Björklöven

För evigt För Alltid

Summering

Kategori: Allmänt

Summering

Så var hockeyallsvenskan färdigspelad för den här säsongen, nu väntar kvalserier och playoffspel.

1. Malmö var ett lag jag trodde på i övre halvan. Men även ett lag som floppat så många gånger tidigare. Malmö har det mest kompletta laget och förtjänade att vinna serien. Helt rätt seriesegrare.

2. Västerås var det lag jag inför trodde mycket på. Västerås har ett lag som är otroligt stabilt men rätt länge levde på att Fransson höll tätt när man framåt inte producerade som man borde. Helt klart värda en plats i kvalet. Nog det lag jag önskar tar steget upp till SHL.

3. Djurgården som efter en seg inledning klättrade rejält och gjort det bra. Kul med Derbyn i kvalet.

4. BIK Karlskoga gör det igen och visar att man är med och slåss i toppen även i år, nu missade man direktplats men har ändå gjort en bra säsong.

5. Karlskrona är enligt mig säsongens överraskning. Man
Ledde serien länge men på slutet föll man i tabellen när spelet inte riktigt stämde. Ett lag som i våras var en straffvinst från att åka ur har nu lärt sig läxan och slåss istället i toppen.

6. Mora har gjort en bra säsong. Är ett mittenlag i den här serien, Trodde man skulle tappa mer efter att Viksten försvann men man hittade ett vinnande spel och tog sig till playoff.

7. Rögle är en av säsongens stora besvikelser. Trodde på Rögle som ett topplag men efter en riktigt dålig inledning spelade man ändå upp sig efter tränarbytet till en playoffplats.

8. Timrås unga lag klättrade i tabellen och var in i slutet med i jakten på en playoffplats men föll på målsnöret. Fortsätter Timrå satsa på dessa unga så är de snart med i toppen.

9. Oskarshamn var också ett lag jag trodde mer på men de fick inte riktigt ihop sitt lag och därför gick det inte hela vägen.

10. Almtuna har gjort en riktigt bra säsong med sina förutsättningar. Kan dock inte vara så kul när det verkar vara otroligt ouppskattat att spela hockey i Uppsala, en så stor stad borde ha mer att ge.

11. Asplöven var länge med och slogs om en playoffplats men höll inte i längden, har trots detta gjort en bra säsong.

12. Södertälje är säsongen stora flopp. Trots flera tränarbytet får man inte riktigt ordning på skutan utan gör en riktigt dålig säsong med tanke på förutsättningarna.

13. Troja/Ljungby motsvarar väl ändå förväntningarna, skillnaden är att man inte lyckas överraska som man tidigare gjort. Har ett av seriens sämre lag på papperet. Fick inte heller någon större effekt av tränarbytet rent poängmässigt.

14. Björklöven klappar igenom totalt under 2014 och är därför inte bättre än tabellen visar. Det finns mer än vad man fått ut ur grabbarna och detta måste fram i kvalet. Målskyttet har inte funkat och försvaret varit under all kritik stundtals. Bara hoppas att man klarar sig kvar och kan lyckas bättre nästa säsong. Mrmadhawk fick mycket skit när han tippade oss sist, detta när vi bara hade Wälitalo som målvakt, nu fick han rätt, även om han hade fel gällande sin slutliga tippning. Men han hade rätt om att många nyförvärv inte skulle motsvara förväntningarna.

Säsongen har bjudit på höga berg och djupa dalar men jag gillar ändå charmen men Hockeyallsvenskan. Låt oss hoppas att det kommer finnas kvar och att pamparna inte stänger SHL och tar bort det bästa med säsongen kvalserien. Hockeyallsvenskan är bra för svensk hockey.

/Sweetangel

Kommentarer


Kommentera inlägget här: