Björklöven

För evigt För Alltid

Ekonomi

Kategori: Allmänt

Allt handlar om ekonomi när det gäller att driva ett företag. Det var ekonomin som tvingades oss ner i den djupa mörka avgrunden och det är den viktigast biten att ha koll på så vi inte hamnar där igen.
Nu var det nära att vi sportsligt spelade oss ner och detta trots en enligt uppgifter relativt dyr trupp. För hur man än ser det så är det inte spelarnas lönekuvert som avgör hur de spelar på isen. Oftast så kan det spegla vilken kvalité en spelare besitter utifrån dennes meritlista sätts ju lönen. Men varje spelare måste se till att den är villig att offra sig och göra det hårda jobba.
 
Björklöven har i alla år haft ekonomiska problem och redovisat röda siffror efter röda siffror. Nu finns en förhoppning att det skall bli svarta siffror för första gången på många år. Det är viktigt att ekonomin hela tiden tas i beaktande och ställs i proportion till vad man får.  Jag menar att kostnaden skall vara värt det man får för pengarna.
 
Vi skriker efter nyförvärv när det går dåligt och föreningen håller hårt i pengarna, det är en svår ekvation att lösa. När skall man värva och "slösa" pengar man kanske kan spara om spelet blir bättre. Ingen uppgift jag skulle vilja ha. Pengarna är begränsade och det gäller att man är klok i sina beslut.
 
Nu blickar man fram mot en ny säsong, en ny påse pengar att jobba med. Det kommer bli minst lika svårt, vi sitter på rätt många spelare som inte kommit till sin rätt och lyfter en del pengar, samtidigt som det inte finns så mycket pengar att spara på de som inte får förlängt. De spelare som förlängs kommer kosta mer och nya spelare av den kalibern som vi saknar kommer också kosta en del. Allting avgörs beroende på vilken pengapåse vi kommer ha till nästa säsong, nu tror jag inte den kommer öka drastiskt men den måste öka lite om det inte skall bli samma läge igen. För truppen blir dyrare den saken är klar oavsett om vi skulle förlänga alla eller inte. Jag hoppas näringslivet i Umeå sluter upp och äntligen visar att de vill ha Björklöven i finrummet.
 
/Sweetangel

Kommentarer


Kommentera inlägget här: