Björklöven

För evigt För Alltid

Lång väg kvar

Kategori: Allmänt


Tack Green Devils för den underbara stämningen igår, det är verkligen världsklass
 
Björklöven åker på bortaturné nu idag möter Tingsryd imorgon och Kallinge på torsdag innan de på fredag vänder hemåt igen. Detta innebär att de inte tränar något på hemmaplan innan matchen mot Troja förutom värmning på lördag. Vad gäller Quist och Palmebjörk så är de som jag förstått det förkylda och där avvaktar man och ser hur de mår om de åker ner med laget idag eller flygs ner senare.
 
Det blir en spännande vecka bara hoppas att det blir ett lyckligt slut, men känslan är bättre än innan gårdagen iaf, nu är det inget att spara på längre.
 
Oavsett hur glad man som Lövare var igår så otroligt besviken och ledsen blir man när man hör att en supporter fallit offer för misshandel med dödlig utgång. Hur kan man finna glädje i att slåss och misshandla andra, är inte kärleken till det egna laget större än hatet till moståndarna? Alla tankar går till barnen som nu mist sin far och kvinnan som mist sin man samt övriga nära och kära. Varför är detta problem större i fotbollsvärlden än hockeyvärlden? Varför måste man göra upp om vilka supportrar som är starkast på annat sätt än genom att överrösta varandra på läktaren? Nej det är sjukt och något måste hända detta är det andra dödsfallet i Sverige och jag anser att man skall inte behöva dö för att man älskar sitt lag.
 
/Sweetangel

Lång väg kvar

Kategori: Allmänt

Gårdagen innebar en otroligt härlig seger och äntligen kunde man spela i 60 minuter och vinner med 4-1. Man bjöd på ett rejält misstag och det renderade i mål men annars såg det relativt bra ut. Men det är lång väg kvar det räcker inte med en bra match jag vill se tre bra matcher till och jag vill uppleva allsvensk hockey även nästa säsong. 
 
Jag kan ärligt säga att jag blev livrädd när jag såg uppställningen igår innan match, om oddsen för seger innan var 50 /50 så blev det 10/90, jag vet kanske lite i överkant men när kvalseriens två bästa spelare saknas och femmorna var formade som de var kändes det hopplöst, tack gode gud att jag fick fel och att spelarna motbevisade mig. När de bästa saknades klev andra fram.
 
*Kim Karlsson är verkligen en av kvalseriens bästa spelare i år, han trivs det syns och målet han bjuder på idag är så snyggt, bara att ta av hatten för Kim.
 
*Lucas Sandström blir bättre å bättre men målen sitter inte, som han sa efter piteå matchen så går det upp och ner men de spelar ingen roll om han inte tar till vara på chanserna han får. Skärpan fullt ut måste dit då släpper det nog för Lucas.
 
*Mats Lavander gör sin bästa match i Löventröjan iallafall för denna säsongen, han såg ovanligt lätt ut och hade farten han saknat tidigare.
 
*Sandgren och Wargh passar bra ihop, tycker Sandgren var betydligt bättre idag än senast och Wargh är oftast bra., så även ikväll med 2 ass och den välplacerade lyftningen till 4-1.
 
*Raycroft känns stabilare nu i kvalet sen har han haft en den tur med, fanns några chanser igår då Vita Hästen har öppna mål men missar, men försvaret känns också bättre ut.
 
-Peter Lyth, hur kan karln få fortsätta döma, det är för mig ett mysterium, går inte annat än att vara missnöjd med honom, men det är nog båda lagen.
 
- Martin Johansson passning till 1-1, det får inte under några omständigheter se ut så där.
 
? Philip DeSimone har inte motsvarat förväntningarna, visst jag tycker inte han fått chansen men bortsett det så är han överkonstruktiv och ibland farlig då han tappar puckar men jobbar ändå stenhårt, men Jens kommer inte ge honom något gratis utan ska han spela måste han visa det. Det gjorde Jens klart på pk:n. Sen är jag inte överens att han skall ha fått en ärlig chans men jag tar inte ut laget.
 
 
 
 
 
 
 
 

Övermäktiga Hästen?

Kategori: Allmänt

Ja i eftermiddag kommer Vita Hästen på besök i T3 Center i och med att Troja igår vann sin match mot Tingsryd så har Björklöven ej längre andra platsen i sin ägo. Det behövs seger idag för att detta skall bli verklighet igen.
Jag tror att det kommer behövas 7 poäng, då alla verkar ta poäng av varandra,av de kommande 12 för att kunna nå andra platsen, 9 är att föredra då vi har alla lag utom Piteå kvar att möta men troligen kommer det stå mellan oss och Troja i slutändan den sista matchen nästa lördag och det känns som att man vill gärna ha ett litet poängövertag där. Blir det inte seger idag så börjar läget se kört ut, visst Troja har inte det lättaste spelschemat kvar, men det har inte vi heller med två borta matcher. Tre poängarna måste börja komma poängtapp idag ger mer mentala spärrar och det tror jag inte vi har råd med.
 
 
Vad gäller Hästen så är det i första hand deras första lina man ska se upp med i Björklöven, senast lagen möttes var Björklöven det bättre laget men gick lottlösa där ifrån, gäller att hitta tillbaka till det spelet men samtidigt vara effektivare. Desimones lina måste börja producera men förutsättningarna för det känns inte superbra.
Vidare så är Hästen bästa laget i powerplay samt effektivaste och Björklöven är det sämsta i boxplay, powerplay och det minst effektiva. Så första linan och PP måste stoppas om Löven skall ha någon chans att vinna.
 
 
Hästen är i praktiken redan klara för allsvenskan men kan tappa platsen om Björklöven eller Kallinge går rent samt Troja gör likaså bortsett från matchen mot Löven men då skall alltså hästen inprincip inte ta några fler poäng i de kommande matcherna, nej jag tror att Hästen spelar allsvenskan nästa säsong, den stora frågan är vem som gör dem sällskap, självklart hoppas jag att det blir Björklöven. Björklöven har det alltså så fortfarande i sina egna händer och eftermiddagen får utvisa om man vill vara med och kämpa ända in i slutet eller om man helt enkelt inte håller måttet för allsvenskan.
 
Skadade i Löven är Linus Boström och Emil Wrenman övriga skall vara tillgängliga för spel, återstår att se vilka som får vila. Palembjörk och Quist har vilat av säkerhetsskäl från nån träning i veckan men skall vara tillgängliga för spel. Mats Lavander är åter från skada, frågan är vilken forward från senast som får kliva av.
 
Vita hästen ställde upp med följande lag senast mot Tingsryd

Brage (Sperrle)

Eriksson - Samuelsson - Bankelius

Norin - Matushkin

Lihagen - Näsström - Thegel

Hassel - Jakobs

Torstensson - Nylander - Gardell

Erkgärds - Jaksch

Wallén - Ottosson - Sellin

Johansson

Martinsson

 

Matchen sänds på HA Play till en kostnad av 119 kr. Vk Liverapporterar.

Kom igen nu allihopa nu hjälps vi åt att bära fram grabbarna till seger, näst sista hemmamatchen för säsongen inget att spara på. Gör vi vårt kanske de taggar till och gör sitt, vi behöver ett lag i allsvenskan.

/Sweetangel

Bärande nyförvärv?

Kategori: Allmänt

Nyförvärven 
Jesper Thörnberg
Har ett bra skott men bränner av det i lite fel lägen kan jag tycka. Trodde lite mer om honom, sen får jag känslan att han inte bryr sig om hur det går egentligen för Löven. Han har mycket att bevisa, inte lyft laget nåt.

Philip DeSimone 
Nog syns det att han har hockey i sig och är bra teknisk men hittills har han gjort det lite svårt för sig, sen kan det inte vara lätt att vara van att spela med tekniska Lill-nyllet och sen byta det mot Brunkaren Hjalmarsson, tycker inte han används rätt och därför inte heller levt upp till förväntningarna.

Fredrik Sandgren 
Trots missen senaste är han ändå den av nyförvärven som varit bäst enligt mig. Han har ett bra passningsspel och bryr sig om att vinna. Han kan mer än han visat men ändå den som gjort det bra, märks att han trivs att spela med Wargh funkat sämre med Lundström.

De tre spelare Man tog in i slutet har alltså inte medfört nån större förändring, målskyttet är fortfarande dåligt. Hade förväntat mig mer, men samtidigt vad kan man förvänta sig när man använder dem på helt fel sätt?

Träning
Gd slöt upp på dagens träning med ca 20-30 pers. Lär ha varit uppskattat undertecknad var dock inte på plats då jag jobbar. 

Nåddes dock av beskedet att det inte är någon fara för spel varken med Quist som tränade idag eller för Palmebjörk som stod över även idag vilket var glädjande. 

Detta innebär dock att DeSimone åter är placerad tillsammans med Hjalmarsson.

/Sweetangel

Träningsrapport

Kategori: Allmänt

Tränare Sundström leder Öhman Lind. Hämäläinen är i båset.
Saknas Palmebjörk, Quist, Boström, Wrenman 
Raycroft/Wälitalo 
Gröna 
Lavander Öhman Mårs
Sandgren Wargh

Sandström Ekesthål Thörnberg
Andersson Hållberg
Extra Ledin
Vita
Karlsson Sundström DeSimone 
Johansson Hellström

Hjalmarsson  Lundberg Johansson
 Lundström Molin Nevalainen

Vad gör man?
*passnings mottagningsövning

*omställningsövning två mot två som avslutas tre mot en
Ekesthål gör ett snyggt mål

* pass till blå med skott med två framför mål för styrning och returer 
Här bjuds vi faktiskt på en del mål

*spela sig in i zon fem mot två 

* fem mot fem spel 

Noterbart
* man har splittrat på Hjalmarsson och DeSimone betyder detta att Quist inte kommer till spel?

*Kändes som att det var sämre fart idag och Sundström var på dem några gånger att skynda på 

* funderat på de här med alla tränare, verkar inte finnas några tydliga roller bland tränarna och det måste göra det krångligt för spelarna vem skall de egentligen lyssna på?

* två framträdande spelare saknades alltså idag, hoppas det bara var säkerhetsmässigt och att de kommer till spel på söndag.

*Wargh körde för fullt, till en början i heltäckande visir men han verkade störd av det så åkte av rätt fort.

*imorgon tränar man på nolia mellan 11-12, detta för att det är konståkning i t3 center å bhallen har ingen is. En träning där Green Devils med Tobias Sandström  i spetsen kommer att medverka på, så alla som har möjlighet slut upp på träningen och visa ert stöd.

/Sweetangel

Den snabba sargen

Kategori: Allmänt

Ja igår var det inte som jag varnade om den snabba isen som fällde avgörande utan den snabba sargen...Eller hur var det nu? Var det inte så att vårat älskade Löven kom ut som skakade orangefärgade löv på hösten i en storm. Björklöven spelade bra i de två första perioderna men som det sades efteråt så när man tar ledningen med 2-1 i slutet så slutar man spela, man blir livrädda för att förlora, man har två chanser tidigt i den tredje perioden i PP att avgöra matchen men förutom första PP igår så var det lika dåligt som det varit på slutet. sen drar Kim Karlsson på sig Lövens första utvsning och då vet ni alla vad som händer, det rasslar i nätet bakom Raycroft, igår var vi alltså 0% i Boxplay. Sen trots ett riktigt stillastående Björklöven och kvittering så väljer Jens Öhman att avvakta med Timeouten vilket också innebär att Raycroft får hämta ut ytterligare en puck från nätet på kort tid.Först därefter tar Öhman en timeout, för sent enligt mig. Spelet blir lite bättre men tiden rinner i väg snabbt men Stefan Andersson lyckas kvittera med 26 sekunder kvar.
 
Sen kommer den där berömde kampen om extrapoängen, den som Löven alltid förlorar. Denna gång var det alltså pga en snabb sarg enligt Jens Öhman, Piteå lägger alltså en puck i sargen som studsar ut rakt framför mål och det är bara för den ouppvaktade Piteåspelaren att raka in den i målet och avgöra. Vad gör försvaret här man är tre stycken som tittar på honom alla minst en halv meter ifrån, han skall inte få möjligheten å stå så ensam. Otroligt onödigt att tappamatchen i den tredje perioden och speciellt extra poängen vilket innebär att det nu är e gröt där  Vita Hästen är in princip klara medan resterande 5 lag slåss om den åtråvärda andra platsen.Det skiljer i nuläget två poäng mellan tvåan och sexan. Min stora undran är om lag som Kallinge och Tingsryd har råd att etablera sig och om de strävar efter att gå upp?
 
Mina tankar efteråt
*jag är glad att vi ändå trots bara ett poäng nu iaf har ett poäng ner till tredje platsen även om det blev fler lag inblandade.
 
*I alla intervjuer efteråt så kan spelarna sätta ord på vad felet är, men vad behövs för att man skall kunna försätta det från teori till praktik?
 
*Lucas Sandström var bättre än på länge men vad gör det när han inte får in pucken?
 
*När skall Jens Öhman ge DeSimone en riktig lekkamrat istället för Hjalmarsson?
 
*När skall Jens Öhman börja coacha innan det är för sent? När skall han börja toppa i slutet av matcherna? Du vet det är möjligt att kasta om i femmorna under matchen även om ingen blivit skadad. Och sluta hitta undanflykter och göra sitt jobb, vilket är att få spelarna att göra det som krävs.
 
*När skall vi vinna en match utan att man behöver få hjärtinfarkt sjutton gånger?
 
*Kommer vi att klara det här? Jag vill hoppas att vi gör det men för att det skallvara möjligt krävs hårt jobb i 60 minuter in 20-40.
 
*Söndagen kommer bli ett helvete att genomlida, vi kommer inte ha tur med resultaten
 hur länge som helst, vi måste börja göra vårat med och det på söndag annars blir det ettan.
 
*Jag hoppas att de nya spelarna brinner för att vinna matcher med Löven även om de bara är en förlängning av säsongen annars bör de fan inte vara här, jag vill se mer från Thörnberg och DeSimone innan jag är nöjd. Hitills är det bara Sandgren som motsvarat mina förväntningar något så när och även han har lite mer att bevisa.
 
/Sweetangel

Spara inte på krutet

Kategori: Allmänt

Ja så var halva kvalserien spelad och nu vänder serien så ikväll står åter Piteå för motståndet. Björklöven måste så klart gå för vinst som alltid. Kvalserien är tajt och just nu är det Troja och Björklöven i första hand som slåss om andra platsen på samma poäng men det är inte kört för något lag. Vi såg i senaste matchen att Piteå inte är ett lag man bara kör över och Styrman storspelade, Piteå har likt Björklöven haft det svårare hemma iallafall i Kvalserien, det gäller att gå in och köra direkt och förhoppningsvis kunna få något enkelt mål.  Samtidigt som jag vill se fortsatt stabilt spel av hela laget men framförallt av Raycroft, han var riktigt arg senast när laget inte spelade bra i början och tände verkligen till det kommer behövas i resten av matcherna med. Sen gör det mig inget om Wille Quist fortfsätter ha sin show. Det gäller att inte spara på något utan bara gå ut och köra.
 
Från senast så saknas alltså Tommy Wargh, som turligt nog inte ådrog sig något allvarlligare efter tacklingen av Ställ, utan om han inte får något bakslag kan vara åter redan på söndag, vem som går in som sjunde back är oklart, jag hade kunnat tycka att Oscar Molin tillsammas med Sandgren och Kalle Lundström som sjunde, men det lär inte hända utan Lundström kommer gå in med Sandgren och Nevalainen extraback. Så i det stora hela blir det troligen samma uppställning som man avslutade senast med.
 
Piteå kommer alltså sakna Aron Ställ som är avstängd efter tacklingen, annars hittar jag inga uppgifter om deras lag.
 
Björklöven måste få ordning på sitt powerplay, den tidigare fruktade första linan i PP är under isen, passningstempot dras ner och det är lättläst, gäller att bryta mönster och hitta fart och nya vägar. Löven är sist i PP, BP och effektivitetsstatistiken, det är aldrig bra.
 
Matchen sänds via LG Sport till kostnaden av 119 kr, verkar inte vara att rekommendera om man läser kommentarerna bland lövensfans. Annars går den att följa via vks liverapportering. Själv bilar man upp efter jobbet.
Hoppas på bra stämning då GD kommer med två bussar.
 
Hjärtat bultar och ångesten stiger och det är fortfarande 11.5 timmar till match, var skall detta sluta.
Och alla vet väl att isen i Piteå är snabb så det gäller att hänga med!
 
/Sweetangel

Löven beroende av en Quist

Kategori: Allmänt

Ja kan säga att ingen hade trott det för några månader sen, att William Quist skulle vara den som bär Björklöven i kvalet men som han gör det. Ja det blev tre poäng igår, tre viktiga poäng som satt långt inne. Seger mot Piteå med 2-1 och avgörande målet med 28 sekunder kvar det innebär att Björklöven nu innehar andra platsen och således allt i egna händer. 
William Quist går på vatten, allt han rör vid blir guld ja hyllningarna är många och helt rättvist. Men så mycket skit den kille fått under sina säsonger i Löven, en häxjakt av sällan skådat slag snacka om revansch, i fjol var det Oscar Molin och i år Wille. Jag kritiserar också men det är viktigt att nivån är okej, positiv och negativ kritik är viktigt för att utvecklas. Jag är positivt överraskad och glad för Quists skull.

Matchens första period var usel medan period två och tre var bättre. Piteå var utspelade i den andra perioden men effektiviteten är för dålig, löven är sämst i den statistiken sant i boxplay och powerplay. PP var på tok för dåligt igår, jag frågade Jens Öhman redan innan Tingsryds matchen hur han skulle få till det men som vanligt slog han bort det med att första PP levererar, men ne det gör de inte vi spelade 15 min utan mål igår i PP, långsamt å omständigt och alla som sett en match med Löven vet hur Pucken förflyttas i PP och då är det inte så svårt att försvara sig. Tempot måste upp och nya passningsvägar hittas.

Tre poäng tar vi med oss men nivån måste fortfarande upp, kunde lika gärna blivit förlust.

*William Quist är kungen!

*Kim Karlsson är prinsen, glädjen han visar vid mål är underbart att se, att han skulle vara en legoknekt utan hjärta, den Kim har då inte jag sett stämningen i Tingsryd verkar dock varit sämre ifjol än i Löven i år eller så trivs han bara bättre i norr. 

* Alexander Sundström vet inte hur många skott han täckte igår, sen var han bra överlag.

*Andrew Raycroft var stabil och bjöd på några riktigt fina räddningar.

* Tommy Wargh fick en ful tackling av Aron Ställ som kommer bli avstängd. Hoppas det ändå gick okej för Tommy, såg inte så bra ut.

/Sweetangel

Do or Die

Kategori: Allmänt

Ja det är vinst som gäller idag, blir det poängtapp så kan man nog räkna bort Björklöven från allsvenskan nästa säsong, så krass är verkligheten. Vi har inte förlorat mot Piteå någonsin i Umeå och detta skall tammetusan inte bli den första. Jag vill se samma spel som senast, fullt ös i 60 minuter då är vi svårslagna om inte det andra laget har en jädrans massa tur. Det gäller att grabbarna har glömt senaste matchens utgång, är här och nu och är villiga att ge 110%.
 
Piteå verkar vara ett offensivt lag med bra omställningar men lite sämre defensivt så kan vi utnyttja deras svaga sida så skall Björklöven vinna den här matchen med ett par mål.
 
Men det är bara laget som kan vinna matcherna, det är dem som måste göra det, det är dem som måste vilja och tyvärr verkar de inte ha den ledning som behövs utan måste ta tag i detta själva. Men tack vare att många ändå har hjärta för klubben kanske detta kan vara möjligt, de vill inte spela ner sin förening i ettan och då är det läge att vakna nu, det kanske inte går att lyssna på ledningen utan köra sitt eget race? vad vet jag, men laget måste stå enat mot samma mål och det måste vara att kriga sig kvar till varje pris, kosta vad det kosta vill.
 
Finns inget som tyder på att man ändrar i laguppställningen från senast, om det inte tillkommit någon skada som jag inte hört om. Jag tror att vi kommer se exakt samma lag.
 
Hoppas det ändå kan bli relativt bra tryck i T3 i eftermiddag och att inte alla redan gett upp
 
Matchen sänds på HA Play för de som inte kan vara på plats.
Sista dagen att anmäla sig till Piteåresan är idag, behövs ca 20 till för att åka två bussar.
 
Snacka om att detta är en ödeshelg för Björklöven, a-laget kan i princip spela ner sig i ettan och j20 är utslagna ur playoff efter två raka förluster mot Almtuna, två jämna matcher som avgjordes en i förlängning och en på straffar. Tragiskt att så viktiga matcher skall avgöras på straffar tycker jag.
 
/Sweetangel

Apatisk efter rånet

Kategori: Allmänt

Ja Björklöven gör sin bästa match det här året men ändå genererar det i noll poäng. Ett slump mål, ett skit mål, ett självmål fäller avgörande med 21 sekunder kvar. Per Hållberg har för en gång skull klubban i isen och det får förödande konsekvenser då skottet tar rakt på bladet och in i öppen kasse vilket stället målvakten totalt, tyvärr den egna. Löven var det bättre laget och det var ett rån från Vita Hästens sida. Den känslan som infann sig efteråt var bara apati. Jag satt där och stirrade rakt fram och orkade inget de 40 minuterna innan jag gjorde kväll och då är det inte ens kört på något vis. Fy fan den här känslan önskar jag inte min värsta fiende, jag hade hellre förlorat med flera mål än på de sätt vi nu gjorde.
 
Det gäller nu att ladda om spelare som fans för det är inte alls kört även om känslan var det igår och där kan vi tacka de övriga lagen att resultaten gick vår väg. Vi har tror det eller ej fortfarande allt i egna händer med början imorgon mot Piteå som är just laget vi jagar. Kan laget ladda om och fortsätta komma upp i den här nivån så kan det gå vägen, det är jämnt i jakten på andra platsen. Kollar man på vad vi fans hade varit nöjda med efter fyra omgångar så tror jag faktiskt att man hade varit nöjd med 6 poäng just för att vi redan mött de svåraste lagen borta. Nu har vi 5 poäng och ett poäng upp till andra platsen hoppet finns än och jag är inte riktigt redo att ge upp trots känslan igår, jag var inte besviken på spelet eller laget bara just det att det känns som vi alltid hittar ett sätt att förlora, nu är det upp till bevis sex omgångar kvar, är vi ett lag för allsvenskan eller division ett?
 
Jag har de senaste dygnen insett att oavsett hur mycket jag skulle önska att inte bry mig om Löven om de åker ur, kommer det aldrig att gå Löven är för stor del av mitt liv och det är med mycket annat som försakas för Lövens skull och relationer som blir lidande men Löven är för djupt inrotat för att jag ska kunna bryta, jag älskar detta lag oavsett hur mycket lidande de utsätter mig för, passion oavsett divison. Men nu tänker jag försöka vara positiv, det är inte över för än det är över.
 
Hade tänkt ge en eloge till sändningen som var relativt opartiskt framtills avgörandet, där borde man kunnat skala ner sin glädje när man vet att det är 90% lövare som ser sändningen, vet att det är svårt men andra klarar det och ni som sände gjorde det ändå förutom just då när det tar som hårdast.
 
/Sweetangel
 
 
 
 
 
 

J20 förlorade

Kategori: Allmänt

Ja igår mötte J20 Almtuna i playoff till superelit det blev tyvärr förlust med 4-5 efter förlängning. Björklöven tog tidigt ledningen och det var en målrik och svängande match.Där Marcus Lindholm i Löven stod för 3 mål bland annat kvitteringen i slutet av tredje som tog matchen till förlängning där Löven drog på sig inte bara en utan två utvisningen och fick spela fem mot tre i 1.11 detta kunde man dock reda ut men ett dåligt byte avgjorde matchen där den ensamme lövarens klubba går sönder, sen fylls det på alldeles för sent så det blev spel fem mot två och då avgör Almtunas Emil Ripstrand till vardags i a-laget.
 
Nu krävs det alltså två vinster nere i Uppsala i helgen, vilken känns nästintill omöjligt. Almtunas lag känns bättre och de har tre spelare som till vardags spelar i a-laget. Emil Wrenman är den ende i Löven som spelat mest med a-laget och skulle ha hjälpt a-laget var tanken men är nu skadad och kommer inte till spel i helgen heller.
 
Jag bevittnade matchen igår och slogs av att j20 spelar ett riktigt bra boxplay, jag vet att nivån är sämre men ändå de gjorde de riktigt bra. A-laget borde ta till sig lite att det gäller att behålla farten i powerplay också.
Jag tror att Lövens största problem är att a-laget har för lite ungdomar som rör om i grytan. Det skulle varit en bättre blandning av yngre som vill upp i karriären med rutinerade och då inte slutkörda spelare, oavsett om vi klarar oss kvar eller ej skulle jag vilja se en sådan satsning nästa år.
 
/Sweetangel
 

Det svåraste i år att vänta

Kategori: Allmänt

Japp trodde inför kvalet att Troja borta skulle vara den svåraste matchen tätt följt av Vita Hästen borta, jag har nu ändrat mig, Hästarna har fått en flygande start på kvalet och har slutsålt i dagens match, det kommer vara ett grymt tryck och det är inte till Lövens fördel även om det kommer en del Söderlövare. Spelet vi såg mot Tingsryd räcker inte på långa vägar så jag hoppas att gårdagens snack har slagit ut alla spöken ur huvudena och ersatt dem med, hjärta, vilja,krig och motivation för det är det som tog oss upp förra året och det är det som behövs för att hålla oss kvar i år.
 
Hästen har inte bara bjudit på fart de har bjudit på mycket mål, så det krävs ett bra försvarsspel tillsammans med stabilt målvaktspel från start för att ens vara med i matchen, minste lilla tvekan eller underskattning och matchen är förlorad och resan mot division ett hägrar mer än nånsin. I Hästen återfinns bekantningen Niklas Lihagen som lånades in till Löven innan jul men som skadade sig nästan direkt han och Marcus Eriksson gäller att se upp med. Sedan gäller det att tidigt få hål på Axel Brage som är en stabil målvakt.
 
 
Efter träningen igår tror jag att Löven spelar med följande uppställning.
Raycroft Wälitalo

Palmebjörk Öhman Thörnberg 
Wargh Sandgren
 
Hjalmarsson Ekeståhl DeSimone 
Andersson Hållberg
 
Quist Karlsson Sundström
Hellström Johansson
 
Johansson Lundberg Sandström
Lundström
 
Extra Mårs

Matchen sänds i vitahästens egna regi till den hutlösa kostnaden 139 kr och med troliga partiska kommentatorer. Det är ett gäng som skall bevittna matchen på allstar.
Annars sänds matchen i sin helhet på sr.se
 
/Sweetangel

De stora förlorarna

Kategori: Allmänt

Ja det är många Lövare som går runt med tyngda hjärtan och ångestfyllda. Jag är en av dem, vi kommer att spela ner oss i ettan om inget radikalt händer och det gör mig livrädd. För att Björklöven betyder så sjukt mycket och jag och övriga fans kommer vara de stora förlorarna. Tyvärr är det så att ishockey inte längre spelas med hjärta utan till största del med pengapåsen, visst kommer det att kännas i spelarna att de spelat ner sin klubb i ettan men till hösten när det drar igång igen så har de alla gått vidare och spelar för nya klubbar. Det finns ett fåtal i vårat lag som kanske skulle stanna och göra rätt för sig, för det är inte jag som supporter som inte gjort det jag ska utan det är så krasst att det är på isen det avgörs och det är dem som måste hitta sin morot för att motverka det som är på väg att ske.

Jag tänker inte gå så långt att jag går djupare på det nu än att konstatera att det är vi vid sidan av som är trogna som kommer få plocka ihop bitarna om det skulle bli så.
 
Det är med stor sorg i hjärtat jag vaknade imorse och insåg att det var ingen hemsk mardröm utan det vi upplevde igår var verklighet och jag har aldrig haft så stor ångest som när jag begav mig till träningen idag. Det finns verkligen inget som talar för att det skall bli vinst imorgon, just därför kanske det kan bli det, årets upplaga av Löven verkar tränade till att inte kunna föra spelet och det är precis va som kommer ske imorgon. Men även om det skulle fungera imorgon så måste vi hitta något sätt att vinna matcher även när vi styr spelet.
Men jag vill inte se de där rädda hararna där ute igen jag vill se de krigare jag såg i våras, krigare som vill vinna mer än de är rädda att förlora. Den stora frågan är om det är möjligt att hitta dem? Där har ledarteamet och laget sitt största problem de måste bort med spöket om det här skall gå vägen.
 
Jag har inte längre någon tro att detta skall gå vägen och det gör sjukt ont, att se Vita Hästen och Piteå ta platserna i allsvenskan. Men även om jag inte har tro så har jag hopp, för hopp är det sista som överger mig och det kommer jag ha tills det står helt klart hur det blir. Jag kan inte påverka mer än att vara där och stötta och det kommer jag vara men det finns de som kan påverka detta genom att våga göra skitjobbet och det hoppas jag dom gör, ger detta en sista ärlig chans, det är 7 matcher kvar, 7 matcher som avgör vår förenings öde och den vilar i era händer, om ni har det hjärta ni påstår att ni har, ge detta chansen, kriga och gör ert yttersta för att rädda oss där vi bör höra hemma om inte för eran egen skull utan för oss som lever för det här, vi förtjänar det.
 
/Sweetangel

Ångestfylld Träningsrapport

Kategori: Allmänt

Blev ett ångestfyllt besök på ladan för lite uppgifter så passade på att spana in träningen

Publik 4st 
jag, Gunnar, Lars Molin och en okänd.

Tränare Öhman Hämäläinen Lind Sundström Sandström 
Saknas Linus Boström och Emil Wrenman 

Wälitalo Raycroft
Vita 
Quist Karlsson Sundström
Hellström Johansson

Johansson Lundberg Sandström
Molin Lundström

Extra Mårs Ledin 

Gröna
Hjalmarsson Ekeståhl DeSimone 
Andersson Hållberg

Palmebjörk Öhman Thörnberg 
Wargh Sandgren

Extra Lavander Nevalainen

*pass mottagningsövning med avslut 
På plocksidan, många avslut utanför

*pass mottagningsövning med vändning vid blå 
Karlsson och Sandström bjuder på varsitt snyggt mål.

*fem mot två med uppspel från försvarszon
90% av skotten sitter i Magplattan på målvakten och även här relativt ofarligt och missade passningar.
Inget mål bjuds det på!

*fem mot fem
Bra fart och snack men få vassa lägen
Karlsson och Quist kommer två mot noll men kan inte förvalta det så resultatet noll mål även här.

*straffar
Pucken måste lyftas alldeles för många med isare som avslut
DeSimone sätter en mellan benen. Lundberg kryssribban annars missar alla/ raycroft räddar

*pass med direktskott returer
Johansson sätter ett snyggt 

Tankar
*Löven gör otroligt lite mål på träning

*aldrig sett straffar tränas förut och efter idag känner jag att det kan behövas 

*träningarna håller ändå bättre fart och mer kroppskontakt än tidigare

*Boström helt utanför is och hans rygg stoppar honom från spel denna säsong tyvärr.

*Wrenman kommer ej till spel med j20 ej heller A-laget imorgon.

*känns som att det är lite mycket hängande huvuden, vilket gör mig livrädd jag vill se revanschsugna krigare.

/Sweetangel


Gick tåget

Kategori: Allmänt

Den första känslan efter matchen är att tåget gick. Inte bara för att vi förlorar extra poängen utan för att spelet ser ut som det gör. Första var bra resten vill jag bara glömma. Jag har sett en tendens till att PP bara blir sämre och idag tog vi inte tillvara på det trots flera försök.

Jag skall inte skriva något långt inlägg jag är för upprörd. Det blir bara ett konstaterande att det håller inte att bara spela bra en period per match samt att boxplay och powerplay inte stämmer. 
Jag tror tyvärr tåget gick om inget radikalt händer ser inte hur vi ska kunna slå Hästen.

Mer tankar om skiten imorgon
Tack och godnatt 
/Sweetangel 

Inför Tingsryd

Kategori: Allmänt

Håller i värmningen gör John Lind tillsammans med Jimmy Blixt och Tommi Hämäläinen. Jens Öhman privatklädd.

Löven ställer troligen upp med följande lag bortsett extra spelarna.
Hållberg värmer aldrig därför är det klart att han tar Nevalainens plats.

Målvakter Raycroft Wälitalo
Gröna
Öhman Thörnberg Palmebjörk
Wargh Sandgren

Ekeståhl-Jonsson  DeSimone Hjalmarsson
Nevalainen (Hållberg) Andersson

Extra gröna: Johansson 

Vita
Quist Karlsson Sundström
Hellström Johansson 

Lundberg Mårs Ledin
Molin Lundström

Extra vita: Lavander Wrenman Sandström

I kväll väntar alltså Tingsryd. Ett lag som börjat med en seger och en förlust. Slog Kallinge övertygande i premiären men förlorade lite oväntat mot Piteå hemma senast. Det är ett av de sämre division ett lagen enligt mig jag håller både Hästen och Piteå högre, men för det skall de inte underskattas som något dåligt lag, de har en bra offensiv som Löven måste få stopp på och en sämre defensiv som man måste utnyttja. Det gäller att hålla bra fart hela matchen och tappa räkningen för då kan det smälla. Senast lagen möttes så vann Löven här i T3 Center och då skedde skallningsincidenten mellan Quist och Owesson, jag hoppas vi får se en vinst men ingen liknande incident ikväll.

Hoppas även att relativt mycke folk sluter upp och hjälper GD att skapa stämning likt den i lördags grabbarna på isen behöver vårt stöd.

/Sweetangel 



Uppförsbacke för Troja

Kategori: Allmänt

Björklövens allsvenska kollega har fått en tung start på kvalserien, efter vinsten mot Löven på straffar har de nu radat upp två raka förluster, Vita Hästen borta är inget att skämmas över men att förlora mot Piteå hemma efter den starten är tungt. Piteå skrällde alltså igår och spelade ut Troja totalt spelmässigt enligt det jag läst och reslutatet skrevs till 2-5.
 
Karlskrona hade efter halva kvalserien i fjol endast 6 poäng, men till saken där hör att då var man endast en straffvinst från att åka ur samt att förlusterna då kom mot Tingsryd, Löven och Hästen borta, alla matcher som anses relativt okej att fölora. Att Troja har uppförsbacke är klart men det är långt i från kört, men det som är lite skrämmande är just att det är hemmamatcherna de tappar poäng i, och Troja ska nog vara glada att Löven inte lyckades förvalta sina lägen och vinna i sudden. Nu börjar det nästan vara ett måste för Troja att vinna resten för att vara med och slåss.
 
Som Lövenfan vet man att det inte går att underskatta Piteå, ger man dem lillfingret tar de hela handen. Men så är det med alla lag i en kvalserie alla är där för att vinna och i och med att det är en så kort serie så gäller det att ta poäng och inte bjuda på misstag.
 
Ikväll möter Löven Tingsryd i T3 Center, lite mer inför den matchen kommer efter värmningen.
 
/Sweetangel

Spridning

Kategori: Allmänt

Ja denna säsong har det varit så att hela Björklöven har förlitat sig på en och samma femma, den första. Det är Jon Palmebjörk, Stefan Öhman och Olof Mårs som som har gjort det, när det var som effektivast var också den perioden då vi vann matcherna. Nu efter förra matchen så finns lite hopp om att bördan från deras axlar börjar släppa lite i och med att tredje linan visade vägen.
 
Min stora undring är när det släpper för andra linan. Vad gäller Pilip DeSimone så märks det att han har hockey i sig men ibland gör han det för svårt för sig och chansen rinner ut i sanden, lite enklare spel så skulle det garanterat släpp för honom. Jesper Thörnberg har ett bra skott det har han visat, jag tror att det imorgon släpper lite för den här linan.
 
Om spridningen av produktionen ökar så finns det stora möjligheter att detta kan bli en rolig vår. Det kan bli en rolig vår även om det bara är en eller två linor som producerar men det hade varit kul att se bra hockey och lite mer mål här framöver.  Det går inte att spela som vi gjorde mot Kallinge mot lag som Vita Hästen eller Troja då blir det förlust. Det gäller att man är på tårna och inte slappnar av.
 
Nu i kvalserien finns en annan bredd i laget och det tycker jag ska synas på isen, de bästa spelarna skall lira mest. Det gäller att utnyttja bredden och hitta rätt väg att vinna matcher, det behöver egentligen inte vara snyggt bara poängen trillar in. Vill se mer krig imorgon mot Tingsryd.
 
Matcherna i kvalserien igår var jämna, där SHL-lagen drog längsta stråna. AIK och Örebro vände sina matcher och tog tre poäng. Malmö tappade en 2-0 ledning i sista men kunde vinna över Västerås på straffar.
Kan bli en intressant vår, tror inte AIK och Örebro skall vara så säkra på sina platser, de allsvenska lagen visar att det inte är mycket som skiljer och det komemr avgöras i sista omgången tror jag.
 
/Sweetangel

Nettelbladts tackling

Kategori: Allmänt

Ja det var en målrik match mellan Hästen och Troja igår men det som det pratas om efteråt är tacklingen som Nettelbladt utdelade mot Gunnarsson. En rejäl huvudtackling som var bland de fulaste jag sett i år. Preliminära uppgifter säger att Gunnarsson har spelat klart för i år och det borde också Nettelbladt ha gjort. Straffet uppgraderades till match penalty direkt efter matchen och avstängning är att vänta för Nettelbladt, att han sedan tidigare redan har avtjänat ett straff för just huvudtackling gör att han kommer att bedömas hårdare pga återfall under 8 matcher är ett skämt. Pucken är inte i närheten och det är med armbågen han träffar huvudet och inte axeln, det känns riktigt fult och förtjänar ett hårt straff.
 Här finns tacklingen på video
 
Om man kollar på Lucas Sandström i Björklöven straff för att han kastade handskarna i ett "ofarligt" slagsmål så borde det här ge minst det dubbla, visst kan slagsmål skada men huvudtacklingarna är ett stort problem som kan förstöra karriärer på en helt annan nivå än ett slagsmål.
 
Huvudtacklingarna har ökat de senaste åren fast målet är att de skall minska. Det gäller att båda tacklare och mottagare tänker på vad de kan göra för att undvika att det träffar huvudet, båda har ett ansvar, i detta fall kan inte Gunnarsson göra något men det finns många fall där mottagaren sjunker ihop och då är det lättare att det tar i huvudet.
 Huvudtacklingarna måste bort de kan förstöra allt för mycket. Här har domare, spelare och ledare ett ansvar, det måste visas att huvudtacklingar inte är accepterat
 
/Sweetangel
 
 
 

Offensiva effektiva Hästen

Kategori: Allmänt

Ja vad ska man säga, man kan nog inte säga annat än att Vita Hästen har fått en bra start på kvalet. En stor seger mmot Piteå borta följdes igår upp med en målrik match mot Troja/ljungby där Hästen tog segern med 8-5. Det som är så farligt med Vita Hästen är att dem är otroligt effektiva 15 mål på två matcher och till skillnad från Björklöven tar de till vara på sin kontringar och frilägen.
 
Det känns ändå skönt att vi har Hästen relativt sent iserien, vinst mot Tingsryd på osndag och det är ett Björklöven som inte har kniven på strupen och måste vinna mot Hästen, vilket känns skönt. För Vita Hästen i himmelstalundshallen är aldrig rolig att ha som måstematch, De har alltid otroligt bra tryck och är starka hemma. Björklöven kan absolut inte spela som senast mot Hästen då blir det storförlust, det gäller att göra jobbet, räkna rätt och spela stabilt försvarsspel för att kunna ha något att hämta där. Det skulle inte skada om Raycroft spikar igen totalt.
 
Känslan nu är att Vita Hästen kommer spela allsvenskan nästa år frågan är bara vems plats de tar. Vi har veta hela tiden att vi måste ha fyra lag bakom oss och att det gäller att antingen Hästen eller Troja är bakom oss om inte båda är det. Det är troligen dessa tre lag det kommer att stå mellan. 21 poäng brukar krävas för att inte åka ur där hemmamatcherna är de matcher man räknas vinna. 7 segrar alltså 6 st kvar att beta av på de 8 kommande matcherna. Av de matcher som återstår så är matchen mot Hästen den som känns helt okej att förlora nere i Norrköping. Självklart skall man gå för vinst men jag skulle inte bli helt förstörd om det inte blir poäng där nere.
 
Piteå slog igår Tingsryd borta, vilket innebär att Piteå, Tingrsyd och Kallinge alla har förlorat en hemmamatch. Till en början var jag missnöjd med lottningen men insåg tidigt att Troja fick den värsta lottningen, men nu visar det sig också. Troja är nog otroligt glada att det ändå blev 2 poäng i matchen mot Björklöven, det hade lika gärna kunnat varit ett poäng och läget hade sett lite sämre ut, nu har de endast tappat ett poäng hemma och har ändå bra häng i toppen. Ingen av allsvenskalagen har tagit tag i taktpinnen riktigt, vi har inte imponerat utan haft det lite tufft, men ändå så har det bara gått två matcher och framförallt Björklöven har trots att inte imponera tagit de poäng som kunde förväntats.
 
Det är väl inte rätt att summera efter två matcher men det är ändå lite kul att jämföra lite mot förväntningarna. 8 matcher kvar och det är bara att kriga vidare, än är inget kör för något lag. Oavsett hur mycket ångest kvalet innebär så är det charmen med svensk hockey, otroligt tråkigt att den för att kvala sig till SHL ikväll startar för sista gången.
 Den startar med ett otroligt intressant derby mellan AIK och Djurgården, tråkigt dock att man blir snuvad på konfekten då inga bortasupportrar tillåts, otroligt tråkigt.
 
/Sweetangel
 

Första för i år

Kategori: Allmänt

Så kom den äntligen den där första tre poängaren 2014 men den kom utan egentligt skönspel och den satt långt inne trots att det var division ett motstånd. I början av första kändes det ändå som att Björklöven var det bättre lag och kunde också ta ledningen i en sönderblåst period, matchens första sex minuter innehöll 4 utvisningar.  Det märktes att denna domare hade gått tillbaka till den nivå domarna hade i början av säsongen. Han lämnade en del att önska kan man lugnt säga. Det var också i slutminuten under ett powerplay som Kallinge kunde kvittera efter att Löven misslyckats att rensa ut pucken. Ju längre perioden led desto mer kom Kallinge in i matchen och gjorde det svårt för Löven.  Den andra perioden är en period jag helst vill glömma och vi skall nog vara glada att den slutade mållöst för Kallinge var det bättre laget och Löven bjöd på mycket misstag.
Likt Kallinges förra match så är det i den tredje perioden de tappar matchen efter lite bjudningar som Löven kan utnyttja. Ser man till hela matchen så känns inte slutresultatet orättvist, Löven var lite bättre även om de gjorde sin sämsta match på ett tag.
Det gäller att njuta av tre poäng men fixa till spelet ytterligare om det här skall gå vägen, men det kan nog släppa lite nu när den där segern äntligen kom. det gäller att inse att det är krig och inget annat som gäller i åtta matcher till.
 
Det finns en del ljuspunkter och reflektioner
 
*Tredje linan producerar och står för tre av fyra mål. Karlsson och Quist märks att de har kul ihop och nu börjar det ge utdelning även på isen. Wille Quist har fått mycket skit för att han är så dålig, men nu när han fått vara hel så visar han prov på vad han kan, frågan är om han inte håller på att spela till sig ett nytt kontrakt?
 
*Första linan var inte så producerande men Jon Palmebjörk fick göra ett mål och hade prov på något till.
 
*Andrew Raycroft stabilare men sätts inte på något större prov.
 
*Green Devils och alla i hallen, det var glest men trycket fanns där, de tryck man på slutet saknat, nu när det gäller nåt visar alla att vi är så grymma som ryktet säger.
 
-Andra linan är den som inte producerar än kan tycka att man gör det lite svårt DeSimone visar vad han kan men det går liksom inte hela vägen än, nu har han bara spelat två matcher men de bör lossna snart om han ska vara en spelare jag vill se även nästa säsong.
 
-Misstagen var tillbaka och jag vet inte hur många gånger en motståndare stod ensam i slottet. Det gäller att räkna rätt och inte gå bort sig, idag kostade inte misstagen lika mycket som de brukar göra och de får vi nog vara glada för, slipa bort dem nu.
 
 
J20 vann den avgörande matchen på straffar igår, 2 poäng var ett måste för att gå vidare och det blev ett drama. De kunde dock knyta ihop säcken och möter nu Almtuna på torsdag i T3 Center så ni som kan ta er dit och kolla. Tråkigt att Emil Wrenman inte fick hjälpa j20 när han ändå inte fick någon istid i a-laget.
 
/Sweetangel
 

Hemmapremiär

Kategori: Allmänt

Ja om 8 timmar släpps pucken i T3 Center för hemmapremiären i kvalserien mot Kallige/Ronneby. Kallinge är ett lag jag har relativt dålig koll på och Björklöven skall bara vinna denna matchen, det gäller dock att inte underskatta motståndarna och tumma på det hårda jobbet. Gör Björklöven sitt så bör de vinna med ett par mål.
 
I Björklöven saknas som jag skrev igår Nicke Johansson, Mats Lavander och Linus Boström kan även vara så att Wille Quist saknas det är ett frågetecken på, om man bara vilade honom för skavanker igår eller om han inte kan komma till spel.Sen är ju Lucas Sandström fortsatt avstängd.
 
Inför säsongen gick Alexander Eriksson till Kallinge men har inte spelat på länge vet inte om de gått skilda vägar eller om han är skadad.
Hur skadeläget ser ut i Kallinge har jag heller ingen information på.
 
Nu gäller det att vi alla sluter upp likt i fjol och stöttar laget. Det skall vara grym stämning i eftermiddag och vi skall visa att vi är en av sveriges bästa klackar.
 
/Sweetangel

Träningsrapport

Kategori: Allmänt

Besökte dagens träning 
25 spelare medverkar på träningen varav 2 målvakter. 4 tränare Tommi var ej med.

Nicke Johansson,Wille Quist, Mats Lavander saknas.
Linus Boström i rött. Jon Palmebjörk med röda damasker.

Gröna
Palmebjörk, Öhman, Mårs, Sandström
Wargh Sandgren

Thörnberg DeSimone Hjalmarsson 
Hållberg Andersson


Vita 
Karlsson Sundström
Nevalainen Molin Lundström

Lundberg Ledin Wrenman Ekeståhl 
Hellström Johansson 

Vad gör man?

*passning i ring där missad mottagning blir utslagen

*puckkontroll i ring där tappad puck innebär utslagen

* passnings och mottagnings övning som avslutas med avslut på mål
Jon Palmebjörk bjuder på en läcker foppafint å lägger in den bakom Wälitalo. 

*ny pass o mottagningsövning nu på halv plan med fokus på dragning och skott i dragningen.
Stefan Andersson sätter en hög puck i krysset.

*kortare träning på 30 min och sen fri tid. Fokus är på passning mottagning och skott.

Noterbart

* Kallinge kom med buss till hallen efter träningen. Bussat upp i natt?

* Mats Lavander åter skadad haltade rätt bra kommer inte till spel imorn.

* Wille Quist vet jag inte varför han saknades men fick behandling efter träningen, frågetecken för spel imorgon.

* det är bra mycket högre fart på träningarna nu jämfört med innan jag reste

*Jon Palmebjörk såg inte ut att vara besvärad under träningen och vet ej varför han var röd nedtill om de bara blev så eller fanns någon orsak till det.

* Sundström höll i träningen 

/Sweetangel




Ändå nöjd

Kategori: Allmänt

Det blev alltså ett poäng i Sunnerbohov i går. Det borde kanske varit två med tanke på Powerplayet i förlängningen. Björklöven börjar bättre men sen drar man på sig två rätt onödiga utvisningar och 2-0 är sedan ett faktum. Löven lyckas dock reducera genom Wille Quist innan paus vilken kändes otroligt viktigt. Löven krigar på trots underläget. Tidigt i den andra perioden utökar Troja sin ledning till 3-1 nu började jag ge upp. Men tur var att Löven inte gjorde detsamma, den stora skillnaden mot tidigare tycker jag var att det var inga hängande huvuden utan man krigade på och det gav resultat Stefan Öhman reducerar efter pass av Jon Palmebjörk sedan var det omvända roller när Löven också kunde kvittera i den tredje perioden i PP. Sen hade man en hel del lägen i slutet av perioden och Troja hade en puck inne som dömdes bort för hög klubba, helt rätt. 

I förlängningen får man ett powerplay men kan tyvärr inte utnyttja det utan det avgörs på straffar där Lövens straffskyttar inte hade någon bra dag och blev därför förlust. Vi har alltså spelat svåraste matchen och lyckades ta ett poäng det får ses som godkänt.

Jag tycker inte att det borde vara straffavgörande, de känns lite som lotteri. Jag tycker att de borde bli förlängning och är det inte avgjort blir det bara ett poäng vardera.

Återigen var kedjan med Palmebjörk Öhman och Mårs den som stod för producerandet. De hittar varandra bra och är de vi får lita på.

William Quist stod för ett mål och har varit bra på slutet.

Jesper Thörnberg visar att han gillar att gå på mål. Philip DeSimone var lite osynlig. Fredrik Sandgren kan bli viktig på backen.

Imorn väntar hemmapremiären mot Kallinge/ Ronneby. Nu visar vi att vi kan lyfta taket på T3 Center slut upp och stötta grabbarna gott folk

/ Sweetangel

 

Ångest byttes mot ilska!

Kategori: Allmänt

Fullt fokus borde vara på kvällens match men ilskan även beskedet om ändringarna i SHL och Allsvenskan gör mig förbannad. Jag har varit emot förslagen hela tiden och nu är det alltså klubbat. Kvalserien som är det roligaste med svensk hockey försvinner och ersätts med play out i bäst av sju där SHL-lagen har hemmaplansfördel?

De blir ett krångligt upplägg i HA för att serien inte skall dö för tidigt men vad gör det när Hockeyallsvenskan kommer dö på sikt! Inte kommer viasat vilja sponsra och tv-sända en liga där inget står på spel. Glappet i tv-pengar kommer öka, och även i omsättningen i stort. SHL-lagen kan satsa då risken att åka ut knappt finns och således inte möjligheten att förlora på det.

Det kommer bli oerhört svårt att gå upp kolla bara på finska ligan de senaste fyra åren har mestislaget vunnit 3 av 19 matcher och alltså aldrig tagit steget upp förrän nu när Vaasa får en plats då Jokerit ska spela KHL.

Det är tragiskt, vi har haft två bra ligor just för att konkurrensen finns tyvärr tror jag detta är nådastöten för Allsvenskan då den tappar känslan av att vara i finrummet vilket byts mot känslan att vara i ingenmansland.

SHL-lagen vill satsa på juniorer men nu blir möjligheten till utveckling sämre i och med att Allsvenskan blir sämre, men det viktiga är ju att man kan satsa pengar och att spektaklet SHL säljer inte att man utvecklar spelare eller ger en produkt kunderna vill ha.

Nej nu kommer de bli full satsning av alla lag som vill nå SHL nästa år, frågan är hur många som satsar för mycket och sätter klubbens existens i potten. Nästa år kan bli intressant men sen då?

Nu ska jag fokusera på Löven.
/Sweetangel

Ångestens allvar tar sin början

Kategori: Allmänt

Ikväll ställs Björklöven inför den svåraste bortamatchen i kvalseriestarten i och med match i Sunnerbohov mot Troja/Ljungby. Ett Troja man tidigare haft problem med framförallt i Sunnerbohov. Björklöven har bara tagit  fem poäng av 12 möjliga denna säsong mot Troja och inget av dessa poäng är inspelade i Ljungby. Så det är en otroligt tuff utmaning man i kväll ställs mot. Senast lagen möttes där nere blev det en storförlust och Troja tog till vara på Lövens misstag vilka var många den matchen. Jag är nöjd bara man tar poäng och visar att man har förstått vad som krävs för att fortsätta spela allsvenskan till hösten.

Hur Björklöven ställer upp är ännu oklart men klart är att Linus Boström inte kommer till spel på grund av skada sedan är Lucas Sandström avstängd första tre matcherna så inte heller han är med. För första gången den här säsongen är det verkligen konkurrens om platserna. 6 spelare kommer inte kunna komma till spel då återstår alltså fyra stycken utöver Linus och Lucas. Jag tror att Mats Lavander, Jens Ledin, Emil Wrenman tillsammans med tyvärr Oscar Molin är de som står utanför laguppställningen ikväll.

Vad gäller Troja så har de fullt lag att tillgå.

De övriga två matcherna är
Piteå- Vita Hästen X
Hästen skall vara bra men tror att Piteå kan snuva dem på poäng. Piteå är starka hemma.

Kallinge/Ronneby- Tingsryd X
Jag tror på en jämn match även här, det är svårtippat men Kallinge trivs på hemmaplan och har tidigare under säsongen slagit Hästen så jag tror att de mäktar med att ta poäng av Tingsryd.

Nu börjar det nu är vi alla med från start spelare ledare och fans, ja hela Lövenfamiljen har samma mål och nu kör vi

/Sweetangel

Dan före allvaret

Kategori: Allmänt

Ja imorgon smäller det. Det är dags för den första av de tio viktigaste matcherna den här säsongen. Kvalserien och allt vad det innebär drar igång imorgon. För mig innebär det vad hockey oftast innebär ångest och lidelse. Den senaste veckan har ångesten krupit sig närmare och närmare och därmed också blivit starkare och starkare. Men det är ändå med en glädje och mycket energi jag åker hem till Sverige ikväll, säga vad man vill om Björklöven men det är min stora kärlek och min familj och jag har längtat till ladan och efter hockeyn trots att jag befunnit mig i paradiset. Nu är jag redo för allvaret.

Har fått en del rapporter om skadeläget och det är med stor glädje jag tittar på truppen inför morgondagen, så gott som alla är tillgängliga förutom Linus Boström och Ev Fredrik Sandgren som saknades igår.

Om man ser till uppställningarna igår så är det tydligt att Oscar Molin är extra back då han går in på frånvarande Fredrik Sandgrens plats. Tråkigt tycker jag då jag anser att Patrik Nevalainen är den som är sämst i laget och borde vara extra som läget är nu.

Femmorna från senaste träningen

Palmebjörk Öhman Mårs
Molin Wargh
Helt rätt att hålla våran producerande kedja intakt, de har visat att de trivs ihop.

Hjalmarsson DeSimone Thörnberg
Andersson Hållberg
En spännande lina med både fart och bra skott kan jag tänka mig och lite hårt jobb på de så kan de bli kul.

Lundberg Karlsson Quist
Hellström Lundström
Här är det mycket fart och Kim och Wille har visat att de gillar att spela ihop, gäller bara att Kim börjar producera.

Sundström Ekeståhl Johansson
Nevalainen Johansson
De här är en tung femma att möta så länge inte backarna går bort sig. En femma som ska in mest för att göra det jobbigt för motståndarna inte producera i första hand

Extra forwards Sandström (avstängd 3 matcher) Lavander Wrenman.
Just nu är detta rätt spelare som vilar om man tänkt köra på fyra hela femmor Nevalainen är den back jag vill se här samt antingen Lundström eller Hellström och att Wrenman är extra forward. Lavander i form hade också kunnat va extra men han har inte visat det något i år och i och med att han nyligen tränade i rött är det rätt att han vilar. Till imorgon vill jag alltså se så gott som samma femmor förutom att Sandgren går in med Wargh, Molin med Andersson och Hållberg och Johansson och antingen Lundström eller Hellström vilande om man kör på sju backar om Sandgren är med.

In i Kaklet nu alla lövare nu sluter vi upp och krigar vårat för grabbarna i alla tio matcherna.
Den 26/3 anordnar Green Devils en resa till Piteå
50kr för medlemmar (förskottsbetalning)
100kr för medlemmar (på bussen)
150kr för icke medlemmar (då ingår medlemsskap)
Anmäl er nu på www.greendevils.nu

/Sweetangel

 

Fördel?

Kategori: Allmänt

Det kallas att det bättre laget får hemmaplansfördel, men är det verkligen en fördel när man i bäst av tre börjar borta och sedan har all press på sig att vinna sina båda hemmamatcher, vet att kostnaden styr lite men mest rättvist hade de varit om det var hemma borta hemma. I division 1 har jag lite mer förståelse för det, för argumentet i SHL ingen som helst, här är det rika klubbar som har ekonomin för det och under säsongen spelat back to back matcher hemma och borta två dagar i rad. När det gäller ettans playoff så hade lagen som förlorat bortamatchen inget att hämta i hemmamatchen. Nej jag gillar inte systemet.

Gillar inte heller play-in tanken, se på HV71 som varit relativt avsågade hela säsongen och får nu en chans att vinna två matcher varav första hemma medan Leksand gjort bästa säsongen en nykomling gjort och hade om läget varit som i fjol spelat kvartsfinal men nu istället något socialslutspel. Upplägget känns orättvist och jag hade hellre sett att man tänkte som Allsvenskan om man nu ska ha så att alla utom botten två ska fortsätta spela, en serie likt för kvalserien hade varit mer rättvist med placeringspoäng så att de lag som gjort bättre i från sig har mer fördel.

Det gäller även playoff, tre matcher tar inte fram bästa laget utan snarare är det lite lottning. Här styr dock avsaknaden av pengar på ett annat sätt. Visst det är i båda upplägget spännande att ett sämre lag kan ta chansen men jag hade iallafall personligen sett lite mer rättvisa när man ändå spelat en serie på 55 omgångar. I ettan är det inte möjligt att ändra på det men i SHL borde det gå, nu vet ju ingen hur den serien ser ut till hösten. Skulle förbundet utöka serien bara för att båda Stockholmslagens åker ut så skjuter de sig i foten, visst det skulle kunna rädda mitt älskade Björklöven i allsvenskan men jag anser att förutsättningarna ska va klara innan säsongsstart så alla kan spela på lika villkor. Det är vi som fans som är de som betalar för kalaset och borde ha något att säga till om.

Emil Nilsen skrev klokt och läsvärt om det på sin blogg http://t.co/t8s1VouGmn

SHL börjar vara en serie jag inte längre längtar till, pengar och pampar styr och gör det hela till ett spektakel allt från att stänga serien för att tjäna pengar till att matcherna skall bli jippon med klappor, kisscams och annat trams. För mig är hockey inte trams för mig är hockey glädje, ångest och lidelse. Det är ett krig på liv och död och man använder sin röst för att skrika sina händer för att klappa och inte fan vill jag ha någon kamera uppkörd i nyllet för att kyssa den jag sitter bredvid. Jag vill ha bra stämning och bra hockey resten skiter jag i. Visst kan det vara kuled familjematcher för att visa barnen vad hockey är men där går också min gräns för jippon.

/Sweetangel

Lottningsångest!?

Kategori: Allmänt

Ja det var kanske inte den lottning jag helst önskade men som en klok vän sa Troja borta i första omgången kan släppa lite på pressen för spelarna. Jo det är helt klart blir lite mer allt att vinna inget att förlora i första matchen. Att ta poäng i sunnerbohov måste ses som en vinst. Kan vi mot förmodan ta alla tre så har vi gjort bort svåraste matchen och har en positiv känsla inför de två hemmamatcherna annars så har vi revansch att utkräva i de två matcherna. Det bästa med lottningen är dock att man i och med två borta matcher i rad inte behöver åka fram och tilllbaka lika mycket samt att vi får avsluta i T3 Center förhoppningsvis med grymt tryck på läktarna.

Gillar dock inte att man ruckar så mycket på speldagarna, dels för egen del då det måste till byten på jobbet för att kunna följa matcherna å dels för att det blir en haltande tabell. I en kvalserie skall alla lag spela samtidigt i alla omgångar anser jag.


Känslan inför kvalet är fortfarande otroligt mycket ångest men även lite skräckblandad förtjusning, jag älskar hockey och jag älskar Löven och även om jag önskade att säsongen skulle varit slut så får jag möjlighet att stilla abstinensen lite. Ber vara till gudarna eller nån att vi fixar det här. Det gäller tyvärr att det inte sitter i grabbarnas huvuden samt att det studsar lite våran väg. Nu finns det inget att spara på det är bara att köra från början till slut ända in i kaklet.

/Sweetangel

 

 

Spelschemat

Kategori: Allmänt

Första tanken är Fan Fan Fan mer reflektioner om spelschemat kommer när jag vaknat igen om ett par timmar här är schemat i sin helhet iallafall Omgång 1 Torsdagen den 13 mars 19.00 Kallinge-Ronneby – Tingsryd Troja – Björklöven Piteå – Vita Hästen Omgång 2 Lördagen den 15 mars 16.00 Björklöven – Kallinge-Ronneby Söndagen den 16 mars 16.00 Vita Hästen – Troja Tingsryd – Piteå Omgång 3 Tisdagen den 18 mars 19.00 Troja – Piteå Onsdagen den 19 mars 19.00 Kallinge-Ronneby – Vita Hästen Björklöven – Tingsryd Omgång 4 Fredagen den 21 mars 19.00 Piteå – Kallinge-Ronneby Vita Hästen – Björklöven Tingsryd – Troja Omgång 5 Söndagen den 23 mars 16.00 Kallinge-Ronneby – Troja Vita Hästen – Tingsryd Björklöven – Piteå Omgång 6 Onsdagen den 26 mars 19.00 Troja – Kallinge-Ronneby Tingsryd – Vita Hästen Piteå – Björklöven Omgång 7 Lördagen den 29 mars 16.00 Kallinge-Ronneby – Piteå Troja – Tingsryd Söndagen den 30 mars 16.00 Björklöven – Vita Hästen Omgång 8 Tisdagen den 1 april 19.00 Piteå – Troja Vita Hästen – Kallinge-Ronneby Tingsryd – Björklöven Omgång 9 Torsdagen den 3 april 19.00 Kallinge-Ronneby – Björklöven Troja – Vita Hästen Piteå – Tingsryd Omgång 10 Lördagen den 5 april 16.00 Vita Hästen – Piteå Björklöven – Troja Tingsryd – Kallinge-Ronneby /Sweetangel

Kvalserien hägrar

Kategori: Allmänt

Igår kväll svensk tid blev det så klart vilka lag som kommer spela kvalserien till allsvenskan nästa år.

Det blir de lag som hade fördel alltså
Vita hästen
Piteå
Kallinge/Ronneby
Tingsryd
Troja/Ljungby
Björklöven

Björklöven är alltså det sämsta laget i allsvenskan och kommer att få slåss med näbbar och klor för sin vara eller icket vara i allsvenskan nästa säsong. Det blir inte lätt men kan gå, man gjorde det så sent som i våras med ett på papperet sämre lag. Men nu har man till skillnad från då allt att förlora och inget att vinna.

Troja har även dem ett bra lag och enligt mig bör de spela allsvenskan nästa säsong. På pappret skulle jag ändå säga att Trojas lag är lite sämre än lövens. Detta till trots placerar de sig bättre och har varit jämnare.

Till utmanarna då. Vilka är största hotet och kommer något lag kunna snuva de allsvenska lagen på deras plats. Det är en kort serie och allt kan hända de vet vi. Det gäller att få en bra start för att vara med i racet. Det vet Leksand hur det är att hamna efter å jaga och sen inte lyckas. Så starten är A och O.

Piteå är en stark underdog som har en stark trupp med näsa för målet. Kan bli livsfarliga om de får det att stämma. Framförallt gäller det att se upp med Johannes Tornberg. Piteå känns ändå kanske som det största hotet just för att de har ingen som
Helst press på sig.

Vita hästen är det lag som känns starkast men har ändå mer press på sig än Piteå och därför mer att förlora. De har också varit rätt ojämna under säsongen men hemma är de helt livsfarliga 6-0 mot Visby talar sitt tydliga språk. Men klart är att Hästen kan snuva de allsvenska lagen på en plats om de får en bra start.

Kallinge/ Ronneby måste jag säga att jag har rätt dålig koll på. De känns inte som något större hot utan borde vara ett av bottenlagen, men inget är som det borde vara i en kvalserie så kör de bara på så finns det ju alltid en chans men jag räknar inte dem som ett av de största hoten.

Tingsryd har haft ekonomiska problem och jag trodde inte att de skulle ta sig till kvalet. Nu har de gjort och har allt att vinna. Men borde inte ha en rimlig chans att ta en allsvenskplats.

De största hoten ser jag alltså Piteå och Hästen som de har bäst lag och känns starkast.

Min stora fråga idag är dock vad fan tänkte Lucas Sandström på när han är drivande i ett slagsmål och kastar handskarna, det är rent utsagt idiotiskt i en betydelselös match inför en stundande kvalserie. 4 matcher varav av en omvandlas till böter. Jag anser att det inte är okej oavsett vad som startat gruffet. Han dömdes precis som jag trodde hårdare för att han var återfallsförbrytare.

/Sweetangel

 

 

Summering

Kategori: Allmänt

Summering

Så var hockeyallsvenskan färdigspelad för den här säsongen, nu väntar kvalserier och playoffspel.

1. Malmö var ett lag jag trodde på i övre halvan. Men även ett lag som floppat så många gånger tidigare. Malmö har det mest kompletta laget och förtjänade att vinna serien. Helt rätt seriesegrare.

2. Västerås var det lag jag inför trodde mycket på. Västerås har ett lag som är otroligt stabilt men rätt länge levde på att Fransson höll tätt när man framåt inte producerade som man borde. Helt klart värda en plats i kvalet. Nog det lag jag önskar tar steget upp till SHL.

3. Djurgården som efter en seg inledning klättrade rejält och gjort det bra. Kul med Derbyn i kvalet.

4. BIK Karlskoga gör det igen och visar att man är med och slåss i toppen även i år, nu missade man direktplats men har ändå gjort en bra säsong.

5. Karlskrona är enligt mig säsongens överraskning. Man
Ledde serien länge men på slutet föll man i tabellen när spelet inte riktigt stämde. Ett lag som i våras var en straffvinst från att åka ur har nu lärt sig läxan och slåss istället i toppen.

6. Mora har gjort en bra säsong. Är ett mittenlag i den här serien, Trodde man skulle tappa mer efter att Viksten försvann men man hittade ett vinnande spel och tog sig till playoff.

7. Rögle är en av säsongens stora besvikelser. Trodde på Rögle som ett topplag men efter en riktigt dålig inledning spelade man ändå upp sig efter tränarbytet till en playoffplats.

8. Timrås unga lag klättrade i tabellen och var in i slutet med i jakten på en playoffplats men föll på målsnöret. Fortsätter Timrå satsa på dessa unga så är de snart med i toppen.

9. Oskarshamn var också ett lag jag trodde mer på men de fick inte riktigt ihop sitt lag och därför gick det inte hela vägen.

10. Almtuna har gjort en riktigt bra säsong med sina förutsättningar. Kan dock inte vara så kul när det verkar vara otroligt ouppskattat att spela hockey i Uppsala, en så stor stad borde ha mer att ge.

11. Asplöven var länge med och slogs om en playoffplats men höll inte i längden, har trots detta gjort en bra säsong.

12. Södertälje är säsongen stora flopp. Trots flera tränarbytet får man inte riktigt ordning på skutan utan gör en riktigt dålig säsong med tanke på förutsättningarna.

13. Troja/Ljungby motsvarar väl ändå förväntningarna, skillnaden är att man inte lyckas överraska som man tidigare gjort. Har ett av seriens sämre lag på papperet. Fick inte heller någon större effekt av tränarbytet rent poängmässigt.

14. Björklöven klappar igenom totalt under 2014 och är därför inte bättre än tabellen visar. Det finns mer än vad man fått ut ur grabbarna och detta måste fram i kvalet. Målskyttet har inte funkat och försvaret varit under all kritik stundtals. Bara hoppas att man klarar sig kvar och kan lyckas bättre nästa säsong. Mrmadhawk fick mycket skit när han tippade oss sist, detta när vi bara hade Wälitalo som målvakt, nu fick han rätt, även om han hade fel gällande sin slutliga tippning. Men han hade rätt om att många nyförvärv inte skulle motsvara förväntningarna.

Säsongen har bjudit på höga berg och djupa dalar men jag gillar ändå charmen men Hockeyallsvenskan. Låt oss hoppas att det kommer finnas kvar och att pamparna inte stänger SHL och tar bort det bästa med säsongen kvalserien. Hockeyallsvenskan är bra för svensk hockey.

/Sweetangel

Summering

Kategori: Allmänt

Summering

Så var hockeyallsvenskan färdigspelad för den här säsongen, nu väntar kvalserier och playoffspel.

1. Malmö var ett lag jag trodde på i övre halvan. Men även ett lag som floppat så många gånger tidigare. Malmö har det mest kompletta laget och förtjänade att vinna serien. Helt rätt seriesegrare.

2. Västerås var det lag jag inför trodde mycket på. Västerås har ett lag som är otroligt stabilt men rätt länge levde på att Fransson höll tätt när man framåt inte producerade som man borde. Helt klart värda en plats i kvalet. Nog det lag jag önskar tar steget upp till SHL.

3. Djurgården som efter en seg inledning klättrade rejält och gjort det bra. Kul med Derbyn i kvalet.

4. BIK Karlskoga gör det igen och visar att man är med och slåss i toppen även i år, nu missade man direktplats men har ändå gjort en bra säsong.

5. Karlskrona är enligt mig säsongens överraskning. Man
Ledde serien länge men på slutet föll man i tabellen när spelet inte riktigt stämde. Ett lag som i våras var en straffvinst från att åka ur har nu lärt sig läxan och slåss istället i toppen.

6. Mora har gjort en bra säsong. Är ett mittenlag i den här serien, Trodde man skulle tappa mer efter att Viksten försvann men man hittade ett vinnande spel och tog sig till playoff.

7. Rögle är en av säsongens stora besvikelser. Trodde på Rögle som ett topplag men efter en riktigt dålig inledning spelade man ändå upp sig efter tränarbytet till en playoffplats.

8. Timrås unga lag klättrade i tabellen och var in i slutet med i jakten på en playoffplats men föll på målsnöret. Fortsätter Timrå satsa på dessa unga så är de snart med i toppen.

9. Oskarshamn var också ett lag jag trodde mer på men de fick inte riktigt ihop sitt lag och därför gick det inte hela vägen.

10. Almtuna har gjort en riktigt bra säsong med sina förutsättningar. Kan dock inte vara så kul när det verkar vara otroligt ouppskattat att spela hockey i Uppsala, en så stor stad borde ha mer att ge.

11. Asplöven var länge med och slogs om en playoffplats men höll inte i längden, har trots detta gjort en bra säsong.

12. Södertälje är säsongen stora flopp. Trots flera tränarbytet får man inte riktigt ordning på skutan utan gör en riktigt dålig säsong med tanke på förutsättningarna.

13. Troja/Ljungby motsvarar väl ändå förväntningarna, skillnaden är att man inte lyckas överraska som man tidigare gjort. Har ett av seriens sämre lag på papperet. Fick inte heller någon större effekt av tränarbytet rent poängmässigt.

14. Björklöven klappar igenom totalt under 2014 och är därför inte bättre än tabellen visar. Det finns mer än vad man fått ut ur grabbarna och detta måste fram i kvalet. Målskyttet har inte funkat och försvaret varit under all kritik stundtals. Bara hoppas att man klarar sig kvar och kan lyckas bättre nästa säsong. Mrmadhawk fick mycket skit när han tippade oss sist, detta när vi bara hade Wälitalo, nu fick han rätt, även om han hade fel gällande sin slutliga tippning. Men han hade rätt om attmånga  nyförvärv inte skulle motsvara förväntningarna.

Säsongen har bjudit på höga berg och djupa dalar men jag gillar ändå charmen men Hockeyallsvenskan. Låt oss hoppas att det kommer finnas kvar och att pamparna inte stänger SHL och tar bort det bästa med säsongen kvalserien. Hockeyallsvenskan är bra för svensk hockey.

/Sweetangel

Playoff 3

Kategori: Allmänt

I Playoff 3 spelades igår första matchen i bäst  av tre om vilka lag som sedan får spela kvalserien med Björklöven och Troja/Ljungby.

Vita Hästen slog Visby/Roma i förlängning, jävligt synd hade velat ha ett kval utan Hästen då dom känns som ett av de starkare lagen har svårt att se att Visby ska ta två vinster i Himmelstalundshallen.

Piteå visar sin styrka och kan bli en brutal uppvakning för Löven. 1-6 borta med Kristianstad, visst nog är Kristianstad sämsta laget i playoff 3 men Piteå känns starka och målfarliga vilken inte är Lövens melodi.

Sundsvall förlorade mot Kallinge/Ronneby. Det här känns som den serie som är jämnast. Nu har Sundsvall två hemmamatcher men det är ändå fördel Kallinge tyvärr kan jag känna då båda lagen känns jämn bra och resan är betydligt bättre till Sundsvall. Men samtidigt så skulle jag hellre dö än att se Sundsvall ta våran plats i Allsvenskan. Ett riktigt hatlag från min sida på senare år.

Nyköping förlorade borta mot Tingsryd med 2-5. Här hoppas jag att Nyköping kan vända på steken med två hemmamatcher men det känns tyvärr inte så.

Om alla med fördel efter första omgången tar hem det blir det en kvalserie med långa resor för Löven.

Piteå
Björklöven
Kallinge/Ronneby
Vita Hästen
Tingsryd
Troja/Ljungby

Inte nog med att det blir långa resor det är dessutom bra lag som har tidigare erfarenheter av kval till Allsvenskan. Där jag känner att Piteå och Vita Hästen är de största hoten för Löven och Troja.

/Sweetangel

Ångest!

Kategori: Allmänt

Som de flesta säkert förstått befinner jag mig på semester  i Thailand, men som Lövenbyggare får man periodresultat så även i natt, känslan efter första perioden var jahapp det blir inte vinst i allafall men när resultatet efter den andra perioden kom, så kom ångesten och paniken. Eftersom jag inte har wifi på rummet fanns ingen möjlighet att läsa något om matchen.
Det står alltså 5-1 i en betydelselös match, förlust rör mig inte i ryggen i detta läget, men 5 mål på 18 skott gör mig orolig för målvaktsposten inför kvalet. Matchen slutade 6-3. Kan ärligt säga att det var svårt att somna om.

Nu på morgonen har jag läst om matchen och att Raycroft höll siffrorna nere och att det är försvarsidan jag ska vara mest orolig för. Igår saknades flera av våra bättre backar. Per Hållberg har skärpt till sig på slutet, Stefan Andersson och Oscar Molin ser jag också på sex backar tillsammans med Fredrik Sandgren och Tommy Wargh. Detta innebär bara en plats kanske 2 kvar att kämpa om för övriga. I kvalet måste försvarsspelet vara bättre så försvar å målskyttet är det som bör tränas nu under uppehållet.

Utan att ha sett matchen känns Lucas Sandströms fight jävligt onödig i en betydelselös match, nu blir han avstängd och med tanke på en tidigare förseelse i år lär det inte vara någon snäll dom.

Första linan levererar annars verkar det inte mycket att glädjas åt. Sen förstår jag inte varför man splittrar alla våra bra spelare i olika kedjor, jag vill se åtminstone 2 starka femmor.

Jag förstod att Philip DeSimone inte var spelklar, vad jag inte förstår är varför det alltid händer i Löven? Rögle har fått sin spelare klar, Malmö lyckades också på kort tid, men Löven lyckas inte på en vecka!?

Jag ville gå in i kvalserie med en positiv känsla, nu är det tyvärr med ångest som enda känsla jag går en än nu tung och ångestfylld vår till mötes. Hoppet att vi spelar Allsvenskhockey även nästa säsong finns fortfarande men är det nån som tror att detta blir lätt tror de jävligt fel. Motivation slår ofta klass! Så det gäller att slå all skit ur grabbarnas huvuden och hitta tillbaka till när det är kul att spela hockey och hitta motivationen till att det är på liv och död nu, till att spela kvar Björklöven, laget i deras hjärtan där de hör hemma.

/Sweetangel

Avslutningen

Kategori: Allmänt

Sista omgången är här och det innebär sista "träningsmatchen" innan kvalet och det är en bortamatch mot Karlskrona som haft det rätt tungt på slutet och rasat i tabellen från sin första plats ligger de nu på en femteplats och har spelat bort chansen för direktplats till kvalserien. Karlskrona har dock placeringspoäng att spela om och vill komma till playoff med en vinst i ryggen. Det kommer därför bli en tuff match då även Björklöven vill komma in till fortsättningen med en tre poängare.

I Björklöven vet jag inte hur skadeläget ser ut men klart är att Oscar Molin samt Stefan Andersson är borta från spel. Sen är det frågetecken på de tidigare skadade Olof Mårs, Linus Boström, Kalle Lundström, Mats Lavander och Stefan Öhman. Här är det troligen så att man inte vill riskera något inför kvalet och hellre vilar dem lite längre än att chansa. Philip DeSimone ska väl vara klar för spel kan man hoppas, borde inte finnas på kartan att papperna inte är klara nu.

Efter matchen väntar 9 dagars spelledigt med hård träning inför det som komma skall. Men mer om den ångestfyllda våren som väntar i ett senare inlägg. I kväll hoppas jag på ett steg framåt för Löven och faktiskt på segrar för Timrå och Djurgården tycker de lagen förtjänar att ta de platserna som står på spel. En Kvalserie med både AIK och Djurgården hade varit grym, hade gärna sett att båda lagen spelar allsvenskan nästa säsong och att kanske Västerås tar AIKs plats i SHL till pamparnas stora förtret.

/Sweetangel

Slutet!?

Kategori: Allmänt

En så gott som betydelselös sista omgång för de flesta lagen. Björklöven har sedan länge varit klara för kval tillsammans med Troja/Ljungby. När det gäller Löven så har de senaste omgångarna bara varit som träningsmatcher för att hitta tillbaka till det vinnande spelet. Som kommer behövas om vi skall undvika att spela ettan till hösten. Det finns dock några lag som har nåt att spela om imorgon det ena är Mora och Timrå som gör upp om sjunde platsen den sista playoffplatsen, där har Mora ett poängs övertag och möter Oskarshamn som bara har hedern att spela om. Mora har ett bra läge gäller att inte slarva bort det. Timrå möter seriesegrarna Malmö borta vilket är den svåraste matchen man kan ha och de måste vinna, tror det blir svårt så tror Mora tar sista playoffplatsen. Det andra är BIK och Djurgården som gör upp om den sista direktplatsen till kvalserien. Där platsen i nuläget innehas av Dif som har två poäng mer än BIK. Djurgården har Rögle borta med BIK har Troja borta. På förhand har BIK en lättare match men det kräver att Djurgården förlorar och jag tror Dif tar poäng men det kan bli en rysare. Mitt tips är att Djurgården tar tredjeplatsen. Sen har ju playofflagen lite att spela om i och med att det delas ut placeringspoäng men det är nog inte så mycket som lär ändras där. Inför sista matchen så är det Karlskrona som kan tappa sin femteplats till Rögle samt Mora som kan ta sjätte platsen från Rögle. Så lite finns det där med att spela om Det blir ändå en relativt tam avslutningsomgång. De flesta laddar för det som komma skall. /Sweetangel

Konkurrens inför kvalet

Kategori: Allmänt

Kommer inte att skriva om matchen då jag av förklarliga skäl inte såg den. Men knäpp som man är så följde jag den via vk de sista två perioderna då jag inte kunde somna om efter att jag vaknat. Matchstart är ju 01 lokal tid. Vad jag förstått så skötte sig nyförvärven bra och Fredrik Sandgren blev matchens lirare. Han och Wargh hittar varandra bra och är lika speltyper.

Detta kan bli ett problem, vem ska man nu peta när backarna är skadefria.
Jag skulle vilja se följande backpar
Stefan Andersson Oscar Molin
Tommy Wargh Fredrik Sandgren
Martin Johansson Kalle Lundström
Per Hållberg
Alexander Hellström och Patrik Nevalainen nu utanför truppen. I en förväntat grisig match kan Alexander Hellström ersätta någon back. Nu tror jag inte Oscar Molin får chansen efter skadan så de mest troliga lär vara att han och Patrik Nevalainen står utanför och Hållberg spelar med Andersson. Vilket Ställer Hellström som sjunde back. Jag hoppas ingen känner sig säker på att spela för de bästa ska spela så enkelt är det.

Jesper Thörngren har jag redan fattat tycke för bara genom att läsa efter matchen. Han är en av få som går på mål och dessutom har han ett vasst skott. Känslan efter att nyförvärven kommit in är ändå positiv, nu behöver spelarna konkurrera för att ta en plats ingen är säker utan en dålig dag kan med all rätt kosta dig speltid. Än så länge är det inget större problem att ta ut laget men om alla är åter blir det plötsligt mycket svårare.
Jon Palmebjörk Kim Karlsson Jesper Thörnberg

Lucas Sandström Philip DeSimone Alexander Sundström

William Quist Stefan Öhman Nicklas Johansson

Emil Wrenman Marcus Lundberg/ Viktor Ekeståhl Gustav Hjalmarsson

Extra forward Olof Mårs

Utanför laget Mats Lavander, Jens Ledin, Linus Boström samt antingen Marcus Lundberg eller Viktor Ekeståhl,

Det är viktigt med konkurrens jag tror det här kan bli bra i kvalet. Nu behövs bara att Andrew Raycroft kliver upp en nivå och slutar bjuda på mål efter misstag bakom mål. Sen måste fortsatt alla misstag reduceras och alla kriga mot samma mål i varje match i minst 60 minuter.

/Sweetangel