Björklöven

För evigt För Alltid

"Man ligger där man förtjänar"

Kategori: Allmänt

Matchen igår har fått lägga sig lite och det är med glädje man vaknar upp denna gråa söndag. Ja om man bortser från Emil Lundbergs skada förstås, han kom ju som jag skrev, på twitter igår, tillbaka till båset efter en stund  då han klarat testerna på knät utan större anmärkning. Men han kände sedan direkt att knät inte höll ihop som det brukar och när adrenalin och endorfiner lagt sig så visade det sig att ledbandet var uttänjt.
 
Kevin Lindskoug måste lyftas igen, han kan verkligen avgöra matcher och påminner om legendaren Tobias Lundström. Han har humör som heter duga och jag skulle gärna vilja veta vad han sa som fick AIKaren att grabba tag i hans mask. Humöret kan vara både positivt och negativt, hittills har jag då inte sett några nackdelar.
 
Mats Lavander var mer sitt sanna jag och det är en mer tillfreds Mats man möter utanför isen. Tror det är viktigt för hans egen del att han kan släppa lite press på sig själv och lära sig spela ett spel han klarar av, han är inte purung längre,
 
Jon Palmebjörk och Stefan Öhman har långt kvar till toppform ändå levererar de och ligger i topp i den interna poängligan. Fjolåret har gjort att det ställs otroligt höga krav på dessa två även om kraven de har på sig själva är än högre, så är det klart att det blir en press, hoppas att det blir bättre ju mer spelsystemet sätter sig.
 
 
Att AIK inte gått som tänkt vet nog alla även om jag nog skulle säga att krisen just nu är större i Västerås. Då Västerås verkligen satsat på att gå upp i år och de får inte mycket att stämma i nuläget.
 
Bloggen pratade lite kort med AIKs Fredrik Hynning efter matchen igår.
 
"Att vårt mål är högre än vad vi nu placerar oss i tabellen är inget att hymla om, Men samtidigt så ligger man där man förtjänar, vi har inte spelat bra och när man gör noll mål så vinner man inga matcher. Men det har vi ju sett tidgare att lag så som Rögle och Södertälje legat i botten men vänt på steken, men det är inget man kan förvänta sig utan det gäller att jobba hårt.
 
Allsvenskan är en bra serie och det är svårt när vi inte har några spelare med allsvenskerfarenhet. Vi har till största del spelare från SHL och Division ett och då tar det ett tag innan man kommit in i en ny serie. I SHL hade vi lärt oss mer om motståndarna och visste på ett annat sätt mer vad vi hade att förvänta oss i varje match då man hade koll på de enskilda spelarna bättre. "
 
/Sweetangel
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: