Björklöven

För evigt För Alltid

Tillbaka på vinnarspåret igen

Kategori: Allmänt

Ja efter förlusten senast var det viktigt att Löven kom tillbaka i vinnarspåret igen och det gjorde vi genom att besegra bottenkonkurrenten Södertälje med 2-1. Löven började matchen bäst men det var Södertälje som tog ledningen efter drygt fyra minuter.  Löven fortsätter att kriga men pucken ville inte in, trots flera försök i powerplay. Powerplay var blekt idag, det märks att Stefan Andersson är viktig, han saknades idag. Löven fortsätter i den andra perioden att ha spelövertaget och kan också rättvist kvittera. I den tredje perioden står det länge och väger men när Susse trycker in 2-1 så exploderar den annars tysta publiken. Södertälje försöker och har några riktigt bra chanser att kvittera framförallt när de tagit ut målvakten i slutet.
Men Andrew Raycroft är riktigt bra och gör några riktigt svettiga räddningar och Löven vinner.

Som jag skrev tidigare saknades Stefan Andersson enorm mycket idag, hoppas han snart är tillbaka

Isak Ahrling gör det bra, några mindre misstag men på det stora hela en riktigt bra match, hoppas han får fortsatt förtroende.

Kim Karlsson ja vad ska man säga, killen är inte bara sjukt rolig utanför isen, han är en fröjd att titta på även på isen. Jävlar vad han jobbar och sliter idag tycker jag ändå han gör en av sina bättre matcher.

Gustav Hjalmarsson fick spela med Jon Palmebjörk och Stefan Öhman, en kedja som alltid oroade när de var inne. Gustav passade riktigt bra med dessa herrar.

Mats Lavander kom inte till spel av någon anledning som ingen verkar veta utom lagledningen. Hoppas det inte är något allvarligt.

I och med segern så gick Löven upp på en åttonde plats, just nu en poäng upp till sjunde platsen men med en match mer spelad. Asplöven slog ikväll Timrå medan Västerås vann på straffar mot Troja/Ljungby detta innebär då att Löven har 8 poäng ner till bottenstrecket.
Nu väntar match mot Djurgården på lördag i T3 center en match där det är slutsålt på sittplats och endast 400 ståplatsbiljetter kvar.