Björklöven

För evigt För Alltid

Övermäktiga Hästen?

Kategori: Allmänt

Ja i eftermiddag kommer Vita Hästen på besök i T3 Center i och med att Troja igår vann sin match mot Tingsryd så har Björklöven ej längre andra platsen i sin ägo. Det behövs seger idag för att detta skall bli verklighet igen.
Jag tror att det kommer behövas 7 poäng, då alla verkar ta poäng av varandra,av de kommande 12 för att kunna nå andra platsen, 9 är att föredra då vi har alla lag utom Piteå kvar att möta men troligen kommer det stå mellan oss och Troja i slutändan den sista matchen nästa lördag och det känns som att man vill gärna ha ett litet poängövertag där. Blir det inte seger idag så börjar läget se kört ut, visst Troja har inte det lättaste spelschemat kvar, men det har inte vi heller med två borta matcher. Tre poängarna måste börja komma poängtapp idag ger mer mentala spärrar och det tror jag inte vi har råd med.
 
 
Vad gäller Hästen så är det i första hand deras första lina man ska se upp med i Björklöven, senast lagen möttes var Björklöven det bättre laget men gick lottlösa där ifrån, gäller att hitta tillbaka till det spelet men samtidigt vara effektivare. Desimones lina måste börja producera men förutsättningarna för det känns inte superbra.
Vidare så är Hästen bästa laget i powerplay samt effektivaste och Björklöven är det sämsta i boxplay, powerplay och det minst effektiva. Så första linan och PP måste stoppas om Löven skall ha någon chans att vinna.
 
 
Hästen är i praktiken redan klara för allsvenskan men kan tappa platsen om Björklöven eller Kallinge går rent samt Troja gör likaså bortsett från matchen mot Löven men då skall alltså hästen inprincip inte ta några fler poäng i de kommande matcherna, nej jag tror att Hästen spelar allsvenskan nästa säsong, den stora frågan är vem som gör dem sällskap, självklart hoppas jag att det blir Björklöven. Björklöven har det alltså så fortfarande i sina egna händer och eftermiddagen får utvisa om man vill vara med och kämpa ända in i slutet eller om man helt enkelt inte håller måttet för allsvenskan.
 
Skadade i Löven är Linus Boström och Emil Wrenman övriga skall vara tillgängliga för spel, återstår att se vilka som får vila. Palembjörk och Quist har vilat av säkerhetsskäl från nån träning i veckan men skall vara tillgängliga för spel. Mats Lavander är åter från skada, frågan är vilken forward från senast som får kliva av.
 
Vita hästen ställde upp med följande lag senast mot Tingsryd

Brage (Sperrle)

Eriksson - Samuelsson - Bankelius

Norin - Matushkin

Lihagen - Näsström - Thegel

Hassel - Jakobs

Torstensson - Nylander - Gardell

Erkgärds - Jaksch

Wallén - Ottosson - Sellin

Johansson

Martinsson

 

Matchen sänds på HA Play till en kostnad av 119 kr. Vk Liverapporterar.

Kom igen nu allihopa nu hjälps vi åt att bära fram grabbarna till seger, näst sista hemmamatchen för säsongen inget att spara på. Gör vi vårt kanske de taggar till och gör sitt, vi behöver ett lag i allsvenskan.

/Sweetangel

Kommentarer


Kommentera inlägget här: