Björklöven

För evigt För Alltid

Offensiva effektiva Hästen

Kategori: Allmänt

Ja vad ska man säga, man kan nog inte säga annat än att Vita Hästen har fått en bra start på kvalet. En stor seger mmot Piteå borta följdes igår upp med en målrik match mot Troja/ljungby där Hästen tog segern med 8-5. Det som är så farligt med Vita Hästen är att dem är otroligt effektiva 15 mål på två matcher och till skillnad från Björklöven tar de till vara på sin kontringar och frilägen.
 
Det känns ändå skönt att vi har Hästen relativt sent iserien, vinst mot Tingsryd på osndag och det är ett Björklöven som inte har kniven på strupen och måste vinna mot Hästen, vilket känns skönt. För Vita Hästen i himmelstalundshallen är aldrig rolig att ha som måstematch, De har alltid otroligt bra tryck och är starka hemma. Björklöven kan absolut inte spela som senast mot Hästen då blir det storförlust, det gäller att göra jobbet, räkna rätt och spela stabilt försvarsspel för att kunna ha något att hämta där. Det skulle inte skada om Raycroft spikar igen totalt.
 
Känslan nu är att Vita Hästen kommer spela allsvenskan nästa år frågan är bara vems plats de tar. Vi har veta hela tiden att vi måste ha fyra lag bakom oss och att det gäller att antingen Hästen eller Troja är bakom oss om inte båda är det. Det är troligen dessa tre lag det kommer att stå mellan. 21 poäng brukar krävas för att inte åka ur där hemmamatcherna är de matcher man räknas vinna. 7 segrar alltså 6 st kvar att beta av på de 8 kommande matcherna. Av de matcher som återstår så är matchen mot Hästen den som känns helt okej att förlora nere i Norrköping. Självklart skall man gå för vinst men jag skulle inte bli helt förstörd om det inte blir poäng där nere.
 
Piteå slog igår Tingsryd borta, vilket innebär att Piteå, Tingrsyd och Kallinge alla har förlorat en hemmamatch. Till en början var jag missnöjd med lottningen men insåg tidigt att Troja fick den värsta lottningen, men nu visar det sig också. Troja är nog otroligt glada att det ändå blev 2 poäng i matchen mot Björklöven, det hade lika gärna kunnat varit ett poäng och läget hade sett lite sämre ut, nu har de endast tappat ett poäng hemma och har ändå bra häng i toppen. Ingen av allsvenskalagen har tagit tag i taktpinnen riktigt, vi har inte imponerat utan haft det lite tufft, men ändå så har det bara gått två matcher och framförallt Björklöven har trots att inte imponera tagit de poäng som kunde förväntats.
 
Det är väl inte rätt att summera efter två matcher men det är ändå lite kul att jämföra lite mot förväntningarna. 8 matcher kvar och det är bara att kriga vidare, än är inget kör för något lag. Oavsett hur mycket ångest kvalet innebär så är det charmen med svensk hockey, otroligt tråkigt att den för att kvala sig till SHL ikväll startar för sista gången.
 Den startar med ett otroligt intressant derby mellan AIK och Djurgården, tråkigt dock att man blir snuvad på konfekten då inga bortasupportrar tillåts, otroligt tråkigt.
 
/Sweetangel
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: