Björklöven

För evigt För Alltid

Det tar fan aldrig slut

Kategori: Allmänt

Nån gång trodde jag att det skulle vända när det gäller skadehelvetet men nej i höstas var det till stor del alla backar som försvann på löpande band, när "vintern" sen kom så är det forwards som får en efter en får lämna isen för rehabträning istället. Den senaste som får ställas till skadelistan är alltså Olof Mårs, jag anade oråd redan igår men hade inte någon information angående vad som höll honom från träning då förutom att jag visste att det var skada. Nu har vk gått ut med att han är gipsad pga ett brott på ett ben i handen vilket skall vara i likhet med den skada Kalle Lundström ådrog sig här under hösten som höll honom från spel flera veckor, den första prognosen säger att Olof Mårs är borta i 6 veckor.
 
Att det är just Olof Mårs som nu är skadad är allt annat än bra, vi börjar bli svaga framåt, Olof har ju en roll som få i laget har och den anser jag är viktig i täta matcher då han kan vara skillnaden men vinst och förlust. Hur tänker du nu frågar sig säkert en del. Jag är av de åsikten att Olof med sin styrka och storlek är stor del till att första formationen  framförallt i pp gått så bra, han är inte den snabbaste eller spelskickligaste men han är jävligt bra på det han gör.
 
Lucas Sandström är inte att räkna med i januari av vad jag har hört, på sin höjd i början av februari om allt vill sig väl
Kim Karlsson tränar på rätt bra på gymmet men har en bit kvar tills han kan gå på is så även han troligen borta tills slutet av januari början av februari. Inte heller Viktor Ekeståhl-Jonsson är tillbaka innan februari men han är troligen borta lite längre än både Lucas och Kim så kan med lite tur vara åter i slutet av februari.
Nu läggs alltså också Olof Mårs till den här skaran och är tidigast åter i februari och då i mitten om man skall tro den första prognosen.
 
Som jag trodde efter gårdagens träning så är Marcus Lundberg åter klar för spel. När det gäller Wille Quist avgörs det på morgondagens värmning om han är redo för spel eller ej.
 
Vad jag såg på gårdagens träning så såg även Mats Lavander ut att vara redo, men det har ju ändrats förr.
 
När det gäller Alexander Sundström så avgörs hans ljumskskada dag för dag men eftersom han ej var åter i träning idag så är han ej heller redo för spel imorgon.
 
Vi har alltså i nuläget fyra långtidsskador som åtminstonde är 4 veckor bort samt tre skadade som bedöms som lindrigare och kan vara tillbaka i spel redan imorgon eller har en eller ett par veckors frånvaro kvar, det beror helt på situationen. Detta innebär alltså sju skadade och till skillnad från i höstas så är det idel forwards som inte kommer till spel, vilket alltså innebär att vi har tolv (om Wille är redo) forwards hela tilla morgondagens match och då är inlånade junioren Victor Öhman och Mikael Persson-Riis med, till antalet inte så illa, men det krävs att fler spelare visar framfötterna, för att det är flera av våra anfallsvapen som sitter på läktaren lägg därtill att vår producerande första lina nu inte längre är komplett. Rent anfallsmässigt så saknas det en del, hoppas att Marcus Lundberg är taggad och får till det fina anfallsspel soom han ändå besitter men inte alltid får fram.
Annars känns det som att det skulle behöva värvas en eller låna in en spelare vars styrka är målsinnet, för det är där vi är svagast just nu.
 
/Sweetangel
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: