han inte har någon koppling till Löven sedan tidigare. På ett sätt är han ett oskrivet blad på ett annat väldigt rutinerad. Det jag har sett hittills ger goda vibbar men han och Jimmy Blixt känns relativt olika. 

Fredrik känns trygg i sin vision av hur  Löven skall spela å laget skall byggas även om han kommer göra allt enligt Björklövens filosofi. Jag gillar tänket med att få in yngre spelare för att få en bättre mix i laget.

Nu är det återigen röda dagar så frågan är om nåt mer presenteras i veckan? Jag tror inte något större kommer hända. 

3 tränarnamn återstår på listan. Patrik Klüft lämnade igår Piteå trots kontrakt, är han en på Lövens lista. Vet inte om jag hoppas på det, han verkar speciell även om han lyckats rätt bra med det han gjort hittills. 

Återstår att se vem som blir tränare.

/Sweetangel 

Storleken har betydelse

Kategori: Allmänt

Den som säger att storleken inte har betydelse ljuger. Det jag saknade i Löven denna säsong var storlek och tyngd. Den enda som egentligen använde sin storlek rätt var Olof Mårs. Nackdelen med Olof är att han är långsam på grillerna.

Ta en spelare som Alexander Hellström som är känd för sin fysiska spelstil, han kom inte alls till sin rätt.

Löven känns som ett av de lag som spelar minst fysiskt och det är något som behövs. Många matcher var tacklingarna lätträknade och kampen framför mål förlorades ofta.

Jag vill se mer sådant, jag vill ha en tung back som är säker men också inte är rädd att använda sin kropp. Sen ville jag se en forward som kan ta Olofs roll alternativt att man använder Olof till det, han gör det ändå bra. Skulle vilja se yngre men lite större spelare. Jag vill ha en större storlek av Björklöven till nästa säsong.

/Sweetangel

Samma visa all over again

Kategori: Allmänt

Ja det känns som man har hört den om rödluvan och vargen förut eller vad säger ni? Jag syftar på att allting står stilla i väntan på tränare och sportchef. Vi låg redan efter säsongen en månad bakom resteterande lag och nu avvaktar vi då sportchef och tränare, men vi har ju ingen brådska. Det är inte alls så att spelare vill ha klart sin framtid så snart det går, inte heller så att de inte väntar på Löven för evigt.Det är ingen lätt uppgift men om man hade bestämt sig för att inte satsa vidare på det vi har hade arbetet med att ersätta jens och Jimmy kunnat påbörjats redan för ett bra tag sen. Tyvärr är det så att tiden är viktig så det är bäst att bestämma sig och börja jobba utifrån de nya förutsättningarna direkt.
 
Vi kunde läsa häromdagen att William Quist vill stanna men att han kollar runt och måste bestämma snart, Löven har inte hört av sig. Nu är det ändå bra gjort att man knutit upp de viktigaste kuggarna och William är inte en av dem men spelare går förlorade då Löven väntar på att tillsätta ledarstaben.
 
Därför är Sillyn kring Löven realtivt knäpptyst, går ytterst få rykten och det är rätt tråkigt.
"Heta" namn ryktas hit och dit men inget mer, det har gått 3 veckor och det som hänt är att de viktigaste kuggarna  från fjolårets lag är klara. Men nu börjar jag vilja ha mer, guldkornen börjar vara plockade. Jag har fortfarande en positiv känsla men trodde nog ett av namnen i ledarstaben skulle ha varit presenterad vid det här laget.
 
/Sweetangel
 
 
 
 

Hemvävt?!

Kategori: Allmänt

Jag gillar ändå tanken med hemvävt och hjärta men till vilket pris? Vi måste göra en hel del obekväma saker framöver men det förändrar inte att spelare med hjärta för klubben är hjältar. Vi måste dock se till vad det är som saknas, det går inte att ha kvar alla som varit med och bidragit, vi måste ha in nytt blod nya spelartyper.

Hur mycket jag än gillar hemvävt och hjärta för klubben så är det inte en väg man kan gå till 100% men jag anser att grundtanken kan vara det med en krydda av spelare som inte finns i de gamla lövare som kan vara aktuella.

Jag tycker att det är bevisat att det inte är viktigast om man är fostrad här, utan Lövenhjärtat är något som kan infinna sig även efteråt. Björklöven är en klubb som är lätt att älska, och det viktigaste är ändå att spelarna som representerar klubben är villiga att offra sig och alltid ge allt, att de spelar för Lövet på bröstet.

Jag tror alltså på en blandning av det mesta, hemvävt med spelare utifrån, gammalt med ungt och en härlig mix av det som behövs av spelartyper. 

/Sweetangel 

En bra lösning

Kategori: Allmänt

John Lind är en person som jag tycker passar som handen i handsken i sin nya roll som Juniorsportchef, han har under sina år i klubben som inte finns gjort ett hårt arbete med ungdomarna och där med också knutit kontakter. 

John är rak och ärlig vilket är viktigt i den nya rollen. Jag är glad att John blir kvar i klubben och att man ser med långsiktighet på juniorerna och satsning där.

/Sweetangel 

Målvakt

Kategori: Allmänt

Ja viktiga spelare börjar skriva på och en hel drös har kontrakt sedan tidigare men kanske den viktigaste posten står helt tom. Ingen målvakt har kontrakt och ingen av de tidigare är i min värld aktuella för en förlängning.Raycroft har annonserat att han är färdig med hockeyn och Wälitalo är inte tillräckligt bra.
 
Jag har pratat om målvakter tidigare men nu börjar det ploppa upp namn, redan innan säsongen var över talades det om att Maxwell skulle vara klar, min första känsla var nej han var inte omtyckt i Rögle och verkar speciell, sedan tyckte jag inte han imponerade så stort på mig för det han åstadkom i Rögle.
 
Zajkowski snackas det alltid om när han är kontraktslös och Löven saknar målvakt. Zacke hade en skadefylld säsong i Oskarshamn och när Steen var utlånad dit hade Zacke svårt å ta första spaden. Han är ingen wow målvakt men man köper inte heller grisen i säcken. Zacke själv vill gärna spela i Löven då det är nära hem.
 
Det kanske enligt mig intressantaste ryktet är Mattias Modig från Växjö, nu gjorde han kanske inte någon kanon säsong i Växjö och blir därför inte kvar. Men Mattias hade en riktigt bra säsong i Luleå när han slog igenom och håller enligt mig en bra nivå. Nu har han inte kommit upp i den på ett tag men med två målvakter som kan slåss om det så kanske.
 
Zacke och Modig som målvaktspar känns ändå lite intressant, klart man vill alltid sikta så högt man kan men frågan är hur bra målvakter det går att få tag på, dansken med handsken tyckte många var kass inför förra säsongen och tji fick de flesta. Jag tror hur som på att målvakterna båda två måste hålla ganska hög klass så de måste slåss om det hela tiden. Sen gör det inget om åtminstonde en har utvecklingspotential och inte är super gammal. Zacke är dock inte nån jag vill se i Löven.
 
Robin Rahm står utan kontrakt och han har inte gjort bort sig sen han kom åter från avstängningen kan jag tycka, lite intressant är han enligt mig.
 
Tim Sandberg, Axel Brage och Christoffer Bengtsberg är andra som är intressanta.
 
Målvakterna måste vara inspelade i det spel som spelas så att man är synkade med försvaret så det gäller att hitta målvakter som passar ihop med det tänkta spelet.
 
/Sweetangel
 
 
 

Ytterligare en viktig kugge kvar

Kategori: Allmänt

Ja det är backen Tommy Wargh som skrivit på för två år till i Björklöven. Tommy visade verkligen framfötterna i kvalet och var en av de bästa spelarna i Löven.

Jag kan inte annat än säga att jag är nöjd med hur förlängningarna hittills sett ut. Det är d viktigaste kuggarna som kritat på en efter en hoppas jag kommer va lika nöjd med nyförvärven och ledarstaben.

/Sweetangel 

Ekonomi

Kategori: Allmänt

Allt handlar om ekonomi när det gäller att driva ett företag. Det var ekonomin som tvingades oss ner i den djupa mörka avgrunden och det är den viktigast biten att ha koll på så vi inte hamnar där igen.
Nu var det nära att vi sportsligt spelade oss ner och detta trots en enligt uppgifter relativt dyr trupp. För hur man än ser det så är det inte spelarnas lönekuvert som avgör hur de spelar på isen. Oftast så kan det spegla vilken kvalité en spelare besitter utifrån dennes meritlista sätts ju lönen. Men varje spelare måste se till att den är villig att offra sig och göra det hårda jobba.
 
Björklöven har i alla år haft ekonomiska problem och redovisat röda siffror efter röda siffror. Nu finns en förhoppning att det skall bli svarta siffror för första gången på många år. Det är viktigt att ekonomin hela tiden tas i beaktande och ställs i proportion till vad man får.  Jag menar att kostnaden skall vara värt det man får för pengarna.
 
Vi skriker efter nyförvärv när det går dåligt och föreningen håller hårt i pengarna, det är en svår ekvation att lösa. När skall man värva och "slösa" pengar man kanske kan spara om spelet blir bättre. Ingen uppgift jag skulle vilja ha. Pengarna är begränsade och det gäller att man är klok i sina beslut.
 
Nu blickar man fram mot en ny säsong, en ny påse pengar att jobba med. Det kommer bli minst lika svårt, vi sitter på rätt många spelare som inte kommit till sin rätt och lyfter en del pengar, samtidigt som det inte finns så mycket pengar att spara på de som inte får förlängt. De spelare som förlängs kommer kosta mer och nya spelare av den kalibern som vi saknar kommer också kosta en del. Allting avgörs beroende på vilken pengapåse vi kommer ha till nästa säsong, nu tror jag inte den kommer öka drastiskt men den måste öka lite om det inte skall bli samma läge igen. För truppen blir dyrare den saken är klar oavsett om vi skulle förlänga alla eller inte. Jag hoppas näringslivet i Umeå sluter upp och äntligen visar att de vill ha Björklöven i finrummet.
 
/Sweetangel

Vad behövs härnäst?

Kategori: Allmänt

Ja alla dessa röda dagar gör att det blir rätt dött på sillyfronten och rätt tråkigt. 144 dagar till prremiären mot Malmö känns så otroligt långt bort men när man tittar på laget och det runt i kring så inser man att det kan behövas lite tid.
 
Björklöven ligger lite bakom andra lag som har kommit igång ordentligt med lagbyggena. Men oron är inte så stor än jag förväntar mig dock att det börjar hända lite saker här nästa vecka och då framförallt följande punkter.
 
*Tränare
Känns som att nästa vecka eller abslut senast början av veckan efter skall en tränare vara klar, helst alla men förste tränaren måste vara klar, så satsningen blir mer än bara ord.
 
*Sportchef
Om nu Jimmy skall sluta behövs en sportchef inom den närmaste tiden presenteras.
 
*Samarbetet med Teg
Om ett samarbete med Teg skall bli aktuellt är känslan att Teg måste få svar på hur det skall se ut och det snarast, Vk har redan skrivit om att det ställer till problem för Teg att inte veta, och det är väl självklart, det går inte hur länge som helst planera utifrån två scenarion. Teg vill ju även de ha klart sin organisation.
 
När ovanstående punkter är klara kan sillyn börja på allvar känns det som. Nu är det mycket om men och kansken.
Jag ser framemot veckan som kommer med mycket förhoppningar.
 
/Sweetangel
 
 
 

Allt blir fel?!

Kategori: Allmänt

Jag är av den åsikten att jag gillar den förändring som nu sker. Sen återstår det att se om det gör det hela bättre, men som det såg ut denna säsongen så går det inte att blunda.

Men nu öppnar de som varit tysta sina munnar och protesterar. Vissa tycker löven gör fel som nu ändrar i leden. Det kan inte vara lätt att jobba i och kring Löven och hur det än är så har man ändan bak. Om styrelsen tillsammans med spelare gjort bedömningen att detta är rätt väg att vandra så känns det som att vi måste ge det tid och sen utvärdera om det blev bra eller ej. Säsongen som varit blev inte det vi önskade och då tror jag på förändring.

Men en sak kan man ju säga av allt detta och det är att Löven berör. När man inte gör nåt gnälls det och när man agerar så gnälls det. Allt man gör är alltid fel i någons ögon. 

Återstår att se vad som händer här efter påsk.

/Sweetangel 

Helt ny organisation

Kategori: Allmänt

Och som att det inte var nog innan nu säger Hämäläinen att även han lämnar Löven och att det kommer vara en helt ny ledarstab runt Löven nästa säsong. Det innebär alltså att även John Lind lämnar? 

Det är med spänning och lite skräck man står vid sidan av och väntar på vad som skall ske.

Just nu saknar vi alltså två eller tre tränare och en sportchef lägg där till att vi saknar tränare och sportchef till j20, samt om samarbetet med Teg blir av även en tränare dit. Det är många luckor att fylla och lite tid att göra det på.

För tränarjobbet i A-laget säger sig Leif Strömberg vara sugen. Annars har det cirkulerat namn som Ulf Dahlén och Per Ljusteräng. Jag vet inte vad jag tycker om dessa, är lite för dåligt insatt i deras tidigare meriter. Jag vet dock att jag inte vill ha en mesig tränare utan någon som är rak och vill vinna till nästintill varje pris.

Det skall bli intressant att följa hur den nya organisationens uppbyggnad.

/Sweetangel 

En in en ut

Kategori: Allmänt

Det börjar bli tomt i ledarstaben.
Jens Öhman blev idag entledigad från sina tjänster i Björklöven. Ett för mig väntat beslut, att han skulle bli kvar som huvudtränare såg jag som  osannolikt och min känsla är ändå att detta är rätt väg att gå. Det verkar varit en del missnöje bland spelarna och det stora faktum att man trots flertalet förluster inte kan vända det, känslan utifrån var att det hände ingenting. Visst har spelarna ett egenansvar men det är inte lätt att veta hur hela gruppen skall jobba mot samma mål om det inte förmedlas rakt ut. återstår att se vem
som tar över ansvaret som huvudtränare. Tackar ändå Jens Öhman för det han har gjort i Löven, han tog oss upp och vi höll oss kvar men förändringen var viktig.

Sen verkar det ju som att Jimmy Blixt inte fortsätter. Stämmer det så står vi nu utan både tränare och sportchef.

Däremot så rör det på sig på spelarfronten. Idag förlängde Stefan Andersson sitt kontrakt
Och blir Björklöven troget ytterligare två år. Detta innebär att två av de viktigare kuggarna har förlängt.

Känslan är ändå bra men man är ju nyfiken på vilka som kommer in i ledarstaben.

/Sweetangel 

Framtiden

Kategori: Allmänt

För mig innebar Jons signatur på papperet inte bara att vi har en otroligt viktig spelare i vårat lag tre år framåt utan även ett hopp om en ljusare framtid. Jon hade som krav att han ville se en satsning och är han nöjd så han skriver på då har Björklöven visat honom att det finns en plan för framtiden och det ger mig ett lugn som jag inte haft de senaste dagarna.
 
Inför den här säsongen underskattade vi allsvenskan och det blev ett brutalt uppvaknande som var nära att sluta i moll. Det var det sista halmstrået vi tog och reste oss i slutet. Oavsett vad som var orsaken så bevisar det att förändringar måste till för det får inte hända igen. Jag tror på förändrningar både bland spelare och i organisationen, det är därför jag nu med spänning ser framemot vad som kommer hända i första hand i organisationen men även på spelarsidan. 
 
Vad behövs då?
*Organisationsmässigt verkar Jimmy Blixt klivit åt sidan, detta innebär att det behövs en ny sportchef. Vidare önskar jag en ny första tränare, en tränare som kan bryta mönster och få ur det bästa ur varje spelare. Det känns tyvärr som att Jens Öhman kört fast.
 
 
*Spelarmässigt så tror jag ändå att man skall blicka in sig på yngre spelare, gärna 90-talister som är på väg framåt. En spelare jag gärna hade sett i Löven är Malmös Ludvig Rensfeldt, en stor och stark forward med bra skott och framförallt framtiden för sig. Känslan är att tanken inte längre kan vara bara hemvävt och rutin, nu behövs framtidens hockeyspelare och jag tror att Ludvig hade varit en bra kugge i vårat lag.
Målvaktsbiten är den tuffaste och där har vi två stycken som måste in.
 
Jag vill likt Jon att det skall finnas en plan för hur vi skall etablera sig i allsvenskan på allvar och hur vi ser på framtiden, det skall finnas en vision för ett par år framåt så att man inte varje år måste börja om, utan nya spelare vet att det här står Björklöven för och tidigt kan besluta, det här är något jag vill vara en del av. Som det varit nu så hamnar vi på efterkälke då vi måste hitta en ny vision.
 
/Sweetangel
 
 
 

Jon Palmebjörk 3 år

Kategori: Allmänt

Jon Palmebjörk är klar för 3 år till i  löventröjan och jag är så glad att min magkänsla var fel. Jon var den spelare som jag i första hand ville ha kvar, det finns få trotjänare av Jons kaliber och en spelare med det klubbhjärtat är svåra att finna. Bra jobbat Björklöven.

Han sa i och för sig igår att jag skulle bli glad  och det blev jag.

Jon nobbar alltså bud från SHL och från topplag i allsvenskan. För mig har han alltid varit en hjälte och jag hoppas alla andra nu inser hans storhet och hur otroligt mycket hans hjärta klappar för Löven.

/Sweetangel

En orolig hockeysjäls vardag

Kategori: Allmänt

En orolig hockeyskäl är i behov av ett starkt hjärta både under säsong och i silly tider.

Runt Björklöven är det som vanligt tyst som i graven och tankarna i mitt huvud snurrar som aldrig förr. 

Jag har räknat Jon Palmebjörk som förlorad mest hela tiden och jag vet inte vad känslan är nu. Han har flera heta erbjudanden om flerårskontrakt men Löven är inte uteslutet än i allafall. Men det var blandade känslor och jag kunde inte undvika känslan av att detta var sista gången på ett par år jag ser honom i rätt färger. Jag vet att han inte skulle sjunka så lågt att han spelar 13 mil norrut och oavsett hur tungt det känns så kommer jag önska honom lycka till om han väljer att ta chansen. Det finns ingen spelare med så mycket hjärta för föreningen men vem skulle inte vilja stoltsera med att man lirat i SHL och detta är nog hans sista chans.

Annars kan man väl utläsa från artikeln i vk att Jimmy Blixt inte kommer att fortsätta som sportchef då det nu är Åkerblom som sköter kontakterna med spelarna angående förlängningar i väntan på att organisationen skall bli spikad.

Var tyvärr tvungen att passera min gamla hemstad skitsvall vilket är illa, hockeyabstinensen är hög och denna enda hockeyn på tv är ingen hockey alls och jag kan inget annat än hoppas att morgondagen blir bättre. 

/Sweetangel

Premiäromgångarna klara

Kategori: Allmänt

Det är alltså klart hur Björklöven inleder allsvenskan 2014/2015. Likt ifjol står Malmö förmotståndet i premiären men denna gång på bortaplan, följt av Rögle på hemmaplan. Intressant och tuff öppning men alla ska möta alla. Jag kan inte låta bli att redan längta till det drar igång igen.
 
 
Premiäromgångarna i sin helhet
www.hockeyallsvenskan.se
 
Omgång Datum Hemmalag Bortalag Kl
         
2 10/9 Timrå IK Mora IK 19.00
         
1 11/9 IF Malmö Redhawks IF Björklöven 19.00
1 11/9 VIK Västerås HK HC Vita Hästen 19.00
1 11/9 AIK Södertälje SK 19.00
1 11/9 BIK Karlskoga Asplöven HC 19.00
1 11/9 Karlskrona HK Almtuna IS 19.00
         
1 12/9 Mora IK IK Oskarshamn 19.00
1 12/9 Rögle BK Timrå IK 19.00
         
2 13/9 HC Vita Hästen IF Malmö Redhawks 18.30
2 13/9 Södertälje SK VIK Västerås HK 18.30
2 13/9 Asplöven HC AIK 18.30
2 13/9 Almtuna IS BIK Karlskoga 18.30
         
2 14/9 IF Björklöven Rögle BK 16.00
2 14/9 IK Oskarshamn Karlskrona HK
16.00
 
Omgång tre är inte spikad men om inget ändras så ställs Löven då mot Vita Hästen i Norrköping 17/9 kl 19.00 enligt mrmadhawk.
 
/Sweetangel

Nu får det vara nog

Kategori: Allmänt

Det förkommer alldeles för mycket mobbing och näthat. I helgen spelades en minnesmatch för en spelare som valde att livet inte längre var värt att leva för att han utsattes för nätmobbing. Det kan inte vara acceptabelt att unga människor ska behöva ta sitt liv, för att andra inte inser att det dom gör, skriver eller säger sårar en annan människa och lämnar djupa ärr. Nej jag ställer mig emot det här, unga människor ska kunna må bra och inte behöva utsättas för andras skit. Dagens lättillgängliga it-värld, gör att ungdomar som utsätts för mobbning aldrig kommer undan, man är tillgänglig för hatet 24 timmar om dygnet.

Det spelar ingen roll vilken förening man spelar i om det så är Björklöven, Leksand eller Luleå, vi skall värna om varandra och om ungdomarna, det skall inte gå så långt som det gjorde här, mobbingen måste uppmärksammas i ett tidigare skede, våra barn och ungdomar förtjänar mer.

Vad är det som säger att jag är bättre än någon annan? Det är en fråga alla borde ställa sig. Alla har vi fel och brister det vet alla och det är inget vi behöver att andra påpekar för oss. 

Jag vill att barnen i samhället skall växa upp och lära sig att man duger som man är och att andras åsikt inte är den viktiga. För varje person som ogillar dig finns det nån som gillar dig ännu mer. Men tyvärr är det de elaka handlingarna som stannar kvar i en sårad själ och inte alla goda, man ser inte skogen för alla träd.

Vila i frid Gustav.

Min syn på laget 2014/2015

Kategori: Allmänt

Det är om man bortser från Kim Karlsson och Stefan Öhman ingen av de framträdande spelarna som sitter på kontrakt. Detta innebär att det finns mycket att jobba på för att ens få ett  lag i klass med det vi hade i år.
 
Målvaktssidan är det största bekymmret i nuläget, Raycroft har slutat och Wälitalo har inte den klass som behövs i allsvenskan. Jag vill gärna se en yngre målvakt med framtiden för sig tillsammans med en första målvakt av klass.
 
Backsidan
Jag har tidigare i bloggen skrivit vilka jag vill förlänga med, tyvärr så har både Nevalainen och Lundström kontrakt över nästa år tillsammans med Hellström och Hållberg, detta innebär att backsidan är stängd om man förlänger med Sandgren, Andersson, Wargh och Molin. Molin är en bra åttonde back, frågan är om Nevalainen och Lundström är okej med att inte få spela. Jag skulle vilja ha in en riktigt bra back till så om man inte bryter något kontrakt av de som går över nästa säsong så är det tyvärr Molin som inte får förlängt i min värld. Nu är det ju inte klart att man lyckas behålla de tidigare nämnda spelarna heller. Men en backuppställning med Wargh, Andersson, Sandgren ser betydligt bättre ut än utan dem, 3-4 riktigt bra backar måste in för att backsidan skall se okej ut.
 
Forwardsidan
Är glad att Kim Karlsson och Stefan Öhman fortfarande sitter på kontrakt, även Lucas känns bra, tror han har mycket mer att ge om han får vara hel. Får jag önska här så är det Jon Palmebjörk, William Quist  och kanske Olof Mårs som får vara kvar från ifjol. Philip DeSimone har jag ingen åsikt till riktigt och hans kontrakt kan brytas från båda håll, där är kostnaden det som avgör kan jag tycka, är han inte allt för dyr så kan han va kvar. Mats Lavander var frälsaren som gick sönder och aldrig kom upp i nivå, nu har han 2 år kvar på sitt kontrakt och jag hoppas att han bryter det om det är så att kroppen inte håller, annars hoppas jag att han kommer upp i nivå nu.
 
 
Mitt lag utfrån vilka som sitter på kontrakt och vilka jag vill se kvar

Klass målvakt/ yngre lovande målvakt
 
Wargh Sandgren
Andersson Ny back
Hellström Hållberg
Nevalainen/Molin Lundström
 
Palmebjörk Öhman DeSimone/ Ny klassforward
Karlsson Quist Ny
Sandström Lavander Mårs
Johansson Ekesthål Boström
 
Så två bra målvakter, en ny klassback och två forwards tänkt till de första två linorna och detta om man lyckas behålla 6 spelare som nu står utan kontrakt. Det är det sombehövs för attbli ett starkare lag till denna säsong

/Sweetangel

 

Laget 2014/2015

Kategori: Allmänt

Ja det har inte hänt så mycket sedan Björklöven blev klara för fortsatt spel i Allsvenskan. Men det var ju ett gäng spelare som hade flerårskontrakt som sträcker sig även över nästa säsong.
 
 
Laget just nu
 
Målvakter 
 - 
Backar 
 Alexander Hellström 14/15
 Karl-Johan Lundström14/15
 Per Hållberg14/15
 Patrik Nevalainen14/15
  
Forwards 
Kim Karlsson14/15
Linus Boström14/15
Nicklas Johansson
14/15
Mats Lavander15/16
Victor Ekeståhl Jonsson15/16
Lucas Sandström14/15
Philip DeSimone14/15
Stefan Öhman
14/15
 

/Sweetangel
 

En vecka

Kategori: Allmänt

En vecka har gått sedan vi säkrade kontraktet. En vecka som började med lättnad och följdes upp av tomhet. Det blir lätt så när man är så inne i det all tid går åt Löven på gott och ont när det sen tar slut blir det tomt. Som vanligt följdes ångesten i kvalet upp av en förkylning som börjar ge sig. Denna helg är det faktiskt skönt att den är hockeyfrilla vilket innebär att den är ångestfri.

Säga vad man vill men det är otroligt mycket fina människor som jag har fått äran att "jobba" med, människor som oavsett om de är födda här eller ej brinner för Löven. 

Vad har då hänt på denna vecka. Inte särskilt mycket säsongen som varit håller på att utvärderas och en ny säsong skall ta fart. Jag känner mig lite stressad, många lag har haft flera veckors försprång då deras säsong varit slut sedan länge och vi är knappt i startgroparna. Klart att det jobbas febrilt något annat tror jag inte men faktum kvarstår vi ligger efter då vi precis avslutat vår säsong. 

Samarbetet med Teg låter intressant om det blir av. Detta borde innebära att man har fler spelare att tillgå vid skador och främjar troligen både j20 och båda A-lagen. Hittar man en gemensam väg att gå med gemensamma mål och ett liknande tänk i spelet så finns det riktigt bra förutsättningar för att utveckla hockeyn i Umeå.

/Sweetangel

Silly Season

Kategori: Allmänt

Ja lika mycket som man älskar sillyn lika mycket hatar iallafall jag den. Klumpen i magen som uppstår när man ser länkar med spelare ur årets trupp som är klara för andra lag är rätt tung, nu var det bara rykten men många tankar hinner passera och jag ställer mig frågande om man kommer kunna ställa ett lika slagkraftigt lag på isen och på papperet nästa år. Jag vet nu tänker många vi hamnade sist vi är allt annat än slagkraftiga. Självklart är det många bitar som behöver uppgraderas men nackdelen med att spela i allsvenskan eller division 1 är att serierna ovan plockar guldkornen och när guldkornen är spelare vi byggt vårat lag på de senaste säsongerna så kommer oron vad de skall ersättas med om så blir fallet. För säga vad man vill så de spelare vi byggt vårt lag runt är inte lätta att ersätta att hitta spelare utifrån kostar mer och man har betydligt mer att förlora.
 
Dagens rykten var inte bara Jon Palmebjörk utan även Tommy Wargh och Kim Karlsson till Modo. Helt klart guldkornen ur vår trupp. Nu sitter ju Kim Karlsson på kontrakt och säger sig fullfölja detta men Tommy Wargh är en spelare jag vill se i Löven även nästa säsong. Jon känns till 90% redan förlorad men även där önskar jag så klart att jag har fel. Det här är ju vardag för en sportchef och det gäller att hitta fördelar med att spela i Löven jämfört med andra klubbar vilket gör att spelare väljer att stanna. Försvinner guldkornen så blir det svårare att knyta till sig de spelarna man önskar, alla spelare vill spela i ett lag som satsar och vill nå nya framgångar och det är lättare när det finns en stabil grund.
 
Alla vet ju att det går massor av rykten under sillyn som aldrig besannas utan stannar som rykten. Det är spännande att följa detta och det ligger otroligt mycket hårt jobb bakom för dem som skall knyta spelare till sig.
 
Jag vet vad jag vill se nästa säsong jag vill se ett jämnt och slagkraftigt lag som spelar för märket på bröstet och för varandra. Ett uppgraderat lag från det vi såg i år, där en del kvalitèer saknades, således fokus på producerande spelare och spelare som platsar i första eller andra femman alltså inte brunkare. Jag skulle vilja rensa lite i de spelare vi har på kontrakt och uppgradera vissa av dem, men det kostar mycket pengar och lär inte hända. Nu väntar jag med spänning på hur organisationen skall se ut för innan den är klar känns det inte som att det på allvar går att börja lagbygget.
 
/Sweetangel
 

Förändringar på g?

Kategori: Allmänt

Som det ryktades igår och som jag skrev om så finns det rykten som säger att Jimmy Blixt och Löven skall gå skilda vägar. Björklöven håller i detta nu på att utvärdera och se över säsongen som gick samt vilka förändringar som är i behov av att göras. Det återstår att se vad de kommer fram till.
 
Jag vet att allt inte är svart eller vitt och jag har inte varit nöjd men samtidigt så vet jag att ingen i ledningen har blundat för hur det har sett ut, de är dock människor precis som vi och har nog försökt göra det som står i deras makt för att få till en förändring. Det är lätt att vara efterklok men vi uppfyllde målet men det varit inte så snyggt som vi alla trodde och jag står fast vid att jag gärna hade sett en förändring redan under säsongen för det skulle ha behövts även om reslutatet nu blev ok.
 
Jimmy Blixt har varit hårt åtsatt och detta med stor rätt, han har blandat och gett men han kan inte hållas för skador däremot anser jag att vi borde haft 8 backar från start. Om det stämmer att båda parter vill gå skilda vägar så är det kanske bäst, men det känns att det börjar vara ont om tid, en ny sportchef skulle i såfall gärna varit klar redan så att lagbygget kan påbörjas. Jag står för att det kan vara bra med nytt kött på sportchefsdelen så väl som tränardelen. Sportchefsdelen hade jag dock hellre kunnat bryta under säsongen så att en nya sportchef finns och kan påbörja bygget för nästa år redan under säsongen, om det nu blir så här så har den nya sportchefen förlorat mycket dyrbar tid och så även Björklöven och planeringen inför nästa säsong.
 
Tränardelen är nog den del jag helst vill förändra på, det känns tyvärr som att Jens inte klarar av den pressen han varit under, jag satt under gårdagen och såg palmebjörk och doktorn där kan jag inget annat än tänka vilken skillnad det är på Jens från ifjol till denna säsong. Där känns han öppen och glad, i år har han mer varit totalt pressad och kört fast i sig själv är min känsla. I Allsvenskan är pressen högre och man måste ha en tränare som kan vända en negativ trend och jag tror inte vi har svaret i den tränartrio vi har. Jag skulle helst se en ny första tränare med John Lind som assisterande. John har inte tagit någon framträdande roll och kanske inte fått backarna att funka fullt ut men jag har förtroende för honom, han är rak och ärlig, med rätt första tränare tror jag det kan vara en bra lösning. Spelarna måste ha förtroende för tränarna och därför måste även tränarbiten lösas snarast så att spelare vet hur förutsättningarna ser ut.
 
/Sweetangel

Blixt lämnar

Kategori: Allmänt

Blixt lämnar rollen som sportchef enligt flera olika källor. Det skall vara i samförstånd som han och Löven går skilda vägar.

Vem som skall ta över är ännu oklart men rykten säger Micke Johansson från Kallinge, sen skall Löven ha varit i kontakt med Tony Zabel enligt Eriks hockeyblogg på Umeå tidning där kan det även röra sig om en tränarroll. 
Detta innebär alltså att även Jens Öhman kan sitta löst!?

/Sweetangel

Lövare jag vill ha kvar -uppdaterad

Kategori: Allmänt

Vilka vill jag då ha kvar i laget som inte sitter på kontrakt. 

Jon Palmebjörk
Inget snack om saken lagets hjärta, det finns ingen som han, att ersätta med en sniper går inte det är hjärtat som gör Jon till den spelare han är.

Stefan Andersson 
Stefan är en riktigt bra allsvensk back med ett bra skott, är viktig i PP.

Tommy Wargh
Tommy utvecklades till en riktigt bra back som kan lyfta laget. 

William Quist
Jag tycker Wille förtjänar ett nytt kontrakt, ett år iallafall. Han visade att han kan och när han är hel är han en spelare som kan röra om hos motståndarna.

Fredrik Sandgren 
Är en bra back och passade riktigt bra ihop med Wargh.

Oscar Molin
Är han billig så är han bra som åttonde back. Han tar chansen när han får den och klagar inte. Ett samarbete med Teg hade varit ypperligt.

Beroende på ekonomi och vad vi får in är dessa två också spelare jag vill ha kvar till rätt pris.

Olof Mårs
Gör det han är bra och behövs framför mål men skall inte vara en spelare som skall belasta spelarbudgeten allt för mycket enligt mig.

Marcus Lundberg
En relativt billig tredje fjärde linan spelare en bra tekare.

/Sweetangel

Laget -forwards

Kategori: Allmänt

Så var det dags för den sista delen i spelarkritiken här alltså de sista spelarnas kritik.
 
Viktor Ekesthål-Jonsson 2
Jag trodde att Viktor skulle blomma ut i år men tyvärr har det inte om ddet beror på skadan eller ej vet jag inte men han kom inte upp i den nivån jag förväntade mig innan heller.
 
Lucas Sandström 1
Lucas fick säsongen spoilerad av en knäskada och som han själv sa att det är inte lätt att gå på 50%, glad att jag har chansen att bevisa vad jag kan nästa säsong. Jo Lucas har inte levt upp till det man förväntade sig av en målskytt, 2 poäng är oavsett orsak för dåligt.
 
Jens Ledin 2
Jens håller inte riktigt för det allsvenska tempot och den nya sortens hockey. Han behöver bli både lite bättre och snabbare.
 
Jon Palmebjörk 5
Jon är en spelare jag alltid haft höga förväntningar på, i år har han verkligen haft rätt roll och då är han som bäst. Han har burit laget i sitt hjärta på sina axlar större delen av säsongen. Jon är den snipern vi inte trodde vi hade.
 
Philip DeSimone 2
Togs in som en poängplockare och levde inte upp till mina förvätningar förutom de sista två matcherna.Han fick inte riktigt chansen kan jag tycka men i och med att det bara var två bra matcher från hans sida så blir betyget lågt.
 
Marcus Lundberg 3
Marcus är en fantastisk tekare, och en bra straffskytt. En hjärnskakning höll honom borta länge men har ändå varit okej det man har sett honom spela. En spelare jag inte hade super höga förväntningar på men som levde upp till de förväntningarna.
 
Alexander Sundström 2
En hackig säsong på grund av alla skador. Men blev bättre på slutet om hans kropp nångång skulle få vara hel skulle han vara otroligt viktig nu blir det svårt att komma upp till den nivån han besitter. Så inte riktigt i den nivån jag förväntade mmig, men ändå en otrolig matchvinnare.
 
Stefan Öhman 5
Visst hade jag höga förväntningar som han framförallt på försäsongen inte levde upp till men ju längre säsongen led desto bättre blev han och han har varit riktigt bra. Han har tillsammans med Jon burit detta laget under hela skiten. Stefan är en grym tekare och spelförståelsen han besitter är i en klass för sig.
 
/Sweetangel
 

Laget -forwards

Kategori: Allmänt

Kim Karlsson 3
Kim är en bra spelare men har ibland förmågan att hålla puck lite länge, hade också lite högre förväntningar på hans målproduktion. Kim kan dock rulla upp ett helt försvar och är nyttig för sina kedjekompisar.
 
Gustaf Hjalmarsson 2
Gustaf har en del bra egenskaper och dessa är framförallt i boxplay vilket han visade i slutet av säsongen, offensivt var det länge åt det sämre hållet, även där var han som bäst i Kvalets slut, hade dock förväntat mig mer.
 
Jesper Thörnberg 2
Jesper har ett bra skott och det visade han när han kom  men blev relativt osynlig ju längre det gick och andra klev fram.
 
Linus Boström 2
Linus hade jag förväntningar på, att han skulle ta nästa kliv men han hade till en början svårt att hitta sin roll och hänga med i tempot och sedan kom skadan som höll honom borta.
 
Emil Wrenman 3
Emil tog det kliv jag förväntade mig när han fick chansen. När det gick som tyngst för laget var det Emil som klev fram. Han är en rivig forward som är en fröjd att skåda, känns totalt orädd.
 
Olof Mårs 3
Olof gör det han är bra på, trots att han inte är särskilt snabb så höll han även i allsvenskan. Han skall stå framför mål och vara grävskopan Mårs där är han som bäst.
 
William Quist 3
Wille har varit skadebenägen och hade inför säsongen inga större förväntningar, även i år har han dragit på sig skador men när han varit hel har han tagit ett kliv framåt i mina ögon och var välförtjänt lagets bästa spelare i kvalet tills han drog på sig lunginflammationen.
 
Nicklas Johansson 3
Nicke har farten och är en bra spelare både offensivt och defensivt, men kunde tagit något kliv till, behöver lite mer skärpa i avsluten.
 
Mats Lavander 1
Mats har inte alls kommit upp i den nivån jag trodde, han drog på sig fotskadan direkt och sedan krånglade ryggen, han har inte gått för fullt nångång denna säsongen och det drar också ner betyget. Han ärdock en viktig ledare.
 
 

Laget -backar

Kategori: Allmänt

Här kommer fortsättningen, backarnas tur.
Backar
Fredrik Sandgren 4
Han kom in och var riktigt bra, passen sitter och han har en bra spelförståelse, han motsvarade ändå de förväntingarna jag hade på honom
 
Alexander Hellström 2
Tog ett rejält kliv i kvalserien där han visar hur han kan vara när han är som bäst, men i serien kom han inte riktigt upp i den nivån jag förväntar mig av honom, han behöver upp ett snäpp även i grundserien.
 
Karl-Johan Lundström 2
Även Kalle hade jag förväntat mig lite mer av, han har varit bra riktigt bra vissa matcher men även varit betydligt sämre andra. Upp till bevis nästa säsong nu.
 
Per Hållberg 2
Per blev bättre ju längre säsongen led tycker jag, i början var jag riktigt orolig men sen blev det sakta men säkert bättre men även här måste det byggas vidare på sättet han avslutade på och inte sjunka tillbaka till hur han startade.
 
Oscar Molin 3
När väl Oscar har fått chansen tycker jag att han tagit den och varit bra. Nu har han inte fått spela så mycket och därför blir det mindre att bedöma efter. Oscar gnäller inte utan han tar chansen när han får den och det är stort. Han har visat att han kan spela på den här nivån och levt upp till de förväntningarna jag hade på honom.
 
Martin Johansson 2
Martin har inte varit sämst och inte heller bäst utan han är på den nivån man förväntar sig. Han har gjort missar och även bra saker. Han är en spelare som skall visa vägen med sin rutin, en spelare som skall stå pall när det blåser och stundtals har han varit den spelaren.
 
Patrik Nevalainen 1
Patrik har tyvärr inte alls levt upp till de förväntningarna jag hade. Anledningen till detta är att Patrik ofta den här säsongen spelar ett spel över hans nivå och därför sätter sig i klistret. Han måste hitta ett spel han behärskar.
 
Tommy Wargh 4
Tommy har varit riktigt bra hela säsongen och framförallt i kvalet. I kvalet tog han plats i Dragskotts veckans lag varje vecka. En bra spelförståelse och grym teknik. Hade han haft samma spel hela säsongen som i kvalet hade det varit toppbetyg.
 
Stefan Andersson 5
Framtills hjärnskakningen var han helt klart bästa back och skulle slagit sig in i alla lag. Sen fick han en liten dipp vilket är förståligt, för att sen höja sig allt eftersom igen. En riktigt bra back med bra spelförståelse och ett grymt skott.

Laget

Kategori: Allmänt

Vilka i Björklöven har motsvarat mina förväntningar och vilka har floppat? Tänkte mig på en sammanställning av mina tankar kring laget. Jag tar inte med alla som bara spelat enstaka matcher  och börjar med målvakter och backar å forwards kommer senare.
Betygen enligt mig:
5- Toppklass
4- Riktigt Bra
3- Godkänd
2- Okej men bör upp ett snäpp
1- Måste höja sig
 
Målvakter
Andrew Raycroft 3
Han hade lika laget höga berg och djupa dalar, men samtidigt måste det vara svårt som målvakt att spela på topp när man ej har någon hjälp. Men i kvalet märktes det en skillnad och svaret varför kom efteråt, han har nu avslutat sin karriär och gjort det på bästa sätt. Hade kanske lite högre förväntningar innan säsongen men när han var som bäst var han riktigt bra.
 
Daniel Wälitalo 2
Han har en otacksam uppgift men samtidigt känns det som att nivån är lite för hög för honom. Tråkigt men Daniel har inte riktigt förmågan att vara en matchvinnande målvakt på den här nivån, kanske det skulle vara skillnad om han fick förtroende för Daniel har alltid varit som bäst med flera matcher i rad.
 
 
/Sweetangel

Målet

Kategori: Allmänt

Ja det uttalade målet var att hålla oss kvar i Allsvenskan och det gjorde vi med nöd och näppe men vi klarade målet och det är otroligt skönt. Det har varit en säsong med mycket glädje, sorg, frustration och ångest. Det har varit en berg- och dalbana både spelmässigt och själsligt. Men vi fick ett lyckligt avslut och kan nu se framemot nästa säsong.
 
Inför säsongen var många sturska och vi fick höra att vi hade fått hybris, att vi underskattade Allsvenskan vilket vi antagligen gjorde, vissa mer än andra.
 
Björklöven har ändå de senaste åren börjat bra under försäsongen så även inför denna men när allvaret drog igång räckte vi inte riktigt till, vi var med i matcherna men tog väldigt lite poäng i den första kvarten. Här kom oron men ändå inte så otroligt orolig, mer uppgiven att man lyckades förlora trots att spelet såg okej ut. Sedan kom andra kvarten, den som verkligen gav hybris, vi var typ oslagbara och allt bara flöt på bra trots alla skador hittade vi nu sätt att vinna. Här fick vi se vad laget klarade av. Sen kom andra halvan av säsongen den med alla förluster, det är otroligt svårt att titta tillbaka och förstå hur samma lag som vann 10 av 11 matcher är laget som sedan förlorade 15 matcher  i rad och inte tog en enda seger under ordinarie tid på hela 2014. Visst i slutet av allsvenskan så tog vi några poäng men det vara oroande, vi hittade återigen inget sätt att vinna bara sätt att förlora under så lång tid.
 
I kvalserien så var ändå känslan att laget, varje spelare var för sig bestämt sig för att se till att laget i deras hjärta skulle vara kvar i finrummet och avslutningen var riktigt bra, men kan inte sluta undra varför man inte kan spela så varje match då hade vi inte behövt kvala överhuvudtaget.
 
Det har varit många krav på avgångar till höger och vänster, jag har inte varit den som skrikit högst efter avgångar men självklart är känslan att något behöver hända, jag har under säsongen ifrågasatt om detta är de tränare som skall leda oss framöver och då även nästa säsong. Det har egentligen inte med deras spelideér utan snarare att det behövs något som kan bryta när det går dåligt och jag är inte nöjd med att det inte gick att hitta tillbaka till ett vinnande spel förrän i slutet av kvalserien. Det skall bli spännande att se hur man tänker med organisationen här närmaste tiden,det måste göras klart snarast så spelarna vet förutsättningarna och kan bestämma om de vill vara kvar eller ej samt så nyförvärv vet hur satsningen ser ut och kan ta ett beslut.
 
/Sweetangel

Det gick vägen!

Kategori: Allmänt

Jag kan lätt säga att Björklöven sparade de bästa till sist. Man gör en riktigt bra match, den bästa för säsongen och varenda en där ute på isen såg ut att ha roligt. Laget bärs idag fram av den publik som vi är så stolta över med Green Devils i spetsen. Stämningen var så gott som lika bra som för exakt ett år sen. Jag var dock nervösare igår och inte ens med fem minuter kvar och ledning 3-0 kände jag mig säker. Vid 1-0 målet kom tårarna och även efteråt när firandet på isen höll på.
 
Igår fick jag svar på varför man trots motgångar älskar detta lag så otroligt mycket. Jag har varit kritisk under säsongen och det med all rätt, när man vet att det är så här det kan se ut då blir man bitter och kritisk när det inte gjort det på över 20 matcher. Ishockey är en resultatbaserad idrott och när resultaten uteblir så kommer kritiken. Men lika kritisk som jag kan vara lika mycket har jag hyllat dem när det går bra. Och gårdagen kommer jag bara minnas med glädje, från det att pucken släpps framtill jag stänger igen ögonen och gör natt.
 
Tråkigt dock att det blev en del skriverier efteråt, jag vet inget om händelsen och tänker inte uttala mig mer om det. Jag tycker att det är bra att banderollen inte kommer upp förrän kontraktet är säkrat och var och en måste ha rätt till sin egen åsikt. Vad som sen hände låter jag vara osagt.
 
Igår njöt jag och idag vaknar man upp relativt tom, säsongen är över och den slutade i glädje. Det är trots dålig sömn och en hel del ångesten den senaste tiden som jag konstaterar att jag redan saknar hockeyn. Vetskapen att det är sjukt länge tills nästa match gör faktiskt nästan ont. Mina nära tycker nog mest att det är skönt. Men när en säsong tar slut tar nästa sin början. Det är ingen rast och ingen ro utan laget måste börja jobbas med, behövs det förändringar i ledarstaben?, vilka spelare skall förlängas med och vilka nya spelartyper skall in?
 
Jag personligen har två stycken jag vill ha kvar till nästintill varje pris, det är Jon Palmebjörk, han har ett stort lövenhjärta och har tagit ett kliv till. Självklart unnar jag honom spel i SHL om han får anbud därifrån, men för mig är Jon Palmebjörk Löven och det skulle vara otroligt tråkigt att inte ha honom i de rätta färgerna till hösten. Finns det någon utvecklingsmöjlighet för Jon i Löven och han inte får SHL anbud så hoppas och tror jag att han stannar. Men han själv är öppen med att om han skall stanna så skall det till en satsning och att det inte är intressant om man nöjer sig med att ligga i botten. Den andra jag vill ha kvar är Tommy Wargh, killen har gått från klarhet till klarhet och hur han spelar i kvalet är riktigt bra, han är en allsvenskspelare av rang. Det får räcka så här långt kommer mer silly tankar här framöver.

Vill även tacka Raycroft som gör en grym avslutning på sin karriär. Han var bra igår och är glad att han fick avsluta på detta sätt. Det var många som tvivlade på hans motivation men han har varit bra på slutet. Önskar honom all lycka i framtiden å med vad han nu tar för sig.
 
Tack till alla i Björklövenfamiljen för den här säsongen.
/Sweetangel
 
 
 

Nu avgörs det

Kategori: Allmänt

Det finns inget att spara på längre, grabbarna vet vad som gäller och verkar se framemot uppgiften. Det är i våra egna händer. 
Ett poäng räcker å det känns jävligt mycket bättre än att måsta ta tre. Men det hjälper inte oss på sidan tror inte jag är ensam om denna ångest å nervositet jag nu känner. Tur att spelarna tar det hela med lite mer ro.

Trojas tränare påstår att all press är på Löven jag håller inte med, det är de som måste ta tre poäng och de har precis lika mycket att förlora som Löven har.  Båda lagen har press på sig men den är lite större på Troja vill jag säga.

Björklöven saknar Linus Boström och Emil Wrenman. Frågetecken på Per Hållberg. Wille Quist värmde och lär vara redo för spel, återstår att se hur mycket spår sjukdomen satt. Frågan är också vem som offras för att Wille ska spela jag tror att man kör på 14 forwards å 6 backar.

Kom igen nu alla nu fyller vi ladan ca 200 sittplatser kvar å en del ståplatser. Vi skall sätta press på domarna å stötta vårat lag till seger. Tänk på att det är kattutställning i b-hallen så kan va svårt å få parkering.

/Sweetangel

Vändning men räcker det?

Kategori: Allmänt

De första två perioderna i gårdagens match var nästintill pinsamma, jag vet inte varför Björklöven har så svårt att komma upp i spelet, det var egentligen ingen måstematch även om seger var viktigt, de såg rädda ut och åkte inte skridskor. Tack och lov att man kom ut som ett nytt lag i den tredje perioden och kunde ta en tre poängare. Troja tappade ett poäng hemma mot Hästen och nu räcker det alltså med ett poäng i morgondagens helt avgörande match. Att det var just Maxim Matushkin som bidrar till att Hästen tar poäng känns lite extra skönt.
 
Den som tror att det är lätt att vara Lövare har inte varit med särskilt länge, eller så bryr man sig inte egentligen.Det blev en orolig natt och detta alltså trots vinst, men ångesten var lika hög efter matchen som innan och avgörandet närmar sig, det känns som att det är så sjukt mycket som står på spel, för mycket att förlora och det tär på kropp å själ. När spelet ser ut som det gör så blir det extra jobbigt, för misstag kostar mer mot Troja som är ett bra allsvenskt motstånd och det räcker inte att åka runt på hälarna för då blir det förlust.
 
Jens Öhman och jag tänker inte lika, att det skall ta nio omgångar för karln att inse att han borde testa DeSimone med Palmebjörk visar verkligen på brister kan jag tycka, visst DeSimone är inte den mest defensiva spelaren och gör inte allting helt rätt, men det gör inte Mårs eller Hjalmarsson heller. Redan i första bytet de får ihop resulterar det i mål och det är väl mål som behövs för att vinna matcher?
 
Sen kan jag undra varför man inte tar timeout när det ser ut som det gör, det försvarar Jens med att den kan man behöva i slutet, jag kontrar med i slutet kan det redan vara för sent.
 
Raycroft kändes återigen stabil och är stundtals den som håller oss kvar i matchen, hoppas han fortsätter så.
 
Det jag tar med mig från den här matchen är tre poäng och att man ändå lyckas vända och hitta ett bra spel i slutet men som sagt det krävs mer imorgon.
 
Jag förväntar mig att hur det än har sett ut så ska alla som påstår sig bry sig ta sig till ladan, finns ingen bortförklaring som är giltigt skäl att man inte är på plats. Så kom igen nu alla Lövare nu fyller vi Ladan och gör 5/4 återigen till en glädjens dag genom att lyfta grabbarna till seger och fortsatt spel i finrummet. Ta med en kompis eller gå själv nu sluter vi upp för laget i våra hjärtan dom behöver oss!
 
/Sweetangel
 
 
 

Kniven mot strupen?

Kategori: Allmänt

Ja det börjar verkligen vara läge för avgörande blir det inte ikväll så avgörs det alltså i sista omgången som spelas på lördag. Björklöven är ju fortfarande på bortaturné och ikväll väntar sista borta matchen denna säsong och Kallinge/Ronneby står för motståndet. 
 
När vi mötte Kallinge i Umeå så vann Björklöven den matchen men det var ett sent avgörande och det var när Firma Quist, Karlsson och Sundström höll hov samtidigt som Kallinge saknade mycket folk. I den matchen såg man att Kallinge har framförallt offensiva kvaliteér och ställer om fort vilket det gäller att se upp med ikväll. Björklöven har de senaste matcherna hittat tillbaka lite till det vinnande spelet och insett att det gäller att slita och kriga i 60 minuter, det behöver inte vara något finlir utan målen skall inte och poängen räknas.
 
Kallinge skall inte på något sätt räknas bort, de har ingen chans att ta andra platsen men kommer vilja avsluta snyggt inför hemmapubliken och har inget att förlora, all press ligger på Björklöven ikväll.
 
Björklöven saknar Emil Wrenman och Linus Boström, frågetecken på Per Hållberg, Kim Karlsson och William Quist. Oscar Molin är alltså den som står utanför laget utan skada eller sjukdom. Hade alla dagar sett honom istället för Lundström men nog tjatat om det.
 

Följande uppställning hade Kallinge senast

Pettersson, Martin
Torstensson, Charlie

Söder, Stefan- Dahlström, Andreas- Magnusson, Sebastian
Nilsson, Robin-Magnusson, Patrik

Wahlqvist, Victor- Bladström, Linus- Ruiz, Patrik
Nilsson, Henrik- Blidstrand, Ricard

Lindqvist-Hansen, Alexander- Nordfeldt, Andreas- Olsson-Trkulja, Daniel
Drugge, Oscar- Ställborn, Tobias

 Lindholm, Oliver- Ottosson, Sebastian-Jigmalm, Victor
Pavel, Niklas- Johansson, Adam

Matchen sänds av Kallinges webb-tv till en kostnad av 129kr. Allstar sänder som vanligt Lövens match där. SR brukar ha en live websändning samt så finns ju Vks liverapportering. Så ikväll hejar vi på laget i vårat hjärta så vi kan få uppleva en lördag i lycka och inte fullt så mycket ångest.
 
/Sweetangel
 
 

Reflektioner

Kategori: Allmänt

Här kommer ett sen inlägg om gårdagens match.
Björklöven har de senaste matcherna spelat bättre vilket är kul att se, man blir inte lika panikslagna när motståndarna får in en reducering eller kvittering utan snarare beslutsamma att tillsammans fixa det här och varje match går man stenhårt för 3 poäng. Som Lövenfan så är man rätt skadad man vet hur det brukar bli och sitter skräckslagen vid tvn eller på läktaren och bara väntar på raset. När Tingsryd igår tog igen 0-2 så var jag säker på att det skulle bli förlust eller iaf poängtapp men jag tycker ändå att Löven reder upp det bra och förutom lite långsammare spel i den tredje perioden såg det riktigt bra ut, man höll ändå ut Tingsryd från målet rätt bra även om det kändes livsfarligt.
Räddningen Raycroft gör är matchavgörande och helt magisk, att säga att han inte är motiverad eller bryr sig tycker jag är fel han har visat otroligt mycket känslor på slutet och det är då han är som bäst, han vill verkligen spika igen och blir galen när det slarvas.
 
Det enda jag är besviken på igår är att Piteå inte lyckas ta poäng av Troja vilket innebär att läget i tabellen är samma som innan match, endast en poäng ner till Troja, jag hoppas dock att Vita Hästen kan göra sitt imorgon och ta tre poäng samtidigt som Löven gör sitt så att matchen på lördag inte är av betydelse för avancemang eller ej. Oavsett hur det går imorgon så räcker det alltså att vinna hemma mot Troja, men jag vill gärna undvika att den matchen har så stor betydelse, det kommer vara så sjukt mycket ångest i så fall.
 
Kim Karlsson hade likt förra matchen mot Tingsryd det tufft, de är på honom hela tiden och nu var också publiken på honom, han utgick inför den tredje men tack och lov verkar det inte vara något allvarligare.
 
Jon Palmebjörk var åter från sjukdom och han visar att han vill vara med och spela.
 
Lucas Sandström gör alltså sitt första mål i Löventröjan och vilket mål han gör, att ta ner den på volley och sen trycka dit den det var snyggt, Även Phil DeSimone gör sitt första mål, ett mål som också blev matchavgörande.
 
Men igår var det inte enskilda spelare som lyfte Löven och fixade segern, igår var det laget Löven som fixade segern och det är det som kommer krävas de sista två matcherna också, att man spelar ihop som ett lag med samma mål och lite jävlaranamma.

bortaturné

Kategori: Allmänt

Löven åkte igår på sin bortaturnè den här kvalserien med matcher mot Tingsryd och Kallinge, matcher som Björklöven egentligen skall vinna men en sak är säker det finns inga lätta matcher i en kvalserie. Man har alltså redan mött båda lagen uppe i Umeå. Där man förlorade efter straffar mot kvällens motståndare Tingsryd. Björklöven var det bättre laget de första två perioderna men slutade spela i den sista och tappade då också matchen. Så för att kunna vinna idag krävs det likt matchen i söndags hårt jobb i 60 minuter.
 
Björklöven saknar Linus Boström och Emil Wrenman , frågetecken på Jon Palmebjörk och William Quist.
 
Vad Tingsryd ställer för lag på isen är för mig i skrivande stund oklart.
 
Kim Karlsson spelade i Tingsryd ifjol och åkte då ur allsvenskan, nu har man återigen kniven mot strupen och det gäller att få ut spelet vilket jag tycker att Kim fått den här kvalserien, nu hoppas jag att fler än honom tar med sig lite jävlar anamma från senaste matchen och fortsätter bestämma sig för att det här skall gå vägen.
 
Tingsryd har i nuläget 7 poäng och ligger sist i serien, men det är fem poäng upp till andra platsen och 9 poäng att spela om, så det kommer bli stenhårt motstånd och ingen kommer vilja vika ner sig. Hoppas några söderlövare är på plats och stöttar våra grabbar.
 
/Sweetangel