Björklöven

För evigt För Alltid

Klara för kval!?

Kategori: Allmänt

Vi har alltså 11 raka förluster och endast vunnit en på de senaste 17 matcherna. I och med att Troja vann igår så slog vi i botten och det finns inte många ljusglimtar just nu. En ljusglimt är att det kan ju bara bli bättre, men det är mycket som skall till för det. Men det är så enkelt att vi så gott som är klara för kval om inget mirakel sker. Varför har vi hamnat i det läge vi är i?
 
Som en skribent skrev på forumet så kanske det ligger i att träningarna inte hållit tillräckligt hög kvalite. För ett otränat öga så har det ändå kännts som att det varit bra träningar, men det var mer snack senast och Tommi Hämäläinen känns hårdare och rakare än vad Jens Öhman har gjort. Som åskådare på träningen har man inte uppfattats vad som sagts men de gjorde man med Tommi. Protesterade lite till en början men jag har tänkt lite på det hela och det kan nog stämma att vi behöver hårdare träningar då vi inte orkar hela matcher som det känns och har gjort större delen av säsongen, minst en period per match känns som riktigt blek.
 
Målvaktsparet känns relativt svagt om inte Raycroft har tänkt snäppa upp och nå den nivå han visat att han kan ha.
Det håller inte att i snitt släppa in 4 mål per match när vi endast gör i snitt 1-2 mål per match. Offensivt för svag och defensivt katastrof.
 
Jag undrar varför Jens och John valt att alltid spela på 7 backar även om man haft 8 ombytta, anser de att Oscar Molin är så dålig att han inte ens platsar på 8 backar när man har det? Jag är av åsikten att Oscar var en av våra bästa backar i fjol och var bra när han fick chansen fram tills skadan. Det finnns flera backar som i vissa matcher skulle må bra av att bli bänkade då de inte gör något vettigt men ändå så sitter Oscar och får se sina lagkamrater göra misstag på misstag utan att han får chansen, måste kännas skit.
Det tror jag är vårat största problem vi bänkar aldrig våra spelare som gör en värdelös match så de är bara att fortsätta spela på en skridsko i allafall om man heter något annat än Oscar Molin. Det behövs konkurrens och mod att sätta de spelare som inte tillför något och köra på dem som faktiskt visar att de vill.
 
Det kommer bli en vår full av ångest och jag ber till vilken gud som att det skall vara ett lag i positiv trend och med självförtroende som kommer till Kvalet annars är det helt klart att vi spelar i ettan nästa år.
 
Påminner igen att sluta upp och stötta grabbarna idag 17-18, läs mer i mitt senaste inlägg eller på www.greendevils.nu
 
/Sweetangel
 
 

Kommentarer

  • K-forslöv säger:

    Det är en målvakt som ska in för dom vi har håller absolut inte....om det ska värvas så är min röst på en målvakt eller åtminstone låna in en och värva 2 riktiga sniper.löven skulle ha skrivit lån med Modos B.Starkbaum till seriens slut...med han i målet hade vi inte varit sist tabellen utan snarare klar för nytt kontrakt redan nu.

    2014-02-02 | 13:10:12
  • Syrgasar'n säger:

    Håller med om det du skriver om backarna. Framförallt #3, #7 och i viss mån #21 kan få göra hur många misstag och felbeslut som helst. Men får fortsatt förtroende...verkar som etablerade namn går före dagsform! En feghet som är skrattretande pinsam...

    2014-02-02 | 14:23:59

Kommentera inlägget här: