Björklöven

För evigt För Alltid

Alexander Hellström stängs av

Kategori: Allmänt

Alexander Hellström stängs alltså av fyra matcher varav en omvandlas till böter på 6000 kr, vilket gör att Alexander har en lön på mellan 35-50 000 kr troligen åt det högre hållet i det spannet. Jag träffade Acke igår på matchen och han hade då inte fått beslutet men sa följande: Det var en regelrätt tackling, jag har sett den sjukt många gånger och även i Slowmotion. Den är okej jag kan inte hjälpa att jag är längre. Jag tycker att det inte borde gett någon avstängning alls avslutar han. Jag kan ärligt säga att jag inte kommer ihåg tcklingen fullt ut men första känslan var att armarna var höga, dock inte att det var en armbåge i huvudet. Bara att acceptera beslutet och jag hoppas att Oscar Molin tar chansen nu när han får den.

Med tanke på Hellströms lön så tycker inte jag att han är värd de pengar vi spenderar på honom, han kan mycket bättre än han har visat och för att förtjäna det han får behöver han steppa upp ett par nivåer.

Här är hela beslutet:

BESTRAFFNINGSÄRENDE

Namn: Alexander Hellström
Förening: IF Björklöven
Adress: Tegsvägen 20, 904 33 Umeå
Matchdatum: 2014-02-13
Mellan: Mora IK – IF Björklöven
Domare/anmälare: Pierre Schilken

BESLUT

Efter ett match penalty i en match mellan Mora IK och IF Björklöven, HockeyAllsvenskan, den 13 februari 2014, åläggs Alexander Hellström, IF Björklöven, följande straff för tackling mot huvudet:

1. Avstängning fr.o.m. den 14 februari t.o.m. den 20 februari 2014. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.

2. Böter om 6 000 kr. Böterna ska vara inbetalade inom 30 dagar från dagen för detta beslut. Disciplinnämnden erinrar att utebliven betalning kan efter anmälan leda till ny bestraffning.

Bestraffningen motsvarar totalt fyra matchers avstängning, varav en match omvandlas till böter.

SKÄL

Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, ett muntligt yttrande från Alexander Hellström samt har granskat filmsekvenser från händelsen.

Av anmälan framgår att Alexander Hellström 40,46 in i matchen utdelar en tackling mot en icke puckförande motspelare. Tacklingens kraft är riktad mot huvudet och Alexander Hellström hoppar in den. Skada uppstår.

Alexander Hellström har bl.a. anfört att det blir en dump av pucken in i egen zon och att han ser en motspelare som kommer med hög fart. Han förväntar sig en kollision och håller ner arm och armbåge. Tacklingen träffar enligt hans upplevelse i bröstet på motspelaren, som är låg, och han hoppar inte in den. Motspelaren är i tacklingsögonblicket puckförare.

Disciplinnämnden gör följande bedömning. Av filmsekvenserna framgår att Alexander Hellström har utdelat en tackling med armbågen mot huvudet på en motspelare. Alexander Hellström har i tacklingsögonblicket haft en uppåtgående rörelse och tacklingen har skett mot plexit. Tacklingar mot huvudet är generellt farliga och medför regelmässigt avstängning. Med beaktande av Disciplinnämndens praxis anser nämnden att påföljden ska motsvara totalt fyra matchers avstängning, varav en match omvandlas till böter.

Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 8 punkten RF:s stadgar. Utvisning enligt regel 540.

I händelse av missnöje får talan mot detta beslut föras av såväl den anmälande som bestraffade parten hos Riksidrottsnämnden, Idrottens Hus, 114 73 Stockholm. Klagoskriften skall ha inkommit till Riksidrottsnämnden inom två veckor från den dag då det med överklagandet avsedda beslutet meddelats.

I avgörandet har deltagit Cecilia Hager, Ulf Lindgren, Hans-Göran Elo och Stefan Persson.

Enhälligt.

/Sweetangel

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: