För evigt För Alltid

Tomhet

Kategori: Allmänt

Det har varit tungt att vara Lövare på slutet efter Asplövenmatchen kändes det blytungt och idag känns det ännu värre jag är helt jävla tom.

Såg matchen på mobilen. En första period som var katastrofal det såg ut som att grabbarna fått order att vara passiva, för de stod och såg på när Troja spelade hockey. Daniel Wälitalo håller oss kvar i matchen i den första perioden och Troja leder bara med 1-0. Sen kommer ändå Löven in i matchen och gör 1-1 i PP genom Jon Palmebjörk. Många tror sen att andra perioden kommer sluta så men Troja får ett sista anfall och absolut sista sekund så lobbas en puck i en båge över Daniel i målet och det står 2-1 ett resultat som står sig och ärligt så är Löven aldrig riktigt nära att kvittera i den tredje perioden.

Bäst idag var Daniel Wältialo han gör sin bästa match och hade kunnat rädda poängen till oss men det håller inte att bara göra ett mål.

Rasmus Edström var riktigt bra på backen och killen förtjänar beröm. Som det ser ut på backsidan med
Oscar Molin långtidsskadad och frågetecken på två backar till så skulle jag gärna se att Rasmus stannar längre än det först var tänkt, han är bra och vi behöver backar.

Som vanligt är det endast en femma som producerar. Jon och Stefan passar otroligt bra tillsammans och Olof är länken som stör målvakten och oftast gör det lättare för medspelarna. En otroligt bra komponerad kedja. Men resten då? Vi klarar oss inte på en producerande femma.

Måste dock ge ett litet plus till den nykomponerade kedjan med Kim, Mats och Gustav stundtals visade dom att de passar bra ihop men ändå så blir det inga mål.

William Quist gjorde en av sina bättre matcher idag.

Nicklas Johansson gick av inför sista perioden samt så utgick Martin redan efter 10 minuter så två till som är tveksamma inför Röglematchen. Nicke har varit riktigt bra och behövs.

Jag har sedan seriestarten efterlyst en målskytt och det gör jag ännu mer nu. Lucas vår tilltänkta målskytt är långtidsskadad och han behöver ersättas, tyvärr tycker jag inte att Gustav Hjalmarsson är den spelare som skall ersätta Lucas. Jag hade gärna sett att Gustav hade fortsatt, han har överraskat mig, men han är inte den typen av spelare vi saknar och behöver. Gustav kan vara kvar om pengar att värva den spelartyp vi saknar finns.

Det som gör mig orolig är att vi aldrig klarar av att vinna de täta matcherna utan det blir bara hedersamma förluster men när serien summeras är det poängen som avgör. Den här trenden måste brytas, vi måste hitta ett sätt att ta poäng. Vi behöver nångång att pucken studsar vår väg men tur får man inte det förtjänar man, det gäller att jobba stenhårt i varje byte hela matchen och det känns som att det är där det tummas, om det är orken som tryter eller vad det är vet jag inte. Jens och John har ett hårt jobb att mota mod i grabbarna och vända denna tunga sten. Jimmy måste hitta ersättare för de skador som finns i truppen.

Vändningen bör komma snarast nu väntar Rögle borta på måndag och förlust där så är vi avhängda under strecket.