Björklöven

För evigt För Alltid

Spara inte på krutet

Kategori: Allmänt

Ja så var halva kvalserien spelad och nu vänder serien så ikväll står åter Piteå för motståndet. Björklöven måste så klart gå för vinst som alltid. Kvalserien är tajt och just nu är det Troja och Björklöven i första hand som slåss om andra platsen på samma poäng men det är inte kört för något lag. Vi såg i senaste matchen att Piteå inte är ett lag man bara kör över och Styrman storspelade, Piteå har likt Björklöven haft det svårare hemma iallafall i Kvalserien, det gäller att gå in och köra direkt och förhoppningsvis kunna få något enkelt mål.  Samtidigt som jag vill se fortsatt stabilt spel av hela laget men framförallt av Raycroft, han var riktigt arg senast när laget inte spelade bra i början och tände verkligen till det kommer behövas i resten av matcherna med. Sen gör det mig inget om Wille Quist fortfsätter ha sin show. Det gäller att inte spara på något utan bara gå ut och köra.
 
Från senast så saknas alltså Tommy Wargh, som turligt nog inte ådrog sig något allvarlligare efter tacklingen av Ställ, utan om han inte får något bakslag kan vara åter redan på söndag, vem som går in som sjunde back är oklart, jag hade kunnat tycka att Oscar Molin tillsammas med Sandgren och Kalle Lundström som sjunde, men det lär inte hända utan Lundström kommer gå in med Sandgren och Nevalainen extraback. Så i det stora hela blir det troligen samma uppställning som man avslutade senast med.
 
Piteå kommer alltså sakna Aron Ställ som är avstängd efter tacklingen, annars hittar jag inga uppgifter om deras lag.
 
Björklöven måste få ordning på sitt powerplay, den tidigare fruktade första linan i PP är under isen, passningstempot dras ner och det är lättläst, gäller att bryta mönster och hitta fart och nya vägar. Löven är sist i PP, BP och effektivitetsstatistiken, det är aldrig bra.
 
Matchen sänds via LG Sport till kostnaden av 119 kr, verkar inte vara att rekommendera om man läser kommentarerna bland lövensfans. Annars går den att följa via vks liverapportering. Själv bilar man upp efter jobbet.
Hoppas på bra stämning då GD kommer med två bussar.
 
Hjärtat bultar och ångesten stiger och det är fortfarande 11.5 timmar till match, var skall detta sluta.
Och alla vet väl att isen i Piteå är snabb så det gäller att hänga med!
 
/Sweetangel

Kommentarer


Kommentera inlägget här: