Björklöven

För evigt För Alltid

Tester

Kategori: Allmänt

Ja idag är det upptill bevis, om varje enskild spelare har skött sin träning på rätt sätt eller fuskat. Det är alltså testdag och då kommer det fram om det skött sig eller inte. Det finns alltså tre grader på testskalan som Fredrik Höög förväntar sig att grabbarna skall uppnå, gör de inte det så väntar ett speciellt schema för den individen så att testerna uppnås.
 
Att någon kuggar på testerna borde inte vara möjligt, visst finns det de som har skäl och kanske inte kunnat köra fullt ut. Men för en hockeyspelare som är 100% hel så ska träningen skötas så det inte är ett alternativ att gå från testerna med ett usel resultat. Att en hockeyspelare inte sköter sin träning är som att jag inte skulle ha fokus på patienterna på jobbet. Träningen är a och o för att man skall utvecklas som hockeyspelare och det är deras jobb.
 
¤¤¤
 
Jag såg att Lövenbloggen var negativ till tryoutspelare. Jag håller inte med visst kan man scouta en spelare utan att den testspelar, men du får mer svar genom att låta en spelare ingå i gruppen och se hur denne funkar tillsammans med de övriga spelarna man har. Det är faktiskt människor man har att göra med och en sniper som ser jättebra ut på papperet men när du sätter in honom i en ny grupp, en ny kedja kanske det inte stämmer alls. Dynamiken i en grupp är så viktig så jag anser att det här är rätt väg att gå.
 
Vad säger ni läsare är ni för eller emot att testa spelare på tryout?
 
/Sweetangel

Tryout och lite annat nytt.

Kategori: Allmänt

Ja det är klart att Jonathan Johansson senast från Mora kommer att få ett träna med Björklöven. Jonathan kommer till Umeå på lördag och kommer att ha möjlighet att visa framfötterna i två veckor Jonathan fick inte sitt kontrakt förlängt i Mora och har kanske inte rosat marknaden poängmässigt. Är en två vägsspelare som tar stort ansvar på isen, är bra både defensivt och offensivt. Min första känsla är att det kanske inte är den typ av spelare vi söker, känns som ett billigare alternativ till Gustav Hjalmarsson. Visst behövs alla speltyper men det jag saknar är något annat än en tvåvägsspelare som inte visat upp god poängstatistik. Jag tänker inte döma ut honom utan jag hoppas att han bevisar att jag har fel.
 
Även Jonatan Nielsen kommer träna med Löven de kommande två veckorna.  Han var senaste säsongen utlånad till Troja. En back som skall ha främst defensiva kvaliteer men även ett bra skott. 
 
 
Många har undrat vad som händer med våra första års seniorer som tränat med Björklöven, nu är det klart att de kommer att spela med Tegs SK under säsongen, detta är en bra lösning då de finns tillgänliga för Björklöven utifall att man drabbas av mycket skador.
 
Vidare har Björklöven restaurerat upp gymmet på hallen, det skall finnas de grejer laget behöver där också så det inte skall vara tvungna att träna på Iksu, vidare skall det regleras mer vilka som har tillgång till det.
 
Vad tror ni läsare, blir Jonathan Johansson och Jonatan Nielsen bra i Björklöven?
 
/Sweetangel
 
 

Så var det klart.

Kategori: Allmänt

Ja det är nu klart vart han hamnar, han fick för någon månad sen beskedet att löven ej ville ha honom kvar. Ett nytt civilt arbete i stan gör att flyttlasset inte bär av någon annanstans utan Oscar Molin kommer att fortsätta sin hockeykarriär i Teg. Kontraktet är på ett år.

Tränare i Teg är ingen mindre än Oscars egen pappa Lars Molin, någon som han inte haft som tränare sedan ungdomsåren. På det svarar Oscar att han lär inte få något gratis bara för att han är min pappa jag lär nog få jobba ännu hårdare. I båset är han min tränare inget annat.

I och med att Oscar finns kvar i stan så hoppas och tror jag att sportchef Fredrik Grönberg använder möjligheten att låna in Oscar vid eventuellt behov. Jag önskar Oscar Molin all lycka till i Teg nu.

/Sweetangel 

Nu är det igång igen

Kategori: Allmänt

Idag var det återsamling och det var ett träningsglatt gäng som samlades på konstgräset utan för T3 Center.
Mats Lavander och Nicke Johansson medverkade inte utan körde rodd på Iksu. Emil Wrenman jobbade och saknades därför. Jonathan Harty  och Johan Matssson ansluter till laget till helgen. Medverkade och höll i träningen gjorde  Fredrik Höög och Fredrik Grönberg.
 
Vad gäller tränarna Mats Waltin och Patric Wener så ansluter de på onsdag.
 
Till en början var det uppvärmning och spänstighetsövningar. Jämfota hopp över häckar som blev högre och högre. Inte så oväntat var det William Quist som tog sig över den högsta häcken.
 
 
Träningen fortsatte med korta sprintdueller från olika startlägen. Här var Jon Palmebjörk och Kevin Lindskoug de som utmärkte sig. Här skadade sig Kalle Lundström.
 

 
Träningen avslutades i skogen bakom arenan med 400 meters intervaller. Ett riktigt genomkörar pass direkt efter "semestern".  Där Jon Palmebjörk försökte ta en genväg eller något, han kom tillbaka smutsig och med ett uppskrapat knä.

 
Träningen rundades av med att Fredrik Grönberg hade ett snack med grabbarna om vad som händer nu i augusti och vad som förväntas av dem. Lite mer strukturerat runt Löven nu än vad känslan varit tidigare.
 
/Sweetangel
 

Uppstart

Kategori: Allmänt

Ja så har nästan hela Juli passerat och jag har tagit en välbehövlig "semester" både från jobbet och bloggen. Men trots det varma vädret så är sommaren snart över och imorgon är det uppstart och återsamling inför kommande hockeysäsongen för Björklöven. Vissa spelare har varit hemma och umgåtts med familjen samt vänner och för vissa är det nu första trippen till Umeå och Björklöven. I veckan väntar barmarksträning och tester innan det är dags att gå på is. De flesta spelarna har träffats redan men för Johan Mattsson och Jonathan Harty är det första mötet med övriga truppen.
 
Imorgon klockan 10.00 är det träning, det sägs att det står löpning på schemat. Bloggen kommer att vara på plats. Även om jag njutit senaste veckorna av värmen och solen så börjar det suga i hockeytarmen. Jag längtar verkligen tills allt drar i gång igen.
 
Andra viktiga datum här framöver för oss Lövare är:
 
4/8 16.00 Officiell isträning, lite knepig tid kan jag tycka, tiden verkar inte skriven i sten och kan komma att ändras lite.
 
17/8 16.00 Första träningsmatchen Björklöven - Piteå  ( i Vännäs)
 
22/8 19.00 Asplöven - Björklöven
 
26/8 19.00 Björklöven - Asplöven
 
29/8 19.00 Internmatch
 
3/9 19.00 Timrå - Björklöven
 
7/9 16.00 Björklöven - Timrå 
 
11/9 19.00 Äntligen börjar allvaret Malmö - Björklöven

¤ ¤ ¤
 
Denna sommar har jag tagit ett längre brejk från bloggen och skall nu återigen trappa upp bloggandet, vet inte riktigt om jag skall ha samma infallsvinklar som i fjol eller ändra lite. Vad tycker ni läsare? Vad vill ni läsa om här om ni får önska?
Kom gärna med förslag så skall jag se om det finns möjlighet att uppfylla önskemålen.
 
/Sweetangel

Samarbete?!

Kategori: Allmänt

Ja det skrivs lite här och var om samarbeten, senast i raden är det Mrmadhawk som skrivit om ett eventuellt samarbete mellan Djurgården och Björklöven. Han har rätt i en sak och det är just det att Djurgården saknar en samarbetspartner i Allsvenskan.
Att ha en naturlig samarbetspartner i SHL har sina för- och nackdelar för ett lag i allsvenskan. Fördelarna är att det finns spelare på ett annat sätt att tillgå vid eventuella skador och detta tillett bra pris, även spelare som utfyllnad till lå kostnad är bra, men det får inte gå förlångt nackdelen är att det kan bli så att man spelar fram dessa unga spelare och när de är klara försvinner dem direkt.
 
Det skall vara ett bra samarbetsavtal som gynnar båda lagen om jag skulle tycka att det var aktuellt, fördelarna måste överväga nackdelarna, Inte bara en farmarklubb som utnyttjas. Som läget är just nu så välkomnar jag ett sådant avtal.
Vad säger ni läsare om samarbetsavtal? Något ni vill ha eller inte?
 
X X X
Förresten såg en bil igår när jag var ute och åkte. Det tog inte lång tid till jag insåg att det måste vara Skellefteås Bert Robertssons. Det är förresten en klubb jag inte vill se ett samarbetsavtal med.
 
 
 
 
 
/Sweetangel
 

Sommar och sol

Kategori: Allmänt

Jo hettan har härjat den senaste veckan här i norr, sol och bad har stått på schemat. Men trots detta fortsätter nedräkningen. Det är nu 25 dagar kvar till ispremiären, 32 dagar till första träningsmatchen och 63 dagar kvar till seriepremiär.
 
Sommaren går som vanligt fort och även om jag hela tiden har viss abstinens efter hockeyn så gillar jag värmen. Jag är förväntansfull och livrädd för det som komma skall, det är skönt att slippa nervositeten som annars finns hela säsongen. Men visst saknar jag mycket av det också, det blir som ett stort tomrum när hockeysäsongen är över. Jag andas och lever hockey under säsongen så, det har sina för- och nackdelar med uppehåll.
 
I vanliga fall gillar jag silly season men denna silly har varit rätt blek, men hade inte egentligen förväntat mig så mycket mer då Fredrik Grönberg hade många spelare redan på kontrakt och en skral kassa att värva nytt ifrån.
 
Vad har vi fått in jämfört med vad vi tappat/släppt?
 
Förluster
Höll inte på den här nivån tyvärr
Var ojämn men hade bra matcher valde helt rätt att lägga av.
Fick aldrig chansen, en av våra stabilare backar när han fick speltid, men var tvungen att offras, för att få in nåt nytt.
Fredrik Sandgren
Den av lånen som var bäst och som jag gärna sett en förlängning på men han valde Almtuna.
Grävskopan som motsvarade min förväntningar och är bäst på det han gör, blir svår att ersätta.
Gustav Hjalmarsson
Ingen större förlust, kostade mer än han smakade
Troligtvis billigt och bra tekare, men även han var tvungen att offras för att kunna ta in nåt nytt.
För ojämn och håller inte på den här nivån
Philip Desimone
När han spelade med bra kedjekamrater var han bra annars blek, frågan är om det inte är omgivningen som gör honom bra.
Jesper Thörnberg
Slog aldrig i mina ögonen, han brydde sig mer om hur det gick för moderklubben än Björklöven, då är man på fel ställe.
 
Nyförvärv
Felix Maegaard-Scheel Var Olofströms stora poänkung i fjol men vi vet av erfarenhet att det är stor skillnad på ettan och allsvenskan. Blir han en poängkung även i allsvenskan? Tungt ok att bära och han behöver ta ett par kliv till för att lyckas fullt ut.
Emil Lundberg En ung lovande tung forward som gjort en del poäng, klarar han att ta Olof Mårs roll? Blir intressant att se.
Jonathan Harty Stor tung back, verkligen vad som behövs.
Johan Mattson Ung målvakt som hade några toppar ifjol men inte haft någon större uppåt trend ännu, känns som ett osäkert kort. Är nog i samma nivå som Wälitalo men ingen uppgradering i mina ögon.
Kevin Lindskoug Även han en ung utvecklingsbar målvkt men kanske med lite mer stigande kurva, han gjorde en bra säsong ifjol och petade i slutet Brandon Maxwell. Bättre än Andrew Raycroft hans bästa matcher? Tveksamt men han känns ändå intressant.
 
Om man kollar på hur laget såg ut i kvalet har vi hittills alltså tappat 11 spelare men bara värvat 5. Visst hade vi en stor trupp då men ändå så ligger vi rätt mycket på minus samtidigt som att nyförvärven inte bevisat vad de går för tidigare utan det är till stor del oprövade kort. Vi är inte bättre på papperet än ifjol den stora frågan är om vi i nuläget ens är lika "dåliga" som vi var ifjol. Vi slutade sist och jag tror att det behövs mer för att det skall undvikas.

/Sweetangel

Hålla i pengarna?

Kategori: Allmänt

Det finns spelare från fjolårets säsong i Löven som inte gjort klart med andra lag och inte heller fått veta om att det inte är önskvärda i Löven. Det är Martin Johansson och Alexander Sundström.
 
Gustav Hjalmarsson var den senaste som blev klar för att det inte skulle bli någon förlängning i Björklöven, detta beslut var från bådas håll, man gemensamt valde att gå skilda vägar.
 
Vad gäller Martin Johansson så skall han ha fått ett anbud från Björklöven som han inte kunde acceptera, Martin var inte sämsta back ifjol men inte heller den bästa. De sämre backarnafrån ifjol sitter redan på kontrakt över även denna säsong, så jag tycker inte att det är mer än rätt att Sportchef Fredrik Grönberg håller i pengarna när det gäller Martin Johansson, det finns för mig en enda anledning att han skall spela nästa år och det är att han har möjlighet att bli historisk, men då skall det vara till en låg kostnad och jag hoppas isåfall inte att han räknas som den sista backen som skall in denna säsong. Det går enligt mig inte att betala en spelare en hel säsong bra för det, man måste vilja ha hans tjänster hela säsongen och jag tycker inte Martin är den back vi egentligen saknar. Nu vet jag med säkerhet att Martin inte skulle skriva på bara för att bli historisk utan han vill fortsätta spela hockey. Han väljer mellan löven och civilkarriär.
 
Vad gäller Alexander Sundström vet jag inte med säkerhet hur snacket och tankarna går men kan tänka mig att situationen är lite liknande. Alexander är skadebenägen och lär inte vara hetast på marknaden, jag tror att det blir Löven eller skridskorna på hyllan. Även här har Fredrik Grönberg ett bra läge likt det Jimmy Blixt hade gällande Jens Persson, man kan hålla ner kostnaden då man vet att spelaren inte lär röra på sig. Tyvärr är det så man måste jobba när ekonomin är skral. Jag tror att Alexander Sundström blir kvar om det rör sig om en mindre summa annars tror jag att Fredrik Grönberg satsar de större summorna på andra spelare.
 
Med all respekt för en spelare med så många matcher men kan man ha kvar en spelare bara för att den har chans att bli historisk? Vad säger ni?
Är det rätt av Fredrik Grönberg att spela på detta sätt som jag tror att han gör för att hålla nere kostnaderna?
 
/Sweetangel
 
 

Samma visa igen?

Kategori: Allmänt

Ja inför förra säsongen så satt jag och funderade om vad jag tyckte om lagbygget. Då som nu kommer jag lite fram till samma sak. Det saknas spets, vissa spelare är uppgraderade från ifjol men i det stora hela är truppen föryngrad och det är ett tungt ok att bära på en ung killes axlar, att han skall vara den som bär laget framåt. Den riktigt uttalade målskytten är likt ifjol Jon Palmebjörk. Jo visst har Felix Maegaarden Scheel gjort en del poäng även Emil Lundberg, men Olof Mårs gjorde även han en del mål och han är nu borta, poängen med det hela är att det saknas den riktiga spetesen, snipern som man kan vila tungt på, han som gör poäng match efter match. Om detta innebär att det blir samma visa även nästa vår vet jag inte, men oron gnager lite inne i mig ändå.
 
Björklöven var verkligen periodare ifjol och det fungerar inte, jag tror mer på nya ledningen än jag gjorde på den gamla men laget på pappret är inget som skrämmer motståndarna. Vi kommer att få kämpa i den nedre halvan är min känsla, om allt vill sig bra kanske kan va med och slåss om en plats för fortsatt spel i den positiva andan, men lite mer behövs för att jag ska vra fullt imponerad,
 
Vad tror ni läsare om lagbygget? Var i tabellen slutar Löven?
 
/Sweetangel
 
 

Här kommer en känga!

Kategori: Allmänt

Eller kanske inte en känga i den formen utanmer en påpekan om förbättringsområden. Björklöven har en god organistion men det finns otroligt mycket som kan göras bättre och som man i längden kommer att tjäna på. Det är inte så att Björklöven är något unikt utan alla klubbar kan förbättras och det måste alltid finnas en vilja att bara bli bättre och inte nöja sig.
 
Som det är nu så går barn under 7 år in gratis men då gäller det att man skall stå eller ha barnen i knät. Vem vill ha sin 7 åring i knät i 2-3 timmar? Vem vill betala 200 kr för att barnet skall få en egen plats? Visst här har Björklöven blivit bättre och erbjuder familjebiljetter, iallafall till vissa matcher. Jag anser att familjebiljetter skall finnas varje match, de kan variera på olika sektioner i pris men det skall vara möjligt att köpa var man vill även om man kan rekommendera en särskild sektion som kan vara lite lugnare. Sen tycker jag att barn skall räknas som upp till i allafall 15 år och inte bara 7 år som det är idag. För föräldrar har inte råd att gå på hockey med tre barn om det koswtar lika mycket för varje barn som för de själva. En match kostar isåfall ca 1000kr för hela familjen och då tillkommer, det som handlas i kioskerna, jag tror att lägre priser ökar försäljningen i kioskerna, barnen intresserar sig för hockey och på sikt betalar de in sig för att se laget i deras hjärtan.
 
När vi ändå är inne på barn, så för de mindre barnen fanns för ett par år sen lekbitenrummet, ett rum som fortfarande är fullt utrustat men som inte används. Jag antar att det är för att det inte finns någon som driver det. Min undran är borde det inte gå att ha något avtal med exempelvis gymnasieskolor, ungdomar håller verksamheten igång och får något i gengäld. Iksu har barnpassning när man tränar, det kan inte vara omöjligt och de små barnen kan tycka att det blir enformigt att se en hel match så lekbitenrummet är en perfekt sidoverksamhet. Nu blir det så att föräldrar stannar hemma eller lämnar barnen hemma. Jag tycker det är synd när rummet finns men inte används.
 
Souvernirer har blivit bättre, men personligen anser jag att det går att utveckla. Vet inte om det verkligen är så men kvalteén på kläderna är inte den bästa, detta har gjort att jag tvekar att köpa t-shirts för relativt dyra pengar när de går sönder eller tappar formen efter en tvätt. Vad gäller formen så är allt för killar, finns lite för barn men så gott som ingenting för tjejer. Jag skulle vilja se bättre och skönare tröjor och att det finns något för alla. Hade älskat om det fanns en relativt neutral hood för tjejer exempelvis en vit med vitt tryck likt mössan som finns. Det skriker inte souvernir men visar ändå vart hjärtat finns. Även här tror jag att det betalar sig i framtiden, finns det nåt för alla så till slut köper fler och fler om det visar sig att det är bra kvaliteét.
 
Som Löven4Ever skrev om igår så kommer alltså träningsmatchen mot Piteå i Vännäs kosta 100kr. Min första tanke var, är detta ett skämt. Man tar alltså 100kr i inträde ,i en träningsmatch mot ett division ett motstånd, i en lite ishall 3 mil från stan. Spelar man på Lövenfansens törstande efter hockey i och med att det är första matchen eller hur har tankarna gått när man satte det priset? Det finns väl inte ens sittplats i Vännäs Ishall? En halvering av priset hade varit på sin plats, det känns mer rimligt. Nog kommer jag säkert vara på plats oavsett men jag tycker det är fult och fel med så hutlösa priser. 
 
Det kanske blev ett hårt inlägg men man måste kunna ge ochta kritik för att kunna utvecklas. Det här är bara vad jag tycker är jag helt ute och cyklar?. Är det något ni läsare tycker Björklöven borde förbättra?
 
/Sweetangel

Hallå i kistan

Kategori: Allmänt

Ja det händer inte mycket vad gäller Björklöven just nu. Det som det pratats mest om på slutet är Erik Åströms "falska" bomb. På forumet har han fått sina fiskar varma, och visst var det kanske lite onödigt men ändå lite roligt, det visar mest hur törstande vi Lövenfans är efter spännande nyheter. Men hur törstande vi än är så måste man kunna ta det med en klackspark tycker jag,
 
Isak Ahrling blev igår klar för Piteå, Isak gjorde bra ifrån sig när han fick chansen och jag hade gärna sett honom kvar i Teg för att ett utlåningsavtal klubbarna emellan hade varit lättare att få till om behov finns.
 
Det har pratats lite om att Björklöven visat intresse för Rasmus Edström, där har det dock varit tyst. Rasmus har fortfarande kontrakt med Skellefteå och vill fullfölja det, dock så satsades det inte på honom föregående säsong vilket troligen talar för att han får svårt att ta en plats även i år, detta trots Skellefteås stora spelartapp.
Rasmus var bra när han spelade med oss och visade kvaliteér som jag vill se mer av. Jag personligen skulle inte ha något emot att se honom i gröngult igen, men då skall det inte vara en korttidslån utan i längre perspektiv.
 
Martin Johansson är fortfarande med i dialogen hos Björklöven. Inte så att jag hoppar av lycka då det finns yngre lika bra backar tillgängliga och som fått veta att de inte är aktuella för spel i Björklöven, jag undrar lite vad Fredrik Grönberg tänker här.
 
Vad tycker ni läsare att den "sista" backen skall ha för egenskaper samt vem vill ni se?
 
 
/Sweetangel