Björklöven

För evigt För Alltid

Oro?!

Kategori: Allmänt

Är det dags att börja känna sig orolig? Fler och fler  får lämna samtidigt som uppgifter kommer om spelaresom tackar nej. Jag har fortfarande otroligt stor förtroende för Fredrik Grönberg, han är inte rädd för attsäga vad han tycker eller tai med hårdhandskarna, men Löven är en svår klubb att komma till även om man har mycket bra ideér. Löven har haft problem ekonomiskt och har således även nu en tunn plånbok, detta samtidigt som många av klubbarna storsatsar då det finns två gratisplatser till SHL i potten kommande säsong. Lägg där till att Löven är ett bottenlag och då inser man ganska fort att det är svårt att locka spelare till Löven i nuläget. Den profil vi i Löven borde satsa på är en långsiktig lösning med unga utvecklingsbara spelare som kan ta inte bara ett utan kanske två kliv i sin utveckling i Löven, därför är det viktigt med långa kontrakt på dessa spelare. Då kanske vi måste inse att vi ligger i botten ett par år innan vi kommit dit där vi vill vara.
 
Vad har då hänt den senaste tiden?
 
*Libelin Bäckström har fått beskedet att han inte får nytt kontrakt. Inte oväntat då han redan i fjol hade svårt att ta plats då han fick chansen.
 
*Jens Öhman är helt klar för Timrå, en bra lösning då det frisätter pengar till spelare.
 
*Uppgifter till Mrmadhawk säger att det skitit sig mellan Löven och Patric Wener. Fortfarande ingen tränare klar, här är nog den post jag är mest orolig för. Vi står alltså utan tränare och det är snart juni. Även om ledning och sportchef har en vision för laget så är det ändå tränarna som kommer sätta sin prägel på spelet och det är viktigt att så snart som möjligt veta vem som kommer stå i båset och styra.
 
*Uppgifter till Löven4Ever har kommit att Mattias Modig har tacka nej till Löven. Således fortfarande tomt på målvaktsposten. Men här har Madhawk fått ett tips om att Kevin Lindskoug ska vara klar för Löven, men sanningen i det tipset är svår att tyda. Men även Eriks hockeyblogg har fått samma tips. Kevin är en relativt ung målvakt som inte gjort bort sig när han fått chansen. Men är han en uttalad första målvakt? Svårt att säga jag skulle inte vilja ha Johan Kallio som det tidigare ryktats om som backup, då hade jag hellre haft två jämn bra målvakter, så kanske Christoffer Bengtsberg som en del i ett sådant målvaktspar, två relativt bra målvakter men ingen som sticker ut på förhand.
 
*Anton Blomqvist blev klar för Oskarshamn. Anton är en stor och tung back som hade passat in bra i Löven enligt mig. Det är precis den typ av backar vi saknar.
 
Än finns det tid att bygga ett lag, men oron börjar ändå smått smyga sig på. Eller vad säger ni läsare?
 
/Sweetangel

Kommentarer

  • Olle säger:

    Får vi Lindskough ska vi vara ruskigt tacksamma. Killen var förstekeeper i Rögle förra säsongen och var nära att bära upp laget till SHL (föll i sista omgången). Han är, som du säger, väldigt ung och med den kvaliteten han redan visat (kolla hans räddningsprocent) har Löven en guldklimp i sin ägo om kontraktet signas.

    Tänk på att han konkurrerade ut Maxwell som i dagarna skrev ett KHL-kontrakt.

    Jag ser Lindskough hundra gånger hellre än Modig, Bengtsberg eller Skellefteå-talangerna. Han ska definitivt ses som en förstekeeper!

    Svar: Kevin var inte tänkt som första målvakt och stod endast 14 matcher under grundserien, visst tog han över den men om det bara var det sportsliga är svårt att sia om, jag vill se mer innan jag ser honom som en uttalad första målis, det behövs en bra backup enligt mig, vill inte bli som i år då vi stod och föll med Raycroft.
    Sweetangel

    2014-05-23 | 10:14:04
  • Dennis säger:

    Håller med föregående talare. Om vi får Kevin så är detta en väldigt bra förstakeeper.

    Svar: Jag vill inte ha en junis som backup, visst kan Kevin bli bra men han har stått för lite för att en bra bedömning skall göras enligt mig, med en bra backup så är jag nöjd.
    Sweetangel

    2014-05-23 | 11:07:09

Kommentera inlägget här: