Björklöven

För evigt För Alltid

Laget, Backarna

Kategori: Allmänt

Så har vi kommit till nästa del i laget, nu är det backarnas tur att hamna under granskning.
 
Förra säsongen var försvaret lite av den svagaste länken det var otroligt ojämnt och då är det svårt att vinna matcher. Det sägs ju att laget skall byggas bakirån för att bli stabilt, målvakterna är viktigast sedan ett fungerande försvar.
 
Vad har hänt sen ifjol då?
Egentligen inte mycket då flertalet av backarna satt på kontrakt och de som vi ville ha kvar från ifjol stannade, detta innebär att just nu är det bara Jonathan Harty som är ny som har kontrakt, sedan är ju Jonatan Nielsen på provträning.
 
Alexander Hellström kom inte till sin rätt förra året, han behöver komma upp i nivå och hitta ett spel som håller, för att platsa i allsvenskan. Alexander är en relativt stor back som skall spela på sin storlek och vara en jobbig jävel för motståndarna att möta.
 
Kalle Lundström hade problem med en skada, men i början av säsongen var han en av lagets bästa backar, kommer han upp i sin standard så blir det bättre. Nu har en återigen en skada som gör att han inte gått på is ännu vilket inte är optimalt.
 
Per Hållberg hade jag relativt stora förväntningar på inför förra säsongen, jag gillade honom i Modo och han hade gjort det bra i Asplöven. Men han blev inte den lagpappan jag trodde han skulle bli. Länge kändes han som en säkerhetsrisk även om han sedan spelade upp sig så måste han upp ytterligare.
 
Jonatan Nielsen har varit en talang länge men inte blommat ut. Han har tillhört Linköping men varit utlånad till allsvenskan de senaste två åren. Inte sett så mycket av honom men tycker det är rätt att han får en möjlighet att visa upp sig och en chans att spela till sig ett kontrakt. Att det finns hockey i honom är självklart men kan han få ut det och växa på den här nivån?
 
Patrik Nevalainen hade sin sämsta säsong förra året, tyvärr var det inte många rätt. Han själv säger att han är revanschsugen och sämre kan det ju inte bli. Nej det får inte ens bli lika illa det måste bli betydligt bättre. Han har ändå tidigare visat att han kan leverera på den här nivån.
 
Jonathan Harty en stor tung back som likt Acke skall vara jobbig för motståndarna att möta. Han styrka är det defensiva spelet men säger sig vilja utveckla även det offensiva. Jag tror Jonathan passar in bra i Björklöven och det har saknas lite tyngd framför det egna målet.
 
Stefan Andersson fjolårets bästa back framtill hjärnskakningen sen fick han det lite tyngre. Men kom i slutet av säsongen åter till sin rätt. Han har visat att han håller på denna nivå och lär fortsätta anpassa sig och bara bli bättre.
 
Tommy Wargh även han riktigt bra ifjol och var en självklar förlängning i mina ögon. Att få spela in sig redan från start tror jag är till hans fördel.
 
Det ligger mycket på de som redan ifjol visade att de kan spela på den här nivån, att även i år vara de drivande backarna i laget. De har inte fått någon avlastning direkt utan det kommer krävas mycket för att få den defensiva delen att fungera, för det gjorde den inte ifjol och inte mycket har hänt. De som var katastrof ifjol måste verkligen hitta tillbaka annars kan det bli ett brutalt uppvaknande att se Björklövens defensiv i år. Minst sagt en skräckblandad förtjusning att få se hur detta blir, tiden får utvisa.
 
Vad säger ni är ni rädda för att backarna inte räcker eller tror ni de fixar det galant?
 
/Sweetangel
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: