Björklöven

För evigt För Alltid

Första för i år

Kategori: Allmänt

Så kom den äntligen den där första tre poängaren 2014 men den kom utan egentligt skönspel och den satt långt inne trots att det var division ett motstånd. I början av första kändes det ändå som att Björklöven var det bättre lag och kunde också ta ledningen i en sönderblåst period, matchens första sex minuter innehöll 4 utvisningar.  Det märktes att denna domare hade gått tillbaka till den nivå domarna hade i början av säsongen. Han lämnade en del att önska kan man lugnt säga. Det var också i slutminuten under ett powerplay som Kallinge kunde kvittera efter att Löven misslyckats att rensa ut pucken. Ju längre perioden led desto mer kom Kallinge in i matchen och gjorde det svårt för Löven.  Den andra perioden är en period jag helst vill glömma och vi skall nog vara glada att den slutade mållöst för Kallinge var det bättre laget och Löven bjöd på mycket misstag.
Likt Kallinges förra match så är det i den tredje perioden de tappar matchen efter lite bjudningar som Löven kan utnyttja. Ser man till hela matchen så känns inte slutresultatet orättvist, Löven var lite bättre även om de gjorde sin sämsta match på ett tag.
Det gäller att njuta av tre poäng men fixa till spelet ytterligare om det här skall gå vägen, men det kan nog släppa lite nu när den där segern äntligen kom. det gäller att inse att det är krig och inget annat som gäller i åtta matcher till.
 
Det finns en del ljuspunkter och reflektioner
 
*Tredje linan producerar och står för tre av fyra mål. Karlsson och Quist märks att de har kul ihop och nu börjar det ge utdelning även på isen. Wille Quist har fått mycket skit för att han är så dålig, men nu när han fått vara hel så visar han prov på vad han kan, frågan är om han inte håller på att spela till sig ett nytt kontrakt?
 
*Första linan var inte så producerande men Jon Palmebjörk fick göra ett mål och hade prov på något till.
 
*Andrew Raycroft stabilare men sätts inte på något större prov.
 
*Green Devils och alla i hallen, det var glest men trycket fanns där, de tryck man på slutet saknat, nu när det gäller nåt visar alla att vi är så grymma som ryktet säger.
 
-Andra linan är den som inte producerar än kan tycka att man gör det lite svårt DeSimone visar vad han kan men det går liksom inte hela vägen än, nu har han bara spelat två matcher men de bör lossna snart om han ska vara en spelare jag vill se även nästa säsong.
 
-Misstagen var tillbaka och jag vet inte hur många gånger en motståndare stod ensam i slottet. Det gäller att räkna rätt och inte gå bort sig, idag kostade inte misstagen lika mycket som de brukar göra och de får vi nog vara glada för, slipa bort dem nu.
 
 
J20 vann den avgörande matchen på straffar igår, 2 poäng var ett måste för att gå vidare och det blev ett drama. De kunde dock knyta ihop säcken och möter nu Almtuna på torsdag i T3 Center så ni som kan ta er dit och kolla. Tråkigt att Emil Wrenman inte fick hjälpa j20 när han ändå inte fick någon istid i a-laget.
 
/Sweetangel
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: