Björklöven

För evigt För Alltid

Nu kör vi

Kategori: Allmänt

Jo det är du det gäller, allt som varit är glömt och nu blickar vi framåt. Det är ingen vanlig helg utan den viktigaste helgen i Umeå, det är yranhelgen.
Brännbollsyran är i särklass det bästa som händer i Umeå. 

Boston Bruins årgång -79, gamla lövare och några som fortfarande lirar i Löven men med Anton Edlund i spetsen. Här lirar Daniel Wälitalo, Patrik Nevalainen och Jens Ledin från årets trupp. Gick vidare till slutspel

Top of the line med Jonnie Karlsson i spetsen gick även de vidare efter lite rabalder och en rejäl domartabbe. Jon Palmebjörk brukar lira här men skada stoppar honom, annars är det Nicke Johansson och Oscar Molin som känns igen från årets trupp. 

Båda lagen spelar imorn 64dels finaler på mariehemsområdet. Slut upp å stötta våra Lövare.

/Sweetangel

Tränarduon klar

Kategori: Allmänt

Det blev alltså både Wener och Waltin som kommer träna Björklöven nästa säsong. Vem som blir den tredje parten återstår att se, att Grönberg nu väljer att presentera endast två, kan det bero på att det tredje alternativet tackade nej?

Jag var skeptisk till Wener och mer positiv till Waltin, kombon vet jag för lite om för att ha en åsikt om i nuläget. 

En utförligare uppdatering kommer under kvällen. 

/Sweetangel

Rullar på?

Kategori: Allmänt

Häromdagen skrev Mrmadhawk om att de som hade klart med tränare sent tenderar att åka ur eller i allafall gör en dålig säsong. Nog kan det stämma då det behövs en bra organisation för att allt skall flyta på utan tränare. Björklöven har inte en stark organisation i dagsläget, så tränaren bör komma på plats snarast.
 
Idag avslöjar Viasat att den nya tränaren i Björklöven är Mats Waltin. Av de namn som cirkulerat som tränare i Löven är Mats den jag hela tiden haft som favorit, och det skulle kännas riktigt bra om han är tänkt ta över efter Jens Öhman.  Mats har rutin och det är Löven i behov av i nuläget. Nu har det ju florerat mycket rykten om detta så det återstår att se om det blir så eller ej, men Viasat har haft rätt förut. Patric Wener skall ju ha varit klar enligt många men där tycks det ha skitit sig eller så har han helt enkelt inte varit klar utan bara varit en kandidat.
 
Vidare har ju Löven4Ever fått uppgifter om att Johan Kallio skall varit klar, det kan vi dock stryka då han idag presenterades av Hudiksvall.
 En annan som funnits på Lövens radar är Mattias Modig även han blev idag klar för ny klubb och kommer representera BIK Karlskoga.
Detta gör att det börjar sina vad gäller lediga målvakter, men en som fortfarande inte är klar för någon klubb är Christoffer Bengtsberg, en målvakt som flest av de som röstade i Löven4Evers undersökning ville ha som andra målvakt i Löven. Jag är en av dem som förespråkat honom och står fast vid det jag tidigare sagt han är en målvakt jag vill se i Löven.
 
En annan glädjande nyhet är att Björklöven för första gången på väldigt länge visar svarta siffror och gör en vinst på över 500 000 kr. Detta trots att man gör en usel säsong. Men det är inte bara glädjande nyheter idag utan en som ses enligt mig som det motsatta,även om det var väntat, är att ordförande Bertil Hammarstedt nu lämnar sina uppdrag i Löven. Ny ordförande förslås Mikael Salomonsson bli, vilket går att läsa om på VK.
 
Ledsen för den dåliga uppdateringen här på bloggen senaste dagarna, skall försöka skärpa mig men finns inte allt för mycket att skriva om.
 
/Sweetangel

Rätt!?

Kategori: Allmänt

Ja ryktet spreds redan igår kväll att Kevin Lindskoug skulle skrivit på för Björklöven och idag blev det officiellt. Kevin tog under årets säsong förstaspaden från Bradon Maxwell i Rögle och hade ca 92 i räddningsprocent. Han har dock stått lite för lite på den här nivån för att kunna bedömas fullt ut.
 
Kevin är en ung lovande målvakt men precis som jag skrev imorse så tror jag att det behövs en till målvakt av bra klass för att skapa en konkurrenssituation, så att båda målvakterna hela tiden behöver vara på topp för att få chansen.
Det låter också på Fredrik Grönberg som att så är fallet. Det skall inte vara en uttalad första målvakt utan två som kamperar om platsen.
 

Jag vidhåller det jag skrev imorse att Christoffer Bengtsberg skulle vara ett bra alternativ som målvakt nummer 2.
Michal Zacke Zajkowski är en annan som absolut skulle kunna vara ett alternativ. Där håller jag nog Chritoffer högre då han är yngre och har framtiden för sig.  En billig junismålvakt känns inte rätt i detta läge det skulle bli ett alltför osäkert målvaktspar i mina ögon. Jag tror dock på Kevin och han har under våren ändå visat att han är att räkna med på den här nivån men vi kan tyvärr inte stå och falla med honom som vi gjorde med Raycroft i år vi behöver en bra backup. Kevin känns ändå som ett spännande val och kan bli viktig i vinter.
 
Vem vill ni läsare se som den andre målvakten?
 
/Sweetangel
 
 
 
 

Oro?!

Kategori: Allmänt

Är det dags att börja känna sig orolig? Fler och fler  får lämna samtidigt som uppgifter kommer om spelaresom tackar nej. Jag har fortfarande otroligt stor förtroende för Fredrik Grönberg, han är inte rädd för attsäga vad han tycker eller tai med hårdhandskarna, men Löven är en svår klubb att komma till även om man har mycket bra ideér. Löven har haft problem ekonomiskt och har således även nu en tunn plånbok, detta samtidigt som många av klubbarna storsatsar då det finns två gratisplatser till SHL i potten kommande säsong. Lägg där till att Löven är ett bottenlag och då inser man ganska fort att det är svårt att locka spelare till Löven i nuläget. Den profil vi i Löven borde satsa på är en långsiktig lösning med unga utvecklingsbara spelare som kan ta inte bara ett utan kanske två kliv i sin utveckling i Löven, därför är det viktigt med långa kontrakt på dessa spelare. Då kanske vi måste inse att vi ligger i botten ett par år innan vi kommit dit där vi vill vara.
 
Vad har då hänt den senaste tiden?
 
*Libelin Bäckström har fått beskedet att han inte får nytt kontrakt. Inte oväntat då han redan i fjol hade svårt att ta plats då han fick chansen.
 
*Jens Öhman är helt klar för Timrå, en bra lösning då det frisätter pengar till spelare.
 
*Uppgifter till Mrmadhawk säger att det skitit sig mellan Löven och Patric Wener. Fortfarande ingen tränare klar, här är nog den post jag är mest orolig för. Vi står alltså utan tränare och det är snart juni. Även om ledning och sportchef har en vision för laget så är det ändå tränarna som kommer sätta sin prägel på spelet och det är viktigt att så snart som möjligt veta vem som kommer stå i båset och styra.
 
*Uppgifter till Löven4Ever har kommit att Mattias Modig har tacka nej till Löven. Således fortfarande tomt på målvaktsposten. Men här har Madhawk fått ett tips om att Kevin Lindskoug ska vara klar för Löven, men sanningen i det tipset är svår att tyda. Men även Eriks hockeyblogg har fått samma tips. Kevin är en relativt ung målvakt som inte gjort bort sig när han fått chansen. Men är han en uttalad första målvakt? Svårt att säga jag skulle inte vilja ha Johan Kallio som det tidigare ryktats om som backup, då hade jag hellre haft två jämn bra målvakter, så kanske Christoffer Bengtsberg som en del i ett sådant målvaktspar, två relativt bra målvakter men ingen som sticker ut på förhand.
 
*Anton Blomqvist blev klar för Oskarshamn. Anton är en stor och tung back som hade passat in bra i Löven enligt mig. Det är precis den typ av backar vi saknar.
 
Än finns det tid att bygga ett lag, men oron börjar ändå smått smyga sig på. Eller vad säger ni läsare?
 
/Sweetangel

Ytterligaren en spelare klar

Kategori: Allmänt

Idag förlängde Björklöven med Emil Wrenman kontraktet gäller på 2+1 år.
 
Emil är en ung spelare som absolut visade den gånga säsongen att han har framtiden för sig och är värd att satsa på. Däremot hade han kanske inte  det bästa läget att utvecklas då han alltid var den som fick stå tillbaka när det fanns fullt lag. Jag är glad över att Fredrik Grönberg valt att satsa på Emil, det är ungdomen som är vår framtid.
 
Tog ett kort snack med Emil när han skrivit på kontraktet.
 
Hej Emil , härligt att du fortsätter i Björklöven
Vad gjorde att du valde att förlänga?
Valde björklöven för att de känns bäst för min utveckling att spela här
 
Hur ser du på kommande säsong?
Är redo att ta nästa steg och visa vad jag går för.
 
Vad är ditt intryck av Fredrk Grönberg?
Fredrik går verkligen in för sitt jobb och jag tror mycket på han framöver
 
Tack för att du tog dig tid Emil
Inga problem
 
/Sweetangel

Spelschemat

Kategori: Allmänt

Så var spelschemat officiellt. Har förstått att både Björklöven och Asplöven inte är särskilt nöjda. Björklöven har  fått två dubbel bortamöte medan Malmö som har otroligt mycket kortare resväg till de flesta fått tre. Björklövens dubbla borta möte är också Timrå och Oskarshamn, Timrå det lag man alltså har kortast resväg till samt Malmö och Hästen. Asplöven som ifjol hade ett bättre spelschema får etydligt fler hotellnätter i år än ifjol.
 
Det måste finnas ett bättre sätt att göra spelchemat. Borde kunna gå att de lag som har längst att åka kan få fler dubbel möten borta. Möt Malmö och Rögle i ett dubbelt möte så möter dem Asplöven och Björklöven. Det kan inte vara så jävla svårt. Spelschemat ifjol var bitvis under all kritk och detta verkar inte bättre.
Eller vad säger ni läsare i frågan om dubbelmöten?
 
Som det redan varit spikat är iallafall premiären mot Malmö borta den 11/9.
 
Spelschemat i sin helhet finns här.
 
/Sweetangel
 

Toughest

Kategori: Allmänt

Ex-lövet Jens Persson ställde upp i Toughest som gick av stapeln här i Umeå i Lördags. Han hade blivit anmäld av flickvännen och startade i den andra elitstartgruppen.
 
Jens tog sig genom banan på tiden 44.43 vilket gav honom en 201 plats.
 
Dags för start!
 
 
Inför starten berättade Jens att han inte riktigt visste vad han skulle förvänta sig och att han kommit på sig själv på morgonen att han hade laddat upp på samma sätt som inför en match inför detta och att han var orolig att det skulle vara fel taktik.
 Följde delar av hans tävling och här kommer en del bilder efter banan.
 Nätet var inga problem.
 
Efter halva banan så kommer kommentaren, "fan löpningen är tung. Men i mål ska jag."
 
På väg ner i istanken.
 
Näst sista hindret klarade Jens galant.
 
Jens laddar inför sista utmaningen The Wall.
 
 
 
Så nu kan han inte bara titulera sig, fd hockeyspelare och doktor utan och även Toughest.
Har målgången på film, skall se om jag kan ladda upp den senare.
Väl genomfört Jens!
 
/Sweetangel

Målvaktsrykten!

Kategori: Allmänt

Igår skrev Löven4Ever att Johan Kallio ryktades till Löven.
 
Johan har det senaste året vaktade kassen i Skellefteås J20-lag samt i Sk Lejon. Ingen vidare övertygande stats. Då hade jag hellre sett William Silfwerfeldt Öhman som andra målvakt i Löven. Han blev dock i går klaar Rögles J20.
 
En annan målvakt de skriver ryktas om till Löven  är Daniel Bellissimo, tyvärr ytterligare en målvakt jag inte vill se i Löven. Jag har sett honom en del i Timrå och hans spelstil gör mig gråhårig trots att jag inte ens håller på laget. Vissa matcher kan han vara bra men han ger ett ostabil intryck och utespelarna vet inte var de har honom.
I Timråvar man inte nöjd med honom inte heller i Luleå. Han sammanfattas med tre ord osäker, ostabil och nonchalant.
 
Nej jag kan enkelt säga att jag inte hoppas på någon av dessa målvakter. Vad säger ni läsare något för Löven? Eller vilka vill ni se vakta kassen?

Tack och Hej

Kategori: Allmänt

Jo det var veckan allt skulle landas men det blev istället veckan då båten tömdes. Detta är alltså inte bara negativt utan bara ett faktum att detta var veckan då det blev klart att fyra lämnar Löven.
 
*Jimmy Blixt är klar som assisterande tränare i Södertälje. Detta är bra då det innebär att Jimmys lön inte längre betalas av Löven utan av Södertälje. Jimmy hade ju kontrakt oktober ut, vilket hade bekostat Löven om inte han fått ny arbetsgivare.
 
*Jens Öhman skall vara klar för Timrå, där väntar man bara på godkännande från Löven. Jens har ju kontrakt ett år till så förstår inte varför man skulle neka Jens att gå till Timrå då även det sparar en hel del pengar.
 
*Fredrik Sandgren blev igår klar för en fortsättning i Almtuna, jag ska inte sticka under stol med att jag ville ha Fredrik kvar i Löven, även Grönberg ville det men så blev alltså inte fallet. Tråkigt då Fredrik var en viktig kugge i kvalet. Almtuna har alltså nu tio backar.
 
 
*Oscar Molin fick i veckan beskedet att han inte ses som en del i Löven nästa år. Med motiveringen att han inte är den sperlartyp man söker. Min undran är varför han inte fick beskedet med den första gruppen det är ju inte så att han ändrats som spelare den sista veckan, eller?
Det var en besviken men inte så förvånade Oscar som jag pratade med. Han ville smälta beskedet innan han fortsatte tankarna på nästa säsong.
Jag tror att Teg hade varit ett alternativ om de inte var så illa ute då Oscar har jobb i stan som han trivs med, så får se vad som händer med honom. Tackar hur som Oscar för hans tid i Löven, han har tagit chanserna när han fått dem och klagar aldrig. Han är en billig och bra extra back, hade hellre löst Patrik Nevalainen från sitt kontrakt och haft Oscar kvar. Förstår att det är krångligare men det hade varit mitt val.
 
Självklart tackar jag de övriga tre för deras tid och allt det åstadkommit i Löven. Lycka till.
 
Vad vill ni läsare se för backar i Löven? Sex kontrakterade backar har vi och åtminstonde två till måste in. Varav en klassback enligt mig.
 
/Sweetangel
 
 

Klockan går

Kategori: Allmänt

Oavsett hur mycket jag älskar Björklöven så finns det saker som behöver förbättras. Ibland känns det som man har all tid i världen och skyndar därför långsamt. Nu menar jag inte kring laget utan organisationen runt om. Jag vet att kansliet jobbar med näbbar och klor, men detta är saker som jag anser behöver bli bättre.
 
De flesta andra lag i Allsvenskan har börjat sälja sina säsongskort i allafall så har fjolårets innehavare kunnat boka sina platser. I Björklöven har man inte hört ett knyst om detta. Ju tidigare man börjar sälja biljetterna desto fler folk har möjlighet att vara med att bidra. Här tycker jag ändå Malmö är ett föredöme på det sätt att man lockar sina säsongskortsinnehavare med mer än hockey i och med erbjudanden, det finns möjlighet att delbetala samt att rabatt ges om man köper sitt kort tidigt.
 
Hur blir det med träningsmatcher i år? Blir det någon hockeycup? I och med att Löven inte planerar i ett tidigt stadie så kan man gå miste om träningsmatcher då andra lag redan bokat upp sina långt innan.
Tyvärr är det ju så att många behöver tid på sig att planera om man skall ha möjlighet att medverka. Jag själv som kan påverka mitt schema kan inte längre det då det redan är spikat, hade man sagt att vi jobbar för att få cupen den här helgen så vet man ju planen och kan planera efter det.
 
När äger årsmötet rum? Sån info är sådant jag önskar få inte bara ett par dagar till en vecka innan utan med ett par veckors marginal.
 
Samma sak under säsongen, informationen måste ut, när är det match? Tänkte på det här om dagen när jag passerade våra "nya" reklamskyltar på väg in i Umeå, där bör det stå när Lövens nästa hemmamatch är. Vita Hästen gör redan reklam för nästa hemmamatch på hemsidan.
 
Vad är det som gör att det inte bara rullar på? Borde man inte haft två scenarion att jobba efter redan innan säsongen var slut? Planen när man gick upp ifjol borde varit över flera säsonger och att mycket av jobbet redan innan denna varit gjord.
Hade det blivit ettan hade det inte varit lika bråttom men planen borde varit klar redan innan avslutad säsong.
Fortsatt spel i allsvenskan innebär i likhet med i år typ samma priser, visst kan budgeten förändras men publiksnittet finns och borde inte vara så att det förändras allt för mycket. Björklöven måste göra det attraktivare att gå på hockey och där anser jag att Malmö har ett bra koncept, det kostar inte mycket för föreningen att ge dessa erbjudanden men det kan locka fler att köpa. Det finns förbättringsområden, visst jag har ett otränat öga för sånt här och vet inte exakt vad som försigår i det tysta men om man redan tror man kan allt på bästa sätt är det lika bra att ge upp. En förening måste hela tiden kritisera sig själva och sträva efter att bli bättre.

Är jag ute å cyklar eller vad tycker ni läsare? 
 
/Sweetangel

Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Kategori: Allmänt

Nej detta trodde jag skulle vara veckan då allt föll på plats, men förutom att Wille Quist i måndags skrev på för en fortsättning är det inte mycket som hänt kring lagbygget i allafall.
 
På grund av träff för hockeyallsvenskan idag skjuts alltså tränarjakten upp till nästa vecka. Så återigen en lång väntan. Jag hoppas på Mats Waltin men allt tyder väl på att det blir Patric Wener. Det går inte fort när det gäller Björklöven. Men tid är inte viktigt om det görs bra, bara rädd att man går miste om dealer för att det drar ut på tiden.
 
Vidare har man i vår kunnat läsa om samarbetet mellan Björklöven och Teg samt att det skulle kunna rädda Tegs existens. Nu har Umeå Tidnings hockeyblogg kommit med uppgiften att Teg har satt sig så djupt i skiten att Björklöven inte har möjlighet att rädda dem. Detta inte för att man inte vill utan skulle Björklöven rädda Teg sätter man sin egen existens på prov och tyvärr måste man se om sitt eget hus först. Det rör sig alltså om 500 000 som Teg måste ha in till på Söndag.
 
Det här är inget annat än otroligt sorgligt, Teg behövs för hockeyn i Umeå. Går Teg omkull står ungdomshockeyn utan stor del av sin verksamhet. Björklöven och Teg har alltid konkurrerat på ungdomsnivå och det gör att vi kunnat utveckla bra juniorer. Jag hoppades att samarbetet  skulle bli av för det hade gynnat båda laget otroligt mycket. Nu tyder alltså det mesta på att Teg inte klarar sig och att samarbetet går i stöpet redan innan det startat på allvar. Detta är det alltså inte bara Teg som berörs av utan hela Umeås hockeyverksamhet och även Björklöven. Vart skall våra barn spela hockey i framtiden? Björklöven kommer inte kunna ta alla som vill spela.
 
Jag skrev om satsningen för J20 för ett tag sen och i den är Teg otroligt viktiga. Spelare i J20 elit har svårt att direkt ta klivet till Allsvenskan och där kommer Teg in och hade varit en perfekt lösning. Utan Teg blir det mycket svårare för J20 att fortsätta satsningen mot Superelit och för A-laget försvinner lånemöjligheten och antingen krävs då en större trupp eller låneavtal med annat lag, oavsett så lär kostnaden bli dyrare. Vi behöver Teg så enkelt är det.
 
Även om vi håller på Björklöven så berörs vi alltså av detta på både lång och kort sikt. Så kom igen alla hjälp till att rädda Tegs SK. Om alla bidrar med nåt så finns möjligheten att rädda en anrik förening med många eldsjälar i. Läs mer vad just du kan göra här
Eller sätt in valfritt bidrag på Bankgiro 356-3624 Märk med "Tegs A-lag Hockey".
 
/Sweetangel
 

Wrenman inte klar!?

Kategori: Allmänt

Följande gick Jon Palmebjörk ut med på Twitter för dryga timmen sen: Gott att se goa & förlänga. Viktiga pusselbitar. Resan fortsätter.
 
Att Wille är klar har Löven redan gått ut med men att Emil Wrenman också skall har förlängt har det varit tyst kring. Gör Löven en klassiker och väljer att gå ut med det imorgon för att få mer mediapublicitet eller är det bara ett rykte?
Jon Palmebjörk och Emil Wrenman har samma agent och därför kan det vara så att Jon fått redan på något som Löven inte valt att gå ut med ännu.
 
Fick nu tag på Emil och han säger att han inte har skrivit på.
 
Jag hoppas att Emil blir kvar han är ung och har talang även om han har en del att utveckla. Han tog ett kliv detta året och jag tror att han kan ta ett till nästa.
 
/Sweetangel

William Quist fortsätter i Löven

Kategori: Allmänt

Jo han gjorde ingen hemlighet av att han ville stanna och jag var i kontakt med honom igår för att kolla av läget, men idag blev han alltså klar för en fortsättning i Löven. Kontraktet gäller på två år.
 
William var länge en spelare som mest var skadad och som de flesta ansåg inte platsade i allsvenskan. Men när han sen fick vara hel blommade ut och till stora delar bar laget i kvalet framtills han ådrog sig lunginflammationen. Jag var en av dem som ville ha kvar William till nästa säsong. Tycker att han visade goda tendenser när han fick vara hel och tror inte att han är en av dem som är dyrast. Kan han få vara hel i år tror jag att han kommer ta ytterlifgare ett kliv och då platsar han på Allsvensknivå.
 
William Quist fortsätter alltså sprida glädje och bjuda på sig själv ytterligare två år i Björklöven
Källa www.vll.se
 
Jag tog mig ett snack med William efter det att kontraktet blev klart.
 
Härligt att du förlängde känns det bra?
Känns grymt bra.
 
Vad gjorde att du valde att stanna?
Vill visa alla hur en frisk #19 kan spela hockey.
 
Vad hade du för andra alternativ?
Två andra lag i HA

Hur blir nya rollen?
Ska åka skridskor som fan, spela enkelt å gå rakt på mål.
 
Vad är din känsla om nye sportchefen Fredrik Grönberg ?
Bara träffat han två gånger men då var det riktigt bra. Seriös och ambitiös.
 
Blir du kvar i stan?
Till midsommar.
 
Tack för att du tog dig tid.
 
/Sweetangel

Veckan då allt faller på plats?

Kategori: Allmänt

Fredrik Grönberg har ju den senaste tiden sagt att i mitten eller slutet pådenna vecka skall Tränaren vara klar.  Vidare är tanken att tränaren skall vara klar innan man gör klart med spealre. Ni signade man ju Felix redan förra veckan så då gick man ifrån det lite. Kommer det fler nyförvärv i veckan? Hoppas även att de spelare som Löven vill förlänga med skriver under i veckan.
 
Det snackas om Patric Wener och jag känner inte mig jättenöjd över det. Många har en åsikt och den verkar vara mest negativt. Han känns menlös och det är inte det vi behöver, det var det vi hade säsongen som gick. Jag vill ha en rutinerad tränare som kan få ut det bästa ur vare spelare och utveckla och få varje indiviv att prestera på topp varje match. Men samtidigt har jag stort förtroende för Fredrik Grönberg och jag vet för lite för attkunna bilda mig en rättvis uppfattning om Patric, tror Fredrik på honom så måste jag ge det en chans.
 
Det pratas om två stycken i från årets trupp som skall acceptera sina roller och det ekonomiska för att förlängningen skall bli klar. Vilka två kan detta vara?
 
Laget ser i nuläget ut på följande sätt:
 
Ledarstab:
Sportchef Fredrik Grönberg

Tränare 1

Tränare 2

Tränare 3

Målvaktstränare
 
Målvakter:

Målvakt 1

Målvakt 2

Målvakt 3?

Backar:

Stefan Andersson 15/16

Tommy Wargh 15/16

Per Hållberg 14/15

Karl-Johan Lundström 14/15

Patrik Nevalainen 14/15

Alexander Hellström 14/15

Back 7

Back 8

Back 9

Forwards:
Kim Karlsson 14/15

Linus Boström 14/15

Nicklas Johansson 14/15
 
Victor Ekeståhl-Jonsson 15/16

Mats Lavander 15/16
 
Lucas Sandström 14/15

Jon Palmebjörk 16/17

Stefan Öhman 14/15

Felix Maegaard Scheel 15/16

Forward 10

Forward 11

Forward 12

Forward 13

Forward 14

Forward 15

/Sweetangel

Lägeskoll

Kategori: Allmänt

Jag kollade med Oscar Molin om hur läget är just nu och allt runt omkring.
 
Hur går tankarna inför nästa säsong? Har du hört nåt från Löven?
Min önskan är såklart att spela med Löven men jag har ännu inte fått något besked om dom har mig i åtanke eller ej.
 
Sommartränar du med Löven?
Jo så ofta jag kan
 
Några andra klubbar som är intresserade?
Det är några klubbar som hört av sig för en lägeskoll men inte mer än så.
 
Kan du tänka dig att flytta för att fortsätta lira?
Ja nog kan jag tänka mig det men då ska allt kännas rätt.
 
 
När tror du att det blir klart vad du är nästa säsong?
Det har jag faktiskt ingen aning om, senaste åren har det dröjt väldigt lång tid innan nåt blivit klart.
 
 
Vad gör du när du inte lirar hockey?
Jag jobbar på Vattenfall här i stan och nu på sommaren är det mycket tennis och golf och häng med släkt och vänner. Dessutom har jag nyligen köpt en lägenhet så det är lite att fixa med den också.
 
Tack för att du tog dig tid.
 
/Sweetangel
 
 

Första nyförvärvet

Kategori: Allmänt

Ja Lövenbloggaren på Löven4ever fick som han ville, första nyförvärvet till Löven är Olofströms Felix Maegaard-Scheel. En intressant spelare som har näsa för målet. Han har stått för 62 poäng på 45 matcher i ettan. 
 
Kontraktet sträcker sig över två år med ytterligare ett år som option.
 
Felix är intressant och precis som jag efterfrågat en ung spelare som förhoppningsvis nu kan ta nästa steg i utvecklingen. Han har alltså ett bättre poängsnitt än Jon Palmebjörk i ettan. Det bådar gott. Han kommer inte vara en spelare som när laget men kan absolut vara med och bidra om han får förtroende. 
 
/Sweetangel 
 

Tränare?

Kategori: Allmänt

Erik Åström på Umeå Tidning släppte idag att Björklöven varit i kontakt med Per Ljusteräng och Patric Wener samt även att det ryktades om Perra Johnsson. Perra Johnsson själv säger till Erik att Löven inte varit i kontakt med honom så hur mycket som ligger i det ryktet är svårt att säga.
 
Nu under kvällen har Vk varit i kontakt med Fredrik Grönberg som säger att Per Ljusteräng var en av de sex man man till en början haft kontakt med men nu inte längre är aktuell. Däremot bekräftar Fredrik att Patric Wener är en av de tre namn som fortfarande är aktuella.
 
Så vilka tre namn kan det då vara som fortfarande aktuella?
 
Patric Wener är ju bekräftat att han är en av de tre. Patric har varit både sportchef och tränare i Mora den gångna säsongen. Han valde dock lämna rollen som tränare under säsongen för att helt fokusera på sportchefssysslan. Patric har en lång erfarenhet som tränare på ca 15 år på alla olika nivåer. Han har tränat Althofen, Zeltweg, Arboga, Klagenfurter (ass),Salzburg (ass) och nu senast Mora. Patric är nog den av dessa tre som känns osäkrast, han är inte lika rutinerad som de övriga två.
 
Perra Johnsson trots att han själv nekar tror jag att han kan vara en av de tre som finns kvar. Perra har tränat , Förjestad, Skellefteå, Timrå, AIK och nu senast Värmlands tv-pucklag. Han har vid ett tillfälle fått utmärkelsen Coach of the year och vunnit sm-guld två gånger . Han har dock också tre gånger fått sparken varav de sista två har varit under hans två senaste tränaruppdrag på A-lagsnivå. Perra känns som att han varit väldigt mycket upp och ner, han har blandat och gett.
 
Mats Waltin, även han förnekar kontakt med Löven men han har bra koll på Lövens säsong och varför skulle han ha det om det inte fanns någon orsak att ha kollat närmare på det?. Mats har tränat Södertälje (ass), Davos, Schweiz, Lugano, Djurgården, Rögle,Klagenfurter, Västerås och nu senast Manglerud. Han har även varit general manager för Tre Kronor. Mats är nog den av dessa tre namn som jag tycker känns bäst. Han har en lång tränarkarriär och känns som rätt person för Löven.
 
Detta är alltså de tre namn jag spånar kring, finns säkert andra som inte jag kommit att tänka på i nuläget. Vem tror ni blir tränare för Löven?
 
/Sweetangel
 
 

Juniorsatsningen.

Kategori: Allmänt

Igår kontrakterade Löven Lars Stenmark som J20-tränare. Lars kommer senast från J18 laget. Detta släppte Erik på umeåtidning redan dagen innan. I intervjun på Bjorkloven.com pratar nytillsatte Juniorsportchefen John Lind om tanken med junior och ungdomssidan. Det har under många år varit prat om att man skall hitta en gemensam väg och spelidé från tidiga juniorår till a-laget. Den satsningen är tänkt att nu starta och bit för bit byggas upp.
 
Från u16 till a-laget skall man ha samma spelidé vilket skall göra klivet mellan junior och a-lagsspel lite lättare. Har man samma filosofi och liknande spelidé får man mycket gratis. John har varit ett par år i Skellefteås juniorlag och har mycket kunskap om vad som är viktigt att tänka på just för att Juniorerna skall kunna plockas upp i a-laget lättare.
 
Nu är det självklart svårare att få en kontinuitet då Lövens j20 lag inte spelar superelit vilket gör att de flesta väljer spel i andra lag när de skall börja gymnasiet. Detta innebär tyvärr att de bästa spelarna går förlorade och de spelare som finns kvar har svårare att ta klivet upp då glappet mellan serierna är för stort.
 
Här har John sin tuffaste uppgift, att lyckas locka kvar de bästa spelarna. För att lyckas med detta behövs nånting att locka med, som det är nu är det få av juniorerna som platsar i a-laget, här tänker jag att samarbetet med Teg kommer in, kan man locka med spel i Tegs a-lag och visa att det är en del i vägen för att komma upp i Lövens a-lag så tror jag vi har kommit en bit på vägen. Teg spelar ändå i ettan, glappet blir inte lika stort men för juniorerna så kan det vara en chans att utvecklas och till slut ta plats i Lövens a-lag.
 
Nu säger jag inte att detta kommer att locka fler att stanna bara för att man får spela i ett a-lag i ettan. Men en sådan satsning visar ändå att det finns en plan som länge saknats samt att istid och förtroende utvecklaar varje enskild spelare, steget mellan ettan och allsvenskan är mindre än mellan J20 elit och allsvenskan. Jag förstår juniorerna som ser till sin egen utveckling främst, men tror ändå att detta skulle kunna vara en satsning som skulle gynna både Björklöven, Teg och juniorsidan. Man hjälps åt att ge de spelare som behöver istid den tiden och det förtroende som behövs.
 
/Sweetangel

Raka rör!

Kategori: Allmänt

Jag måste ändå säga att jag gillar Fredrik Grönberg så här långt, han kör med raka rör och lindar inte in något. En rak och bra kommunikation är viktigt.Tidigare år är känslan att många spelare har väntat på Löven in i det sista och gått miste om chanser i andra lag för att de gärna velat stanna och inte fått information om planerna från Lövens sida. Nu kör man på att man meddelar de som inte finns i planerna tidigt så att de kan söka sig vidare. Helt rätt, så borde det alltid fungera.
 
Kommunikation har alltid varit Lövens akilleshäl och jag hoppas att man kan återbygga en kommunikation utåt med fansen som det lovades här för ett par år sen. Jag menar inte att man skall säga allt man jobbar med, men likt intervjun man nu hade senast med Fredrik, lägeskoll för att berätta hur man tänker och hur det går utan att röja nåt, det gör mycket för dem som inte är insatta i hur det fungera.
 
5 spelare har alltså i dagarna fått besked att de inte finns med i Lövens plan för nästa säsong, det är spelare jag självklart önskar lycka till i deras nya klubbar och tackar dem för allt det gjort i Löventröjan.
 
Olof Mårs: Kanske den av dem som kunde fått vara kvar, han har ändå skött sin roll men han är lite för begränsad så jag förstår beslutet då han säkerligen inte är gratis. Olof stod för 17 mål i år och är den enda i laget som har den naturliga rollen att stångas framför mål.
En blandad känsla att Olof får gå.
 
Jens Ledin: Tyvärr räcker inte Jens till på den här nivån, där var det inget enligt mmig att tänka på, spelare måste gå för att vi skall få in nya och Jens var den som hängde på den sköraste tråden.
 
Marcus Lundberg: En bra tekare och rightare, kostar säkert inte en massa pengar heller. Blir svår att ersätta till den kostnaden som han utgör. Men samtidigt måste spelare gå. Att Marcus sen pluggar och lär bli kvar i stan gör ju att jag tror att han lägger av eller spelar med Teg.
 
Daniel Wälitalo: Daniel har inte haft en lyckad säsong och visade tyvärr att han inte höll måttet. Det behövs in två målvakter som kan vinna matcher när laget inte spelar bra och Daniel är tyvärr inte en av dem. Trodde att Daniel kanske skulle ta sig en nivå till i år men så blev det inte.
 
Även om dessa killar inte kommer spela i Löven nästa säsong så kommer de alltid vara hjältarna som var med och spelade upp oss igen, det kommer jag aldrig glömma. Tack för er tid i Löven och all lycka till önskar jag dom nu.
 
Vidare har Fredrik Grönberg meddelat att han inte ser Philip DeSimone som en del i planerna nästa år, och även han önskar jag lycka till.
 
Nils Andersson blev i veckan klar för Malmö, Nils hade varit ett drömförvärv men han är för bra för att vara aktuell att ens drömma om som det är just nu. Trodde dock att han skulle spela SHL med Djurgården, men så blev det alltså inte utan han får möta Löven i premiären den 11/9.
 
Vi väntar fortfarande på tränare vilket hoppas vara klart nästa vecka samt på första nyförvärvet.
Vad vill ni se för spelare i Löven?
 
/Sweetangel
 

Hur går juniorsatsningen egentligen?

Kategori: Allmänt

John Lind blev för två veckor sen klar som sportchef för juniorlaget. Jag har förtroende för John men nu igår när Eddie Jinglöv blev klar för Rögles j20, börjar jag ändå fundera. Eddie har gjort en bra säsong i Löven där han var en av lagets mest framträdande spelare och i kvalet stod han för sju poäng på åtta matcher. 

Att man inte lyckas behålla en sådana spelare känns allt annat än bra. Eddie kom från Nyköping och har spelat i Löven tre säsonger, han är en spelare jag tycker man borde vilja ha kvar och vad sänder det för signaler utåt när man inte lyckas? 

Vet att Rögle lockar med j20 superelit. men frågan kvarstår, Hur skall man kunna tro att man kan locka hem utflyttade juniorer från Modo och Skellefteås j20 superelit när man inte kan behålla de man redan har? Det behövs nåt att locka med och känslan just nu är att det man har inte räcker. Vad tycker du som läsare?

/Sweetangel 

Enda alternativet!

Kategori: Allmänt

Det har snart gått en månad sen säsongen tog slut. Tränartrion för A-laget kommer inte att fortsätta och även om Jens Öhman har gjort bra saker för Löven så har den negativa trenden som inte gick att bryta varit det som jag minns. När det sen kommer uppgifter från flera håll med missnöje om coachning och upplägg så känns det inte annat än rätt väg att gå.

Jens var ifjol en tränare som hade vinden i ryggen och kunde då ta upp laget dit det hör hemma, det kommer jag alltid minnas men när vinden vände så stod inte Jens pall. Flertalet spelare vädjar om att ledarstilen var för vek. Träningen har varit usel stundtals och först när det kom in nya röster kunde nivån höjas. En tränare på den här nivån skall kunna hålla en högre nivå på flera sätt, både på träningar och att kunna bryta mönster. Spelarna har självklart en del i det hela men utan gameplan så är det svårt att 20 spelare skall dra åt samma håll.
Jag vill nu se en tränare med rutin och en hårdare ledarstil än vad Jens hade, vi måste kunna stå pall även när det stormar. Detta var därför det enda alternativet.

/Sweetangel

Det tog tid men nu är det klart

Kategori: Allmänt

Löven har länge letat efter en till säljare för att underlätta för Joakim Gustafsson, idag har man nu anställt  Jacob Eriksson vilket känns bra. Björklöven är stort varumärke och det behövs mer än en person för att förmedla och marknadsföra det.

Ryktet med Mats Waltin som vk idag skriver om känns mer än intressant. Mats är en rutinerad tränare och det kan behövas nu när det är en relativt orutinerad sportchef. Menar inte att Fredrik Grönberg saknar rutin han har säkert ett bra kontaktnät men som sportchef är han oprövad.

Nackdelen med alla dessa röda dagar är att det inte händer särskilt mycket. 

Magnus Häggström förlängde idag sitt kontrakt med Malmö, Magnus hade jag gärna sett i Löventröjan, kändes som att han hade kört fast lite i Malmö men väljer nu att fortsätta. 

En trupp på 24-26 man och man har alltså 15 redan signade. De återstår ca 10 st. 2-4 från årets trupp och sen krydda utifrån 2-3 målvakter utifrån är ett måste, då återstår typ 4-5 platser för utespelare som nyförvärv.
Jag hoppas på yngre men två meriterade första linan spelare, blir intressant att se vad som kommer. 

/Sweetangel