Björklöven

För evigt För Alltid

Kvalserie = ettan?

Kategori: Allmänt

Björklöven har hunnit med att spela några negativa kvalserier de senaste 20 åren och ingen gång har man lyckats kvala sig kvar i den högre ligan utan alltid åkt ut. Detta är ett skrämmande facit och tillsammans med det faktum att vi har otroligt svårt att göra mål så känns en kvalserie otroligt ångestfylld och oviss. Det lag vi har är ett lag som borde klara sig kvar men som spelet sett ut på slutet är jag orolig. Det är inte bara för oss fans som mycket står på spel i ett kval det är lika mycket för spelarna. Det gäller att lätta tyngden från deras axlar så att de vågar spela för annars är det omöjligt att klara sig kvar.Jag har tryckt på det förr, om vi ens skall ha en sportslig chans i kvalet måste trenden vändas och att spelarna kommer till kvalet med självförtroende, för ett lag utan självförtroende vinner inga matcher då spelar det ingen roll vilka namn som står på ryggen.
 
Det är stor skillnad för ett lag att komma uppifrån och ha pressen på sig att prestera än att komma från ettan och ha allt att vinna. Det är få av grabbarna i laget som har varit med att spela kval om att hålla sig kvar. Kim Karlsson gjorde det ifjol med Tingsryd som också misslyckades med sitt mål. För Tingsryd var det nog en stor nackdel att bli klar för kval i sista omgången, där var spelarna mentalt inställda på att säsongen var slut och skulle då ställa om sig för ett kval. Jag ser hellre att man är klar i ett tidigare skede än att det blir som för Tingsryd. Nu lär ju inte det hände Björklöven som redan vet att kvalet hägrar i och med att man ligger där man ligger. Björklöven har egentligen allt att vinna nu de sista tio omgångarna, vi kan undvika kval om vi spelar vår bästa hockey annars är det bara att ställa in sig mentalt på kvalserien.
 
För att det ens skall vara möjligt att undvika kval behövs en spelare in, en spelare som kan avlasta Jon Palmebjörk och det vore bra om han kom redan igår. Min känsla är dock att Jimmy Blixt bara väntar på att någon skall kastas på honom och jag tror inte att det är rätt väg att gå. Måste hålla med Gustav på Lövenbloggen att det hade varit bra att kolla med agenter man litar på och sen välja ut några av de lediga spelarna att titta närmare på. Samt att arbetet inte borde dra ut på tiden för ju längre vi väntar desto mer osäkert blir värvningsläget samt så hinner inte värvningen komma in i laget.
 
/Sweetangel
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: