Björklöven

För evigt För Alltid

Ångest byttes mot ilska!

Kategori: Allmänt

Fullt fokus borde vara på kvällens match men ilskan även beskedet om ändringarna i SHL och Allsvenskan gör mig förbannad. Jag har varit emot förslagen hela tiden och nu är det alltså klubbat. Kvalserien som är det roligaste med svensk hockey försvinner och ersätts med play out i bäst av sju där SHL-lagen har hemmaplansfördel?

De blir ett krångligt upplägg i HA för att serien inte skall dö för tidigt men vad gör det när Hockeyallsvenskan kommer dö på sikt! Inte kommer viasat vilja sponsra och tv-sända en liga där inget står på spel. Glappet i tv-pengar kommer öka, och även i omsättningen i stort. SHL-lagen kan satsa då risken att åka ut knappt finns och således inte möjligheten att förlora på det.

Det kommer bli oerhört svårt att gå upp kolla bara på finska ligan de senaste fyra åren har mestislaget vunnit 3 av 19 matcher och alltså aldrig tagit steget upp förrän nu när Vaasa får en plats då Jokerit ska spela KHL.

Det är tragiskt, vi har haft två bra ligor just för att konkurrensen finns tyvärr tror jag detta är nådastöten för Allsvenskan då den tappar känslan av att vara i finrummet vilket byts mot känslan att vara i ingenmansland.

SHL-lagen vill satsa på juniorer men nu blir möjligheten till utveckling sämre i och med att Allsvenskan blir sämre, men det viktiga är ju att man kan satsa pengar och att spektaklet SHL säljer inte att man utvecklar spelare eller ger en produkt kunderna vill ha.

Nej nu kommer de bli full satsning av alla lag som vill nå SHL nästa år, frågan är hur många som satsar för mycket och sätter klubbens existens i potten. Nästa år kan bli intressant men sen då?

Nu ska jag fokusera på Löven.
/Sweetangel

Kommentarer


Kommentera inlägget här: