Björklöven

För evigt För Alltid

Målet

Kategori: Allmänt

Ja det uttalade målet var att hålla oss kvar i Allsvenskan och det gjorde vi med nöd och näppe men vi klarade målet och det är otroligt skönt. Det har varit en säsong med mycket glädje, sorg, frustration och ångest. Det har varit en berg- och dalbana både spelmässigt och själsligt. Men vi fick ett lyckligt avslut och kan nu se framemot nästa säsong.
 
Inför säsongen var många sturska och vi fick höra att vi hade fått hybris, att vi underskattade Allsvenskan vilket vi antagligen gjorde, vissa mer än andra.
 
Björklöven har ändå de senaste åren börjat bra under försäsongen så även inför denna men när allvaret drog igång räckte vi inte riktigt till, vi var med i matcherna men tog väldigt lite poäng i den första kvarten. Här kom oron men ändå inte så otroligt orolig, mer uppgiven att man lyckades förlora trots att spelet såg okej ut. Sedan kom andra kvarten, den som verkligen gav hybris, vi var typ oslagbara och allt bara flöt på bra trots alla skador hittade vi nu sätt att vinna. Här fick vi se vad laget klarade av. Sen kom andra halvan av säsongen den med alla förluster, det är otroligt svårt att titta tillbaka och förstå hur samma lag som vann 10 av 11 matcher är laget som sedan förlorade 15 matcher  i rad och inte tog en enda seger under ordinarie tid på hela 2014. Visst i slutet av allsvenskan så tog vi några poäng men det vara oroande, vi hittade återigen inget sätt att vinna bara sätt att förlora under så lång tid.
 
I kvalserien så var ändå känslan att laget, varje spelare var för sig bestämt sig för att se till att laget i deras hjärta skulle vara kvar i finrummet och avslutningen var riktigt bra, men kan inte sluta undra varför man inte kan spela så varje match då hade vi inte behövt kvala överhuvudtaget.
 
Det har varit många krav på avgångar till höger och vänster, jag har inte varit den som skrikit högst efter avgångar men självklart är känslan att något behöver hända, jag har under säsongen ifrågasatt om detta är de tränare som skall leda oss framöver och då även nästa säsong. Det har egentligen inte med deras spelideér utan snarare att det behövs något som kan bryta när det går dåligt och jag är inte nöjd med att det inte gick att hitta tillbaka till ett vinnande spel förrän i slutet av kvalserien. Det skall bli spännande att se hur man tänker med organisationen här närmaste tiden,det måste göras klart snarast så spelarna vet förutsättningarna och kan bestämma om de vill vara kvar eller ej samt så nyförvärv vet hur satsningen ser ut och kan ta ett beslut.
 
/Sweetangel

Kommentarer


Kommentera inlägget här: