Björklöven

För evigt För Alltid

Inför Södertälje

Kategori: Allmänt

Ja ikväll står näst jumbon Södertälje för motståndet. Ett Södertälje jag hade tippat topp 7 och således inte alls levt upp till förväntningarna så här långt. Södertälje är ett av två lag som sparkat tränaren och trots detta blev det inte bättre utan snarare sämre. Södertälje har varit otroligt ojämna och har släppt in näst mest mål i hela serien. Södertälje har bara vunnit en av de fem senaste matcherna och det var hemma mot Troja/Ljungby.
 
Deras målvakter har inte rosat marknaden och har följande räddningsprocent Niklas Lundström 90.10% på 20 spelade matcher och Sebastian Idoff 81.03% på 6 spelade matcher.
 De ligger alltså på en trettonde plats med 22 poäng. De har  84.54% i boxplay och 16.48% i powerplay, noterbart är att de släppt in 15 mål i boxplay vilket är lika många som de gjort i powerplay.
Löven ligger på en nionde plats med 27 poäng. I powerplay har löven gjort 20 mål och har 21.74% i boxplay har man släppt in 25 mål och har 70.59%.
 
Södertälje har fullt lag. Löven saknar som tidigare Lucas, Oscar, Marcus, Kalle och nu även Stefan A och Wille igen.  Som vanligt rätt stort manfall och det sägs att Isak Ahrling kan komma att spela kvällens match.
 
Det krävs att Löven steppar upp från senaste matchen för att vinst skall vara realistiskt, Södertälje är ojämna men bjuder man på misstag så tar de vara på dem. Väl mött i T3 center
 
Matchen sänds även via Hockeyallsvenskan Play
 
/Sweetangel

Kommentarer


Kommentera inlägget här: