Björklöven

För evigt För Alltid

Juniorsatsningen.

Kategori: Allmänt

Igår kontrakterade Löven Lars Stenmark som J20-tränare. Lars kommer senast från J18 laget. Detta släppte Erik på umeåtidning redan dagen innan. I intervjun på Bjorkloven.com pratar nytillsatte Juniorsportchefen John Lind om tanken med junior och ungdomssidan. Det har under många år varit prat om att man skall hitta en gemensam väg och spelidé från tidiga juniorår till a-laget. Den satsningen är tänkt att nu starta och bit för bit byggas upp.
 
Från u16 till a-laget skall man ha samma spelidé vilket skall göra klivet mellan junior och a-lagsspel lite lättare. Har man samma filosofi och liknande spelidé får man mycket gratis. John har varit ett par år i Skellefteås juniorlag och har mycket kunskap om vad som är viktigt att tänka på just för att Juniorerna skall kunna plockas upp i a-laget lättare.
 
Nu är det självklart svårare att få en kontinuitet då Lövens j20 lag inte spelar superelit vilket gör att de flesta väljer spel i andra lag när de skall börja gymnasiet. Detta innebär tyvärr att de bästa spelarna går förlorade och de spelare som finns kvar har svårare att ta klivet upp då glappet mellan serierna är för stort.
 
Här har John sin tuffaste uppgift, att lyckas locka kvar de bästa spelarna. För att lyckas med detta behövs nånting att locka med, som det är nu är det få av juniorerna som platsar i a-laget, här tänker jag att samarbetet med Teg kommer in, kan man locka med spel i Tegs a-lag och visa att det är en del i vägen för att komma upp i Lövens a-lag så tror jag vi har kommit en bit på vägen. Teg spelar ändå i ettan, glappet blir inte lika stort men för juniorerna så kan det vara en chans att utvecklas och till slut ta plats i Lövens a-lag.
 
Nu säger jag inte att detta kommer att locka fler att stanna bara för att man får spela i ett a-lag i ettan. Men en sådan satsning visar ändå att det finns en plan som länge saknats samt att istid och förtroende utvecklaar varje enskild spelare, steget mellan ettan och allsvenskan är mindre än mellan J20 elit och allsvenskan. Jag förstår juniorerna som ser till sin egen utveckling främst, men tror ändå att detta skulle kunna vara en satsning som skulle gynna både Björklöven, Teg och juniorsidan. Man hjälps åt att ge de spelare som behöver istid den tiden och det förtroende som behövs.
 
/Sweetangel

Kommentarer

  • Olle säger:

    Mycket riktigt - hoppet från superelit till topplag i div.1 kan vara nog så stort - från J20-elit till HA ännu större. Därför är nog ett samarbete med Teg (i div. 1) prio ett i annat fall hamnar man i samma sits som Asplöven och Vita Hästen och får förlita sig på stor del inlåning med målet om att hålla sig kvar i HA.

    Svar: Jag har hellre ett samarbete med Teg än blir ett farmarlag till ett uppifrån. Sen tror jag att ett samarbetsavtal med Ex Modo kan ha stor vinning men det skall gå åt båda vägarna inte bara att Löven skall bli en farmarklubb, utan ett avtal som gör det möjligt att låna spelare som gör skillnad om behov finns.
    Sweetangel

    2014-05-08 | 10:02:50

Kommentera inlägget här: