Björklöven

För evigt För Alltid

Tränare?

Kategori: Allmänt

Erik Åström på Umeå Tidning släppte idag att Björklöven varit i kontakt med Per Ljusteräng och Patric Wener samt även att det ryktades om Perra Johnsson. Perra Johnsson själv säger till Erik att Löven inte varit i kontakt med honom så hur mycket som ligger i det ryktet är svårt att säga.
 
Nu under kvällen har Vk varit i kontakt med Fredrik Grönberg som säger att Per Ljusteräng var en av de sex man man till en början haft kontakt med men nu inte längre är aktuell. Däremot bekräftar Fredrik att Patric Wener är en av de tre namn som fortfarande är aktuella.
 
Så vilka tre namn kan det då vara som fortfarande aktuella?
 
Patric Wener är ju bekräftat att han är en av de tre. Patric har varit både sportchef och tränare i Mora den gångna säsongen. Han valde dock lämna rollen som tränare under säsongen för att helt fokusera på sportchefssysslan. Patric har en lång erfarenhet som tränare på ca 15 år på alla olika nivåer. Han har tränat Althofen, Zeltweg, Arboga, Klagenfurter (ass),Salzburg (ass) och nu senast Mora. Patric är nog den av dessa tre som känns osäkrast, han är inte lika rutinerad som de övriga två.
 
Perra Johnsson trots att han själv nekar tror jag att han kan vara en av de tre som finns kvar. Perra har tränat , Förjestad, Skellefteå, Timrå, AIK och nu senast Värmlands tv-pucklag. Han har vid ett tillfälle fått utmärkelsen Coach of the year och vunnit sm-guld två gånger . Han har dock också tre gånger fått sparken varav de sista två har varit under hans två senaste tränaruppdrag på A-lagsnivå. Perra känns som att han varit väldigt mycket upp och ner, han har blandat och gett.
 
Mats Waltin, även han förnekar kontakt med Löven men han har bra koll på Lövens säsong och varför skulle han ha det om det inte fanns någon orsak att ha kollat närmare på det?. Mats har tränat Södertälje (ass), Davos, Schweiz, Lugano, Djurgården, Rögle,Klagenfurter, Västerås och nu senast Manglerud. Han har även varit general manager för Tre Kronor. Mats är nog den av dessa tre namn som jag tycker känns bäst. Han har en lång tränarkarriär och känns som rätt person för Löven.
 
Detta är alltså de tre namn jag spånar kring, finns säkert andra som inte jag kommit att tänka på i nuläget. Vem tror ni blir tränare för Löven?
 
/Sweetangel
 
 

Kommentarer

  • ADO säger:

    Först tack Sweetangel för en trevlig blogg. Mina tips (förhoppningar :-) ) är:

    1. Franzén
    2. Walltin
    3. Ljusteräng

    Trevlig kväll!

    Svar: Tack för att du läser. Bra förhoppningar, nu sägs ju Wener vara klar men måste säga att jag hellre tagit nån av dina tips.
    Sweetangel

    2014-05-09 | 19:34:09

Kommentera inlägget här: