Björklöven

För evigt För Alltid

Björklöven slog Oskarshamn med klara 6-2

Kategori: Allmänt

Det blev en klar seger men den satt ändå ganska långt inne. Oskarshamn kunde ta ledningen i den första perioden genom Andreas Valdix och det kändes relativt tungt främst för att Löven varit det spelförande laget och det var Oskarshamns första skott på mål. Men Löven fortsatte kriga och fick stundtals riktigt bra press, bäst press i den första perioden hade linan med Mats, Kim och Gustav, var alltid farligt när de var inne men Stefan Steen kunde stå emot. Först när Stefan Öhman tar in pucken i zon och lägger ett skott på mål får Steen kapitulera då han släpper en retur som Jon Palmebjörk rakar in.

Ytterligare en gång får Oskarshamn ta ledningen denna gång i powerplay direkt i den andra perioden. Jag trodde Löven skulle reda ut det numerära underläget men när flertalet försöka att rensa misslyckats så kan Oskarshamn genom Valdix igen få ett bra skott på mål som Raycroft lämnar en retur på vilket ger Soares öppet mål och han gör inget misstag. Men Löven kan genom Stefan Anderssons hårda skott i bortre krysset både kvittera och sedan ta ledningen. Det är en bra period av Löven även om spelet svänger en del. Oskarshamn är snabba på att ställa om.

Den tredje perioden är helt Björklövens och när 4-2 kommer i PP genom Mats Lavander så släpper alla spänningar och det syns, grabbarna spelar ut och vågar, det tar sen bara 20 sekunder innan Nicke Johansson krigar sig in i zon och serverar Alexander Sundström som lyfter in den. Här dör också matchen vilket gör att Löven dominerar totalt och i slutet av matchen också får 6-2.

Löven gör en bra match helt klart men Oskarshamn är det sämsta lag jag sett i T3 center den här säsongen, vilket inte är så konstigt då de precis som Löven haft svårt att få till de och det sätter sig i huvudet. Oskarshamn är ett bättre lag än de spel de presterar på bortaplan de syns framförallt när de får spela på hemmaplan vilka kvaliteér de besitter.
Seriens sämsta hemmalag mötte seriens näst sämsta bortalag och Löven bröt en negativ trend på hemmaplan och gjorde det med besked.

Nicke Johanssons assist till 5-2 var hans hundrade assist i Löventröjan.

Linan med Gustav, Kim och Mats blir bara bättre och bättre i allafall om man bortser från ett byte som hade kunnat ställa till det rejält då de bjuder på 3 felpassningar till Oskarshamnare vid egen blå, men de redde upp de.

Alexander Sundström vilken krigare nu är han tung att möta och han gick igår vinnande ur alla dueller. Ett snyggt mål får han göra också.

Skador skador skador.... Ja igår kom inte Kalle Lundström, Daniel Wälitalo, Linus Boström eller Wille Quist till spel pga. skador. Lägg där till de långtidsskadade Oscar Molin och Lucas Sandström och skadelistan känns ganska lång igen.
Jens Öhman hoppades dock att det inte skulle vara någon fara med dessa skador. Men i och med Kalles skada har vi återigen bara 5 backar , Mathias Nilsson var med igår men gjorde inte ett byte.

En skön seger och det känns som att detta ger killarna självförtroende och det är otroligt viktigt. Nu står Västerås borta näst i tur.