Björklöven

För evigt För Alltid

Läge att vara trygg?

Kategori: Allmänt

Ja igår blev det klart att Mathias Trygg kommer att spela med Björklöven kommande säsong. Mathias har gjort ett försök i svensk hockey tidigare. Då han spelade 12 matcher med Modo och sedan lånades ut två matcher till Västerås. Han tog alltså ingen plats i Modo då men har gjort bra med poäng i norska ligan. Innebär detta att han inte håller för svensk hockey? Det är svårt att säga men jag vet att Mats Waltin har bra koll på honom både genom att ha haft honom som spelare i Västerås om än bara en kort tid och dels så har Mats Waltin tränat Mathias moderklubb Manglerud senaste åren. Sen så var det ett stjärnspäckat Modo han slogs för att ta plats i och när han skickades ner till allsvenskan valde han att flytta hem till Norge. Så jag kan tycka att han aldrig fick chansen att visa vad han gick för, snittade 2 min/match i Modo och valde sedan bort chansen i allsvenskan.
 
Mathias själv vill hålla nere förväntningarna på honom men säger att han är snabb och alltid jobbar hårt. Min känsla är ändå att han är det vi lövenfans kan räkna som spets. Min förväntningar på honom är höga, han skall vara den spelare som avlastar Jon Palmebjörk i "sniperrollen".
 
Är det då läge för oss fans att sitta lugnt i båten och känna oss trygga eller ska vi förvänta oss mer spets?
Tveksamt om vi kan förvänta oss mer spets, men sportchef Fredrik Grönberg har snackat om transatlanter som ev. skall komma över och träna med laget. En spelare blev vi blåsta på men samtal fördes så sent som tidigare i veckan med den andre. Om det blir något med den transatlanten lär vi väl få se inom två veckor då denne isåfall skulle komma över till internmatchen. Det har tidigare pratats om att 2 forwards skall in, nu är en av de kontrakterade. Menas det då att det bara finns en forwardplats kvar och just nu finns det två som slåss om den Jonathan Johansson och Alexander Sundström? Eller har Alexander Sundström varit inräknad och det finns en plats utöver honom?
 
Jag kan ju tro att Jonathan Johansson inte jublade särskilt över den senaste värvningen då det knappast stärker hans chanser att bli kvar i Löven. Speciellt inte då Mathias fått välja nummer, och valt nummer 10 samma som Jonathan valt. Visar detta att Jonathan redan är borträknad eller bara att han blir av med sitt nummer då han inte sitter på kontraktoch utifall att han får det får välja ett nytt nummer? Känns ju lite konstigt också att de får välja ett nummer att spela i, innan de har kontrakt och sen inte kan få det då någon annan värvats in och fått det numret.
 
Sedan är det en backplats kvar? Eller är det den sista platsen som Jonatan Nielsen nu försöker spela till sig? Det är alltså bara det sista finslipet kvar vad gäller lagbygget. Jag vet inte riktigt vad jag vill om man skall fylla laget till bredden direkt nu eller om det skall sparas utrymme för att värva in spets vid behov under säsongen. Det är alltid skönt att ha laget så gott som klart så att de kan spela ihop sig. Men samtidigt är det först en bit in i säsongen man verkligen ser vad som saknas. Det lag vi har nu känns bra att starta med och då räknar jag in Jonatan Nielsen och Alexander Sundström men räknar bort Jonathan Johansson. Men om det finns möjlighet att ta in nån spelare till redan nu och ändå tillräckligt att värva vid behov under säsongen så ska man absolut göra det.
 
Vad säger ni läsare hur skulle ni göra om ni hade möjlighet? Ha laget klart innan säsongsstart eller ha möjlighet att fylla luckorna under säsongen?
 
/Sweetangel

Kommentarer


Kommentera inlägget här: