Björklöven

För evigt För Alltid

Blir det någon skillnad?

Kategori: Allmänt

Idag är det första matchen efter ändringarna i ledarstaben. För motståndet står Västerås i ABB Arena, hitills den här säsongen har vi vunnit två och förlorat en. Västerås är just nu serieledare så det är botten mot toppen och kommer bli en tuff match, borde vara en match där vi är chanslösa om man ser hur det har sett ut här på slutet, men chansen finns alltid men för att vi ens skall vara med i matchen krävs  att spelarna lyckas kliva upp flera nivåer sen senast.
Västerås gör mål på 9.19% procent av sina skott, och är inte ett lag som gör mycket mål om man jämnför med de andra lagen i topp. När det gäller powerplay så är Västerås just sämre än Björklöven och i boxplay ligger ju Björklöven toksist så där är Västerås såklart betydligt bättre och är trea i den statistiken med 85.95% jämfört med Lövens bleka 70.99%.
 
Västerås släpper i snitt in nästan två mål per match vilket är minst i hela serien, Löven släpper in mest mål med i snitt 3.23 mål per match.Så det är toppen mot botten på flera sätt.
 
Sandström skall enligt uppgifter följa med på resan ner, återtår att se om och hur mycket han kommer till spel. Oscar Molin spelar med Teg. På skadelistan finns således endast Viktor Ekeståhl-Jonsson. Victor Öhman är tillbaka i Modo.
 
I Västerås är Viktor Mårtensson åter efter sin avstängning. Marcus Söderkvist vilas. Annars fullt lag.
 
Det gäller att ledarstaben manar på grabbarna från start, vi vinner endast matcher när vi stöter högt och håller bra fart. Vi kan inte spela fast oss i egen zon för då blir det ängsligt och pucken hamnar allt som oftast i nätet bakom Raycroft. Vi måste spela enkelt, fokusera på defensiven och ta vara på våra lägen för att kunna vända trenden och vinna matcher. Jag har en positiv känsla över att Tommi Hämäläinen nu tagit plats i båset, han är rak och tummar inte på det han anser är viktigt. Om det rcker i dag är högst osäkert men det är viktigt för framtiden. Nu är det 6 poäng upp till Södertälje och 13 poäng upp till 11 plats där just nu Almtuna huserar, glappen ökar och det gäller att vi snrast täpper till dem om det inte redan är för sent, jag siktar in mig på kval i vår men hoppet att vi slipper finns så klart men nu tar vi en match i taget och ser hur det slutar när sista matchen är färdigspelad. Fullt fokus på matchen ikväll nu. Den stora frågan nu är kommer det synas någon skillnad på spelet pga förändringarna man gjort i ledarstaben? Blir detta nytändningen i laget vi hoppas på?  Matchen sänds på HA play.
 
/Sweetangel
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: