Björklöven

För evigt För Alltid

Den snabba sargen

Kategori: Allmänt

Ja igår var det inte som jag varnade om den snabba isen som fällde avgörande utan den snabba sargen...Eller hur var det nu? Var det inte så att vårat älskade Löven kom ut som skakade orangefärgade löv på hösten i en storm. Björklöven spelade bra i de två första perioderna men som det sades efteråt så när man tar ledningen med 2-1 i slutet så slutar man spela, man blir livrädda för att förlora, man har två chanser tidigt i den tredje perioden i PP att avgöra matchen men förutom första PP igår så var det lika dåligt som det varit på slutet. sen drar Kim Karlsson på sig Lövens första utvsning och då vet ni alla vad som händer, det rasslar i nätet bakom Raycroft, igår var vi alltså 0% i Boxplay. Sen trots ett riktigt stillastående Björklöven och kvittering så väljer Jens Öhman att avvakta med Timeouten vilket också innebär att Raycroft får hämta ut ytterligare en puck från nätet på kort tid.Först därefter tar Öhman en timeout, för sent enligt mig. Spelet blir lite bättre men tiden rinner i väg snabbt men Stefan Andersson lyckas kvittera med 26 sekunder kvar.
 
Sen kommer den där berömde kampen om extrapoängen, den som Löven alltid förlorar. Denna gång var det alltså pga en snabb sarg enligt Jens Öhman, Piteå lägger alltså en puck i sargen som studsar ut rakt framför mål och det är bara för den ouppvaktade Piteåspelaren att raka in den i målet och avgöra. Vad gör försvaret här man är tre stycken som tittar på honom alla minst en halv meter ifrån, han skall inte få möjligheten å stå så ensam. Otroligt onödigt att tappamatchen i den tredje perioden och speciellt extra poängen vilket innebär att det nu är e gröt där  Vita Hästen är in princip klara medan resterande 5 lag slåss om den åtråvärda andra platsen.Det skiljer i nuläget två poäng mellan tvåan och sexan. Min stora undran är om lag som Kallinge och Tingsryd har råd att etablera sig och om de strävar efter att gå upp?
 
Mina tankar efteråt
*jag är glad att vi ändå trots bara ett poäng nu iaf har ett poäng ner till tredje platsen även om det blev fler lag inblandade.
 
*I alla intervjuer efteråt så kan spelarna sätta ord på vad felet är, men vad behövs för att man skall kunna försätta det från teori till praktik?
 
*Lucas Sandström var bättre än på länge men vad gör det när han inte får in pucken?
 
*När skall Jens Öhman ge DeSimone en riktig lekkamrat istället för Hjalmarsson?
 
*När skall Jens Öhman börja coacha innan det är för sent? När skall han börja toppa i slutet av matcherna? Du vet det är möjligt att kasta om i femmorna under matchen även om ingen blivit skadad. Och sluta hitta undanflykter och göra sitt jobb, vilket är att få spelarna att göra det som krävs.
 
*När skall vi vinna en match utan att man behöver få hjärtinfarkt sjutton gånger?
 
*Kommer vi att klara det här? Jag vill hoppas att vi gör det men för att det skallvara möjligt krävs hårt jobb i 60 minuter in 20-40.
 
*Söndagen kommer bli ett helvete att genomlida, vi kommer inte ha tur med resultaten
 hur länge som helst, vi måste börja göra vårat med och det på söndag annars blir det ettan.
 
*Jag hoppas att de nya spelarna brinner för att vinna matcher med Löven även om de bara är en förlängning av säsongen annars bör de fan inte vara här, jag vill se mer från Thörnberg och DeSimone innan jag är nöjd. Hitills är det bara Sandgren som motsvarat mina förväntningar något så när och även han har lite mer att bevisa.
 
/Sweetangel

Kommentarer


Kommentera inlägget här: