Björklöven

För evigt För Alltid

Avstängning

Kategori: Allmänt

Gustav Hjalmarsson stängs alltså av 2+1 match för tacklingen på Martin Hellgren i Asplöven det har nämnden beslutat idag. Hela beslutet finns att läsa nedan. Gustav missar därför båda bortamatcherna mot Troja och Rögle. Jag undrar hur domaren tänker i detta fallet, han står väl placerad och höjer inte ens handen när tacklingen är utdelad, först när han ser konsekvenserna så beslutar han att ge Gustav Hjalmarsson 2 min för bording, men nej Johan Häll nöjer sig inte där, han tycker pltösligt att den skall anmälas och här är då följderna på detta. Jag är så otroligt less på att tacklingarna döms efter konsekvenser och inte efter hur den ser ut. Helt plötsligt är allt eget ansvar borttaget från den enskilda spelare, de räcker att vända ryggen till så är man säker på att tacklaren är borta minst 2 minuter.
 
Jag vill se att huvudtacklingar och bentacklingarna försvinner, visst tacklingar i rygg är farliga och ska bort men det måste va lite upp till båda spelarna på isen, du är som puckförare tacklingsbar och vet att det kan smälla därför kan du inte bara lätt vända ryggen till, det är då tacklingen kan ta illa, stå upp och ta emot tacklingen så blir det mindre skador. Om inte ens dessa tacklingar som domaren tycker är okej när han står och ser på är okej då kommer all det fysiska spelet i hockey försvinna för ingen kommer våga tackla i rädsla för avstängningar. Jag hade köpt det om Johan Häll hade ansett att det var fult när han tittar på det men inte för att spelare blir skadad. Jag vill ha fysisk hockey men självklart skall farliga moment bort, men alla tacklingar är inte farliga för att de tar illa.
 

Domen från Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd:

Namn: Gustav Hjalmarsson

Förening: IF Björklöven

Matchdatum: 2014-01-15

Mellan: IF Björklöven- Asplöven HC

BESLUT

Efter en match mellan IF Björklöven och Asplöven HC, HockeyAllsvenskan, den 15 januari 2014, åläggs Gustav Hjalmarsson, IF Björklöven, följande straff för tackling i ryggen:

1. Avstängning fr.o.m. den 16 januari t.o.m. den 22 januari 2014. Avstängningen avser ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.

2. Böter om 4 000 kr. Böterna ska vara inbetalade inom 30 dagar från dagen för detta beslut. Disciplinnämnden erinrar att utebliven betalning kan efter anmälan leda till ny bestraffning.

Bestraffningen motsvarar totalt tre matchers avstängning, varav en match omvandlas till böter.

SKÄL

Disciplinnämnden har tagit del av en efteranmälan från domaren, ett yttrande från Gustav Hjalmarsson och en filmsekvens över händelsen.

Av anmälan framgår i huvudsak att domaren, efter en granskning av filmsekvensen från händelsen, bedömer att Hjalmarsson har utdelat en tackling i ryggen mot en motspelare. Hjalmarsson hade kunnat undvika att slutföra tacklingen och den utdelades mot en motspelare som var oförberedd. Motspelaren skadades vid tillfället.

Gustav Hjalmarsson har bl.a. anfört att han siktade på att trycka upp en puckförande motspelare mot hörnet och att motspelaren vände ryggen till i tacklingsögonblicket. Han hann inte avbryta tacklingen. Avsikten med tacklingen var att låsa spelaren och absolut inte att orsaka skada.

Granskningen av filmsekvensen visar att Gustav Hjalmarsson har utdelat en tackling i ryggen på en Asplöven-spelare. Enligt nämndens bedömning hade Hjalmarsson tid på sig att undvika tacklingen. Tacklingen skedde dock inte med hög fart, kraft eller höjd klubba och det synes varit delvis olyckliga omständigheter som gjorde att motspelaren åsamkades skador. Sammantaget anser Disciplinnämnden att Gustav Hjalmarsson ska ådömas en avstängning motsvarande tre matcher, varav en match omvandlas till böter i enlighet med det system med kombinationsstraff som tillämpas för lag i bl.a. HockeyAllsvenskan.

Domen är tagen från http://www.hockeyallsvenskan.se/nyheter/fznmf869bz

/Sweetangel

Kommentarer


Kommentera inlägget här: