Björklöven

För evigt För Alltid

Mot eller Medvind?

Kategori: Allmänt

Ja i eftermiddag ställs Björklöven mot Malmö i Malmö Arena. Det kommer vara otroligt mycket folk på plats då det är hockeyns dag och gratis inträde.
Malmö har 4 vinster på de 5 senaste matcherna och är således i en positiv trend och med gott självförtroende medan Löven som vanligt nu förtiden är i sin långa negativa trend och självförtroendet är lågt och huvudet fullt med spöken. Faktiskt väldigt likt läget vi hade sist när vi mötte Malmö. Matchen där vi förra gången vände våran negativa spiral till något positivt samtidigt som vi startade Malmös förlustsvit på 4 raka matcher, varför inte göra det igen.
 
Mats Lavander är åter annars i stort sett samma lag som mot Karlskrona bortsett från att Oscar Molin stannar hemma, men han spelade ändå inget senast.  Detta innebär alltså att vi fått ha kvar Timashov och Öhman Jr trots att Modos j20 har två matcher i helgen. Jag hoppas att Raycroft får förtroende ikväll även om han varit skakig så är han den av våra målvakter som kan vinna matcher åt oss när han har en bra dag. Alltså saknas Alexander Sundström, Lucas Sandström, Viktor Ekeståhl-Jonsson, Oscar Molin och Gustav Hjalmarsson.
 
 
 Oavsett om vi lyckas vinna eller ta poäng så är det viktigt att Oskarshamn, Troja och gärna Asplöven förlorar sina matcher. Då alla de är lag som ligger mer åt den nedre delen av tabellen, lag som vi eventuellt behöver jaga i kapp för att undvika kval. Men det ligger först och främst i våra egna händer, gör inte vi det hårda jobbet och börjar vinna så spelar det ingen roll om andra lag förlorar så enkelt är det.
 
Idag vill jag se att alla tar ytterligare ett steg framåt från senast och att effektiviteten är bättre. Skott utifrån i alla ära men de är betydligt bättre med skott utifrån när någon skymmer framför mål. Vill se Mårs parkera där och göra det han är bäst på. Kim Karlsson skall fortsätta snurra upp motståndarna tillsammans med Dmytro Timashov. Sen får gärna Wille Quist fortsätta och bygga på från matchen senast då jag tycker att han glimmar till riktigt bra och visar vilja och kontrollerar pucken bättre än tidigare. Återstår att se om Lövens motvind fortsätter eller om man klarar att jobba så hårt att det till och med kan bli medvind idag?
 
Malmö saknar Teemu Kesä, Rasmus Andersson, Ludvig Rensfeldt samt Patrik Blomberg.
 
/Sweetangel

Kommentarer


Kommentera inlägget här: