För evigt För Alltid

Skador och reflektioner

Kategori: Allmänt

Det är otroligt få spelare i Björklöven som inte missat någon match den här säsongen endast Jon Palmebjörk, Stefan Öhman, Olof Mårs, Alexander Hellström, Per Hållberg och Jens Ledin har varit "skadefria" att dessa har varit skadefria är fel att säga då några av dem spelat småskadade och på sprutor men gjort det för att det inte finns något val.

Oscar Molin, Lucas Sandström, WIllam Quist, Marcus Lundberg och Karl-Johan Lundström har missat ungefär hälften av alla matcher eller mer. Som mest har vi haft 13 spelare skadade samtidigt och konstigt nog har det nästan varit så att backskadorna har kommit klumpvis och forwardsskadorna sedan i en klump. Nu är backarna åter men saknas gör ännu 6-7 forwards. Trots detta har laget gjort det riktigt bra.

Sista matcherna innan jul var det otroligt slutkörda killar på isen och då är det svårt att vinna matcher. Almtuna matchen är nog den sämsta jag kommer ihåg att jag sett och då är även förlustmatcherna mot Kovland inräknade. Den matchen fanns inget krut i benen, de såg ut som sirap och orkar man inte spelar de ingen roll hur mycket hockey det finns i huvudet om inte benen svarar.

Därför var det oerhört glädjande att det var ett längre uppehåll, de trötta och småskadade spelarna fick välförtjnt vila och rehabiliteras samt att de skadade spelarna fick möjlighet att komma tillbaka. I matchen mot Mora var det ett helt annat lag på banan. Hjärnan och benen på varje spelarna samarbetade och orken fanns.
Det var skönt att se att Löven kom ut hårt och pressade Mora i större delen av de första två matcherna. Visst det var inte alltid skön spel och lite som detvarit sen Kim Karlsson klev av så är det svårt att komma in på mål, det finns ingen riktig spelare som snurrar som Kim och löser upp försvaret, men det såg änåd bra ut och Löven hade några riktigt bra chanser att ta ledningen. Men Peter Lyth hittade en utvisning direkt i den andra perioden och där tar Mora ledningen. På något sätt var jag inte orolig för Löven har jobbat sig in i matcherna förr, man kan också kvittera i pp av Linus Boström och sedan gör Tommy Wargh sin offensiva räd och bryter in på mål, lite farligt men ändå underhållande att se och den här gången så lyckas han få pucken till Emil Wrenman som gör "sitt enklaste mål".

I den tredje perioden så kommer Mora ut som ett annat lag och även om jag var orolig flera gånger så var jag det ändå inte på nåt sätt. Löven har försvarat ledningen i tredje perioden riktigt bra och gjorde de även denna gången. Gillade ändå det Jens Öhman sa på presskonferensen efteråt, "vi väljer att gå på försvar då Andrew raycroft är en riktigt bra målvakt i täta lägen och önskar hellre en sådan matchbild än en där vi går framåt och motståndarna får komma i omställningar". Här ser man verkligen vilken otroligt bra målvakt Andrew är i de här lägena, han läser spelet bra och vet var han skall gå ner och hur redan innan skotten går, han vet vad medspelarna rensar och vad det är han skall ta och det är de som gör honom så bra i täta matcher.

Jag tycker Löven är tillbaka där de var när den långa vinnartrenden var och det gäller att fortsätta kriga och kämpa i 60 minuter varje match, detär jätte svårt att orka när många spelare är borta men det är itne mycket att göra, nu väntar en ny riktigt viktig match mot Timrå på fredag, här är det viktigt då de är dra ifrån botten eller att tappa och det blir tätare igen. Timrå har två bra matcher och vinster efter jul, och skall inte räknas bort på något sätt utan det kommer krävas hårt jobb hela matchen. Hade gärna sett att Löven hade möjlighet att låna in en spelare i samma spelartyp som Kim för det är en trollgubbe som vi saknar för att få en riktigt vass offensiv just nu.