Björklöven

För evigt För Alltid

Något måste hända

Kategori: Allmänt

Jag är tom och frustrerad på samma gång. Vad skall bryta förlusttrenden? Något måste göras och det är snarast. Tåget går och vi står kvar på perrongen.
 
Laget så här långt
Andrew Raycroft Är skadad och behövs tros vara tillbaka till veckan. Har inte övertygat men varit bra.
Daniel Wälitalo har växt de senaste matcherna men trots detta har han inte stått i mål vid någon vinst.
 
Per Hållberg skulle vara lagpappan och jag är lite besviken så här lång, visst börjar spela upp sig men äte inte stabiliteten som jag trodde han skulle vara.
Patrik Nevalainen började bra på försäsongen hade vid seriestart en riktig dipp och jag var livrädd när han var inne. Han spelade som han trodde han var bäst och gjorde misstag på misstag. Har sedan han fick byta backpartner spelat upp sig lite, men har en bit kvar tills jag är nöjd.
Alexander Hellström vår rejäla back spelar allt annat än rejält just nu. Om det är för att varje tackling han ger blir tuvisning eller om han inte hänger med vet jag inte men saknar hans aggresiva spel.
Kalle Lundström är skadad hoppas kunan spela med skydd till veckan. Innan skadan varit bra.
Martin Johansson klev återigen av mot Troja pga skada. Känns som att Martin till och från har svårt att hänga med i tempot men har också haft riktigt bra matcher.
Oscar Molin skadad borta till efter jul. Första matcherna fick han inte spela nånting men fick sedan förtroende tog det och var vår bäste back fram till skadan.
 
Lucas Sandström skadad borta större delen av säsongen. Var en tilltänkt målskytt men har inte levererat men ändå varit bra framtill skadan.
Kim Karlsson är ett orosmoment för motståndarna hela tiden men det har inte släppt poängmässigt. Förväntar mig lite mer.
Mats Lavander har sedan han kom åter från skadan börjat visa vad han kan men finns fortfarande mer att ge får ha tålamod.
Wille Quist har farten och räckvidden men får inte ihop helheten. Mångas hackkyckling men tycker han igår visade lite ljusglimtar men för att hålla i allsvenskan krävs mer av Wille.
Olof Mårs gör det han är bra på även om det ibland går väldigt långsam.
Jon Palmebjörk kan inte annat än säga att  han är vår sniper och kommer vara viktig.
Linus Boström var riktigt bra i ettan och hans roll fungerar inte riktigt nu. Han måste hitta ett sätt att spela sitt spel som funkar på den här nivån. Han är som bäst när han jobbar hårt i sargen och kan vinna puckarna där på slutet har han inte gjort det.
Marcus Lundberg Gör ett hårt jobb i det tyst och tycker han håller på den här nivån men är inte en spelare i första två femmorna som ska producera utan skall göra det han kan och är vår straffskytt.
Emil Wrenman jobbar hårt och har mycket energi men tappar pucken lätt och skärpan i avsluten finns inte riktigt.
Victor Ekeståhl Jonsson Måste säga att jag trodde att han skulle blomma ut ytterligare efter fjolåret och vara ett utropstecken men han får inte till det, sen får han inte riktigt det förtroendet han fick i fjol men han kan mer.
Nicke Johansson har energin trots att han varit inne på en del baklängesmål och inte börjat producera.
Jens Ledin har omskolats till back vid skadorna och gjort det bra. Som forward så är han en spelare som jobbar i de tyst i en tredje eller fjärde femma.
Stefan Öhman började dåligt men har växt in i kostymen och är en av våra bästa spelare nu. är mångsidig och kan både producera och jobba hårt.
Alexander Sundström återigen inne i skadeträsket och frågan är om hans kropp håller. Det känns som att han inte hänger med i alal lägen och förväntade mig lite mer av honom.
 
Om man då ser på laget vi har på pappret så är det för det första ganska tunnt, att börja med 7 backar är allt annat än optimalt i ett lag som alltid drar på sig skador. Sedan är 90% av alla spelare stöpta i samma form, de är till första hand brunkare och inte producerande spelare. När jag kollar på laget ser jag två tilltänkta målskyttar och det är för lite speicellt när en av dem inte producerat och nu är långtidsskadad. Vi har väldigt många spelare med hjärta för klubben och det är jag jätte stolt över och dessa killar kommer alltid att vara hjältar men vi spelar på en högre nivå och då behövs spets som komplement till dessa hjältar.
Det har funnits en övertro att de som producerade i ettan skulle göra det här också men så är inte fallet men det är egentligen inte där jag är mest orolig utan det är över att det ser ut som att vi inte orkar 20 minuters perioder utan halva perioden spelar vi antingen bra eller dåligt för att sen göra de motsatta halvan av perioden.
 
Laget måste orka att spela sitt spel i 60 minuter och göra det bra, hur Jens skall lyckas med det vet jag inte men med lite konkurrens på platserna och fler spelare som kan göra mål kommer man långt, finns inte pengarna i år så är det bara att hoppas att Löven kan hänga sig kvar och tänka lite annorlunda inför nästa säsong.
 
/Sweetangel
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: