Björklöven

För evigt För Alltid

Dunkel?

Kategori: Allmänt

Ja trots att gårdagens match var ett fall framåt kan jag inget annat säga än att Björklöven fortfarande befinner sig i mörkret. Det ljusnar kanske så pass att man skulle kunna kalla det dunkel, men tveksamt, då alla lag jag önskade skulle förlora vann eller åtminstonde tog poäng. Glappet uppåt ökar medan glappet nedåt minskar.
Visst är det så att Björklöven gör sin bästa match rent spelmässigt på säkert ett par månader, men vad hjälper det när siffrorna skrivs till 1-4 och noll poäng. Vi börjar vara i ett läget där jag egentligen skiter i hur det ser ut bara poängen ramlar in. Jag vet inte vilket lag jag kan se att vi skall ha bakom oss när säsongen är färdigspelad. Almtuna vinner titt som tätt mot både botten och topplag. Asplöven har jag så gott som räknat bort. Bjuder på ett citat från presskonferensen igår, innan kameran var på. Frågan kom upp varför Asplöven är så bra. Janne Karlsson "Asplöven har ingen press på sig men de har något som inget annat lag har en särskild motivation, då alla spelare där spelar för att komma därifrån"  
Oskarshamn eller Mora är de lag som känns närmast till hands nu, men det kräver ju att Björklöven börjar vinna och gör det rätt mycket. Men det är 14 matcher kvar och 42 poäng kvar att spela om så allt kan hända. Kolla bara hur Almtuna lyckades ifjol när de gick om Tingsryd i sista omgången.
 
Angående matchen igår då. Löven gör som sagt en bra matchen men förlorar återigen på grund av sina misstag. De vänder fort i hockey och de märkte man verkligen igår, då både 1-0 och 4-1 är kontringar när Löven har haft press och fina lägen men slarvar bort dem och får en kontring då vi inte hinner med riktigt och det blir mål för Karlskrona. 2-0 är bara ett mål som vi inte får ge bort i det läget det är slutminut av andra perioden och vi ligger endast under med ett mål. Olof Mårs vänder in i banan från sargen och passar rakt på bladet på Karlskronaspelaren och mål är ett faktum. Det är tyvärr matchens största och mest kostsamma misstag, vill tyvärr säga att matchen avgörs här. Björklöven får dock en reducering i PP direkt i den tredje perioden sen tar vi återigen inte tillvara på våra lägen i PP medan Karlskrona stänger matchen i sitt enda PP när man gör 3-1. Vi fortsätter dock spela med energi och jaga men tappar lite i defensiven när de sen kontrar in 4-1.
 
Tyvärr vill jag säga att vi förlorade på förhand i och med att vi ställde Wälitalo i mål, jag gillar Wälitalo men han känns osäker och inger absolut ingen vinnarmentalitet. Sen gör han ingen dålig match men han gör heller aldrig de där viktiga räddningarna som behövs. Just nu är det de vi är i behov av, en målvakt som kan stå på huvudet och rädda oss i matchen så vi kan få komma in i matcherna. Den senaste tiden har inte heller Raycroft varit någon vinnare.
 
Försvar och anfallsspel såg ändå bättre ut igår men Karlskrona har några saker vi inte har , Självförtroende, målskyttar, farliga omställningar och en vinnande målvakt.
 
Kim Karlsson vilken vitamininjektion i detta lag. Det är en bit kvar dit han var innan men man ser hur mycket hockey det finns i grabben.
 
Alexander Hellström vilade värmningen pga att han var krasslig men detta till trots kom han till spel, bara hoppas att det inte var magen som krångla så de är nån skit som fortsätter att sprida sig det behöver vi inte.
 
Timashov gjorde det bra tillsammans med Nicke J oh Kim Karlsson i den kedjan och var riktigt vass, även om han igår också vägde lätt till och från. Angående Timashov och Öhman Jr medverkan skulle avgöras igår kväll så återstår att se om de spelar med Löven eller Modos J20 ihelgen.
 
Ny match imorgon mot Malmö, sist vände vi vårt nederlag mot Malmö borta så varför inte igen.
 
/Sweetangel
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: