Björklöven

För evigt För Alltid

2 poäng mot Almtuna

Kategori: Allmänt

Ja gårdagens match slutade med seger i förlängningen.  En match där Löven inte kom upp till det fina spelet de hade mot Västerås. Efter att Löven tagit ledningen i första perioden så föll man tillbaka och blev pressade av Almtuna stora delar av den första perioden och Almtuna kvitterade och tog ledningen helt rättvist. När det gäller kvitteringsmålet är det en puck Raycroft ska ta. Även ledningsmålet ser inte otagbart ut. men han har ingen som helst hjälp av backarna.

Tycker Löven kommer ut lite bättre i den andra perioden men även här blir vi längre perioder utspelade och Raycroft räddar oss med många bra räddningar och två helt makalösa. Först i sista perioden kommer Löven in i matchen och börjar jobba. När man väl gör det får man också press långa stunder och skapar flera farliga chanser men pucken studsar inte riktigt vår väg förrän en puck styr på Olof Mårs
skridsko och det är kvitterat med 4 min kvar. Ett mål som domaren ringde på och måste bara säga har aldrig varit med om maken till lång bedömning. I förlängningen avgör Löven genom Kalle Lundström.

Kedjan med Olof, Jon och Stefan är på gång och spelade bra igår.

Linus Boström visar hur stark han är och vilket byte han gör som leder fram till 2-2.

Uppspelen är inte bra, de är lättlästa och felplacerade pass. Vilket gör att Löven lätt blir stoppade redan i uppspelningsfasen och därför inte kommer in i zon och kan skapa tryck.

Alexander Sundström klev av och ersattes av Nicke Johansson i sista perioden.

Återigen flera misstag som ställer till det och håller på att kosta oss poängen. Men Löven rycker upp sig i slutet och det är välförtjänt att de vinner efter förlängning.

Många klagar på Raycroft för att sen hylla honom visst blandar han bra räddnignar med att i vissa situationer lämna en hel del att önska men han räddar oss ändå i gårdagens match och med lite mer stöd från backarna tror jag han kan bli riktigt bra och den vägg vi behöver. Men det gäller att han kan tagga till till alla matcher. Här måste vi ha tålamod.

En intressant notering är att inget av målen gjordes i special teams. Löven hade chansen i PP och trots att de mötte sämsta boxplaylaget så blev det aldrig något mål. Det blev inga riktigt farligheter i PP, det gick lite för sakta och Almtuna läste spelet bra.

Tekningarna som jag klagade på här om dagen vanns stort av Löven i den här matchen. Det är verkligen ett fall framåt även om det inte kändes som att Löven vann så många.

Det viktigaste efter gårdagens match är ändå att vi måste ta med oss att vi går vinnande ur matchen trots att vi gör en riktigt blek insats. Nu några dagar utan match där det verkligen finns möjlighet att lyfta vad som måste bli bättre och vad vi redan nu gör bra.