Björklöven

För evigt För Alltid

Underbar känsla

Kategori: Allmänt

Ja idag var jag på plats när Björklöven gick på is för att testa grejerna inför morgondagens officiella ispremiär.
 
Det var en helt underbar känsla att få känna isdoften och kylan i hallen samtidigt som spelarna entrade isen. Karl-Johan Lundström och William Quist var några av de som saknades på denna lite frivilliga träning. Kalle på grund av  sitt lår som han skadade i måndags, men enligt honom själv blir det bättre och bättre för varje dag. Orsaken till att Wille inte var på is vet jag inte.
 
Något som var nytt för i år är att laget är indelade i 4 färger, grön, vit, röd och blå. De gula tröjorna är helt borttagna då kombinationen svart och gult inte är okej. Förra säsongen så tränade icke tacklingsbara spelare i rött men så kommer det alltså inte vara i år utan tanken är att dessa kommer att träna i de gråa tröjorna. Tankarna hann gå om det redan är så att femmorna är tilltänkta ut i från de färger de tränade i. Isåfall lär Jon Palmebjörk, Stefan Öhman och Lucas Sandström bilda en kedja. Det saknades enhel del spelare idag totalt tränade bara 19 spelare fördelat på 3 målvakter, 5 backar och 11 forwards.
 
Varken Alexander Sundström eller Martin Johansson var på plats. Provspelaren Jonatan Nielsen var inte heller med.
 
En stor orsak till att besöka de första isträningarna är att få se de nya spelarna i action. Inte så att någon av dem stack ut, förutom att Felix Maegaard Scheel snällt beordrade mig att fylla på hans vattenflaska samt Kevin Lindskougs inte allt för vackra bruna skydd, blir intressant att se dem med matchstället. Jag slås också av att storleken på spelarna, flertalet av de nya spelarna är kring 190, här får Wille lite konkurrens i längdfrågan men han drar ändå längsta strået. När det gäller spelarna var det lite blandade känslor vissa är riktigt sugna på att det äntligen drar igång medan några andra gärna hade njutit ett par veckor till av sommaren.
 
Nu var ju detta inte en uppstyrd träning på det sättet utan mer test av grejer och lite djungelhockey. Under djungelhockeyn glänser Kim Karlsson med tre av totalt sju mål. Efter att ha fullbordat sitt "hattrick" vrålar han med ett leende av med hattarna folket. Andra som nätade var Acke Hellström, Jon Palmebjörk och Lucas Sandström. Den sista målskytten har jag tyvärr inte i minnet.
 
Sedan var det intressant att se den nya zonindelningen, jag och flertalet av spelarna slås av hur liten mittzonen nu är. Vidare har Björklöven nu bytt plexglas tillen variant i plast som skall vara mer skonsam mot spelarna och rendera i mindre hjärnskakningar.
 
Det är med en behaglig känsla jag lämnar ishallen denna gång men med snart återseende för imorgon är jag där igen. Då blir det en träningsrapport.
 
/Sweetangel
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: