Björklöven

För evigt För Alltid

Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Kategori: Allmänt

Nej detta trodde jag skulle vara veckan då allt föll på plats, men förutom att Wille Quist i måndags skrev på för en fortsättning är det inte mycket som hänt kring lagbygget i allafall.
 
På grund av träff för hockeyallsvenskan idag skjuts alltså tränarjakten upp till nästa vecka. Så återigen en lång väntan. Jag hoppas på Mats Waltin men allt tyder väl på att det blir Patric Wener. Det går inte fort när det gäller Björklöven. Men tid är inte viktigt om det görs bra, bara rädd att man går miste om dealer för att det drar ut på tiden.
 
Vidare har man i vår kunnat läsa om samarbetet mellan Björklöven och Teg samt att det skulle kunna rädda Tegs existens. Nu har Umeå Tidnings hockeyblogg kommit med uppgiften att Teg har satt sig så djupt i skiten att Björklöven inte har möjlighet att rädda dem. Detta inte för att man inte vill utan skulle Björklöven rädda Teg sätter man sin egen existens på prov och tyvärr måste man se om sitt eget hus först. Det rör sig alltså om 500 000 som Teg måste ha in till på Söndag.
 
Det här är inget annat än otroligt sorgligt, Teg behövs för hockeyn i Umeå. Går Teg omkull står ungdomshockeyn utan stor del av sin verksamhet. Björklöven och Teg har alltid konkurrerat på ungdomsnivå och det gör att vi kunnat utveckla bra juniorer. Jag hoppades att samarbetet  skulle bli av för det hade gynnat båda laget otroligt mycket. Nu tyder alltså det mesta på att Teg inte klarar sig och att samarbetet går i stöpet redan innan det startat på allvar. Detta är det alltså inte bara Teg som berörs av utan hela Umeås hockeyverksamhet och även Björklöven. Vart skall våra barn spela hockey i framtiden? Björklöven kommer inte kunna ta alla som vill spela.
 
Jag skrev om satsningen för J20 för ett tag sen och i den är Teg otroligt viktiga. Spelare i J20 elit har svårt att direkt ta klivet till Allsvenskan och där kommer Teg in och hade varit en perfekt lösning. Utan Teg blir det mycket svårare för J20 att fortsätta satsningen mot Superelit och för A-laget försvinner lånemöjligheten och antingen krävs då en större trupp eller låneavtal med annat lag, oavsett så lär kostnaden bli dyrare. Vi behöver Teg så enkelt är det.
 
Även om vi håller på Björklöven så berörs vi alltså av detta på både lång och kort sikt. Så kom igen alla hjälp till att rädda Tegs SK. Om alla bidrar med nåt så finns möjligheten att rädda en anrik förening med många eldsjälar i. Läs mer vad just du kan göra här
Eller sätt in valfritt bidrag på Bankgiro 356-3624 Märk med "Tegs A-lag Hockey".
 
/Sweetangel
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: